A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Értettem, csak megerõsítettem, vazze. 😛 😄

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Sir Quno Jedi
netán én is erre utaltam vaze...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Lacee86
Az nem szerelem, ha feláll egy jó nõre... Sokan keverik a szezont a fazonnal. :/

Sir Quno Jedi
Köhhhm! Nos ha csupán "kémiai folyamatnak" tartjuk a szerelmet, akkor hiszek benne, hogy van szerelem elsõ látásra (naná, ráizgulsz, mint bodri a mogyoróbokorra), ha annál többnek, akkor meg nem, mert ahhoz idõ kell bezony.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

az meg aztán végképp micsoda opció, hogy "nem hiszek a szerelemben"
what
miért van az, hogy ebben még hinni vagy nemhinni kell?
valaki valahol már biztosan bebizonyította, hogy ugyanazok a kémiai folyamatok lejátszódhatnak e emberben pusztán egyetlen elsõ ránézés következtében
szerintem nagyon kevés olyan ember van, aki ilyen könnyedén szerelmet tud érezni, de valakivel már biztosan megtörtént a történelem során
clio1616v
igen, hiszek benne

a szerelem egy olyan állapot, amikor olyan dolgokat teszel, amit normálisan soha nem tennél meg

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

tigeroo
max vonzódás lehet elsõre sztem

igen
Broafka
"Nem hiszem, maximum vonzódás lehet, a szerelemhez idõ kell"
ahhoz hogy valakit igazán szeressünk, úgy szerelembõl, jobban meg kell ismernünk a másikat. Ha valaki gyönyörû, és elbûvölõ a mosolya, attól még lehet egy kellemetlenkedõ, illetlen (bunkó) ember. Ezért nem hiszek benne.
hogy voltam e már szerelmes? hmm, igazából nem tudom. Szerintem még sose. Volt barátnõm, akit nagyon szerettem, de szerelmes talán még sose.

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

4) Nem hiszem, maximum vonzódás lehet, a szerelemhez idõ kell
A szerelemhez idõ kell. Viszont erõs vonzódás lehetséges. Jelen párkapcsolatomnál is megláttam és egyszerûen vonzotta a tekintetem, meg úgy az egész testem.

8) Igen, jelenleg is.

Nem hiszek a szerelemben.
Sajnos voltam.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Részt veszel az árvízzel kapcsolatos védekezésben? ==>> Hiszel az elsõ látásra szerelemben?
Lacee86
Lött. 😊

miko lösz uj kérdés? 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

A folyó nem a kanyarban önt ki, a víz nem jármû, hogy kisodródjon.
Az árvízveszélyes területek nem egyformán védettek.
Vannak helyek ahol szándékosan hagyják kiönteni hogy könnyebben lemenjen az árhullám. Egy rét pl simán lehet szükség tározó. Egy város védelme már sokkal komolyabb. Elöntés veszélyének tekintetében szinte csak a töltésmagasság ami mérvadó. Képtelenség mindenhova 1000 éves gyakoriságú árhullámra méretezni a védmûveket, belerokkanna az építésébe az ország gazdasága. Mindig annyit építenek amennyi tudnak, és az értékesebb helyeket jobban védik. Ráadásul vannak nehezebben védhetõ helyek.

Az ártérre építkezés más tészta. Nem feltétlenül kell védmûnek lennie a közelbe, de egyszerûbb ha úgy gondolsz rá, hogy a gátak közti rész.
Ha elég embert kennek meg, simán lehet kapni építési engedélyt olyan helyre is amit 10 évente elönt a víz. Ha szerencséje van mondjuk egy szupermarketnek egy ilyen hellyel, 20 évig is üzemelhet és megtérülhet a befektetés; ha meg nincs akkor egy év után nagy veszteséggel mehet máshova. A 10 éves gyakoriságú árhullám igazából bármikor jöhet, az nem azt jelenti hogy tíz évente jön, csak átlagba úgy szokott.
Dzsini
7 milliárd ember sûrûn állva elfér Rhode Islanden (4005 négyzetkilométer, kb. Gyõr-Moson-Sopron vagy Csongrád megye területe)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Molnibalage
Még a sûrûbben lakott országokban is simán húzol olyan 5-10 km-es ámétrõjû köröket, ahova egy meteor bevágódva néhány száz kt-ás vagy néhány Mt-ás hatóerõvel pusztítva is "csak" néhány ezer vagy tízezer embert ölne meg közetlenül.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lacee86
Hát, mindenesetre kb. egál a körön belül és kívül. Durva. 😄
Amúgy az is döbbenetes, h én középsuliban határozottan emlékszem, h 1,2 milliárdnak tanultuk Kína, 1 milliárdnak India lakosságát. Most 1,3 és 1,2... :S

Dzsini
így hirtelen Indonézia 240 millió, Pakisztán 180, Banglades 150, Japán 130, Fülöp szigetek 100, Vietnam 90, Thaiföld 65, Dél-Korea 50

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Persze, ezt tudom én is. Az összes nagy kiterjedésû ország ilyen: Oroszország jókora része sarkvidéki éghajlat, USA jókora része sivatag és magashegység, Brazília jókora része esõerdõ, Ausztrália legnagyobb része szintén sivatag.

Lacee86
Hm, ez a karika biztos igaz? Ok, h India+Kína 2,5 milliárd önmagában, na de a maradék kétlem, h kitesz még 1 milliárdot.

Molnibalage
Nem. A szárazföldek 3/4-e teljesen lakatlan. Irgalmatlan nagy sivatagok, magashegységek és a sarkvidéki területek.

Nemrég volt egy látványos ábra, ami azt mutatta, hogy a két körön belül és a Föld népességének a fele.

http://gurulohordo.blog.hu/2013/05/17/a_titokzatos_energia-korok

Kína kapcsán megdöbbentõ a lakosság eloszlása. Az ország fele kvázi lakatlan. Az USA, Afrika és Oroszország nagy része is ilyen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Viszont nagyon sokan laknak vízparton, tehát jöhetnek a szökõárak, ha valahol csobban egy nagyobb kavics 😊

Lacee86
Ami nem nehéz, tekintve, h több mint 2/3-a óceán. 😄

Dzsini
Most volt nemrég egy az oroszoknál, az lesz. Ha nagyobb, akkor még inkább 😊

(még mindig a Föld felületének bõ háromnegyede tökéletesen lakatlan)

pxxl
reset <#buck>

All hail the double x!

Lacee86
Jah, de aztán mi lesz, ha jön egy nagy, ami nem ég el, míg földet ér. 😄

pxxl
hullanak is naponta több 100/1000 csak kevés éri el a felszínt 😛

All hail the double x!

Lacee86
Igen, és meteoritok is hullhatnak az égbõl. 😊

Dzsini
És a villámcsapásokról nem is beszéltünk 😊

Lacee86
Hát jah. Ennyi erõvel sehova se lehetne építkezni, mert bárhol lehet földrengés is, ahol még nem volt, meg tornádó is.

Molnibalage
Bocs, de ez nagyon idióta példa volt...

A folyó folyásiránya és ártere igen jól meghatározató fõleg, hogy szabályozva van.

A tornádó keletkezése viszont statisztikus dolog. Vannak olyan helyek, ahol gyakori, de van olyan is, ahol igen ritka, de lehet. Ha az összes olyan környéken tiltanád az építkezést, ahol volt tornádó 30 km-es körzetben, akkor a fél USA lakatlan lenne egy olyan veszély miatt, aminek statisztikailag az esélyre rendkívül alacsony. (Persze van olyan tornádó, ami messze tovább él, mint 30 km...) Egy árvíz esetén viszont tökéletesen determinisztikus, hogy X méter szint esetén merre folyik a víz és hol van ártér. Az vízmagasságról is több száz éves feljegyzések vannak...

[HUN]FaTaL
Nem is nyivákolnak miatta hetekig a tv-ben, hanem építenek újat.

Nem véletlen építenek nagyrészt könnyûszerkezetes házakat.

http://goo.gl/gd6Zi5

SzirmosSzisza
Amerikában miért építkeznek olyan területre amit minden évben ledönt a tornádó?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

pxxl
A folyót mondtam, fõleg a Tiszát.
Van egy kacskaringós folyó, levágnak belõle egy csomó kanyart, kihúzzák egyenesre, gyorsabb lesz a folyása, és egy nagyobb kanyarban kiönt, ha sok az esõ. Ehhez nem kell diploma, hogy ezt elõre lássa valaki. A sok hülye meg oda építi a házát a kanyarba. Nagyon egyszerûen, de kb. ez volt/van. Ezt mondom, hogy miért kell oda építkezni?

All hail the double x!

Molnibalage
Ebbõl legfeljebb a fele igaz, ahogy uwu is írta. A természet basztatása miatt van ma áramod és neted...

Egyébként nem tehetjük meg hogy nem alakítjuk át a környezetünket.
A ma megszokott életed, sõt, az emberi civilizáció se létezhetne enélkül.
De tényleg hülyeség véleményt formálni amíg fingod nincs mirõl van szó.
Olyan mintha elmondanám a véleményem milyen anyáddal az ágyban, úgy hogy azt se tudom ki az.
pxxl

All hail the double x!

Narxis
Szerintem meg akaszd már fel magad.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

az elõzõ igazából neked is szól.
Szerintem inkább ne legyen véleményed, ez egy bonyolult dolog.
A vízépítés egy komoly mûszaki terület, nem gonoszságból szabályoznak folyókat, és nem hülyeségbõl építik olyanra a gátakat amilyenek.
A környezetet nehéz dolog átépíteni, de szükséges, elég ha ennyit tudsz, és még egyszer kérlek ne legyen véleményed olyan dologról amirõl halvány lila gõzöd sincs!
Dzsini
Amikor a folyó normál szintjét is gátazni kell, akkor már elég fura helyzetek fordulnak elõ. A kiegyenesített folyók átlagos szintje (és onnan a kilengés) pedig folyamatosan emelkedik, mert a hordalékot az aljára rakja le (plusz a városok területén egyre keskenyebb helyre szorítják a növekvõ vízmennyiséget), nem a kanyarok külsõ peremére és az ártérbe, mint egy kanyargós folyónál, ahol pár évtizedenként változik a folyó medre - többször elõfordult Duna menti településekkel a 18-19. században, hogy egyik évrõl a másikra a Duna túlpartjára kerültek. Kotorni pedig csak egy bizonyos szintig lehet.

A Pó mentén (amit ugyanakkor, ugyanannak a személynek a tervei alapján kezdték szabályozni, mint a Tiszát) már vannak olyan városok, ahol a folyó az átlagos városszint fölött pár méterrel folyik, gátak között. Ezt akkor még nem látták, nem számolták ki, hogy mi lesz ~100 év eredménye.
A Tiszánál az az eredmény, hogy az Alföldet már jó ideje öntözni/csatornázni kell, sivatagosodik, viszont ez alatt az idõ alatt Ukrajnával együtt Európa legjobb, legnagyobb búzatermõ vidéke volt - és erre volt szüksége akkoriban az országnak. Valamit valamiért, viszont lehet, hogy ma már nem a gátak végtelen emelése a jó, hosszútávú megoldás, hanem vissza kellene engedni a folyókat a régi útjukra - kérdés, hogy mennyire fontos a hajózhatóság, kiváltható-e az áruszállítás vasúttal, repülõvel.

Narxis
Akkor meg rendes gátakat is kellett volna építeni.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Azért 150 év búzaellátását lehet köszönni annak, hogy a Tiszával ilyeneket csináltak, a teljes Alföld konkrétan ártérnek számít, mocsárra pedig nehéz építkezni 😊

pxxl
eleve nem kellene basztatni a folyót, meg ártérre építkezni...

All hail the double x!

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Persze, mert kiönt a szennyvízcsatorna, amit odatelepítettek az ártérre való építkezéskor. Enélkül nem lenne járványveszély. Ajánlott olvasnivaló

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Broafka
hú bakker, és pont errõl van szó az ATV-n, hogy mennyi minden vegyi anyag kerül be egy ilyen áradáskor a vízbe, és milyen járványveszély meg ilyenek...

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...