A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
what
valaki valahol már biztosan bebizonyította, hogy ugyanazok a kémiai folyamatok lejátszódhatnak e emberben pusztán egyetlen elsõ ránézés következtében
szerintem nagyon kevés olyan ember van, aki ilyen könnyedén szerelmet tud érezni, de valakivel már biztosan megtörtént a történelem során
a szerelem egy olyan állapot, amikor olyan dolgokat teszel, amit normálisan soha nem tennél meg
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
ahhoz hogy valakit igazán szeressünk, úgy szerelembõl, jobban meg kell ismernünk a másikat. Ha valaki gyönyörû, és elbûvölõ a mosolya, attól még lehet egy kellemetlenkedõ, illetlen (bunkó) ember. Ezért nem hiszek benne.
hogy voltam e már szerelmes? hmm, igazából nem tudom. Szerintem még sose. Volt barátnõm, akit nagyon szerettem, de szerelmes talán még sose.
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
A szerelemhez idõ kell. Viszont erõs vonzódás lehetséges. Jelen párkapcsolatomnál is megláttam és egyszerûen vonzotta a tekintetem, meg úgy az egész testem.
8) Igen, jelenleg is.
Sajnos voltam.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Az árvízveszélyes területek nem egyformán védettek.
Vannak helyek ahol szándékosan hagyják kiönteni hogy könnyebben lemenjen az árhullám. Egy rét pl simán lehet szükség tározó. Egy város védelme már sokkal komolyabb. Elöntés veszélyének tekintetében szinte csak a töltésmagasság ami mérvadó. Képtelenség mindenhova 1000 éves gyakoriságú árhullámra méretezni a védmûveket, belerokkanna az építésébe az ország gazdasága. Mindig annyit építenek amennyi tudnak, és az értékesebb helyeket jobban védik. Ráadásul vannak nehezebben védhetõ helyek.
Az ártérre építkezés más tészta. Nem feltétlenül kell védmûnek lennie a közelbe, de egyszerûbb ha úgy gondolsz rá, hogy a gátak közti rész.
Ha elég embert kennek meg, simán lehet kapni építési engedélyt olyan helyre is amit 10 évente elönt a víz. Ha szerencséje van mondjuk egy szupermarketnek egy ilyen hellyel, 20 évig is üzemelhet és megtérülhet a befektetés; ha meg nincs akkor egy év után nagy veszteséggel mehet máshova. A 10 éves gyakoriságú árhullám igazából bármikor jöhet, az nem azt jelenti hogy tíz évente jön, csak átlagba úgy szokott.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Amúgy az is döbbenetes, h én középsuliban határozottan emlékszem, h 1,2 milliárdnak tanultuk Kína, 1 milliárdnak India lakosságát. Most 1,3 és 1,2... :S
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nemrég volt egy látványos ábra, ami azt mutatta, hogy a két körön belül és a Föld népességének a fele.
http://gurulohordo.blog.hu/2013/05/17/a_titokzatos_energia-korok
Kína kapcsán megdöbbentõ a lakosság eloszlása. Az ország fele kvázi lakatlan. Az USA, Afrika és Oroszország nagy része is ilyen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

(még mindig a Föld felületének bõ háromnegyede tökéletesen lakatlan)
A folyó folyásiránya és ártere igen jól meghatározató fõleg, hogy szabályozva van.
A tornádó keletkezése viszont statisztikus dolog. Vannak olyan helyek, ahol gyakori, de van olyan is, ahol igen ritka, de lehet. Ha az összes olyan környéken tiltanád az építkezést, ahol volt tornádó 30 km-es körzetben, akkor a fél USA lakatlan lenne egy olyan veszély miatt, aminek statisztikailag az esélyre rendkívül alacsony. (Persze van olyan tornádó, ami messze tovább él, mint 30 km...) Egy árvíz esetén viszont tökéletesen determinisztikus, hogy X méter szint esetén merre folyik a víz és hol van ártér. Az vízmagasságról is több száz éves feljegyzések vannak...
Nem véletlen építenek nagyrészt könnyûszerkezetes házakat.
http://goo.gl/gd6Zi5
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Van egy kacskaringós folyó, levágnak belõle egy csomó kanyart, kihúzzák egyenesre, gyorsabb lesz a folyása, és egy nagyobb kanyarban kiönt, ha sok az esõ. Ehhez nem kell diploma, hogy ezt elõre lássa valaki. A sok hülye meg oda építi a házát a kanyarba. Nagyon egyszerûen, de kb. ez volt/van. Ezt mondom, hogy miért kell oda építkezni?
All hail the double x!
A ma megszokott életed, sõt, az emberi civilizáció se létezhetne enélkül.
Olyan mintha elmondanám a véleményem milyen anyáddal az ágyban, úgy hogy azt se tudom ki az.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A vízépítés egy komoly mûszaki terület, nem gonoszságból szabályoznak folyókat, és nem hülyeségbõl építik olyanra a gátakat amilyenek.
A környezetet nehéz dolog átépíteni, de szükséges, elég ha ennyit tudsz, és még egyszer kérlek ne legyen véleményed olyan dologról amirõl halvány lila gõzöd sincs!
A Pó mentén (amit ugyanakkor, ugyanannak a személynek a tervei alapján kezdték szabályozni, mint a Tiszát) már vannak olyan városok, ahol a folyó az átlagos városszint fölött pár méterrel folyik, gátak között. Ezt akkor még nem látták, nem számolták ki, hogy mi lesz ~100 év eredménye.
A Tiszánál az az eredmény, hogy az Alföldet már jó ideje öntözni/csatornázni kell, sivatagosodik, viszont ez alatt az idõ alatt Ukrajnával együtt Európa legjobb, legnagyobb búzatermõ vidéke volt - és erre volt szüksége akkoriban az országnak. Valamit valamiért, viszont lehet, hogy ma már nem a gátak végtelen emelése a jó, hosszútávú megoldás, hanem vissza kellene engedni a folyókat a régi útjukra - kérdés, hogy mennyire fontos a hajózhatóság, kiváltható-e az áruszállítás vasúttal, repülõvel.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"