127612
  • chhaya #114391
    Nem kockáztatnék egy orrbavágást.
  • clio1616v
    tehát a válasz:

az orrom épsége pénzben nem kifejezhető, viszont a pénzt mindig hajlandó vagyok kockára tenni, mivel ami pénzre szükségem van, azt már elköltöttem, ami pedig megvan arra nincs már szükségem

az 500 és 1000 forint pedig olyan kis összeg, hogy bármikor bárkinek odaadom borravalónak

múltkor az autómosó srác nem hitte el, hogy 3800 forint helyett 5000-ből nem kérek vissza - a szerencsétlennek lelkiismeret furdalása lehetett, vagy szerinte nem érdemelte meg a borravalót, de az előmosást vagy 15 percig csinálta :D

pedig csak egész egyszerűen sajnáltam, hogy ott a csurom vizesen számolgassa nekem a kasszából a visszajárót
  • clio1616v
    nem tisztelem a pénzt, számomra értéktelen, nem gyűjtöm össze

ha valamit csak pénzért tudok megkapni, akkor meg tudom rá szerezni a szükséges mennyiségű pénzt, de az összes rendelkezésemre álló pénzt mindig minden esetben felhasználom
  • karajjj
    nem biztos, ha jól értelmezem, vagy eltörik, vagy pénzt kapsz, szóval ha eltörik, az ingyen volt
  • karajjj
    félhavi fizetésem, simán megérné... :D
  • VRSDM
    tört már el pénzjutalom nélkül is.
    aztán meggyógyult.
    most legalább kapnék is érte valamit.
  • Lacee86
    Nem. :D De most hogy mondtad, már ez fog róla eszembe jutni. xD
  • Fbn Lx
    fogadjunk, hogy ezt a cigány szó segítségével jegyezted meg
  • Lacee86
    Hogyne lenne. :)
    Y=C+I+G+NX :D
  • Fbn Lx
    őszintén:
    fasz se töretné el az orrát 50ezer forintért. ez egy olyan dolog, amivel onnantól együtt élsz, esélyes, hogy sosem lesz az igazi. el is ferdítheti az orrodat tartósan.
    mondjuk egy nagyságrenddel nagyobb összegért már elgondolkodnék, kettővel nagyobbért már szinte biztosan belemennék
  • Dzsini
    na, ugye csak lett értelme a közgáz óráknak :) megtanultál ilyen szavakat, hogy határhajlandóság

Van egy másik változat is, hogy kapsz X pénzt, és azzal van a két lehetőség, amire fel kell tenned:
    fej: 1,2X pénzt kapsz, írás: 1,5X pénzt kapsz
    fej: 10X pénzt kapsz, írás: be kell fizetned még X pénzt saját vagyonodból.

Itt is az X emberenként nagyon különböző.
  • videobaby
    nincs az a pénz :D
  • HTS s3rg1nh00
    jelenleg bevállalnám,de csak mert lehet belefutottam nemrég egy traffipaxba,amúgy 50 ezernél többet ér az orrom egészsége. :)
  • SötétBarom
    500/1000.

50 rongyot keresek egy nap alatt, kurvára nem töretném el az orrom ennyiért.. Mondjuk egy milla vs durva pofánbaszás, ott már elgondolkodnék.
  • Lacee86
    Mindenkinek más az orrbeveretési határhajlandósági összege. :D
  • Zoli007
    Fej: 500 forintot kapsz, írás: 1000 forintot kapsz. 50 rugó aprópénz, ennyiért nem kockáztatom az orrom.
  • tigeroo
    Its cool... Amugy tipikusan kocsmaban lehet ilyenekrol beszelni ki mennyiert enne hanyast stb :D
  • videobaby
    eszembe sincs verekedni, sem megveretni magam. pénzért pláne. marad a nyugis megoldás.
  • Dzsini
    Nem lehet olyan összeget írni, hogy mindenkinek hasonló szinten legyen vonzó a kockázat, és nem akartam túlmagyarázni :/
  • tigeroo
    Annyi penz meg nem kompenzal sztem erte. De annyiert immoval mar lefekudnek
  • Sir Quno Jedi
    zsebpénzért nem fájtklub
  • Roger6
    50 rongyért nem töretném el az orrom. Bár biztosítással más a helyzet...
  • immovable
    Leszarom.
  • Dzsini
    szaknyelv: egy adott nyelv hétköznapitól eltérő, sajátos cél(ok)ból, sajátos helyzet(ek)ben, sajátos feladat(ok) megoldásának érdekében, az adott szakterületre jellemző (szakmai) háttérismeretek birtokában, írott és íratlan nyelvi és társadalmi szabályok, normák és konvenciók szerint történő használata. A szaknyelvhasználat minden pillanatában szaknyelvi és általános nyelvi elemek (szókincs, használati szabályok, háttérismeretek) egyszerre vannak jelen az adott kommunikatív cél, feladat vagy helyzet megoldásához szükséges arányban.

szaknyelvi vizsga: egy- vagy kétnyelvű nyelvvizsga, amely minden idegen nyelvi készséget szakterülethez kötötten, szakmai tevékenységhez kapcsolódó feladatokkal mér. Fókuszában annak vizsgálata áll, hogy a vizsgázók milyen mértékben képesek egy adott nyelv hétköznapitól eltérő, sajátos cél(ok)ból, sajátos helyzet(ek)ben, sajátos feladat(ok) megoldásának érdekében, az adott szakterületre jellemző (szakmai) háttérismeretek birtokában, írott és íratlan nyelvi és társadalmi szabályok, normák és konvenciók szerint történő használatára.

forrás
  • EnxTheOne
    500 forintot kapsz, írás: 1000 forintot kapsz.

Nehogy már elcsúfítsák a gyönyörű arcom :(
  • EnxTheOne
    szaknyelv vizsga az milyen?
    Gondolom uj nyelvtan nincs, csak uj szavak nem?
    És kb mennyi?
  • Dzsini
    (tudom, azért küldtem be :) )
  • Pluskast
    Akkor legyen az orbavágós, mert ahogy egy klasszikus mondta: "Ha kicsi a tét a kedvem sötét" :)
  • Lacee86
    Erről van szó. :)
  • Dzsini
    Ez inkább arról szól, hogy mennyire vagy kockázatvállaló vagy kockázatkerülő - a kicsi de biztos, vagy a nagy de bizonytalan vonz jobban.

Ilyen és hasonló kérdésekkel szokták pl. pénzbefektetés terén is meghatározni azt, hogy milyen portfólió lenne neked a megfelelő.
  • Pluskast
    Micsoda kérdés:DD Akkor már inkább orosz rulett
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Pénzfeldobás:
    Pénzfeldobással játszunk, egyetlen egy lehetőséged van, melyik lehetőséget választod?

--- Fej: 500 forintot kapsz, írás: 1000 forintot kapsz.
         --- Fej: 50ezer forintot kapsz, írás: egy orrbavágással eltörik az orrod.

Előző kérdés: Mit gondolsz annak esetleges eltörléséről, hogy a diplomához nyelvvizsga kelljen?

// | 58.6% | ######____ | 51 | Felháborító még az ötlet is. Alap, hogy egy értelmiségi embernek leg
    // | 21.8% | ##________ | 19 | Nem jó ötlet, de esetleg tehetnének enyhítéseket. (pl. alapfok is elé
    // | 19.5% | ##________ | 17 | Jó ötlet, a nyelvismeretnek semmi köze a szakmai tudáshoz.

• immovable
  • immovable
    Te még sosem kaptál pluszt tőlem, de most... de nehezen nyomtam meg. :D
  • Tsol
  • Molnibalage
    Ej, egyesek de kurva könnyen osztanak címkét...
  • Fbn Lx
    szerintem igen.
    nemzetünk szívében számtalan az idegenszívű, kigyomlálandó féreg.....
  • BRAT
    Mert szerintetek komolyan gondolta?
  • Pluskast
    Ere mondanék most valami nagyon nagyon csúnyát és személyeskedőt, de inkább csak annyit, hogy ez még viccnek is rossz.
  • predator1982
    jó ötletnek tartom, aki szeretne az tanuljon nyelvet utólag, vagy ha kell neki a munkájához

amúgy meg csak zárójelben megjegyzem immonak igaza van, aki akar az meg is tud tanulni nyelvet...mindez szorgalom kérdése és kitartásé semmi más, ha csak egyesek fele annyi időt fordítanának nyelvtanulásra mint amennyit itt a fórumon, lehet előbbre lennének-.-