A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

clio1616v
te a lovári humort szereted

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

1-2t szeretek a többit nem

pxxl
Mr. Bean, L\'art pour l\'art jöhet, a többi nem teccik, bár ezek között is sok az erõltetett poén

All hail the double x!

tigeroo
ebben véltem felfedezni egy kis angol humort, így már nemtudom mire gondoljak 😞
tigeroo
"a nagyon szeretem - bár sokszor már túl öncélú ami számomra sok" tengelyen egy szinuszgörbével ábrázolt váltakozással jellemezve😄
Dzsini
az eredményekrõl választási különkiadásban számolunk be (nem találtam feliratost 😞 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

HTS s3rg1nh00
mr.beant láttam vagy 2 részt,elég is volt.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

immovable
Le sem írom.
Lacee86
A Mr. Bean-t szerettem régen, plusz van egy eredetileg angol film, Halálos temetés (természetesen a sikerén felbuzdulva muszáj volt az amerikaiaknak is leutánozni, full ugyanaz az egész, csak más szereplõkkel...), amit nagyon bírok. Monthy Pythonból anno láttam 1-2 részt, de nekem nagyon nem jött át.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Következõ kérdés: Szereted az angol humort?

--- Nagyon szeretem, mindenevõ vagyok a stílusban (Monty Python, Mr. Bean, Benny Hill stb.; talán még a korai L\'art pour
     --- A Monty Python az etalon, az összes többi erõlködés
     --- A Brian élete és Gyalog-galopp bejön, de annyira nem a világom ez a humor
     --- Ahogy van, az összeset utálom, szerintem egy szinten van a német humorral.
     --- Egyéb (kommentben kifejtem):

Elõzõ kérdés: Mit szólsz Egervári Sándor lemondásához?
http://hvg.hu/sport/20131011_Lemondott_Egervari_Sandor

// | 69.7% | #######___ | 62 | Nem érdekel, a magyar futball úgy sz*r, ahogy van.
// | 18.0% | ##________ | 16 | Már meg volt írva rég, a holland meccs csak az "aláírás" volt rá...
// | 5.6% | #_________ | 5 | Ki sem kellett volna nevezni, borzalmas edzõ. Bárki jön most, csak jobb
// | 4.5% | __________ | 4 | Várható volt, de az Andorra elleni meccsig még kitarthatott volna.
// | 2.2% | __________ | 2 | Meglepett, a kudarc ellenére nem számítottam rá.

ressy14
Egy szempontból jó csak a társadalomnak, hogy azok, akik azokon az építkezéseken dolgoznak, kapnak munkát és talán még ki is fizeti õket a beruházó.

Dum spiro, spero.

Pluskast
A viadukt is egy példa volt a lényegi része a mondandómnak az, hogy van amire érdemes költeni és támogatni állami szinten és van amit meg nem. Foci stadionokat építeni marhára nem kellene állami pénzbõl mert értelmetlen és az ország nem is engedhetné meg magának.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

ressy14
Mert nem változik semmi sem. Ha beszélünk róla, ha nem. De tenni ellene nem tudsz, hacsaknem vagy mesterlövész vagy egy hungarian Snowden.

Dum spiro, spero.

Molnibalage
A sokat szidott viaduktnak van mûszaki és környezetvédelmi funciója, a kapaszkodón egy völgye elég szépen befüstölne a sok szar kamion, túl meredek lett volna az elemkedõ, földmunka, stb.

Az M6 alagút az, aminek nem volt értelme.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Vigyázva, az aktuálpolitika továbbra is tiltott (ebben a topicban is), ha elkezdenek eltünedezni a hozzászólások akkor ne lepõdjetek nagyon meg.

Ennél a témánál most részben kikerülhetetlen, de maradjatok a normális beszélgetésnél, érvelésnél.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ressy14
Egy szóval sem mondtam, hogy közpénzbõl kellene életben tartani a sportágat. A viadukton pedig síkság a hangsúlyos rész, tized annyiból is ki lehetett volna hozni, ha nem akartak volna országimázst belevinni és megépíteni egy autópálya és kilátó kombót.
De páran ezekbõl a dolgokból olyan jól járnak, hogy hülyék lennének abbahagyni.

Dum spiro, spero.

Roger6
Felesleges? Szóval rendben van mindaz, amit felsoroltál?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

Pluskast
Már bocsi de egy infrastrukturális fejlesztésnek (lásd viadukt) van értelme és haszna, azon kívül meg az általad felsorolt példák között is van sok értelmetlen amire pénzt dobunk ki. A magyar labdarúgás évtizedek óta nulla teljesítményt nyújt. Ha neked lenne egy céged és az alkalmazottad folyamatosan rosszul végzi a munkáját akkor te változatlanul munkában tartod vagy esetleg kirúgod? Miért is kellene közpénzbõl finanszírozni egy olyan sportágat amiben semmi sikert nem érünk el már isten tudja mióta?

ressy14
Akkor vegyük el a segélyt az arra nem érdemes emberektõl, ne költsünk több milliárdot újabb holokauszt emlékhelyre és jóvátételi díjra, ne nyúlják le a manyup pénzeket, ne építsünk alagutat és viaduktot a síkságra, ne a jól helyezkedõ emberek zsebében kössön ki az uniós pénzek fele és ne építsünk stadionokat minden 1500 fõnél népesebb faluba, és még sorolhatnám. Annyi mindenbe belelehet kötni, de felesleges ezeken mérgelõdni, mert nem változik semmi sem.

Dum spiro, spero.

Molnibalage
Meghalt a király, éljen a király! Bárcsak ezt lehetne mondani...

immovable
De a király szereti! 😊
Pluskast
Szar az egész ahogy van. Azt a 80 milliárd forintot amit az állam stadionépítésre költ sok más szektorba is bele lehetne tenni és még értelme is lenne. A seggünk kilóg a gatyánkból és akkor egy ilyen szar teljesítményt nyújtó (mind nemzetközi mind hazai szinten) sportágra kidobunk az ablakon ennyi pénzt, amikor jó, ha a kilátogatók száma összes klub szinten eléri a kb 20 ezer fõt. Az egész magyar labdarúgást úgy ahogy van csapatostul edzõstül kidobnám a kukába.

immovable
Ja amúgy leszarom. Azt a szarkupacot ami ma magyar focinak neveznek, nem tudom nem gyarapítani.
immovable
Terjed a kór bassza meg. 😄
Lacee86
Természetesen a mentális helyzetet figyelembe véve írtam, amit írtam.

jazzy
Ezt te nem értheted pajtás
ressy14
Ha odaérnénk a pótselejtezõs helyre és mentálisan nem lennénk ennyire a padlón, akkor a horvát, bolgár, dán, cseh, svéd, izlandi, szlovén, görög csapatokkal egy jó teljesítményt nyújtva (lásd. román és török itthon) paliban lennénk, ha nem is 50, de 30 %-os esélyünk azért lenne.
De így semmi esélyünk senki ellen nem lenne, ezért is örvendetes, hogy nem leszünk 2-ak.

Dum spiro, spero.

Saját magaddal vitatkozol. 😊

★★★★★

Lacee86
Azért pajtás, mert vedd észre, h a matematikai esély konvergál a 0-hoz. Az, h Románia pl. nem veri meg az észteket, mennyire valószínû? Láttad az odds-okat? 😊 De, HA valamilyen csoda folytán mégis kikapnának, és mi odaérnénk a 2. helyre, akkor ugyan mutass egy olyan potenciális csoportmásodikat a többi csoportból, akiket kicsit is lenne esélyünk legyõzni...
Ennyit a fene nagy matematikai esélyrõl. Ezt már gyakorlatilag ott elb*sztuk, amikor Románia ellen képtelenek voltunk megtartani a 2-1-es elõnyünket.

Úgy mondanám inkább, hogy tragikomikus. 😊
De az akkor is tény marad, hogy a matematikai esély az megvan.

★★★★★

Molnibalage
Bocs, de a magyar futballválogatotton mi nem vicces...?

clio1616v
nem hiszem, hogy a 8:1-es vereség miatt nem fog összejönni a VB, hollandia 50-60 évvel jár elõttünk minden téren, ez nem olyan nagy szégyen kikapni egy osztályokkal magasabb szintû csapattól

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

ressy14
A magyar válogatott csoportmásodik, ha nyer Andorra ellen...

...és Törökország kikap Hollandiától, Románia pedig Észtországtól.

...és Törökország döntetlent játszik Hollandiával, Románia nem nyer Észtország ellen, mi pedig legalább 10 góllal legyõzzük Andorrát.

...és Románia döntetlent játszik Észtországgal, Törökország kikap Hollandiától, mi pedig legalább hat góllal megverjük Andorrát.

Dum spiro, spero.

clio1616v
a kárörömnél õszintébb dolog nincsen

clio1616v
errõl beszél õ is 😄

csak éppen itt a matematikai esély az, hogy a következõ meccseket mind 30 góllal kellene megnyerni 😄

Ez neked miért vicces?

★★★★★

Lacee86
Persze, ha veszel lottót, a matematikai esély ott is megvan, h megnyerd a fõnyereményt. Pontosan 1:43 949 268. 😄

Az Andorra elleni meccsig még maradhatott volna, elvégre a matematikai esély még megvan a kijutáshoz.

★★★★★

clio1616v
neked tuti nincs csajod

Narxis
Maradjunk abban, hogy az ország sikeres foci nélkül is jól mûködik. Tetszik vagy nem. Az egy orbitális baromság, hogy x millió forintot valamelyik nb1-es klubnak adva(tök mindegy hogyan) a tömegsport lenne támogatva. A tömegsport támogatása az lenne ha pl. mondjuk kedvezményesen kaphatnék kondi bérletet vagy uszoda bérletet vagy bizonyos kor alatt mondjuk nyáron ingyen lenne. Molni-val abban egyetértek, hogy a lehetõséget kell megadni a mozgásra, sportolásra és senkit sem szabad kényszeríteni, hogy már pedig ez van ezt kell szeretned. A tornaórák is garantáltan nem a sportolás szeretetérõl szólnak. Ugyanúgy jegyet kell adni rá és akkor vannak ezek a kötelezõ gyakorlatok mint a cooper-teszt és a bakkugrás amik semmilyen mozgásteret nem adnak a tanárnak.

Nálunk az a faramuci helyzet van, hogy népszerû a foci egy bizonyos szinten ezért politikai célokra lehet használni viszont innentõl kezdve a gyomrom fordul fel még akkor is ha az állami csöcs nélkül vegetálna az egész "ipar". Kell ilyen áron a büszkeség?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

HTS s3rg1nh00
(elfelejtettem beírni a wall of text-be,hogy valami ismerõse vette neki a jegyet aki nem tudta pontosan a születési dátumát,sry)

HTS s3rg1nh00
"Eredmény nélkül sehol sincs teltház."
na igen,de most építenek egy csomó stadiont x milliárd forintból,aminek az egészségügyben vagy az oktatásban (stb.) sokkal jobb helye lenne...nálunk az ultrák már ki sem mennek a meccsre az elõzetes regisztráció miatt...sõt a múltkor olyan eset is volt,hogy az úriember neve stimmelt a jegyen,csak a születési dátuma nem...este 7kor lett volna a meccs,hajnalig tartották bent az örsön...hát így mégis ki a faszomnak van kedve meccsre menni szar magyar focit nézni?

elõször játék kellene,aztán gondolkozni a többin,nem pedig fordítva ülni a lovon.

ressy14
Csak a nagyobb kluboknál. A man citynél majdnem ingyen adják a bérleteket, mert nem kelnek el, pedig bajnokesélyesek minden évben.

De amikor 2009-ben a Loki BL csoportkörbe jutott a három hazai meccsre 1 hét alatt elkelt a 3x 42 ezer jegy. És az elsõ meccsig még volt vissza 1 hónap. Van itt is érdeklõdés, ha van eredmény. Eredmény nélkül sehol sincs teltház.

Dum spiro, spero.

Molnibalage
Mert máshol valóban ekkora igény van. Angoloknál van olyan bérlet, ami gyakorlatilag kihalásos alapon öröklõdik...

ressy14
Nézõszám statisztika, nézd meg mielõtt baromságokat írsz

1 db 5 ezres kézicsarnok van az országban, a többi nem nagyobb 2 ezresnél, azokat nem lenne nehéz megtölteni, ha tényleg népszerû a sportág. De nem töltik meg õket, javarészt félházzal mennek.
Ha 50 ezer jegyigénylés volt az dicséretes, de nem értem miért kellene ezt arányaiban beszorozni a foci esetében. Esetleg akkor, ha hasonló sikersportág lenne, mint a kézi. Lefogadom, ha megvertük volna idegenben a románokat, simán lett volna 200 ezer jegyigénylés az Andorra elleni meccsre.

Adnak azért kézilabdát, kosárlabdát, jégkorongot is a magyar bajnokságból rendszeresen, lenne más opció annak, aki nem akarja a focit nézni, elvégre feltalálták már a távirányítót.

De a vitát lezárva, nekem teljesen mindegy, hogy melyik a legnépszerûbb sport nálunk, mert a sikeresség nem ezen múlik.

Dum spiro, spero.

Molnibalage
Látom a statisztika nem erõsséged.

1. Relatív telítettsége a stadionoknak mekkora? Eh... Kézilabdás meccseken, amit adnak és eddig csak telt házat láttam. A fõnököm kézilabda buzi a haverjával együtt. A tavalyi BL meccsekre valam 3-4 ezer helyre 50 ezer igénylés érkezett. Majd szólj, ha magyar focicsapat kupameccsére 200-300 ezer jegyigénylés jön. Mert arányaiban ez ezt jelentené...

2. A TV-ben nem adnak szinte mást sem csak focit. Ergo naná, hogy azt nézik aboszlút értékben a legtöbben...

ressy14
Nálunk (Szfvár) egyedül csak tornatermekben lehet röpizni, nyitott pálya nincs sehol itt. Van egy frankó program, hetente 3-szor ingyen lehet használni minden tornatermet a városban, sportonként beosztva (a focit kivéve). Ezt érdektelenség miatt be is szüntették, ellenben a összes kültéri beton- és mûfüves focipálya hétvégenként tömve van. Több gyerek jelentkezik focizni, mint bármilyen más sportot ûzni a városban.

De ha ez sem elég meggyõzõ:
A BL döntõnél és a Barca-Real meccsnél is többen nézték a fradi-újpest meccset a tv-ben. Mit nem lehet ezen érteni? Lehet, hogy fáj, hogy egy olyan sport a legnépszerûbb itthon amiben a béka segge alatt vagyunk, de a tény attól még tény. Helyszíni és televíziós nézõszámokban és igazolt sportolók száma szerint is a foci vezet Mo-n. Ha beletörõdsz, ha nem.

Dum spiro, spero.

Molnibalage
Nem, még azt sem éri el.

Ha nincs mûszaki hiba, akkor az elsõ tízben lettek volna az olimpián. Ilyen eredmény közelében nincs a magyar futball vagy 40 éve...