A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alapvetõen szerettem volna, de abban a formában, ahogy akkoriban nekünk leadták, ember nem látta át. Persze voltak akik bemagolták, de „érteni” kevesen értették.
Nem vagyok pedagógus, meg nem is akarok lenni, de az biztos hogy sok mindent (nem csak történelem) máshogy tanítanék.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
★★★★★
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
A középkort nem szeretem, ezért bajban voltam de úgy körülbelül tudom mi volt akkor. Az aranybullát jelöltem , és az is😄
I met God. She's black
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
olyan mintha bemennénk egy házibuli helyszínére és lejegyeznénk mi történhetett ott. a teljes igazság sosem derül ki, de mégis valahogy ez a történelem. én ezért szeretem nagyon a történelmet 😊
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Találgatni lehet, sejtéseid lehetnek, csomó mindent kideríthetsz más források alapján, de a lyukakat már szubjektív módon tömöd ki, és ezek alapján építesz fel egy szubjektív képet. Egy tárgy önmagában egy üres könyv, ahhoz, hogy forrásként fel tudd használni bármilyen célra, úgy azt a könyvet ki kell tölteni a tárgy történetével. Evidens pedig végképp nem lehet, hiszen bizonyára te is láttál már olyan tárgyat, amit teljesen másra használtak, mint amire eredetileg tervezték - az adott kardot például lehet, hogy egy olyan katona készíttette, aki már visszavonult, és otthonában a gyermekét tanította vele kardforgatásra. Ez a válasz vajon hol lehet meg egyértelmûen?
Egy (pl. néprajzi) múzeumba is úgy kerülnek be a tárgyak, hogy a gyûjtõ megpróbálja az összes lehetséges információt beszerezni róla azoktól, akik ott éltek a tárgy mellett - és mivel az õ emlékezetük se biztos (hiszen senkié sem az), így már az ott összeszedett "tények" is szubjektívek. Egy régészeti tárgynál pedig általában nincs senki, aki meséljen neked arról a konkrét kardról vagy oltárról.
Egy mondatban: egy tárgyból se lehet szubjektivitás nélkül következtetéseket levonni.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Errõl beszéltem: kontextusba helyezés.
(az oltárkõvel kapcsolatban még több elég lényeges kérdést lehet feltenni, hiszen az már belemegy a hitvilágba, hitéletbe is - ami még több szubjektív értelmezésnek ad teret)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Idõutazás pedig nincs, mert ha valaha lehetne, már lenne 😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
u dont have to listen anybody else but me
Megszuletett II. Theodórosz Laszkarisz bizánci császár. (Engem nem basztok at!)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Következõ kérdés: Mennyire ismered a magyar történelmet?
a kérdés adott
Mennyire ismered a magyar történelmet?
--- Vannak hiányosságaim
--- Elég részletesen ismerem történelmünket, a honfoglalástól napjainkig
--- Csak a fõbb eseményeket, fordulópontokat ismerem, nagyjából eltudom helyezni idõrendben õket
--- Nem érdekel a történelmünk
--- Üres szavazás
Villámkérdés a témában: Mi történt 1222-ben?
--- Tatárjárás
--- Az aranybulla kiadása
--- A törökök kiûzése
--- Hunyadi Mátyás halála
--- Az erdélyi parasztfelkelés
--- Üres szavazás
"'90-es gyermekként szinte a CN-ön nõttem fel. Nektek melyik volt a kedvenc mesétek a régiek közül ezekben az idõkben?
// ========= Cartoon Network kérdés =========
// | 33.8% | ###_______ | 24 | Tom és Jerry
// | 25.4% | ###_______ | 18 | Dexter laboratóriuma
// | 11.3% | #_________ | 8 | Bátor, a gyáva kutya
// | 7.0% | #_________ | 5 | Nem néztem CN-öt
// | 7.0% | #_________ | 5 | Bolondos dallamok
// | 4.2% | __________ | 3 | Flúgos futam
// | 2.8% | __________ | 2 | Én vagyok menyus
// | 2.8% | __________ | 2 | Boci és pipi
// | 2.8% | __________ | 2 | Johnny Bravo
// | 1.4% | __________ | 1 | Johnny Quest
// | 1.4% | __________ | 1 | Egyéb, leírom
// | 0.0% | __________ | 0 | Két buta kutya
// |
// ========= Kengyelfutó gyalogkakukk. Kinek szurkoltál? =========
// | 50.7% | #####_____ | 35 | Prérifarkas
// | 27.5% | ###_______ | 19 | Egyiknek sem
// | 21.7% | ##________ | 15 | Gyalogkakukk
// |
// ========= Tom & Jerry. Kinek szurkoltál? =========
// | 37.1% | ####______ | 26 | Tom
// | 32.9% | ###_______ | 23 | Jerry
// | 30.0% | ###_______ | 21 | Egyiknek sem
// |
Drukkolni mindig a prérifarkasnak és Tomnak szoktam... Viszont azt hittem, hogy ezzel mindenki így van, és most meglepõdtem az eredményen. 😮
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
(vagy ha nincs kedvetek/idõtök fogalmazni akkor csak dobjatok be 1 témát üziben és akkor rakhatunk köré szavazást)
nickelodeont bírtam de addig volt jobb amig asszem az msat-on volt reggelente. fecsegõ tipegõk, hé arnold, ilyesmik. minimax-ot is birtam de csak amig kölyök voltam, mostmár trágya az is (nem is nézném, csak látom a meséken hogy milyen minõsíthetetlen szar, meg a disney csatorna is.)
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
inkább a farkasnak és tomnak drukkoltam, a kakukk meg az egér úgyis mindig jobban jöttek ki a dologból. vagy inkább egyiknek sem.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Prérifarkas és Jerry 😄😄
I met God. She's black
Prérifarkas,Tom(Jerry túl pofátlan)
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."