127612
-
Kis méretben, kézműves, intenzív "mezőgazdaság" esetleg igen - gyógynövények, ritkább fűszerek termelése, különleges termékek (pl. kecskesajt) előállítása.
-
kamionosjoe #114710 Igen, lennék paraszt!
-
nem.
nagyszüleim őstermelők, gyerekként volt részem ebben-abban a mezőgazdasági tevékenységeken belül. tisztelem és becsülöm azt, aki a mai viszonyok mellett még bevállalja ezt. -
Féloff
A mezőgazdaság ma kb. erről szól, nem a szarlapátolásról.
Technológia, hatékonyság az elérhető legjobb minőségben.
Illúzióban él, aki azt hiszi, hogy MTZ-vel és pár nyakigszaros marhával, ill. rengeteg güzüléssel felveheti a versenyt a modern ipari termeléssel.
A cukoripar újjáélesztését se úgy képzeljük majd el, hogy ott a régi gyárakhoz hasonlóan ezerszám lesznek munkahelyek. Á-á! Egy jószerivel teljesen automatizált gyártósoron készül majd a gyenge minőségű, de kelendő és megfizethető árú cukkki.
-
Igen, dolgoznék mg-ben, de a föld műveléséhez nem értek és nem is azzal foglalkoznék, csak a gazdasági oldalával, mert szerintem ott bukik az egész, hogy a magyar gazdák azonnal meg akarnak gazdagodni és rosszul állnak az egészhez.
Olvastam egy doktori munkát, ami az uniós pénzek gazdasági hatásáról szólt az mg-ben. A legérdekesebb az volt, hogy az uniós pénzekkel az mg-re fordított összeg megtöbbszöröződött, miközben a megművelt földek mennyisége csökkent. Egyetlen helyen lehetett "tapasztalni" a több pénzt, mégpedig a bérekben, ami szintén megtöbbszöröződött (nem a napszámosok között persze).
Az eu-s pénzek kifizetése között nagyon sok nem termelő, vagy termeléshez nem kapcsolódó cég volt/van (pl vadásztársaságok, horgász klubok). Az is érdekes, hogy a kifizetéseknél a kistermelőket kellene támogatni, de MO-n nem így van (a pénzek közel 1/3-adát állami cégek kapják (pl. katonasági gyakorlótelepek legelőként beállítva)). -
Nem. Nagybátyám az, és rohadtul nem vonz a dolog. Ez egy életmód, és nekem nagyon nincs hozzá kedvem. Kisgazdának amúgy sem éri meg lenni, viszont, ha lenne 500+ hektár földem, akkor valszeg érdekelne, de csak a vállalkozói vonzata miatt.
Egyébként meg, 10 és 18 éves korom között gyakorlatilag összes nyarat nála dolgoztam, és egy életre megutáltam a földeken való munkát, főleg a sok falusi IQ betyárt, akikkel dolgozni kellett. -
Nem szívesen dolgoznék mezőgazdaságban. Nem értek hozzá és nem is vonz a dolog. -
Ja és persze ezt a mai nonszensz helyzetet kellene megszüntetni, h a magyar élelmiszerek általában sokkal drágábbak, mint az importok. Persze sajnos ennek az előzőben említett a fő oka, úgy gondolom. -
Egyáltalán nem dolgoznék mg-ban. Soha nem is érdekelt, egyáltalán nem vagyok ilyen irányultságú. Viszont rettenetesen fontos ágazat, sokkal jobban meg kellene becsülni és fizetni az ebben dolgozókat. -
az év végére mindenki meghülyül:D -
nah, ne köss bele molniba.
lehet hogy van az állításodban valami, de
amúgyis tudhatnád hogy ő egy műszaki beállítottságú ember, a számokkal sztem jobban bánik fejben mint az átlag... -
á, szóval te egy vagy azok közül a kétlábúak közül.
eh, nem az én bajom. -
Idén még egy nap szabadságon sem voltam. Meg mostanában megtalálnak a hülyék is... -
Xing #114698 Az összes készpénzt kivonnám a forgalomból. -
Díjcsomagja válogatja. Minden tranzakcióért fizetnie kell a banknak az állam felé, de a számla használója irányába olyan típusú díjat, ami előzőleg nem volt, azt nem vezethetnek be.
Tehát ha eddig fix összeges volt a díj, akkor csak az maradhat (az értékét változtathatják), nem vezethetnek be ezrelékest, hiába kell nekik azt fizetni az állam irányába.
Ha ezrelékes díjtétel volt, akkor pedig nem vezethetnek be fix összegest. -
igen, de én most konkrétan a bankomatból való pénzforgalomra gondoltam, nem pedig a kártyás fizetésre. az tényleg nem eget verő összeg. -
Én úgy tudom, h kártyás fizetésnél a kifizetett összeg bizonyos részét (néhány ezreléket) vonja le használati díjként. Ergo nem az alkalmak számától, hanem az elköltött összegtől függ. -
egyszerűen csak minél kevesebbszer használja az embert a kártyáját, annál kevesebb lesz a forgalmi díj is rajta. nem minden bank teszi meg, hogy ingyenes a pénzfelvét. van olyan, ahol 345-650 ft között van a használati díj forgalmanként. -
Hú azt én is díjaznám, ha lenne mindenhol terminál és nem kellene készpénzzel vacakolni. Egyszerűbb és olcsóbb is lenne. Viszont Magyarország és a magyar emberek zöme tényleg messze van még ettől. Ismerőseim felének fizetéskor az az első, hogy a számlájukon lévő teljes összeget leveszik, merthogy a kézzel fogható pénz az biztosabb... -
mostanában sokszor kiborulsz, baj van? -
Te megtetted, de ezt nem fogja megtenni a birka ember... Amúgy én nem tiltottam le, de be van állítva 30000 Ft limit. Bár hála az égnek még sose kerültem olyan 0-ra, h a hitelen kelljen gondolkoznom. Ennek csak akkor van létjogosultsága, ha van egy váratlanabb kiadásod, de tudod biztosan, h pár napon belül érkezik rá a fedezet (fizetés, lejárt betét stb.), ami megszünteti a hitelt. -
Nekem minden eddigi számlámon az első dolgom volt az automatikus hitelkeret teljeskörű letiltása. Mert azt is lehet :) -
Úgyis tudod, h már mindenhol adnak plusz hitelkeretet, sima folyószámlához is, ráadásul -elvileg- egy bizonyos határidőig (ez néhány nap rendszerint) ingyen, kamat nélkül. Csakhogy az emberek ezt nem veszik figyelembe, túllépik a határidőket, halmozzák a hitelt, a bank pedig szépen adja hozzá a kamatokat a tartozáshoz. Mire észreveszi a balga ember, már több százezerrel tartozik... Nem egy ilyen van. -
És annak megint mi köze annak hozzám, hogy más mit csinál? Soha életemben nem lottóztam.
Honnan a faszból tdudod, hogy az én buksim mit érzékel? Tele van a tököm azokkal, akik meg akarják mondani, hogy ÉN mit érzek és mit tudok. Kibaszottul irritáló. -
"ez a baromság" a kicsiny agyad működésének egy vicces vonzata, akinek bizony fingja sincs arról, h mi az a pénz és miért fontos az neked. [URL=http://www.cracked.com/article_18388_6-logical-fallacies-that-cost-you-money-every-day_p2.html]itt #2[/URL], de ha kicsit szárazabban és jobban kifejtve akarod, ott a cikkben a forrás linkje.
szóval hiába tanítottak meg általános iskolában számolni, az baromira nem azt jelenti, h attól érezni fogod a pénz értékét. valószínűségszámítást is tanítottak a kétlábúaknak, azok mégis lottóznak, és nem létező mintákat látnak mind szerencsejátékokban, mind sokkal kellemetlenebb helyzetekben. -
Most Svédországban vagyok és itt mindenhol van terminál, a legutolsó helyen is tudok kártyával fizetni. Ráadásul nem úgy, hogy megvárom amíg beütik a gépbe és odaadom a kártyámat, hanem már akkor berakom a terminálba, amikor még csak kezdi összeszámolni és mire meg van a végső összeg már csak egy ok-t kell nyomnom. Ez így nagyon gyors, nem kell hosszú percekig csak azért állnom, mert a szerencsétlen nem tud számolni.
Nem tudom, hogy miért éri meg a Fidesznek a készpénz, csak a fekete gazdaságot támogatja vele, sokkal nehezebben követhetőek a kifizetések, ráadásul egy csomó pénzt költünk el, hogy az elhasznált bankókat és érméket kicseréljük (Árlista). -
Nyilván van egy réteg, aki azt hiszi, hogy ha 5 db húszezressel pózol a tükör előtt, akkor gazdagabb, mintha ugyanannyi pénz lenne a számláján, de attól még nem biztos, hogy mindenki így látja. :) -
Ez a baromság meg miből született...? -
Miféle hitelkeret? Az emberek túlnyomó többségének folyószámlája van és nem hitelkártyája.... -
ezt mondd a buksidnak, aki öt darab ezrest még mindig nagyobb értékűnek tekint, mint egy darab ötezrest. -
Hát azért az igaz, h a szinte mértéktelen hitelkeret lehetőségeknek "hála" sok ember -persze inkább a primitívebb gondolkodásúak- szinte egyáltalán nem érzi a pénz súlyát. Csak halmozza hónapról hónapra a hiteleit, melyeket nem hogy törlesztenének, még inkább növelik, mígnem összecsapnak a fejük felett a hullámok. :/ -
Hát szeritnem ez a legnevetségesebb érvek egyike. Számolni elvileg megtanul az ember általános iskolában és nem papírfecnik mennyisége és tömege alapján tudom megítélni a vagyoni helyzetemet. -
ennek a hsznek meglepően sok értelme van, ha az ember a lehető legszarkasztikusabb/gúnyosabb stílusban olvassa. -
eddig is egy olyan nép voltunk,aki nem érezte a pénz súlyát...ha nem lenne kp,csak "virtuálisan" látnád a pénzed,akkor nem verne földhöz sosem a tudat,hogy egy fillér sincs a pénztárcádban,szóval ez elég rossz indok. -
Ez amellett, hogy a kormány kötelezi a bankokat a havi 2 ingyenes készpénzfelvételre (vagy tervezte) biztos hamarosan bekövetkezik :D -
Ezt csak akkor lehetne kivitelezni, ha gyakorlatilag mindenhol lenne kártya terminál. Mo viszont ettől még messze van...
Amúgy "csókoltatom" azt, aki a Pay Pass-t kitalálta...
-
Project Hydro #114675 Főleg most, hogy a bankok kártyahasználati díj címszóval jó pár forintot lenyúlnak mindenért. -
A készpénzt kellene kivonni és ránevelni a magyarokat a bankkártya használatára. Rengeteget spórolnánk meg vele. -
déjà vu...hiba van a mátrixban -
persze, beszéltünk róla, hogy lesznek régebbi kérdések ismételve, de azt nem gondoltam, hogy két napon egymás után :)