127612
  • Fbn Lx
    támogatom
    helyes válasz: a legszarabb év a pc története óta
  • Musachy
    Válasz már előre: nem.
  • molnibalage83
    Ez is szóba jöhet.
  • molnibalage83
    Vagy esetleg

2018-as jó év volt játékfelhozatal szempontjából? Mennyiség és minőség is számít.

Borzalmas
    Átlag alatti
    Átlagos
    Átlag feletti
    Kiváló
    Nem tudom, nem játszom elegem a megítéléshez.
    Nem érdekel.
  • molnibalage83
    Kedden lesz szavazás, ha jó a közösségnek. A tervezett kérdés.

Új év, jan. 1. 12:00 Másnapos vagy?

Igen.
    Nem
    Mittomén, még aludtam. :)

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.12.27. 12:26:37
  • Zephyr Retiring
    Ezek szerint sok minden másban igen?
  • Musachy
    Abban te úgysem vagy hibás.
  • Zephyr Retiring
    Már megijedtem, hogy...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    lakatost mondasz...

A Föld túlnépesedéséről szőtt meséket meg nem kell ám komolyan venni...
  • Musachy
    De több kovácsra már nincs szükség, már túl sok ennyi is a bolygón.
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.12.22. 09:13:25
  • Zephyr Retiring
    Ez így elég sz@rul hangzik, viszont a jó hír az..
    hogy mindenki a saját sorsa kovácsa.
  • HTS s3rg1nh00
    9% teljesítménybér és 15k cafeteria,semmi más.13. és 14.havi bér?ne nevettess,5k Erzsi karácsonyra. :D :D
  • Zephyr Retiring
    Attól függ, mi minden jön még az alap mellé. Nálunk pl. feleannyi az alap mint nálatok, de van csoport norma (ami itt nagyon jó, máshol meg full gáz) nekünk jön mellé még tehát a differenciált bér, a műszakpótlék, a minőségi mozgóbér és egyéb pótlékok is. Most meg amúgy is mindenki kussol és nem panaszkodik, mert megjött a 13. havi fizu is. Szemezgetek egy új céggel is, hasonló meló, nettó 100-al több bér mint itt , ott is 13. de plusz 14. havi fizu. Még átgondolom kell e több suska havonta. Mert jók a kollégák is itt. Ma lesz a céges vacsi. Talán szóba kerül ez a téma is.
  • Lacee86
    Kb. 2 hét. Elégedett lennék, de sajnos a héten még szabim alatt is volt néhány telefon és e-mail... Holnap viszont már nem fogok foglalkozni velük.
  • HTS s3rg1nh00
    kötelező,benne van a munkaszerződésben.
    persze bizonyos fokig rugalmas a vezetés,de nagyon sokat számít a hozzáállás,pl.volt aki elkezdett egy sulit heti 2 nap és az elején nem jött túlórázni,aztán kitalálta hogy oldja meg és erre nincs egy rossz szavunk sem,viszont most is van olyan nem túl régi arc aki nem fog túlórázni "kutyasétáltatás és hasonló felelősségek" kifogással,ha beindul a januári szopóroller,elég gyorsan ajtó lesz neki mutatva.
    a bruttó havi 275k alap azért annyira nem nagy összeg hogy túlóra nélkül igazán megérje,a max.9% teljesítménybónusz sem sokat segít.
  • Zephyr Retiring
    Kötelező, ajánlott, vagy önkéntes alapon?
  • HTS s3rg1nh00
    48/56 hetente,3 nap 8 óra és 2 12 óra az 48,56 meg ha szombaton is megyünk.
    változó a havi mennyiség,napi ki- és beszállítás van így mindig csütörtökön tudjuk meg,ha következő héten túlórázunk.kiszámoltam egyébként,a napi munkaidőm kereken 9 óra 30 percre jött ki az évben.ha jól emlékszem 2 hónap volt amiben maximum 8 óra túlóránk volt,az a fizetésen meg is látszott erősen,de végülis nem panaszkodom én sem.szakmával diploma nélkül rohadt sok túlórás hónapban majdnem megütötte a fizu a 300-at,minden hónap végén elszámolják és ki is fizetik+fix egy műszak van a projekten.
  • Musachy
    Nem Miki...
  • Dzsini
    Nem mi, ki.
  • Musachy
    Mi az a szabi?
  • Zephyr Retiring
    48/56?
    ez pontosan lebontva mennyi is /hó?
    Uccsó hónapban (dec.) 2 hét folyamatos 8 óra/nap szombat-vasárnap is, majd zárásként 1 hét 12 óra/nap volt nálam a szitu. Nem sajnáltatom magam, csak számolgatok...hogy neked hogy jött ki a 48/56? :)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.12.19. 05:41:55
  • HTS s3rg1nh00
    dec.21 utolsó munkanap,január 2 pedig az első.igazából sok is,már 1 hét szabi után is kell egy visszarázódós nap ami árt a teljesítménynek.
    nagyon kell már a pihi (ami a család miatt nem sok lesz),mert az utolsó "szabad"napom októberben volt és 1 hónapja folyamatosan 48/56 órát melózom egy folyamatosan 100% koncentrációt igénylő helyen (orvosi eszközöket javítunk,közvetve életmentés,nem kell tovább ragoznom szerintem)
  • chhaya #126509
    December elején voltam egy hetet szabin, most csak a két ünnep között leszek két napot.
  • ToxiMaxi
    6 napom maradt. Az pont 2 hétre elég.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.12.18. 08:40:51
  • Zephyr Retiring
    Az utolsó munkanapom idén holnap lesz. Január 7-én pedig kezdek, tehát (pont mint az előttem szóló) 19 napot leszek szabin.

Lesz ezalatt...
    céges buli hajnalig, rokonlátogatás, családi karácsony, pihenés, filmezés, zenehallgatás (jó hangosan), és 5 napos szilveszteri buli baráti társaságban a hegyekben... (ha kifelejtettem volna valamit a listáról, utólag majd pótlom.
  • Zoli007
    19 nap, csak bírjam ki valahogy a családdal :D
  • Renegade
    A szavazás történelmében először a vonalra szavaztam :D

Csak kicsit rosszindulatból (trololó), valójában azért, mert valószínűleg minden napot munkával fogok tölteni, na nem azért, mert sztahanovista vagyok, hanem mert én projektekben gondolkodom és pár hónapig üres járat volt, konklúzió, pihentem elege, nem releváns, hogy mi lesz két ünnep között. :)
  • molnibalage83
    Pont két hét lesz, keddtől, keddig.

5 éve volt, hogy év közben nem tudtam egyszer sem szabira menni talán szombatot vettem ki és annyi. dec 13-tól jan 13-ig nem voltam. Azért azt már túlzásnak éreztem...
  • Pluskast
    Konkrétan 18 napot leszek szabin. Ennyi idő alatt ki fogom tudni pihenni magamat.
  • molnibalage83
    Upsz. Javítva
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.12.17. 13:02:28
  • Dzsini
    egyszer választós lett
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Zephyr Retiring
    Ez így van.
  • Musachy
    Szerintem a tüzijátékra gondolt, igazából nekem sem konkrétan a jogosan betiltott petárda jutott eszembe róla. Mert az evidens, hogy nem lehet.
    Pedig gyerekkoromban hogy dobáltam én is az erkélyről azokat a zöld rudakat... de semmi értelme, mert csak durran egyet. A tüzijáték sem jó, de legalább látványos. Szegény kutyák viszont nem élvezik annyira.
  • ToxiMaxi
    Szerencsére itt nincs 1db netfüggő sem....
  • ToxiMaxi
    De akkor már lehetne olyasmiről feltenni a kérdést, aminek értelme is van. Az, hogy petárdázás zavar, azzal tulajdonképpen egy nyitott kaput döngetsz, mert már most is tiltva van. Viszont a tüzijátékozás engedélyezett besorolástól függően, az egész évben vagy csak szilveszterkor.
  • Zephyr Retiring
    Szerződéses katonaként amikor leszereltem, egy hónapig csak a (fizetett) pihenőimet töltöttem odahaza, annyi összegyűlt 2 év alatt....
  • Zephyr Retiring
    Egy kicsit utánaolvastam ennek. Ez (szerintem) csak a netfüggőknek van. Persze attól még szavazhatunk róla....
  • Zephyr Retiring
    Szerintem beszélgetni (így szavazni is) bármiről lehet. Tökmindegy, hogy törvénybe ütköző dologról van szó vagy sem.
    Mivel ez egy (vita)fórum.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.12.15. 17:35:10
  • ToxiMaxi
    Eszembe jutott nekem is egy kérdés:

Hallgatsz-e/nézel-e ASMR videókat?

Igen, rendszeresen relaxálásra
    Néha, amikor eszembe jut
    Egyszer kipróbáltam de nem is értem egyesek mit esznek ezen
    Elválasztó vonal ;)
    Nem még soha
    Mi a tosz az a ASMR?
  • ToxiMaxi
    Miért akarsz olyasmiről szavazni, aminek még a birtoklását is jogszabály tiltja?

Időközben mást is megszavaztak, ami kevesebb nyilvánosságot kapott de a független bíráskodásra sokkal veszélyesebb de persze tök jó, hogy bármilyen társadalmi vita nélkül mindent át lehet tolni, mint a fundamentát mondjuk... szép országban élünk.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.12.14. 20:43:34