A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Dum spiro, spero.
Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.
Tényleg nagyon kíváncsi lennék mit gondol Viktorka ilyenkor.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
ANDORRA ELLENI MECCSIG KITARTHATOTT VOLNA
-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.
mignolet(liverpool)-courtois(atletico)-alderweireld(atletico)-kompany(city)-van buyten(bayern)-vermalen(arsenal)-vertoghen(tottenham)-chadli(tottenham)-fellaini(man utd)-hazard(chelsea)-benteke(villa)-lukaku(chelsea)-mertens(napoli)
Tv-ben 200-300 ezren követnek minden egyes magyar bajnoki meccset, a mostani fradi-újpestet 800 ezren nézték végig. Hetente 5 meccset ad a Sport tv és az Mtv közösen. Minden héten megvan a milliós nézettség.
Dum spiro, spero.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Érdekes, én egy 5-6 ezer fõs faluban nõttem fel, 10km-re a megyeszékhelytõl, és ilyen probléma nem volt hogy nem volt választék a sportokból. Legalább 10 féle sportra volt lehetõség a faluban szervezetten, a városban ahova 15-20 perc bejutni meg legalább még ennyi. Szóval én nem tapasztaltam hogy kevés lenne a választék.
Tornaórán meg szerintem nem az a feladat hogy tényleg mindenféle sportág bemutatásra kerüljön. Jómagam példáját tudom hozni megint csak: Általános iskolában pár sport alapjait megtanultuk, de inkább a mozgáskordinácíó fejlesztését szolgáló dolgok voltak elõtérben, na meg a "kisgyereksportok" megtûzdelve valami erõnléti dologgal(kidobós, fogócska, ilyesmi, azzal megspékelve hogy aki kiesett annak 5 fekvõtámasz, felülés, stb).
Gimiben felváltva volták erõnléti órák(itt elég keményem meg voltunk dolgoztatva, kb ugyanazokat csináltuk mint az igazolt sportolók az alapozáson a szezon elõtt) és a másik felében pedig atlétika és szertorna volt.
Szerintem ez így rendben volt, kielégíti a különbözõ sportok megismertetését alap szinten, de ami fontosabb megfelelõ mozgást szolgáltatott annak is aki amúgy nem csinált semmit.
A két öcsém még most is általánosba ill középsuliba jár, de náluk sincs probléma. Máshol nem tudom hogy állnak a dolgok.
A ne focira basszuk el a pénzt témához: Ez nem csak a focira érvényes amit írtam az utánpótlásról, hanem mindenre szinte. Az hogy a foci kapja a legtöbb pénzt meg egyszerû: mindenképp a legnépszerûbb sport a foci a fiatalok körében, mert ehhez kell a legkisebb szabályismeret és a legkevesebb eszköz. Egy szabály van amit tudni kell(kézzel nem érünk a labdához) meg egy labda kell. Ennyi. Bárhol bármikor bárki tudja játszani. Na meg nézni is, mindenki tudja mi történik a pályán, így élvezetes lehet a számára. Emiatt ennek van a legnagyobb reklámértéke.
Persze ez lehet meg fog változni, egyre népszerûbbek az összetettebb sportok(pl az amerikai foci rajongók száma gyorsan nõ egész Európában), idõvel lehet azok lesznek az elsõdlegesen támogatottak.
A repülõnapos hasonlathoz meg:Menny el pilótának, még fizetést is kapsz, azaz támogatnak. A nézõket a fociban sem támogatják 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Dum spiro, spero.
A komoly tétmeccses gyõzelembõl pedig nem sok van, de tavaly sikerült 2 is. Elõtte csak Dániát 2009-ben.
Törökország (2012), Svédország (2012)
Dum spiro, spero.
Amíg az iskolák komoly hányadában gond egy testnevelés óra megtartása és nincs normális ötlet arra, hogy milyen legyen egy óra, addig inkább ne a focira basszuk el a pénzt. A gimis tornaórákon a kötelezõ gyakorlatok egy része merõ állatság volt, nem a sportot megszeretésérõl szólt. Pl. rühelltem a szertornát. Aki akarja, legyen meg a lehetõsége kirpóbákni, de ne legyen kötelezõ. Én gimnázium X-dik évig kapcsolata sem kerültem a röplabdával. Oszt megvilágosodtam. 18 éves koromig rongyosra fociztam a lában, anyarak arról szóltak, hogy napi 4-6 óra foci haverokkal a hét 4-5 napján. Aztán 18 éves koromban ez véget is ért, mert találtam valami sokkal jobbat. Inkább a lehetõség megadasáról kellene szólni a sportolásnak itthon. Viszont ez nincs biztosítava.
Nem kell mindehova a legextrémebb sportolási lehetõséget megadni, de az alap és elterjedtebb labdajátékok és mások egy tök mezei kosárpályán ûzhetõek, de még erre sincs lehetõség.
De amúgy tök mindegy ki lesz nem változik semmi. A válogatott csak a jéghegy csúcsa. Inkább az utánpótlás edzõknél kellene szétnézni. Egy 30 éves sportolónak a szar beidegzõdésein már nem fog segíteni semmilyen edzõ..
Nagyon szép dolog hogy szinte minden településen van lehetõsége a kissrácoknak már óvodás, kisiskolás kortól szervezett keretek közt fociznia, de...
Ha olyan "edzõk" keze alatt nõnek fel, akik csak azért edzõk mert más nem vállalta el a faluban, mert valakinek a rokona és jóljön az a kis mellékes amit kap érte, stb... Akkor csak a tényleg iszonyat nagy tehetségekbõl lesz valami. Szóval inkább képzett utánpótlás edzõkre lenne szükség.
Persze nem várható el hogy minden kis faluban legyen egy ilyen ember, de lennének megoldások. Elvileg a TAO-s pénzeket az utánpótlásra kellene költeni, a nagyobb városok megtehetnék hogy komolyabb edzõket fogadnak. A kis településeken persze a legkisebbeknek maradnának az ilyen szedett-vedett edzõk, de a nagyvárosok vonzáskörzetében akin már kicsiként is látszik hogy tehetségesebb a többieknél, azt bevinni a városba a komolyabb körülmények közé.
Persze így kevesebb pénzt tudna mindenki lehúzni, meg nem egybõl lenne eredménye, de hosszú távon csak így lehet sikeres sportolókat "kitenyészteni".
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Dum spiro, spero.
azért 3-4 gól szerencsés volt, pont a léc mellé pattan be, pont a léc alá...stb oké, egyértelmû volt a holland gyõzelem de ha pici szerencsénk is van akkor nem aláznak meg.
Úgy gondolom, hogy ezért most nem kellett volna lemondani Egervárinak. Most jön a következõ és ha 2 év után az új kapitányi s kikap akkor õ is lemond ? Nem az lenne a legjobb ha pár évig hagynánk egy kapitányt dolgozni ? Ha 6-7 év után se válik be akkor oké váltsunk de ne ilyenkor. Nézzük meg,hogy az eddigi vb selejtezõkön hogyan végeztünk és most hogy végzünk ? Ha ugyanolyan szarok vagyunk akkor menesztessük de ha látunk vmi jelet akkor hagyjuk. Bár már késõ mert mindenképp jön egy új pali de õt hagyni kéne dolgozni most jó pár meccs erejéig ne is várjunk csodát nem is kell szidni majd az új fószert hiszen idõ kell neki még õ is valamit fel tud mutatni.
végül még annyit,hogy lehet nem a kapitányt kéne meneszteni mindig hanem a játékosoknak a bérét kéne lefaragni és teljesítmény arányú bérezést kéne bevezetni. Kikapunk, rosszul játszol? Nem kapsz semmit ! Nyertünk, jó voltál, beleadtatok mindent ? Akkor nesze egy kis apró vegyél egy gömböc fagyit... 😄
Meg úgy általában a foci.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Tomiszlav Szivicset tennem a helyere.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Kérdés, hogy ki lesz utána...
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Következõ kérdés: Mit szólsz Egervári Sándor lemondásához?
http://hvg.hu/sport/20131011_Lemondott_Egervari_Sandor
--- Már meg volt írva rég, a holland meccs csak az "aláírás" volt rá...
--- Várható volt, de az Andorra elleni meccsig még kitarthatott volna.
--- Meglepett, a kudarc ellenére nem számítottam rá.
--- Ki sem kellett volna nevezni, borzalmas edzõ. Bárki jön most, csak jobb lehet.
--- Nem érdekel, a magyar futball úgy sz*r, ahogy van.
Általában és különféle helyeken
// ========= Szoktál köszönni ha belépsz valahova? =========
// | 53.8% | #####_____ | 49 | Általában igen
// | 36.3% | ####______ | 33 | Mindig
// | 8.8% | #_________ | 8 | Általában nem
// | 1.1% | __________ | 1 | Soha
// |
// ========= Pénztárnál =========
// | 72.5% | #######___ | 66 | Mindig
// | 25.3% | ###_______ | 23 | Általában igen
// | 1.1% | __________ | 1 | Általában nem
// |
// ========= Buszra felszállva a vezetõnek =========
// | 29.2% | ###_______ | 26 | Általában igen
// | 25.8% | ###_______ | 23 | Általában nem
// | 23.6% | ##________ | 21 | Soha
// | 21.3% | ##________ | 19 | Mindig
// |
// ========= Boltba, üzletbe belépve =========
// | 48.9% | #####_____ | 44 | Általában igen
// | 35.6% | ####______ | 32 | Mindig
// | 11.1% | #_________ | 10 | Általában nem
// | 4.4% | __________ | 4 | Soha
// |
// ========= Középületbe belépve (könyvtár, hivatal) =========
// | 44.0% | ####______ | 40 | Általában igen
// | 31.9% | ###_______ | 29 | Mindig
// | 18.7% | ##________ | 17 | Általában nem
// | 5.5% | #_________ | 5 | Soha
// |
// ========= Szomszédnak =========
// | 57.1% | ######____ | 52 | Mindig
// | 36.3% | ####______ | 33 | Általában igen
// | 5.5% | #_________ | 5 | Általában nem
// |
// ========= Liftben =========
// | 30.3% | ###_______ | 27 | Általában igen
// | 23.6% | ##________ | 21 | Mindig
// | 23.6% | ##________ | 21 | Általában nem
// | 22.5% | ##________ | 20 | Soha
// |
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
★★★★★
ellenben egyéb városban, ahol kell, ott emiatt köszönök is.
- Pénztárnál mindig.
- Buszra szállva a sofõrnek mindig, kivétel ha nem figyel oda.
- Üzletbe belépve akkor szoktam, ha kicsi a helyiség és felfigyelnek rám az eladók.
- Középületbe lépve a biztonsági õrnek, ha épp ott van az ajtó körül. Amúgy inkább csak annak a személynek, akivel valami dolgom van.
- Szomszédnak mindig.
- Nem szoktam liftezni.