127612
  • tigeroo
    de most neki mi köze ehhez? mármint a harmadik félnek akivel megcsaltak... ezt sose éltettem. lehet a nő úgy adta be magát hogy egyedülálló, meg védekezik, vagy utólag fogamzásgátol, stb...

nekemis jöttek már így vergődni hogy megcsalta a nője és? mi közöm hozzá?:D én nem tudtam róla
  • dartonite
    1:Asszonyka repul.
    2:Es bar 'megprobalnam vele megbeszelni a dolgot,anyagi tamogatast elerni',azert meg is vernem.
  • Renegade
    *földbirtoklás=fegyverbirtoklási o0, szentszar, megyek iszom még egy kv-t
  • Renegade
    földi halandónak csak fegyvertartási, csókosoknak akár fegyverbirtoklási, a "rejtve" meg elég vicces, mert a nyitott zakó alatt is már annak számít

volt olyan főnököm aki így hordta, nem volt nehéz kiszúrni, jó körökben mozgott, mert szeretet volna földbirtoklás, aztán hogy-hogy nem, meg is kapta.
  • HTS s3rg1nh00
    nos,a kapcsolat előtt érdemes lefektetni mit szabad és mit nem.nyilván a megcsalás utóbbi kategória,és nálam nincs második esély-én nem fogok hibázni,de akkor ezt elvárom a szerettemtől is,így betartom a szavam...ha már volt töke a másiknak megcsinálni a gyereket,akkor ahhoz is legyen,hogy felnevelje.

egyéb:nem foglalkoznék vele,önvizsgálatban azt viszont kideríteném mit csináltam rosszul (nem véletlenül feküdt le az asszony mással...)
  • Lacee86
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha jobb képű a faszi, mint én, és a gyerek rá hasonlít, még meg is köszönöm neki. :D :D
  • tigeroo
    ugyanúgy élnénk mint eddig, nem attól lesz valaki apa hogy baszik egyet hanem hogy felnevel egy gyereket. anya sem lesz valaki mert szül és beadja a zaciba a kölkét.

ha meg is csaltak, de most a jelenben mindent megtesz a párom azért hogy nekünk jobb életünk legyen és boldogok vagyunk, törődik a gyerekkel is akkor csak ez számít, megbocsájtanám ezt a botlását. emberek vagyunk.
  • Sir Quno Jedi
    Nos ha megtudnám, hogy nem az én kölyköm, de már megszerettem, akkor nem gond, felnevelem. Viszont biztosítanom kell, hogy az eredeti apának semmi joga se legyen hozzá. Addig ugyanis ultragáz a helyzet (gyakorlatilag bármikor megfoszthatnak tőle).

Asszonnyal meg elbeszélgetnénk egy kicsinység. Lehet papíron is lefektetnénk pár dolgot. Később jól jön az. A nők naaagyon rafinált gennygócok tudnak lenni, ha olyanjuk van. Persze csak ha érdekel még a nő, mert ha nem, akkor huss, mehet isten hírével a másik pasijához (esetleg viheti a porontyát). Ha meg nagyon kihúzza a gyufát, még el is perelem tőlük azt a pénzt, amit eddig a "hamis" családomra áldoztam. Mer mérne.
  • Lacee86
    Nehéz ebbe a helyzetbe beleképzelni magamat, mert a fene tudja, élesben hogyan reagálnék.
    Ami persze a normális lenne, az az, hogy egyrészt ebben a helyzetben a gyerek a legkevésbé sérüljön lelkileg, másrészt az asszonnyal, amennyire lehet, rendezni a dolgot. Nem lenne könnyű, de ki tudja, talán meg tudnék bocsátani.
    Ami a „tettest” illeti, elsőre nem igazán akarnám látni a pofáját, de aztán valszeg mégis meg akarnám vele dumálni. Nem valószínű, hogy bármilyen tettlegességet alkalmaznék, azt viszont mindenképp elvárnám, hogy a gyereket anyagilag támogassa. Nem azért, hogy nekünk könnyebb legyen, hanem azért, mert a gyereknek ez kijár. Persze ha a gyerek nem akarná elfogadni, azt is megérteném.
  • Dzsini
    Még ha így is van (nem ismered személyesen, azt viszont lehet tudni, hogy aktív és rutinos szerepjátékos) akkor is pontosan tudja, hogy hogy kell megfogalmaznia, hogy ugorjon rá az, aki ugrani szokott.

Amivel sok gond nincs is, elvégre ez a topic pont arról szól, hogy egy-egy témában értelmes viták legyenek.
  • Sir Quno Jedi
    Én évekig mászkáltam úgy hogy a sebváltó/kardánbox mellé volt betűzve egy kard tokjában (direkt puhatokos, katonaivászon, vállra vehető, kabát alá rejthető). Egy jó kis ninjato. És akkor mivan?! Egy rántás és valakinek szar lesz. Profibbak a napellenző felett is tartanak egy benga tőrt és esetleg nyaktőrt is hordanak. Nekem a nyaktőr kényelmetlen, de a napellenzős nem rossz trükk, mert ha még be vagy kötve és benyúlnak, csak kirántod és huss, tövig belemártod a kedves támadóbácsiba, mielőtt ő fingat ki téged. Nagyon gyakori, hogy lámpánál benyúlnak, vagy megtámadnak bárkit. Általában csak a kistáskát/retikült vinnék ugye, de kitudja...
  • pxxl
    lehet, hogy egy sértett, és most kéri ki a véleményünket, hogy mit tegyen :D
  • Fresh Duke
    - Súlyosan bántalmaznám, talán meg is akarnám ölni.
    - Egy alapos verést mindenképp beiktatnék.
    - Megpróbálnám tönkretenni. Hajtana a bosszú.

Beszarok, ki volt az a keménylegény, aki ezt beküldte? :D
  • Sir Quno Jedi
    Nem. Tudtommal még mindig úgy van, hogy ha lelövöd a negyedosztályú minősítőt a sportlövész szakosztályban (nekem is volt igazolványom meg minden) és hivatalosan is sportlövész leszel, akkor erkölcsivel, meg stb. lehet igényelni engedélyt, hogy saját fegyód legyen. Nem tudom mennyit szigorítottak ezen. Persze a saját fegyót és saját töltényeket csak elzárva dobozában, külön-külön és csak a lőtérre és onnan vissza horkászhatod. Viselni csak a rendőröknek van joga.

Viszont ha már nem vagy sportlövész, vagy bármi nem klappol, akkor buktad utána.

De ez alapvetően lényegtelen, ha bajban vagy, mindig lehet szerezni fegyvert feketén, vagy ha nagyon tápmák vagy, szerzel az ellenfelektől, vagy azoktól, akik a te oldaladon álltak, csak már leszedték őket. :D Lényeg, hogy értsél hozzá és legyen rutinod benne.

Mi pl. ezért lőttünk füles nélkül is edzéseken, hogy szokjuk a hangját, mert az ember jobban megijed a saját fegyvere elsütésétől, eleinte, mintha lőnének rá.
  • tigeroo
    neem, SQJ komolyan gondolja
  • pxxl
    itthon egy bézbólütőt nem vihetsz haza jóformán a boltból, mert fegyvernek minősül. majd pont egy éles lőfegyvert fogsz hordani az utcán... :D
  • Molnibalage
    Csak elméleti szinten, mert "nem ugrok". Kis hazánkban a gyök állampolgár gyakorlatialg nem juthat legálisan fegyverhez, mert az elbírálás eseti, egyedei megítélés alá esik tudtommal. Ha minden követelménynek megfelelesz, akkor is "mert csak" alapon megtagadhatja a szerv a fegyverbirtoklási jogot. Ezen felül más államokban a birtoklást és viselést is külön szabályozzák. Itthon hogyan és mikor viselhető egy fegyer? Pl. rejtve lehet?
  • Sir Quno Jedi
    Színbutaság. Nem attól lesz életrevaló, hogy megkéselik a mobiljáért, vagy megerőszakolják, esetleg felgyújtják a bőrszíne miatt, vagy elrabolják, hogy pénzt zsaroljanak ki, esetleg prostitúcióra kényszerítik, bedrogozzák egy buliban/diszkóban és végigmennek rajta húszan stb.

Ja és persze mindenféle küzdősportra járatnám, keresztlányom is pl. fáinul rúg, meg minden, karate ugye. Lényeg, hogy gyors legyen, magabiztos és megtanulja, hogyan lehet elhárítani a támadásokat, majd gyorsan lelépni, nem belebonyolódni. Vívás, futás, karate, kungfu, kendo, később akár krav-maga, kickbox, iaido, sportlövészet.

Én is jártam pl. lőtérre a legkülönbözőbb mordályokkal tanultam (22-stől indulva felfelé ami belefér), a lányomat/fiamat is megtanítanám a legkisebb fegyverektől a legnagyobbakig mindenre. Halálos fegyverré kell váljanak, ha túl akarják ezt élni. A lányomtól is elvárnám, hogy a 22-es glock-kal is épp olyan könnyedén tudjon rutinból harcolni, mint egy 9mm-s nagy stophatású cuccal, vagy egy éppen egy steyr aug-al szélesen kaszálni. Aprócska ferdeszemű lányok is lejártak SAJÁT 9mm-es ágyúkkal és gyönyörűen tudtak lőni. Bárki meg tudja tanulni, nem ördöngösség.
  • Dzsini
    ... és mindig van, aki ugrik is.
  • tigeroo
    akkor minden lenne csak nem életrevaló
  • Sir Quno Jedi
    Gyermekemnek (ha lesz) magántanár, vagy zárt elit iskola, ahová csakis zárt, lesötétített autóval hozzák-viszik. Nem lehet az utcán egyedül semmiképpen. Lehetőleg kísérettel is csak a kötelező minimumot. Rohadt világban élünk, a legértékesebbet az életben nem teszi kockára az ember, ha nem bolond.
  • hundredeyes
    nem
  • immovable
    Mit'om én. Leszarom.
  • immovable
    Mi köze a kettőnek egymáshoz?
  • Lacee86
    Én inkább a Turbó rágós papírokat gyűjtöttem. :) Csomót megvettem, leginkább csak a papírért, nem is a rágóért. :D
  • hugopareiros
    kép
    de szerettem én is őket röpke ~10-12 évvel ezelőtt :D
    volt vagy 130 db
  • Lacee86
    Nálunk is voltak ilyenek. Volt, h haverom vmi mittomén hány ellenfelet legyőzőt eladott drágábbért, mint amennyi a chips volt. :D
  • tigeroo
    nálunk az volt a menő akinek sok tazója volt
  • Dean Winchester
    a 4.osztályra írtam denem emlékszem, lehet,hogy 2.ban is egyedül mentem sőt elsőbe is. az tuti,hogy néha elvittek 4.ben:D
    hogy én mikortól engedném ? az attól is függ,hogy milyen messze van az iskola. Ha pár méterre akkor már 2 osztálytól talán.... de a mai közbiztonságot figyelembe véve lehet 1-2 éve várnék viszont az is igaz,hogy ha nem iskolába megy hanem haverokkal pörögni,játszani akkor is el kell engedni mert kell a gyereknek ennyi szabadság.
    Nekem is kurva jó volt mikor haverok szóltak,hogy menjünk el bicajozni aztán otthon egy papírra leírtam,hogy merre vagyok és kész. Másik haverom meg így nem mehetett el, hanem szóba kellett elkéredzkednie
  • Fbn Lx
    akkor nem is vagy olyan menő leszarós arc, mint amilyennek eddig tiszteltünk..........
  • Fbn Lx
    szerintem 2. környékétől, mert a suli 100 méterre sem volt
    de én 4. előtt inkább kísérném sztem, aztán ki tudja
  • clio1616v
    nem tudom nem emlékszek rá

eleinte(talán 3. vagy 4-ig) szülőkkel, később(4. vagy 5-től) biciklivel egészen gimnázium 4. osztályig

hasonlóan, mint szüleim tették; persze figyelembe venném az azóta képbe került változókat és az iskola helyszínét illetve az oda vezető utat is
  • BRAT
    Óvodás koromban is egyedül menetem az oviba. (Egyszer elütött egy bicikli). Az egy más világ és egy kis város volt.
    Ha közel az iskola egy 7-8 évesnek illik egyedül menni, de nagyvárosban ahol szar a biztonság és nagy a forgalom 12-14 évesen se ciki, ha behordja a szülő. (biztonság alatt nem az emberrablást és rablótámadást értem, hanem a sok retekfészket (kunyeráló, jósló, adj egy cigit stb) és a neveletlen drogos "tanulót", aki csak bukni jár be az iskolába és 18 éves koráig csak rontja a levegőt.

a kérdés nagyon függ az iskola elhelyezkedésétől.
  • Zoli007
    Nővéremmel együtt buszoztunk 1. osztálytól kezdve, de ő akkor még nem volt felnőtt. Ha lenne gyerekem az első osztálytól kezdve engedném, persze első pár alkalommal elkísérném. Tömegközlekedés detto.
  • videobaby
    1-től kezdve.
    idősebb korától 2x.
  • Molnibalage
    A bátyust elsősként a muter vitte, aztán mi meg vele mentünk meg a szomszéd sráccal néha, aki 4-5 évvel volt idősebb nálunk.

2-3.

Gőzöm sincs.
  • szabii98
    harmadikas koromban már egyedül buszoztam be néha napján, 15 km+500 méter séta a buszmegállótól az akkori suli. nagyfiú voltam :33
  • chhaya #116675
    Elsős koromtól. Tekintve, hogy egy kicsi faluban laktunk és ott is volt az iskola pár száz méterre, nem volt túl nagy kihívás. :D Egyenesen kellett menni előre és kész. Városban már nem tudom, mennyi az ideális, szerintem 2-3. osztályos korában már mehet egyedül, ha annyira nincs messze. De ez persze függ a környezettől is, hogy milyen területen és mennyire forgalmas helyeken kell átvágnia. Ha tömegközlekedni is kell, akkor ennél később, a reggeli zsúfolt buszok szerintem nem valók egy kiskölöknek.
  • SzirmosSzisza
    Lakótelep közvetlen suli mellett volt (kinéztem ablakon és láttam), szóval elsős koromtól. Bár kulcsom nem volt egy darabig, az néha okozott kellemetlenséget.
  • Lacee86
    A mai kérdésre reagálva: úgy rémlik, 2. osztálytól már nem szülői felügyelettel mentem, hanem a többiekkel közösen. Hozzá kell tenni, h én egy kisvárosban, a lakástól 300 m-re jártam suliba, ahova menet összesen egy főúton kell átmenni, és -akkor legalább is- még nem volt olyan forgalmas.
    Ma már ha az én gyerekem járna így, sztem másodikban még elkísérném. Azóta forgalmasabb lett az út, és sok az idióta autós szülő a sulinál, akik a felsős gyerekeiket kocsival viszik pár száz méterről, és reggelente katasztrófahelyzet uralkodik emiatt a suli körül...
    Amúgy más szituban, nagyobb városban, Pesten, háát, a fene tudja. Ha nem is kell tömegközlekedni, de sok forgalmas úton kell átmenni, akkor biztos, h még alsóban elkísérném, amikor csak tudom. Fő a biztonság.