127612
  • Molnibalage
    Én csak utána fél évvel csináltam meg. Hülyének ismersz a fórum kommentek alapján...? Az értelmiégi szó meg rohadtul elcsépelt lózung kifejezés lett az utóbbi időben.
  • Molnibalage
    Nem tudom. Az idősebb mérnök kollégák kb. fele-fele arányban nyilatkoztak a cégnél erről.
  • videobaby
    nem lettem ideges, de azért alap a nyelvvizsga, ha már annyira diplomát akar valaki.
  • SzirmosSzisza
    Nem tudom más szakmában hogy van, de informatikában meg van lőve az ember, ha nem tud angolul, szerintem anélkül el se tudná végezni az egyetemet ...
  • Lacee86
    Felháborító még az ötlet is. Aki nem képes az egyetem végéig egy nyomorult könnyített középfokú nyelvvizsgát megcsinálni, az inkább ne is akarjon értelmiségi lenni...
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Mit gondolsz annak esetleges eltörléséről, hogy a diplomához nyelvvizsga kelljen?

--- Felháborító még az ötlet is. Alap, hogy egy értelmiségi embernek legyen nyelvismerete.
         --- Nem jó ötlet, de esetleg tehetnének enyhítéseket. (pl. alapfok is elég legyen, stb.)
         --- Jó ötlet, a nyelvismeretnek semmi köze a szakmai tudáshoz.

Előző kérdés: Szívesen lennél újra gyerek?
    A 14 éves kor előtti időszakra gondolj.

// | 48.2% | #####_____ | 41 | Igen, de csak azért, mert kijavíthatnám a hibáimat, vagy egyszerűen ef
    // | 22.4% | ##________ | 19 | Igen, gyerekként sokkal jobb volt minden.
    // | 18.8% | ##________ | 16 | Nem, maradnék a mostani életemnél.
    // | 7.1% | #_________ | 6 | Nem, szar volt a gyerekkorom.
    // | 3.5% | __________ | 3 | egyéb

• Daffit
    Nem, maradnék a mostani életemnél. Igazából tartalmas gyerekkorom volt, szívesen visszamennék, de jó a jelenlegi is és van ami nem hiányzik ugyan, valami hiányozna a mostaniból. Jó ez így, ha néha szar is :D
  • Dzsini
    Konkrétan ott van a "kijavíítsam a hibáimat" és a "többet élhetnék", ami arra utal, hogy de. Ezért is írtam rögtön az időutazó paradoxont.
  • Metalmilitiakid
    Lennék újra gyerek, de csak a mostani tudásommal és minden emlékemmel. (illetve emellett már csak anyagi szempontból úgy lenne jó, hogy ha a mostani tudatom visszakerülni az időben a gyerekkori testembe :D)
  • Molnibalage
    A kérdés nem arról szólt, hogy mostani tudással...
  • clio1616v
    minden kornak megvannak a szépségei és minden lehetőséget kihasználok, hogy élvezzem
  • BRAT
    Pl.: Én nem szeretnék visszamenni.
    Látni újra apám halálát, vagy megakadályozni azt -ha egyáltalán lehetséges- és látni, hogy munkanélküli lesz azt nem akarom.
    Teljesen más életútra terelődnék, mert gyerek/ifjú fejjel az embernek nagyobb a türelme, ma ez a türelem már hiányzik belőlem.
    A gimnázium iszonyatos kínszenvedés lenne.
    A jelenlegi legnagyobb hiba, amit elkövettem az utóbbi 10 évben, hogy Magyarországon maradtam. Ha csak 11 évet mehetnék vissza egy teljesen új életút kezdődne új kihívásokkal, új hibákkal. Akkor meg minek visszamenni? Hogy rájöjjek, hogy mi rossz nekem, ahhoz át kell élnem.

Az, hogy pl. visszamegyek 1-2 hetet talán 1-2 évet és feladok egy lottót, az még beleférne, de valami akkor is hiányozna. Most is látom magamon, ha nem tevékenykedek valamin -akármin-, akkor rosszul érzem magam. Milliomosként sokat unatkoznék, mert ha nem küzdhetek valamiért, akkor üresnek érzem magam. Ha én unatkozni fogok, akkor gyakorlatilag "meghalok". A hobby az pihenés/relaxáció, a küzdelem az élet. De 30 évet újraélni/újraküzdeni az borzalmas kín lenne nekem.

Viszont ha lehetne olyan, hogy egy bizonyos napot élhetnék át sokszor, azt nagyon szeretném. Volt jó pár "tökéletes" nap az életemben, amit jó lenne akár csak még 1x átélni.
  • Renegade
    micsoda kérdés ez? ki ne akarna a mostani tudásával visszamenni? o0
    még ha mindent remekül csinált is, azért egy jó ütemben vásárolt apple/google/stb. részvény csomag feltehetően jelentősen javítana az életén, arról ne is beszéljünk, hogy kb nulla tanulás kéne minden vizsgára, sportolóként garantált a VB. Aki meg még többre vágyik, nos az lehetne igazi látnok...persze a jelenlegi dátumig. :)
  • lord nihilus
    Nem, szar volt a gyerekkorom.
  • Motoroj
    Igen, de csak azért, mert kijavíthatnám a hibáimat, vagy egyszerűen effektíven többet élhetnék.

Nem minden volt jobb, de sok olyan dolog volt, ami már nincs és nem is lesz.
  • videobaby
    nem, mert minek. nem szeretnék 14 év alatti lenni újból.
  • HTS s3rg1nh00
    bizonyos szempontból jobb,bizonyos szempontból rosszabb lenne.

egyébként is,az egyetem az ember legszebb 10 éve!
  • Lacee86
    Én pont ezért szeretném már onnantól megélni, mert akkor kamasz- és fiatal felnőtt koromat is egész másképp alakíthattam volna. Szóval mintegy annak előzményeként. :)
  • kamionosjoe
    Örökké gyerek maradok, nincs miért visszamennem. :)
  • Zoli007
    Nem, szar volt. Egész nyarat végiggüriztem, nem kirándultunk családdal soha, dagadt voltam, nem voltak barátaim /mondjuk ez nem változott, de most már van lóvém, hogy szórakozzak/.
  • Pluskast
    Kiélnéd magad?:)) Bocsi de ez egy kicsit viccesen hangzik :D 11 éves gyerek, hogy éli ki magát? Degeszre eszi magát cukorkával vagy hogy? :DD
  • Fbn Lx
    tegnap nosztalgikus hangulatomban voltam, és vettem egy kindertojást
    én szívesen lennék újra gyerek, móka volt
    óvodás korom után inkább, mert az óvoda geciszar volt.
    az egyetlen előnye annak, hogy nem vagyok gyerek, az, hogy kúrhatok (kúrhatnék, de ezzel sem élek mostanában)
  • tigeroo
    igen, de ha nincs suli melózom, akkor meg mégjobb mert legalább van pénzem :D
  • Molnibalage
    Hát nem tudom. Felnőtten azért az ember a szórakozásnak egészen más vetületeit képes megtapasztalni, mint ilyen korban.

Őszintén szólva nekem szinte semmi emlékem nincs arról, hogy mit csináltam 11-12 évesen...

Én az egyetemista létet élveztem annyira, hogy azt a korszakon szívesen újraélném, egyedül a pénztelenség volt az, ami annyira nem volt jó móka, de minden többnyire tetszett.

Nagyon kevés olyan embert ismerek, aki a gyermekkorát élné újra és nem a kamaszorától a 25 éves korig bezárólag. Kettőt lehet találni, hogy miért.
  • Lacee86
    Én szívesen lennék, úgy 11-12 éves újra, mert egész másképp állnék a dolgokhoz, sokkal jobban kiélném magam. Sok minden kimaradt az életemből, amit már soha nem fogok tudni pótolni.
  • jazzy
    Még egyetemista? :D
  • immovable
    Vagy nem.
  • tigeroo
    jó gyerekkorom volt de most jobb
  • Dzsini
    "kijavíthatnám a hibáimat" - és itt kezdődik az időutazó paradoxona.
  • Sir Quno Jedi
    lóf***t
  • jazzy
    Igen. Szerettem akkoriban még iskolába is járni, sokkal többet tudtam a barátaimmal foglalkozni. Nem azt mondom, hogy most rossz, de pár dolgot máshogyan csinálnék.
  • Molnibalage
    Nem.
  • Blum
    Nem
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Szívesen lennél újra gyerek?
    A 14 éves kor előtti időszakra gondolj.

--- Igen, gyerekként sokkal jobb volt minden.
         --- Igen, de csak azért, mert kijavíthatnám a hibáimat, vagy egyszerűen effektíven többet élhetnék.
         --- Nem, szar volt a gyerekkorom.
         --- Nem, maradnék a mostani életemnél.
         --- egyéb

Előző kérdés: Unod már, hogy a csapból is foci folyik?

// | 53.0% | #####_____ | 35 | Igen, már kezd nagyon unalmas lenni.
    // | 28.8% | ###_______ | 19 | Én nem, de immovable biztosan leszarja.
    // | 18.2% | ##________ | 12 | Nem, remélem még több kérdés lesz róla itt.

• Lacee86
    Már javítottad magad. :)
  • Pluskast
    Fejtsd ki szívesen elolvasom :)
  • Lacee86
    Van egy kis logikai bukfenc ebben, amit írsz. :)
  • Pluskast
    Az első részt átfogalmaznám úgy, hogy nem volt annyira jellemző a pénz. Nem is keresett annyit nyugaton sem egy teszem azt Liverpol-i játékos mint manapság. De abban az időben a jobb életkörülmény idehaza jelentette azt, például hogy volt összkomfortos lakásod, el tudtál intézni a családodnak bizonyos dolgokat és nem kellett attól félned, hogy az ÁVH egy este érted jön (már persze ameddig a párt szemében jó elvtárs voltál).
  • Dzsini
    "még csak nyomokban sem volt jelen a pénz" vs. "aki abban az időben válogatott szinten focizott egy sokkal jobb életkörülményre számíthatott"

Most akkor melyik?
  • Pluskast
    Az arany csapat játékosai és maguk az emberek is még egy olyan korszak szülöttjei voltak (két világháború közötti éra vagy a még idősebb generáció akik a monarchiában éltek) akik máshogy éltek és gondolkoztak. Azokban az időkben a labdarúgásban még csak nyomokban sem volt jelen a pénz még a külföldi országokban sem, és aki abban az időben válogatott szinten focizott egy sokkal jobb életkörülményre számíthatott mint az átlag ember. Kb a hatvanas évekig még létezett az a fajta polgári gondolkodásmód ami nyugaton is megvolt.