A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akkor nem, arra ott lenne a párom 😊

QuippeR
"álszent, liberális, bújjunk a jogi csûr-csavarok mögé mentalitás"

ja, még annyit, hogy te is igencsak mellélõttél, éppen az a mentalitásom, hogy a törvények alól nem lehet kibújni, éppen a skála másik oldalán vagyok mint amire panaszkodsz.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

QuippeR
igen, ezt írtam is korábban, hogy érthetõ, ha erre hivatkozik. de itt nem ezzel érvelnek a kollégák, hanem a neveléssel, meg hogy megmentette az életét.

QuippeR
köszönöm a jókívánságot, neked is szép napot.

mrzed001
És ha ezt még kiegészíted az értelmes élet harmadik kritériumával (önfeláldozás képessége), valamint a nagyfokú intelligenciával, önkontrollal, hasznossá válni akarással, és az ösztönei feletti tudatos uralkodással ... már meg is kaptad az EMBER definícióját.
Bárki, akire legalább 1 kritérium nem érvényes, az CSAK HUMANOID, két lábon járó felegyenesedett majom, ergo ...

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

zsoltioregon
Igen, végül is egyenjogúság van.

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

chhaya
"Hirtelen felindultság" - egy elég komoly érzelmi sokkhatás után

Valószínûleg nem azt kezdte el mérlegelni, hogy "na én most jól megnevelem, nehogy még egyszer ilyet csináljon"

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

BaliBoy
Ebben az egész ügyben az a legfelháborítóbb, hogy ahelyett, hogy megköszönte volna a "kedves" hölgy, hogy nem ütötték el, még neki állt feljebb.
Mondom mindezt úgy, hogy volt már, hogy rám is csilingelt villamos. Szerencsére még csak hasonló veszélyhelyzet sem volt (épp indulni készülõ villamos elõtt még átmentem), de ahelyett, hogy hepciáskodtam volna, bocsánat kérõen intettem a vezetõnek, és lesiettem a sínekrõl.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Nyisd ki a szemed és nézz körül a világban, de fõleg ebben az országban. Undorító ez az álszent, liberális, bújjunk a jogi csûr-csavarok mögé mentalitás.

Nem kívánom, hogy sofõrként el üss bárkit is, de azt kívánom, hogy kerülj valami ilyesmi helyzetbe. Amikor azon múlik másnak az élete, hogy megtudsz-e állni még azelõtt, hogy az agyát és a belsõ szerveit seprûvel és lapáttal kelljen a összevakarni az aszfaltról.

Amíg ilyet át nem élsz, maradj csendben! Fogalmad sincs róla, hogy milyen érzés. Megnézném, hogy egy ilyen helyzetben miként vélekednél.

pxxl

All hail the double x!

SötétBarom
És ha leköp mondjuk?

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

önvédelembõl igen, máshogy nem

BaliBoy
<#eljen>

SötétBarom
Igen, gond nélkül. Engem aztán kurvára nem hat meg, ha valakinek nincs fasza. Ha megérdemli, akkor megérdemli.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Végsõ esetben, de csak önvédelembõl, ha rám támadna.

Nyilván való ha valakinek a kezében pl kés van, akkor ott vége az egyenjogúságnak...legjobb ha MMA módon, földre teperve jönnek a könyökös, kalapácsütés-es kombók amíg csak magánál van<#smile>

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

tigeroo
ezért kapod a +
clio1616v
felnõtt az, aki:

tud viselkedni, tudja mikor kell hazudni és mikor igazat mondani
tisztában van saját értékeivel és hiányosságaival
felelõsséget vállal, magáért és a hozzátartozóiért
függõségeit minimalizálja
okos és következetes, nem hagyatkozik feltételezésekre

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

tigeroo
mitõl számít valaki felnõtt embernek? nagykorú lehet ha jogilag eléri a 18at
lehet hogy felnõttnek gondolod de alapvetõ nevelést pár dologból nem kapott (pl. elnézve néha pár nyilvános wc mocskát), amivel egy jól nevelt gyermek már rendelkezik? vagy attól felnõtt mert saját egzisztenciája és fizetése van?

tipikusan olyan gondolkodás hogy az idõsebbeket tisztelni kell. a tisztelet szerintem ettõl független dolog (persze alapvetõ tiszteletet mindenkinek adok, akörül +- szórodhat utólag a dolog)

nevelni rohadtul nem kell senkit szerintem, mert úgyis leszarják, azért élnek így mert megtehetik, nekik ez a jó, megszokott, kényelmes (hogy pl. index nélkül kanyarodnak) szimplán kerülni kell az ilyeneket vagy eltakarítani a társadalomból (SQJ után szabadon)

ez az dolog sem a nevelésrõl szólt, egyszerûen a helyzet + a két delikvens flegmasága után feszültséglevezetõ pofon elcsattant, ügy is csak szimplán arról szól hogy a közfelháborodásnak eleget tettek a kirugatásával. én figyelmeztetést adtam volna a sofõrnek, mert a helyzetet megoldotta mint szakember a tudásához mérten a legjobban mint sofõr, de miután leszállt beszélni velük... mint ember húzták fel és ott hibázott. mondjuk a nõ meg feljelentgetés helyett inkább elbattyoghatott volna mert egy normális ember nem teszi ki magát, másokat, az épp méhében lévõ gyerekét ilyen veszélynek ekkora figyelmetlenség miatt.

ennyi erõvel õt is belehetett volna vinni gondatlan veszélyeztetés miatt, hisz a "jobbranézésével" majdnem megölte a gyermekét is...

tipikusan a felelõsség elhárítása ("vállvonás, énnemtoom mi vót" - mint egy gyerek)

a mások életéhez tiszteletlenül hozzáállás (mert végülis a buszsofõr megélhetését, évek munkáját, és a jövõjét elvágta, akármilyen gonosz jótevõ volt), na ezek alapján õ nem egy felnõtt gondolkodású ember.

bezzeg aki a vakvezetõ kutyát zárta oda a villamosajtóhoz õ figyelmeztetést kapott (mert abból nemvolt ekkora közfelháborodás, meg amúgyis itt miaz hogy nõt pofoz fel, ez több emberrel megeshet mint a vakvezetés...)

szóval valahogy nincs egyensúlyban a sofõr tette és a következmények, de sajnos az élet ilyen, engem csak ez bánt...
clio1616v
Azért tart itt ez az ország, mert nem ütnétek meg nõt.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

QuippeR
ok, de ennek semmi köze ahhoz, amirõl most szó van.

most a téma inkább arról megy, hogy mikor, mitõl érzi úgy valaki, hogy neki márpedig joga (esetleg akár kötelessége) vadidegen felnõtt embereket megnevelni.

még talán ismeretlen gyerekekkel kapcsolatban is egyet tudnék érteni azzal, hogy felnõttként felelõsséggel tartozunk irányukba, ezért fõleg a kifejezetten veszélyes helyzetek esetén nevelni kell õket (a módszerekbe most ne menjünk bele).

de azzal nem tudok azonosulni, hogy valaki felnõtt embereket akar megnevelni az utcán.

tigeroo
valaki írta a kölcsönös tiszteletet, neki jár a pluszpont.

erre kell nevelni a gyerekeket, az eszköz számít egyáltalán? kaptam már énis jópár atyai pofont, és rohadtul nem bánom, megérdemeltem, nem fordultam ombucmanhoz meg tudomisén gyerekként. mondjuk én nem ütlegelném a gyerekem, de ha nagyon elszállna magától biztos kapna sallert, bár tesóimmal se voltunk verekedõsök meg semmi, nem vagyok agresszív.

(pl. biciklivel megindultam este a másik faluba 10 évesen, éjfél körül értem haza fateromék kerestettek már, akkor kaptam tõle egy maflást, megérdemeltem)

na hasonló esetben lehet énis lekevernék egyet a fiamnak de csak hogy érezze a szeretetemet 😄

bezzeg manapság olyat látok hogy a gyerek rugdosta az anyját mert nem vesz neki fagyit meg ilyenek (plázában láttam pár hete). hát az is szép nevelés lehet, bár itt már minden gyereknek joga van, ha kis deviáns elkényeztetett geci lesz felnõttkorára az meg már a társadalom baja
jazzy
Vajon az angol médiában is beszélnek errõl?
QuippeR
verbális erõszak? most ezt komolyan mondod? te jó ég, nem a Riddicknek kellett volna a Sötétség krónikái alcímet adni, hanem ennek a topiknak.

mrzed001
"a szabályokat az szegi meg (a rendet az bontja fel), aki erõszakot alkalmaz"
Illetve elõtte aki verbális "erõszakot" alkalmaz. Ugye?
Akkor most ki a hülye?
Aki kezdte a verekedést, vagy aki visszaütött ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

látom, hogy tényleg a jogi frázisok csicskája vagy, képtelen vagy azon kereteken kívül gondolkodni. én nem szeretem a szolganépet.
igen, ha szigorúan jogi szempontból nézzük, természetesen senkinek nem szabad megütnie senki sem, soha. ezt átlalában egy általános iskolás gyerek már tudja, így le vagy maradva egy lépéssel: mi nem jogi vitát folytatunk.
Molnibalage
A nõ állítólag bemutatott a sofõrnek. Ha igaz, akkor nem rúgtam volna ki az villamos vezetõjét, bár vállveregetést sem adtam volna a pofonért.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ressy14
Amit te mondasz az nem rend, hanem katonai diktatúra. Modern, szellemileg fejlett, felvilágosult kort élünk, nem a sötét középkorban, ahol mindenki azt a személyt irtotta ki, akit csak akart.

A kölcsönös tisztelet kijár mindenkinek, de az sem tisztelet, hogy önbíráskodás után felpofozol valakit. A story mindkét szereplõje hibázott, a csaj talán többet.

Dum spiro, spero.

Molnibalage
Ilyen UL marhaságokat honnan veszel...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

QuippeR
nálam rendpártibb embert a büdös életben nem találnál.

képzeld, a rendnek és békés együttélésnek nem az az alapja, hogy bárkit pofánb*szhatsz, ha éppen nevelhetnéked támad. én nem kedvelem a bunkó embereket, de itt SZABÁLYOK VANNAK. és a szabályok a bunkóságot engedik, de az erõszakot nem. tehát a szabályokat az szegi meg (a rendet az bontja fel), aki erõszakot alkalmaz, amikor nem lenne rá joga. és ezt a társadalom nem tûrheti, ezért jogi úton bünteti ezt az egyént. ha ez nem tetszik, akkor keressetek olyan társadalmat, ami engedi az erõszakot (irány Amerika).

mrzed001
Az a baj, hogy órákig elbeszélhetünk egymás mellett, te akkor sem fogod megérteni az érveimet.
Én rend, te káoszpárti ember vagy.
Nálam alap az egymás iránit tisztelet, nálad a bárkinek beszólhatok bármit.
Két más világ. De bevallom, a tiédtõl a hideg futkos a hátamon.

QuippeR
nem a középkori Japánban vagy, de ha ott éltél volna, akkor is vésd erõsen az eszedbe, hogy valószínûleg nem szamurájnak, hanem szarfoltos gatyában a rizsföldön dolgozó koszos parasztnak születtél volna. szóval talán még örülhetnél is neki, hogy helyette a 21. század Európájában vagyunk.

Motoroj
Régen verekedtem, egy baromarcot valószínûleg megcsapnék, lányt szerintem nem.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

QuippeR
senki nem alkalmazhat erõszakot, csak az ilyen jogosultsággal rendelkezõ erõszakszervezetek, a megfelelõ szabályokat betartva. verd bele a kis fejecskédbe, hogy ez nem a középkor.

mrzed001
Javaslom számodra, hogy ismerkedj egy kicsit a japán kultúrával.
Ami ugyebár a szamuráj korból ered, amikor is ha úgy érezte, hogy a boltos nem ELÉGGÉ kedves és tisztelettudó vele, akkor a katana egy suhintásával lenyisszanthatta a fejét mindenféle retorzió nélkül.
MERT MINDENNEK AZ ALAPJA A KÖLCSÖNÖS TISZTELET !

Ha a hölgy megtiszteli azzal a sofõrt, hogy semmit sem szól, vagy illedelmesen megköszöni az életét, a nevelõ-feszlevezetõ pofon sem repül.
És még mindig jobban járt, mintha egy szamurájjal szájalt volna ugyebár ...

És igen, minden tiszteletlen, visszapofázó, magát valakinek képzelõ kivagyi embernek úgyszintén kiosztanám a pofont.
Ha a gyerekem fut elé, és nem elnézést kér (sõt visszapofázik), akkor ha a sofõr nem, én adnám neki.

Olaszliszkán meg ennél kevesebbért is lincseltek már.

mi az, hogy MEGÉRJEN EGY POFONT
úgy beszélsz egy szerencsétlen pofonról, mintha bucira csépelte volna a nõ arcát. ne rendelkezzünk már ennyire alacsony ingerküszöbbel. az ember nem porcukorból van, hogy meghaljon egy pofontól...
QuippeR
teljesen világos hogy a nõ egy bunkó. még mindig nem magyaráztad meg, hogy milyen világlátással kell ahhoz rendelkezni, hogy ez megérjen egy vért fakasztó pofont.

QuippeR
"egy kiosztott pofonnal rendet tett, és elejét vette ezzel a bûnismétlésnek"

nem tudtam, hogy õ egyben valamilyen erõszakszervezet tagja is, akinek az a dolga, hogy kiosztott pofonokkal vegy elejét a további baleseteknek.

ha valamilyen oknál fogva nem érezte volna magában ezt a nagy népnevelõ szellemet, akkor most -bár szarul érezné magát, mert köszönet helyett mutogatást és bunkóságot kapott cserébe- most még mindig lenne munkája, és nem jelentették volna fel.

de azért csak elõre népnevelõk, mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.

úgy érzem, hogy itt lassan mindenki puhapöcsé válik, és jogi frázisokkal akar megoldani minden helyzetet.
nem, embernek kellene lenni.
Molnibalage
Én bringával egyszer egy kisgyereket félig elcsaptam. Holtérbõl teljes gõzzel tekert ki elém, mikor tekertem a lakótelep belsõ útján. A mákja az volt, hogy lassan mentem, mert az ilyen helyzetekre felkészülve nem száguldozok és nélkül. Kétszeresen mákja volt, mert a bringám elsõ kereke a vázába úgy akadt be, hogy a lábát nem nyomta oda, viszont úgy beépkelõdött, hogy én áfordultam a saját bringám felett és a betonon landoltam. A srác megijedt, még azt sem tudtm megkérdezni, hogy minden OK. Mire feltápászkodtam - azért fájt az esés - adiggra kiszedte a bringát ls eltépett a messzeségbe. Bazdmegoltam, mert mi van, ha a kiscsákónak mégis baja van, akkor meg a végén engem vettek volna elõ, szemtanú meg nem volt...

A bringát meg vihettem haza vállon, mert kb. 5 cm-es kitérésû 8-asba deformálódott az elsõ kerék. Amíg fel nem akartam szállni a bringára fel sem tûnt, hogy ennyire durván hatott a bringára az eset. Ekkor méginkább tudatosult bennem, hogy a kissrácnak mekkora mákja volt. Van pár olyan autós, aki ott már ~30-as tempóval megy. Ha autó jött volna és nem én, akkor a kölköt kivasalja, mint egy bogarat...

ettõl még az angol szajha meglehetõsen csicska, ezt be kell vallani.
most képzeld el a helyzetet, hogy bambán lelépsz egyvillamos elé, vészfékezésre készteted azt, aztán még neked áll feljebb amikor rádszólnak, hogy ejj de én tudom a jobban nem is csináltam rosszul
utána kapsz egy maflást, és még mész feljelentgetni hogy jogilag meghurcolják ezt az embert.
vagy add vissza helyben, ha nem vagy csicska, vagy tedd zsebre a maflást és tanuld meg belõlle, hogy szét kell nézni rendesen.
Lacee86
Akkor sincs jogod felpofozni a gyereket. Ráadásul ha 50-nel mész és nem a telefon lóg a füleden vagy nem bármi mással vagy elfoglalva, akkor minden körülmény közt le tudsz fékezni.
Hány és hány balfaszt fel lehetne pofozni ennyi erõvel, aki ki se látszanak a telefonjukból, úgy vezetnek, vagy éppen észre se veszik a táblákat, zebrát stb. hanem csak mennek ész nélkül...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

de mi van, ha egy hatalmas felkokszolt gyerek fut eléd, egy igazi hulk, aztán letöri az alkarodat, és feldugja a seggedbe?!
Bizonyos helyeken jobb ha nem szállsz ki erõsködni, inkább gázt adsz és menekülsz.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

immovable
Meg mióta bûntett a figyelmetlenség.

Am hõs vagyok, eddig kétszer ugrott elém gyerek(ek) féktávon belül. Nem ütöttem el õket, fékeztem, elfordítottam a kocsi elejét, majd kifújtam magam, káromkodtam, aztán mentem tovább.

Molnibalage
Ha mondjuk a te gyereked futna elém bringázás közben és utána jól felpofoznám, akkor is ilyen rendcsinálás párti lennél? Vagy akkor egy füst alatt a gyereket és a balfasz szüleit is pofozzam fel, ha már ennyire lendületben vagyok...?

bardocz
Egy tarkóncsapás, vagy pofon teljesen ugyan az, mint tarkónbaszni valakit, ja. Nem is vártam mást itt. pá
Lacee86
Az baszkodja tarkón a gyerekét "nevelés" ürügyén, akinek halvány lila gõze sincs a gyereknevelésrõl...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

immovable
Téged apád sokszor baszhatott tarkón, ha nálad a "tarkónbaszás" gyereknevelés.
mrzed001
Én sem azt mondtam, hogy el kellett volna ütnie.
Hanem azt, hogy jobban járt volna, ha elüti.
Amúgy élet és rend párti vagyok.
Ez az ember megmentett 3 életet, egy kiosztott pofonnal rendet tett, és elejét vette ezzel a bûnismétlésnek (ezzel lehet még több embert mentve meg ... hisz legközelebb akár egy busz elé is kiléphetett volna az angol liba mert "jobbra nézett" ... ott kormányt elrántva még durvább dolgok is történhetnek).

Szóval ez így szerintem win-win szituáció.
A 2,5 liba túlélte, a leckét pedig egy életre megjegyezte.
Egyedül az önérzete sérült, amit szépen le kellett volna nyelnie, hisz saját hülyesége miatt.
De egy nagy KÖSZÖNÖM-mel még akkor is tartozna a sofõrnek.
OK, inkább 2-vel, egy saját, egy meg a gyereke nevében.

bardocz
Gondolom ha mondjuk apád tarkóncsapott, mert ostoba voltál, akkor õt is basszák ki a munkahelyérõl, hiszen a btk-ban nincsen benne gyereknevelés címszó alatt.
Ezután a nõ legalább mégegyszer biztosan nem fog villamos elé lépni, ha nem történt volna semmi, akkor addig folytatná, amíg el nem basszák.