A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
SQJ: a linken ott vannak kiszámítva az ehhez szükséges dolgok, nagyon szórakoztató olvasmány :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
Jaja, minket már kissé körülményes kiírtani végleg. Sokan vagyunk és nagyon szértszóródtunk. DEEE legalább is sokáig tart. Ergó csak valami külsõ erõ tehetné meg (pl. éljenek), vagy az általunk kreált gépek (törminétör), vagy egy faja kisbolygesz pofánbax, más nem nagyon. Esetleg ha szanaszét robbantjuk a bolygót a p@cs@ba, vagy belekormányozzuk a napba, vagy elnyeli egy térfaló, vagy hiperûrablak tudomisén, de ezek valószínûsége csekély.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Lacee86
Küldöm neked ezt a számot. :)
link

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Dzsini
A Föld elpusztításán kívül kevés olyan dolog van, ami az emberiséget, mint fajt eltörölhetné.

Eltekintve persze attól, ha annyira megváltozik a genetikánk, hogy azt már nem lehet a mai értelemben embernek tekinteni (homo sapiens sapiens).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tigeroo
szerintem mindig lesznek túlélõk, hacsak nem valami természeti katasztrófa miatt lehetetlenül el az élet a földön.

persze ahogy apadnak az erõforrások (vegyük csak az olajra épülõ gazdaságokat) úgy egyre kevesebb ember fog élni jómódban, lesznek gondolom újabb háborúk (végülis az usa is hódít most, csak a 21. században már demokráciát és igazságot szolgáltatnak) de a nyertesek és a hódítók viszonylag kényelemben fognak élni (ahogy a történelemben mindigis így volt)
Daffit
Az alkohol kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság <#idiota>

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

tigeroo
de érdekes módon mindenki ezt hozta fel, hogy "hát de az alkohol mértékkel nem káros" de tökjó, kis mértékben az arzén sem az:D kicsit csalódtam most a topik szemléletében...

gondolom õk szentírásnak vesznek minden más statisztikát is, mint például hogy "10% alá csökkent a munkanélküliségi ráta, a rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien" vagy hogy rendben dübörög a nyugdíjrendszer...

de úgylátom sokmindent lelehet nyomni az emberek torkán ha megfelelõ a körítés
Lacee86
Az emberi hülyeség címszó alatt szerepel itt, amit úgy fogalmaznék, h az emberi ostobaság, felelõtlenség, szûklátókörûség. Ez gyakorlatilag áll a környezetszennyezésbõl, a mértéktelen fogyasztásból, a médiának köszönhetõ folyamatos szellemi leépülésbõl és még lehetne sorolni. Az ember önmagát fogja elõbb-utóbb elpusztítani, sajnos ez elég jól látszik. A kérdés csak az, h mennyire hamar.

SzirmosSzisza
Most nem az alkoholhoz kell viszonyítani, hanem önmagában. Mondjuk más kérdés, hogy valamit valamiért, kemoterápia se egészséges :)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Következõ kérdés: Szerinted mi fogja az emberiség pusztulását eredményezni?

--- Semmi (akármilyen katasztrófa is lesz, mindig lesznek túlélõk)
     --- Az emberi hülyeség
     --- Valamilyen betegség
     --- Környezetszennyezés
     --- Világháború (atom, biológiai- és / vagy vegyifegyverek)
     --- Idegen faj
     --- Ûrkatasztrófa (pl. meteor)
     --- Egyéb (kommentben kifejtem)

Elõzõ kérdés: Mit gondolsz a fû legalizálásáról?

// | 45.2% | #####_____ | 42 | Támogatom. Aki meg akarja venni igy is meg tudja venni.
// | 22.6% | ##________ | 21 | Nem támogatom.
// | 18.3% | ##________ | 17 | Nem érdekel.
// | 5.4% | #_________ | 5 | Támogatom, de aki használja több TB-t fizessen.
// | 4.3% | __________ | 4 | Nem támogatom, de a cigit és alkoholt is be kéne tiltani.
// | 4.3% | __________ | 4 | Munkatáboba azösszes drogossal.

tigeroo
tessék a mekis "super size me" mellé a témában hasonló szélsõséges kísérlettel egy dokumentumfilm, rendesen orvosi vizsgálatokkal és kiértékelt eredményekkel: super high me

oh most nézem youtuben természetesen a teljes film le van tiltva az országunkban :) na mindegy, ajánlom valahonnan beszerezni és megnézni.

super drink me filmet el sem tudom képzelni milyen lehet. tiltsuk be az alkoholt is én aztmondom az a biztos
tigeroo
a fûtõl nem fogsz õrjöngeni értsd már meg :)

az alkoholtól igen. megint ott vagyunk, x és y értelmetlenül van törvényileg elszeparálva.

#113876, szóval nem írtam hogy egyik rosszabb mint a másik de kötekedj pls
Molnibalage
A kisgyerek vélhetõleg senkiben nem tesz kárt, de egy erõs felnõtt férfi az más tészta.

Valami hihetetlen, amt itten elõadsz a fû védelmében. Nem azt mondom, hogy ki kell irtani, de te már lassan úgy osztogatnád, mint a fagyit, az alkoholt meg éppen hogy nem ciánkapszulának állítod be...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tigeroo
a péniszem ebbe a prostituált fórummotorba is hogy a válasz gomb nem mûködik
Sir Quno Jedi
Lehetünk könnyelmûek, de pl. a szájban mindig vannak mikrosebek, meg az ínyen is fõleg. És bezony csókolózással is terjed. Meg azzal is ha belenyalsz/csókolsz a fülébe, vagy õ a tiedbe, esetleg megharapdálja stb. ÉS itt nem csak az AIDS-rõl van szó. Sok kellemetlen és gyorsan elkapható kór van, ami pl. férfiakra nem is különösebben hat, de már a partnereikre igen és végülis biztos jó dolog kicseszni a következõ partnereddel, hogy utána rákos legyen miattad és kivegyék a méhét stb.

Persze szexelni KELL, hiszen különben kihalnánk ugyebár, de sajnos igen rizikós vállalkozás. Annak van a legjobb esélye aki tudatlan, mert az csak teszi, amit az ösztönei parancsolnak és nem vacillál, meg okoskodik, meg predeterminál.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tigeroo
én meg láttam már fagyiért õrjöngõ és szülõt csapkodó kisgyereket, tiltsuk be a fagyit is ezen logika mentén?

én még mindig csak azt mondom, hogy egy felvilágosult társadalomban tanítani kell felelõsségre a fiatalabb generációt, nem pedig álszent módon y dolgot tiltani míg x-et tûrjük és elfogadjuk.

nem észak-koreában élünk kéremszépen...

Broafka
nah ez a faszság :) (Van valahol egy statisztikai dolog, csak elég nehéz fellelni, inkább orvosi szakkönyvekben kell utána nézni, ez a fertõzési-ráta, vagy mi a fene az) A lényeg, hogy míg a bárányhimlõnek 100% esély van a megkapásra, addig az AIDS-nek 53% (tudom, mert láttam). Nagybátyjám meg lefeküdt gumi nélkül egy AIDS-es fekete nõvel, és nem kapta el (mondjuk azonnal csinált tesztet aminek nincs alapja, mert legalább 4-8 hét kell a kimutatására) de jó rég volt már, és ha el kapta volna, akkor már látszanának a tünetei (kb 10 éve lehetett), de el kéne mennie még 1 tesztre, nah mind1.
Állítólag a nyálban alig van vírus, és csókolózással is csak akkor kaphatod el, ha az õ szája is sebes, meg a tied is.
(fülzsír? ez komoly? intravénásan adod be magadnak, vagy kinyalod a barátnõd fülébõl? :D hagyjuk már...)

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Sir Quno Jedi
Itt pont az orális szexrõl van szó, így a szopást "kéne betiltani". :D

tigeroo
Sir Quno Jedi
Az AIDS-szel az a baj, hogy nem is olyan könnyû elkapni, oszt mégis. Nyál, fülzsír, vér stb. útján is terjedhet és bezony hiába a gumi, egy fertõzött egyéntõl így is simán el lehet kapni. No és van még kiscsillió nemi betegség, amiket szintén. Gyakorlatilag ha "hozzáérsz" egy nõhöz, akkor minden óvatosság ellenére bármit bekaphatsz...vagy nem.

AIDS-et kimutatni sem könnyû a kezdeti idõszakban (idõ kell ahhoz, hogy bizonysággal detektálható legyen), utána meg már késõ.

Broafka
egyébként ezek mind olyan dolgok, amik kicsit okító jellegûek pl:
- húzz mindig gumit, mert elkapod az AIDS-et, és meghalsz (az igazság az, hogy nem olyan egyszerû azt azért elkapni, általában vér-vér kontaktus kell, ezért mondják, hogy a melegek könnyebben kapják el, hogy miért azt nem részletezem)
- ne alkoholizálj, mert meghalnak az agysejtjeid, és hülye leszel (ennek is vannak jól betanított formái, és sokan hülyéskednek vele, hogy már alig maradt agysejtem a buli után, de lehet, hogy ennek sincsen semmi alapja, csak ugyanúgy ijesztgetik az embereket)
- és ne füvezz, mert rászoksz, és drog, és úgy fogsz járni mint õ: *kép* (elméletileg nincs függõséget okozó anyag benne, mint egyéb drogokban, ezért "nem tudsz rászokni" de a számítógépemben sincs, mégis állandóan nyomom)
ok-okozati dolog. Az egész szerintem arra megy rá, hogy jól megijesszék az embereket, mert ha nem ijednek meg eléggé, akkor pl: "minek húzzak akkor gumit, úgyis kicsi az esélye, úgyis csak a melegek kapják el", "akkor vedeljünk, ott van a tanárom, aki egy zseni, mégis alkoholista, akkor nekem sem lesz bajom" stb

Molnibalage
Látom, te valamiért nagyon véded a füvet. Mert én láttam már füvest, aki kicsit tombolni kezdett és le kellett állítani. Bár ivott is mellé, de akkor is volt benne fû...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Daffit
Újabb kutatások szerint a fûnek pozitív hatása van az agyra, de csak ha rövid ideig használják, hosszú távon ugyanúgy káros. Viszont a lényeges különbség, hogy nem visszafordíthatatlan, persze nem is arra kell gondolni, hogy abbahagyjuk és magától helyreáll, de az alkohol roncsoló hatásához képest sokkal jobb.

A tiltás és szigor nem vezet jóra. Ha van rá igény, márpedig van, akkor az emberek megtalálják a módját, hogy hozzájussanak. Az egyre nagyobb szigor oda vezet, hogy egyre silányabb minõséget, egyre drágábban lehet venni. Akkor inkább legyen valami szabályozás és a minõség is jó legyen. A gyerekem inkább szívjon állami füvet, mint valami kemikáliát a pult alól. A kérdés persze nem egyszerû és nem véletlenül osztja meg a társadalmat. A média szerepe nagy, mert nagyon sokszor félretájékoztatnak, félrevezetõ és hírhajhász. (Nagyon imádom, mikor vadkendert említenek, mert az egy gyomnövény és csak fejfájásod lesz tõle.) Több ország is kezd abba az irányba menni, hogy legalizálják a füvet, mert rájöttek, a tiltás nem vezet semmire. Tíz évvel ezelõtt, mikor összeültek a különbözõ országot, hogy megbeszéljék a közös drogstratégiát, a tiltás mellett voltak. Az utobbi években már arról szolnak ezek a megbeszélések, hogy miként lehetne és mit legalizálni. Persze MO-n pont fordítva mennek a dolgok, ahogy mostanában úgy szinte minden.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Broafka
ez pl érdekes (nem erre gondoltam az elõbb, csak találtam) 1:20-tól kezdõdik a lényeg. De röviden:
okoz sérülést, de ha az ember nem iszik alkoholt, akkor regenerálódik az agysejt (egy kicsit ezzel kapcs is szkeptikus vagyok, mert mindig azt tanították ,hogy az agysejtjeink nem regenerálódnak)
http://www.youtube.com/v/9k14M-7Im2o&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Lacee86
A földimogyoró is baromi egészséges, csak nyilván nem egy zacskóval kell naponta megenni, mert elhízol, mint egy disznó. :D

Pluskast
Igen valóban. Nyilván nem nyakra - fõre fogyasztva egészséges :)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Ezt dobta ki elsõnek a gugli :DD

Broafka
volt egyszer egy mûsor a spektrumon hogy állítólag nem rongálja az agysejteket, most nem tudom mi volt a címe, de majd utána járok. Ilyen kísérletes "mûsorka" volt (de nem az ész-book)

tigeroo
de ide csak annyi van írva hogy "ha helyesen fogyasztod"

így nincs összehasonlítási alapom, hogy ugyanolyan mennyiség mellett melyik a károsabb...

mondjuk attól eltekintek hogy femina cikk, mert a vörösbor finom és kis mennyiségben tényleg hasznos <#eljen> (emlékszem amikor vesémmel volt baj egy fél évig a doki mondta hogy igyak néha vörösbort mert nyugtatja a nyálkahártyát)
Lacee86
A vörösbor tényleg jótékony, csak ezt ne egy Feminás cikkel támasszuk alá. :D :D

Pluskast

tigeroo
ennyi erõvel a számítógépes játékokat is be lehetne tiltani, mert van 1-2 olyan gyerek akibõl a GTA elõhozza a pszichopata hajlamokat, ergo minden játék káros...

most kb. ez megy ebben a témában is, van 1-2 szélsõséges példa és azt próbálják ráhúzni az egészre (álszent módon a hasonló többi szert elfogadva)
tigeroo
érdekes én több olyan kuatómunkákat találtam amikben taglalva van hogy az alkohol jobban károsítja az agysejteket

ha kapok cáfolatot akkor megköszönöm (mivel nem élek se ezzel se azzal csak objektív szeretnék lenni a témában)
Sir Quno Jedi
Nekem volt elég alkoholista a családban, úgyhogy köszi, de nem kérek belõle. A drogosokból sem, köszi!

Ugyanakkor valamit csinálni kell velük. Namost vagy engedélyezzük és legalizáljuk, de szigorú keretek közé szorítjuk, akkor legalább az államnak van belõle kis plusz bevétele, vagy tiltjuk és írtjuk tûzzel-vassal, ez esetben viszont ultradurva büntetés kell hogy járjon a terjesztésért, a fogasztásért és úgy kb. BÁRMIÉRT ami kapcsolatban van vele.

Nem is tudom melyik lenne jobb. Ha nem lenne ilyen durva mértékû korrupció, akkor a vasszigorra, zéró toleranciára és a tiltásra tippelnék, így azonban a legalizálás lehet célravezetõbb lenne... talán...

Persze ha engedélyezzük, akkor utána ugyanúgy kell eljárni velük, mint az alkoholfogyasztókkal. Ha vezet, jogsi el, szénnébüntetni pl. és a többi. Ha bármit elkövet, AKÁRMIT, akkor pedig a drogos befolyásoltság (a legális drogé is!!!) erõs súlyosbító tényezõ.

QuippeR
nyilván, csak a képre reagáltam, amire konkrétan hazugságokat írt valaki.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

SzirmosSzisza
Fu elegge rombolja az agyat ...

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

tigeroo
igen találkoztam már olyannal.

18 éves alkoholistával is akit még szalagmunkára sem vettek fel úgy elitta az agyát

ezek megint a végletek, a víz is halálos ha egyszerre 5-6 litert iszol meg belõle...
Sir Quno Jedi
Meg új kutatások már bizonyítják, hogy rongálja az agyat az is. Pont úgy mint bárminõ gyógyszer, vagy pszichedelikus szer, akármi amit hosszabb ideig szednek és hatással van az idegrendszerünkre.

QuippeR
te amúgy találkoztál már olyannal, aki évek óta rendszeresen füvezik? csak mert lehet, hogy eszméletlen mennyiségû agysejtet növesztett, de valamiért mégis úgy lelassul a figura, hogy beszélgetni is nehéz vele.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

tigeroo
ittvan még egy propaganda film hogy mennyire káros a fû, gyönyörû hogy mekkora bullshit HAMIS tényekre épül az egész ezzel butítva el az embereket 1951!

hihetetlen hogy a 21. században még mindig konzelválva vannak a fals berögzüléseket a társadalomban, még mindig az elõítélet a döntõ...

tigeroo
figyu már, közterületen amúgy alkoholt sem szabad inni (mert szerintem mindenki ivott vagy flangált már az utcán nyitott üveggel, de elvileg szabálysértés)

ha legalizálnák szerinted a fû esetében ez másképp lenne? ez szimpla bigottság újból mint a trafikos hasonlat...
tigeroo
tiltva van, megvan mondva hogy rossz a fû

milk4
Ha egy képet(jelen esetben egy térképet) bármiféle forrás megjelölése nélkûl veszel te hitelesnek, akkor gratulálok.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Roger6
Ahogy írod. Leírtam a pozitív hatásokat, azok kis mértéknél jelentkeznek. És nem veszed észre az emberen, hogy szívott, ha mértékkel fogyasztja. Esetleg annyit, hogy jó kedve van, pozitív gondolkodású, és nyitott. Na meg nem lesz másnapos.

Mindent túlzásba lehet vinni.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

térkép:
legal/essentially legal
fordítás:legális,lényegében legális

te:
"Ez furcsa, de tényleg nem legális Hollandiában a fû "

de magyarázz még nyugodtan...<#phone><#phone><#phone><#vomit>

1.és ki beszél itt a fûrõl?Hö?

VRSDM ezen állítására "az arab világban illegális az alkohol, helyette füvet szívnak.
mégsincsenek tele kemény drogosokkal az utcán, se részegen randalírozókkal." írtam hogy a legnagyobb narkós poluláció ott él a lakossághoz viszonyitva. Erre linkeltem egy cikket, bizonyítva, hogy az állítása megbukott.
A füvet te keverted ide, nem tudom miért. Azt csak te tudod......

2.milk4:"Amúgy Hollandiában sem legálís a fû"

én:"fuss neki még egyszer"

te:"Ez furcsa, de tényleg nem legális Hollandiában, "

én: linkelt térkép (European-cannabis-laws), ahol
kék: Legal
kék ország a térképen: Hollandia

most komolyan ennyire nehéz?írj még segítek neked szívesen

Daffit
Látom neked nagyon nehéz a felfogásod és még utoljára segítek.
1. A belinkelt Iránról szóló cikkben nem esik szó a fûrõl, de más drogokról igen. (VRSDM állítását részben cáfoltad)
2. Megint kihagytad, kék = legális/lényegében legális és ha már ennyire szeretsz belinkelgetni, mert olyan ügyes google guru vagy, tanulj meg olvasni is és szöveget értelmezni és utána keress rá a Holland drogtörvényekre is.

Ezzel be is fejeztem a veled való értelmetlen vitát.

Lacee86
Ha megiszol egy sört, attól nem leszel részeg. A füvezésnél ez hogy van? Kicsit vagyok betépve, vagy közepesen, vagy nagyon? Csak kérdem.

Lacee86
De tudom, sajnos. Találkoztam már ilyennel, nem 1x.

"az arab világban illegális az alkohol, helyette füvet szívnak.
mégsincsenek tele kemény drogosokkal az utcán, se részegen randalírozókkal."

erre linkeltem hogy a földön Iránban a legtöbb a narkós függõ. És hogy ez az állítás bukta. Mi nem világos.

A másik: "Ez furcsa, de tényleg nem legális Hollandiában a fû"

erre linkeltem a képet, mégis mi nem világos azon???

segítek értelmezni:

European-cannabis-laws
kék: Legal
kék ország a térképen: Hollandia

sikerült összerakni?