A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudok, csak lusta vagyok nekiállni általában.

★★★★★

HTS s3rg1nh00
egyáltalán nem

nincs rá szükségem,illetve idõm sem nagyon...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

igen

problem
Az használ illegális szereket, aki nem találta még meg a saját drogját az életben, van az a szint, amihez már felesleges kábítószer.
jazzy
Az orvosokról és a "bamba vigyorral kamera elõtt pózolókról" nem gáz általánosítani csak a füvesekrõl?
hundredeyes
Általánosítasz, elég keményen. Mint mindennek, a marihuánának is megvan a kultúrája, de ha nem vagy jól olvasott az nem az én problémám. Te azokról az emberekrõl beszélsz, akik életük ürességét ezzel tömik be. Én meg nem azokról, ennyi a különbség.

tigeroo
nekem van egy orvos ismerõsöm aki láncdohányos napi 1 dobozzal kb

can you dig it baby?

jazzy
Akkor biztos csodálatos életem lehet, mert én nélküle is jól tudom magam érezni. Persze mélyen utálom, hogy nem vagyok olyan mint jó pár ismerõsöm, akik reggel addig remegnek amíg meg nem tekerik a reggeli cigit, mert "õk nem függõk", "bármikor le tudom tenni, de nem akarom", persze pénze nincs, szánalmasan lejmol amikor csak meglát valakit, orvosi diplomát 5 élet alatt sem tudna letenni, de van pofája lenézni azokat akik megcsinálták. Pedig ez mennyire menõ. De sajnos nekem ez nem adatott meg.
clio1616v
na azért nem minden orvos ül ennyire magas lovon

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

hundredeyes
Valamiért hihetetlen lenne számomra, hogy Te orvos vagy, de abból kiindulva, hogy volt magyar rezidens, aki cukros oldatot itatott egy magas cukrú beteggel, elképzelhetõ. Egyébként a fû jó, megértem, hogy utálatos, hogy valaki ettõl jól érzi magát, nem pedig a kamerák elõtt pózol bamba vigyorral, de hát ez van.

hundredeyes
Anyám borogass, csak kórházba ne kerüljek...

Igen,de csak a viszonylag egyszerûbb ételek (pörkölt, rántott hús stb.) elkészítésében vagyok jártas.

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

BRAT
You can send me an invite to the oncology congress!
(Only if there will be free tiddly!)
I am happy to upset the potty and kept an account of the synthetic tire from the vaporized particles roughly a hundred times more aggressive than the well-known salamander.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫

VRSDM
de mosogatni szeretsz. jó párost alkotnánk 😉

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
igen, egy gourmet és egy chef bújik meg bennem.

u dont have to listen anybody else but me

chhaya
Ja, meg melegszendvics...

Azért a kicsit bonyolultabbak is mennek. 😄

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

clio1616v
tea, virsli és tojás?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

chhaya
Egész jól, de inkább csak recept alapján. Nem szeretek fõzni, úgyhogy csak egyszerûbb kajákat szoktam.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

clio1616v
tudok fõzni, sõt sütni is

SzirmosSzisza
Nem nagyon, fagyasztott cuccokat tudok csinálni, meg rizibizit 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Lacee86
Ja, a forralt borom isteni, ha az fõzésnek számít. 😄 😄

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee86
Minimálisan. Sült krumpli, rántotta (esetleg bundás kenyér), tészta kifõzése, fagyasztott félkész cuccok kisütése nem okoz gondot, de tovább nem mentem még. Nem is igen voltam rászorulva eddig, ez is igaz. A hangsúly az eddig-en van. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Kinek tetszik ez a videó?😊 Nekem nagyon bejött!!!
http://www.youtube.com/watch?v=0-HSOzJPan4&feature=youtu.be
Dzsini
A cukrászat (sütemények, torták) és a fõzés azért nagyon más kategória, nem véletlenül máshol tanítják, más szakma a kettõ...

A cukrászat jóval precízebb, majdnem vegyészet jellegû néha (persze nem a nagymama almáspitéjére vagy egy bögrés muffinra gondolok), a fõzés-sütés szerintem több mozgásteret ad.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Leszarom a drogosokat, pusztuljon mind. Köcsög férgek.

Leszarom mitõl döglik meg az emberiség.

Nem fõzök. Leszarom azt is.
Daffit
Egyre jobban fõzök, süteményeket és tortákat még nem próbáltam, de bonyolultabb ételeket igen. Szigorúan csak saját étkeztetésre <#idiota>, egyelõre még távol vagyok a vacsoravendégek hívásától.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

szvsz csak vettek egy átlagot (gondolom kellõen nagy minta alapján), mint bármi másnál, ahol a tömeged függvénye a hatás.

persze fene tudja mit vettek még bele, mit hagytak ki, lásd amiket felsoroltál, én pl biztos nem ihatok ennyit, mert dohányzom, aztán az is molesztálja a hasnyálmirigyet rendesen.

Persze meglepõ, hogy én (86kg) eszerint több mint 4 üveg (0,7) vodkát ihatnék meg egy hónapban, holott addikt vagyok, KELL a reggeli kv, nem tudom lerakni a cigit, stb. Ennyitõl pár év után tuti sorban állnék reggelente a kupakos kifliért. 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

tigeroo
a kedvenc kajáimat eltudom készíteni
Dzsini
Ez egy orvosi (talán jogi) meghatározás, ami azért kell, hogy meg tudják húzni valahol a vonalat (ahogy pl. a vér alkoholtartalmával vezetésnél, ahol nincs nulltolerancia).
Nem veszi figyelembe a különbözõ emberi szervezeteket, a fizikai mozgást, az éghajlatot, a hozzászokást és még ki tudja mi mindent. Persze, oda van írva a szociális és lelki tünet, de azt sokan tudják alkohol nélkül is produkálni 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

clio1616v
orvosi mûhiba? mi történt?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

tigeroo
szép önámítás, gondolom így a társadalom kissebb részérõl kell elmondani, hogy alkoholista (arról nem is beszélve, hogy ez sokmindennel összefügg pl. munkanélküliség, öngyilkossági ráta)
hát mostanában ezt mondják az okosok a büntetlen alkoholfogyasztásra average joe-k jane-ek esetében, ha jól rémlik az átlag férfi az 70kg, akire ezt kiszámolták

"A rendszeres alkoholfogyasztás önmagában még nem nevezhetõ alkoholizmusnak. Csupán akkortól minõsül annak, ha az különbözõ testi, lelki vagy szociális tünetek kibontakozásával jár együtt. A még biztonságos, elfogadható alkoholfogyasztás felsõ határa férfiaknál 21 egység/hét, nõknél 14 egység/hét (1 egység = 10 ml tiszta alkohol = 1 pohár sör = 1 dl bor = 3 cl tömény) úgy, hogy legalább két teljesen alkoholmentes nap is elõfordul."

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Dzsini
Ez is komolyan beleszámított, igen - de az olyan borokat olyan életmód mellett (1-2% vagy az alatti alkoholtartalom és aktív fizikai munka) még a gyerekek is itták, mert nem volt más (és nem tudjuk kiszámolni, hogy ez mennyire volt hatással az akkori születéskor várható 35-40 éves élettartamra).

A tudatmódosító hatás nem a víz helyett ivott folyadékról szól.

A kérdésre válaszolva: igen, profin tudok forróvizet készíteni.

fejbõl kevés dolgot tudok, fõzni általában véve lusta vagyok, de ha azt mondják, hogy kötelezõ megcsinálnom ezt a bonyolultabb ételt különben lemészárolják a családomat, és adnak hozzá egy receptet, akkor megcisnálom
Molnibalage
Azért ennél többrõl is van szó. A víztisztítás elõtti korban az alkohollal kevert víz az életbenmaradás alapfeltétele volt egyes tájakon...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

bujcsik555
Bármit megcsinálok. Nem nagy dolog, követni kell a receptet ha nem tudja fejbõl az ember. Ha nem ugyanolyanra sikerül meg mögé teszi az ember hogy "sajátnév" módra.

De ennél is jobb ha saját ötleteket próbál ki az ember, saját ízlése szerint.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Pluskast
Gondolom aminek az elkészítése nem fél óra. Pl Újházy tyúkhúsleves vagy kávétorta 😛

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

predator1982
mit értünk bonyolultabb kaján?

pred

videobaby
tök jól fõzök.

kérlek cáfolj meg, az én definíciom ott van az egyszeri füvesre

Következõ kérdés: Tudsz fõzni?

--- Igen, egész jól, még a bonyolultabb ételeket is elkészítem.
     --- Igen,de csak a viszonylag egyszerûbb ételek (pörkölt, rántott hús stb.) elkészítésében vagyok jártas.
     --- Minimálisan, inkább csak a legegyszerûbb ill. félkész ételeket tudom megcsinálni. (sült krumpli, tészta kifõz
"az egyszeri füves, eü határértéken belüli mennyiséget visz be"

ennél nem is kell tovább olvasnom <#banplz>

★★★★★

OFF

de, hogy érveljek is:

ami engem ilyenkor kiakaszt, hogy te, mint megfelelõ papírokkal (tehát feltehetõen a biokémiai folyamatokat egy egységsugarú forumozónál jobban ismerõ ember) mond valamit, arra jobban oda fognak figyelni.

ha jól értem amit mondasz:

a cigarettánál veszélyesebb: bár egy átlag dohányos naponta egy pakli cigit szív el, míg egy átlag füves 2-3 napoonta egy szálat. Emelllé tegyük oda, hogy napi 4-5 szál cigit kibekkel az emberi szervezet.

Tehát remek bullshit reklám érv, hogy a szûrõ nélküli cigi mélyen leszívva mennyire igénybe veszi a szervezetet, azt meg ugye elfeljetik mellé tenni, hogy ja, hogy az egyszeri füves, eü határértéken belüli mennyiséget visz be.

Persze ez a kényelmes fogyasztási mód, mi van a bongosokkal, sütisekkel?

Feltehetõen, itt mindenkinél jobban tudod, hogy adott károsanyag bevitelt, mennyi idõ alatt regenerál a szervezet, mi, laikusok, meg megnézzük a WHO ajánlásokat.

Szerintem elég elnagyoltan érveltél, valami eljátszik a szerotonin/dopamin háztartásoddal és ez hujujuj, ééés? Nem attól leszel késöbb kerge, hogy ezt néha mesterségesen stimulálod (aka csoki), hanem ha konstans módon mesterségesen magasan tartod. Biztos nálatok is elhangzott gimiben: amit nem használsz, az visszafejlõdik, az analógiát követve: ha folyamatosan be vagy szívva, akkor baj lesz, valóban, ahogy a folyamatos csülökpörkölttöl is baj lesz.

Félre ne érts, nem emelem az égig a füvet (nem az én drogom, mást preferálok), na de a démonizálása, "kapudrog riogatása" pont annyit árt, mint ha, valaki azt mondaná, hogy ez az új életvíz.

Amit írtál az a víztõl kezdve a városban élésig tényleg mindenre ráhuzható.

Tessék polkorrekten terjeszteni az igét.

de, hogy ontopik is legyen:

egyéb: egyszer párezer/párszázezer év múlva eltûnünk a nagy galaktius süllyesztõben

jaaaj, ilyeneket legalább ne terjesz o0

ezt pont olyan mintha valaki túlzottan lelkesedik valamiért és a másik irányba túloz

QuippeR
ha valaminek történelme és kultúrája van, akkor azt nehéz betiltani. lásd még dohány, pedig annak csak pár évszázad a történelme, szemben az alkohol sokévezredes múltjával.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
... meg az elmúlt évezredek történelme. Európa (tágabb értelemben véve) elsõdleges tudatmódosítója az alkohol volt (borkészítés már a görögöknél és Rómában, sörfõzés az északi népeknél és a közel-keleten), persze, hogy az elfogadott a kultúrában. Erre rásegített az is, hogy a kereszténység a liturgia részévé tette a bort, ezzel végképp legalizálta a jelenlétét.

A média csak fenntartja a sok ezer éves status quot.

tigeroo
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
kurvára nem ez lenne a lényeg, mindenki azt vágta le hogy védem a füvet tegnap, közben meg nem, a topikban is úgylátom a füvezés társadalmi eretnekség,meg rakunk be chartot "among heavy marihuana users" címmel.

nem érdekel hogy jótékony, nem érdekel hogy káros -

az alkoholról is ellehet mondani ezeket (ha nem károsabb!) az mégis legális, és én szeretném tudni hogy afölött miért hunynak szemet az emberek. bár úgy érzem hogy valóban a média manipulálása miatt van ilyen kontraszt a két anyag megítélése között.
Daffit
Megnéztem azt az oldalt és megtaláltam, Dr. Marvin Seppala nevét akire hivatkoznak, minõ véletlen, találtam vele egy rövid riportot (ITT) amiben arról beszél, hogy az alkohol károsabb, mint akár a kokain (!) és arra a kérdésre, hogy támogatja-e a marihuána legalizálást, azt a választ adja, hogy a jelenlegi (2010-es videó, akkor még pont nem szavazták meg Kaliforniában a legalizálást) szabályozás a probléma és többe kerül az emberek börtönben tartása. Gyakorlatilag kimondja, hogy igen.

Továbbá megemlíti: "the harm relatively minimal" - vagyis a kár viszonylag kicsi. A serdülõkorban veszélyes a koncentrálás hiánya és a rövidtávú memóriazavarok, mert ezek akadályozzák a tanulást (ergo nem tanul a diák ha be van tépve).

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Ez az USA Igazságügyi Minisztériuma által létrehozott lap. Ugye nem gondolod, hogy pont õk fogják azt írni, hogy nem, a marihuána nem rossz. <#szomoru2>