127612
  • Lacee86
    De a bevásárlók 80%-a most is közvetlen ünnep előtti kis időben vásárol. Szóval ez, amit mondasz, csak akkor lenne igaz, ha egyenletes lenne a vásárlás folyamatosan, a karácsonyi reklámoktól kezdve. Kevesebb idővel valamennyit nőne a forgalom, de nem jelentősen.
    Szerintem amúgy kifejezetten gusztustalan október végén már ilyen reklámokkal szembesülni. Ez is csak a teljesen elanyagiasodott, csillogó-villogó, üres karácsonyt fokozza... Én amúgy nov. végétől reklámoznék csak.
  • Sir Quno Jedi
    Ja és a szavazásra azt mondanám EGÉSZ ÉVBEN! Me a karácsonyi reklám az jóóóó...
  • Sir Quno Jedi
    Nekem debil kollegám bebizonyította, hogy én MILYEN GONOSZ vagyok, hogy zavar, hogy sokat adózok, meg tb, meg minden (és főleg az, hogy miért fizetek én SOKKAL többet közterherviselés címén, mint mások). Me hogy mekkora köcsögség másoktól sajnálni a pénzemet, mér baj ha másokat tartanak el belőle és mér nem vagyok boldog azzal ami van, MINEK NEKEM ANNYI PÉNZ?!? Mit csinálok vele?! Meghogy mé kap kevesebbet egy tecsó pénztáros, mint én, ha 1x többet dolgozik mint én. És hasonlók.

Kész voltam. Valahol a kiscsoportos óvódás ahogy elképzeli a világot és az elméleti kommunizmus mezsgyéjén egyensúlyozott. Komolyan felbaszta az agyamat, me az emberi hülyeségtől mindég elszomorodok...

Amúgy nem sajnálja a súlyos százezreket magnéziumvázra a cangájához (sőt, mit százezreket), de miattam éheznek Etiópiában. Érted?! :D Ilyen geci vagyok, miattam van a világ összes nyomorúsága, me én megszülettem.
  • Fresh Duke
    Én meg szoktam már korábban venni, és nem se vagyok se munkanélküli, se shoppingolós plázapina-buzi.
  • clio1616v
    én nem ismerek olyan embert, aki novemberben, sőt december első két hetében megvenné az ajándékokat

mindenki az utolsó hétre hagyja, esetleg egy két munkanélküli vagy shoppingolós plázapina-buzi vásárol be előbb
  • chhaya #114786
    Bosszantóak tudnak lenni az október végi - november eleji karácsonyi reklámok. Viszont ha csak december elejétől vagy közepétől kezdenék el a hirdetést és az akciókat, akkor ennek hatására kevesebb időre jutna ugyanannyi bevásárló... Hatalmas tülekedés és nagyobb kifosztottság, áruhiány jellemezné az üzleteket. A legtöbben akkor tényleg az utolsó pillanatra hagynák a bevásrlást és csak kapkodás meg fejetlenség lenne a vége. Nem feltétlen lenne jobb a helyzet. Inkább megéri elviselni november elejétől a karácsonyi reklámokat.
  • Fresh Duke
    Ip Man addig egy percet se dolgozott egész életében, kellett egy év, mire rászánta magát. :D
  • Fresh Duke
    Szerintem november második felétől bőven elég lenne. A vicc az, hogy október végén már több helyen is láttam díszeket, meg persze csoki Mikulásokat.
  • clio1616v
    attól még, hogy oka nincs, előzménye=előfeltétele van mindennek

az ázsiaiaknál megoldották a szaporodást

nálunk meg pont azokat segítik, akik agyatlanul 10-nél is több gyereket leszülnek egymásét nevelik és cserébe még csak dolgozniuk sem kell, legtöbbször több pénzből élnek havonta, mint mi, akik ezeknek előteremtjük a feltételeket, és a munkabérünk több mint 2/3át odaadjuk társadalombiztosítás és egyéb hangzatos címszavakkal
  • SzirmosSzisza
    Ip Man mondjuk nekem pont autistának jött le, aki a háború elején 1 évig nem dolgozott semmit, mert minek, közben a család meg éhezett, aztán mikor a felesége majdnem meghalt, akkor ment el szenet lapátolni ...

#114768: van ilyen Magyarországon is, ami miatt vicces picit, hogy 15. emelet fölött is ki vannak rakva a piros pöttyök az ablakokra, hogy oda kénem rakni a létrát a tűzoltóknak, csak nincs egy olyan se Mo-n ami felérne odáig :D
  • Sir Quno Jedi
    Ha "nincs oka", akkor még kevésbé értelmes cselekedet szaporodni, mint a nyúl. Főleg mások kárára az.
  • clio1616v
    nincs oka az életnek

az ember nem tudja befolyásolni a tetteit, nincsen szabad akaratunk - csak egy illúzió, hogy dönthetsz

már ott kezdődik a szabad akarat nélküliség, hogy nem tudod megválasztani, hogy hova születsz meg - és ez pedig alapvetően meghatározza milyen életet élsz, milyen ingerek érnek illetve milyen döntéseket fogsz hozni
  • Sir Quno Jedi
    Tőled ez bók, azt hiszem. :D
  • Fresh Duke
    Mondjuk arról a második világháború is tehetett...

Ha gondolod, lehet a következő kérdés "Meg kellene tizedelni a Föld lakosságát?". Csak fogalmazd meg jól, és küldd be.
  • Molnibalage
    Te is kezdesz úgy meghülyülni, mint halgatyó...
  • Molnibalage
    Ja. Sokan nem értik a túlnépesedés fogalmát... A Föld nagy része ma is totálisan lakatlan és, pedig a felszín 70%-a víz. A 30% szárazföld elég nagy részén sincs ember.
  • Sir Quno Jedi
    Tökmind1. A technológiát nem lehet megállítani és előbb-utóbb úgyis halhatatlanok (vagy aközeliek) leszünk. Ez csak idő kérdése. Ámde ez egyben véget is vett a nyakló nélküli szaporodásunknak, belátható okok miatt.

Hogy azután hova vezet az embersiég útja, ki tudja. Ha buknunk kell, hát elbukunk. Max. a majmok uralkodnak majd a bolygón helyettünk. :D DE a megoldás akkor sem az, hogy visszamászunk a fára, hogy magunk legyünk azok a majmok. A tudás kötelez. Soktízezer éves emberi civilizáció KÖTELEZ. Előre kell haladnunk, fel kell emelkednünk, bármit is jelent ez és bárhová is vezet.

És mindezt nem feltétlen azzal érjük el, hogy túlszaporodjuk a többi fajt...
  • Dzsini
    Alapítvány és Föld: Solaria.
  • Sir Quno Jedi
    Tudjátok mi a vicces?! Hogy csakis magunkkal kivételezünk. Pedig a kutyákat ha befogják azonnal ivartalanítják a menhelyeken, mert ugye, ha az utcán is rohangálnak százával, akkor senkinek sincs szüksége még félcsillió kiskutáyra. Merhogy a kutya olyan, hogy ha meglát egy másik kutyát és kanos, az meg tüzel, akkor MEGB@SSZ@ (néha akkor is ha nem az). Me állat, érted? Mi mik vagyunk akkor?!?! Emberek, akik képesek flemérni a lehetőségeket és erőforrásokat és hosszútávra tervezni FELELŐSSÉGGEL, vagy kanos kutyák, akik rohangálnka és terjezstik a génállományukat, me az van beléjük programozva?! (jelzem nekem is van két kutyám, befogadtam őket, me kidobták mindkettőt különböző "emberek" és hát kénytelen voltam saját költségemen ivartalanítani legalább a szukát, mert két nagy németjuhászt még el tudunk valahogy látni, de 30-at nem)

No, én ezt nevezem kettős mércének. Ha más fajok szaporodásást képesek vagyunk kordában tartani (me ésszerű), mi miért vagyunk korruptak és magunkat miért hagyjuk ki a körből, he?! Gondolkodni kéne és azt tenni, ami ésszerű és logikus és értelme is van. De neeeem... Az túl bonyolult volna. Csináljunk még embereket, éhezzenek azok is velünk, ne csak mi szenvedjünk... Ójeee! LóóóógikÚÚÚs nemde?!? Ja, egy agyhalottnak biztos.
  • BRAT
    Szóval te máris arra szavazol, hogy legyünk MINÉL KEVESEBBEN és így kapnánk 100 millió elhízott, végletekig lusta, gyakorlatilag életcél nélküli embert, akik majd 2-ről 3-ra fognak jutni bárminemű kényszer nélkül? Mert, ha se profitéhség, se környezeti kényszer nincs, akkor kb. minek dolgozzon, minek fejlődjön valaki, ha meg lesz mindene.

Nem tudom vágod-e a Stargate saga-t. Az asgardok is leszoktak a baszásról és tervszerű, logikán alapuló, steril klónozásos szaporodással csinálták, amíg egy nap jól rábasztak...
  • Sir Quno Jedi
    Szóval te máris arra szavazol, hogy legyünk MINÉL TÖBBEN, még ha kőkori körülmények között is, de ha sokan vagyunk, akkor az ugandai kiscsávó (nem tudom hogy, me analfabéta), majd kitalálja a hiperhajtóművet?!? Beteg vagy? Az oktatás és minél magasabb színvonalú képzés a legfontosabb. A jóléti államokban magától csökken a szaporulat, mert van annyi eszük, hogy nem szülnek nyolc gyereket, hogy ha abból kettőt eladnak, három éhenhal és még kettő meg disszidál, akkor is maradjon otthon egy. Nincs is rá szükség, hiszen a halandóság is csökken és belátják maguktól is, hogy a túlzsúfoltság senkinek sem jó.

Aki úgy vállal gyereket, hogy előre tudja, hogy képtelen eltartani, az FELELŐTLEN ember. Gyakorlatilag potenciális gyilkos.
  • BRAT
    A jelenlegi BTK-s kolduskezelésből kiindulva: állatok!
  • Sir Quno Jedi
    Pont néztük az Ip Man Final Fight-ot és nemes egyszerűséggel Ip mester két lánya ÉHENHALT, míg a barátja eladta a legkisebb gyerekét, hogy a többit etetni tudja. Ez kell nekünk? Tényleg? Emberek vagyunk, vagy állatok?
  • BRAT
    Nem baromság. Tüzet oltani hatékonyan kb 15 emelet magasságig lehet, mégis vannak 40+ emeletes panelörületek főleg Kínában, Brazíliában.
    A túlnépesedés megélhetési források (és főleg elosztásuknak) függvénye. Pl, ha te nem zabálnál annyit és pl egy ugandai család annyival többet zabálna, mint amennyivel te kevesebbet máris nem lennének éhséglázadások.
    Sőt, amennyi kaját te (és csládod) kidobsz a szemétbe, abból 2-3 ugandai család is kijönne.
    És lehet, hogy az az ugandai kiscsávó, aki nem hal éhen találja fel a hiperhajtóművet, vagy az égigérő babot, te meg cak itt moderátorkodol...
    pl
  • Sir Quno Jedi
    Itt nem errőlvan szó. Túl sok szemetet termelünk 1xűen. Túl sok fekáliát gyártunk és az emberi ürülék nem alkalmas trágyázásra. Ezenfelül mindenki jól akar élni, így utak, autók, rüpzik, jachtok, mekik, nintendó, stb. kellenek és MÁÁÁRIS szétbasztuk a világot. Míg ha lennénk 100 millióan összvissz, akkor menne a szekér lazán. Egyenletes eloszlás.

Nyilván megfelelő technológiával és feltételekkel sokcsilliárdnyi embert el tudnőánk helyezni és életben tartani, de mégis MI CÉLBÓL??!?!? Mik vagyunk mi valójában? Az a jó, ha SOKAN vagyunk?!? És mennyi az a sok? Hol a vége? Mire föl? Hiszem, hogy ennél többre vagyunk hivatottak, mint hogy telibeszüljük a tetves univerzumot a sok tetves kölykünkkel! Valahol meg kell húzni a vonalat ésszerű szaporulat és az esztelen (sőt eszetlen) orgia között.
  • Dzsini
    Átgondolt termeléssel és elosztással kb. egy Ukrajnányi területről el lehetne látni tápláló élelemmel olyan 10 milliárd embert, fenntartható módon. Nem azért van éhezés, mert túl sokan vagyunk.

(lásd még: a mezőgazdaságban az emberi munkaerőre azért van szükség, hogy ne mindenki a városokba jöjjön munkanélkülinek)
  • Sir Quno Jedi
    ba.rom.ság

Nem halak vagyunk, nincse kopoltyúnk, szal. a szárazföld az nekünk lett teremtve (Isten is megmonta Noénak, hogy csak arra a kis időre kell a bárka). Mondjuk a túlnépesedés ellen jó ötlet belakni az óceánokat, de én a SZÜLETÉSSZABÁLYOZÁSBAN hiszek. Két generáció alatt meg lehetne tizedelni, vagy akár századolni az emberi lakosságot békés eszközökkel. Nem lennének éhséglázadások, meg nem szarnánk szét az ökoszisztémát. Vírusnak jók lennénk, de talán ennél több eszünk van, nemde?!
  • Freeda Krueger
    Nem tudom...
  • clio1616v
    nem szeretem az úszást, így nem szívesen laknék egy úszóvárosban sem

mivel a mozgások közül, a sétát, biciklizést jobban szeretem így inkább laknék egy gyalogló, vagy kerékpározó városban - ahol heti rendszerességgel rendeznek kerékpározó vagy sétáló programokat
  • chhaya #114762
    Kipróbálnám szívesen.
  • szucsy89
    Hónapokig, az elején biztos nagyon nagy élmény lenne.
  • Calver
    hozom a vasvillákat, a fáklyák a te reszortod.
  • MR ME
    +1
    ellenék én ott is
  • SzirmosSzisza
    Ha lenne rendes net akkor mindenképp kipróbálnám :)
  • videobaby
    soha az életbe. lovaskocsival sem rángatnának oda.
  • kamionosjoe
    szerintem sztrájkoljunk, hogy jöjjön vissza a robot
  • tigeroo
    sohaa
  • Fbn Lx
    önszántamból nem, de ha ki kellene ott bírni, valszeg kibírnám tetszőleges ideig
  • Molnibalage
    Soha.
  • Calver
    derp csak h lássa a nép h valaki rakott be új kérdést