127612
  • molnibalage83
    Ha jobb ötlet nincs, akkor mehet ez.
    Az átutazás is számítson?
  • Zephyr Retiring
    Vagy melyik megyeszékhelyen?
    Város túl sok van egy szavazáshoz.
  • Dzsini
    Máshonnan:

Melyik városban jártál már? (Több válasz is megjelölhető!)
    Győr
    Kaposvár
    Pécs
    Szekszárd
    Székesfehérvár
    Szombathely
    Tatabánya
    Veszprém
    Zalaegerszeg
    tetszés szerint bővíthető, én a forrást másoltam ide
  • Musachy
  • Zephyr Retiring
    De a sört nem mindenki szereti. Ők mit toljanak helyette?
  • kamionosjoe
    Ehhez szerintem el kell menni egy kocsmába mondjuk, betolni 1-2 sört az arcba és utána jobban átérzi az ember amit a képernyőn lát, plusz pont ha vannak már ott törzsszurkolók és ők is bekapcsolódnak a szurkolásba.
  • Zephyr Retiring
    Hát, lehet hogy mindenki kimerült, s tojnak rá, ki miként közlekedik :D

Éljen május elseje!
    A szavazást meg senki se felejtse :D
  • molnibalage83
    Jövő héten május 1-gyel kapcsolatos kérdés utólag?
    A közlekedésesre nem láttam kidolgozott javaslatokat és irányokat eddig.
  • Zephyr Retiring
    Te sachy, hallod hogy dübörgünk? :D
  • Fbn Lx
    egyik sem lepett meg, de az sem igaz, hogy számítottam volna bármelyikre is.
  • Freeda Krueger
    Nem érdekel
  • Musachy
    Ez így van. De az embernek nyilván az számít, amit beképzel magának. Mint a kisegér.
  • molnibalage83
    Számomra ez értelmezhetetlen.
    Amatőr röplabda kupára járok az élvezet és siker miatt is.
    Ha valami részese akarok lenni, akkor kooperációban írok cikket és könyvet. Ezekhez van közöm, mert én is részt veszek benne. Vagy régen játszottam egy Wargame meccset és vagy győztem vagy nem. Néha szép meccsen, néha nem.

De az, hogy részese lenni annak, hogy ülsz a TV előtt vagy lelátón, győz XY...?
    Ebből hol a részvétel...? Mi az, amit az ember hozzáad?

Kb. mint az elefánt és kisegér a hídon vagy még az sem.

Az elefánt és az egér mennek át a hídon. Megszólal a kisegér:
    - Te Fáni, hallod hogy dübörgünk?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.29. 16:27:44
  • Musachy
    Ja. De az ember vágyik a sikerre és valamilyen szinten szeretne részese lenni. Ezért keres magának sportolót vagy csapatot, hogy rajongóként, szurkolóként ő is úgy érezze, hogy szurkolói támogatásával ő is benne van a kedvenc csapata sikerében. Ha nincs jó hazai csapat, akkor keres magának külföldit. Lehetőleg minél sikeresebbet.
  • molnibalage83
    Én ezt az egész rajongást és szurkolást nem tudom megérteni.

Pl. Lacee86 kommentje, hogy "kiestünk". Mintha valamiféle saját teljesítmény lenne benne, hogy mit csinál a Juve és mit nem. Az érzelmi közösséget képes lennék megérteni, de az sem világos, hogy miért fűzne engem kapocs egy más ország idegen (?) városához bármiféle kapocs.

Bármilyen sportesemény kapcsán, mikor megkérdik kinek szurkolok, akkor én annyit mondok, hogy a jó meccsnek és versenynek. Mert ezek JÁTÉKOK. Csak az üzlet pénzt csinált belőle és átformálta ezeket is...
  • Musachy
    Kicsit fura nekem, amikor sokan Magyarországon élve, magyarként MU, RM vagy Barca rajongó. Viszont meg tudom érteni azt is, hogy általában az nem lelkesít senkit, hogy a helyi Kotlókergető SK vagy a Lócitromrugdosó FC kielégítse az igényeit...
  • Lacee86
    Juvés vagyok, úgyhogy nyilván nagyon szarul érintett, hogy kiestünk, pláne az Ajax ellen. Mondjuk a visszavágón mutatott játék alapján talán nem annyira meglepetés...
  • ToxiMaxi
    Szeretek focizni, nézek is néha pár meccset. 8 és a 4 közé jutástól szoktam inkább követni. A Juve kiesése meglepett, az Ajax eléggé meglepetés csapat lett de nem érdemtelenül vannak ott.
  • molnibalage83
    Nagyon ritkán megnézek 1-2 meccset, de ez úgy 10 éve jellemzően a döntő. Néha már azt sem...
  • Musachy
    Úgy látom nem csak én vagyok, akit hidegen hagy a BL. 6 szavazat / 100% nem érdekel.
  • molnibalage83
    Az Archívum is befrissül.
  • Zephyr Retiring
    Ez részemről gyorsan ment.
    Utolsó opció a nyerő. No comment :)
  • molnibalage83
    Jövő hétig gyúrjuk még ezt.
    Új szavazás.

Május elsejéről lehet még esetleg jövő héten előtte.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.29. 10:43:49
  • Zephyr Retiring
    Pár lehetséges szavazás javaslat:

- támogatnád a kötelező kresz vizsgát a kerékpárosok számára is?

vagy..
    - legyen az alapoktatás része az elsősegély és kresz vizsga az általános oktatási rendszernek?

Ilyesmikre gondoltam. De egyéb javaslatok is szóba jöhetnek, ha van jobb ötlet.
    Válaszopciókat közösen is kidolgozhatjuk, ha van rá igény...
  • molnibalage83
    Konkrétabban?
  • Zephyr Retiring
    Lassan kéne megint valami közlekedéssel kapcsolatos szavazás. Ahhoz a témához is elég sokan hozzászóltak...
  • Fbn Lx
    gyerekként kaptam érte pénzt, igazából azóta sem végeztem olyan munkát, aminek jobb lett volna a fizetség / befektetett energia aránya. Csokiért meg pálinkáért már nem akkora móka, viszont most már jobban bírom a családi beszélgetéseket, gyerekként a világból kimenekültem volna.
  • Zephyr Retiring
    Eddig nem sok nő szavazott..

Mifelénk ez úgy zajlik, hogy egy (nem reklámozom a helyet hol) patinás kis vendégházban összegyűlik a család és a család közelebbi barátai is, ahol zenélgetünk, eszegetünk, táncolgatunk és persze beszélgetünk már évek óta.
    Aztán egyszer csak azt mondjuk "most" és előkerülnek a locsolókölnik és versek, valamint a csoki, főtt és vagy egyéb "hand made" tojások.
    A hangulat mindig jó, nem volt ez másként idén húsvétkor sem. Mivel vendégházról beszélünk (ami ráadásul családi kézben is van), az esetleges többlet-ivási gondok is orvosolhatóak helyben, vendégszobai ott alvással. Kérésre rendelkezésre áll szauna és jakuzzi is ha kell.
    Kizárt, hogy bárki is sz@rul érezné ott magát.

Egyébként, szomszédok, kolléganők, utcabéli és egyéb ismerős hölgyemények iránti locsolkodás részemről évek óta nincs.
  • ToxiMaxi
    Gyerekként szerettem, most már mivel nincs annyi ismerős, így teljesen semleges, csak a családban megyek locsolkodni.
  • molnibalage83
    +1
  • Musachy
    Idétlen erőlködés ez a locsolkodás dolog. Sosem szerettem.
  • molnibalage83
    Most.
  • Zephyr Retiring
    Most? Oszt mikó?
  • molnibalage83
    Jövő héten, most húsvétosat teszek majd be.
  • Lacee86
    Kérdés ötlet: esetleg egy focis?
    Melyik csapat BL kiesése volt számodra a legnagyobb meglepetés?
    -Real Madrid
    -PSG
    -Manchester City
    -Juventus
    -Bayern München
    -Manchester United
    -Más (kommentben)
    -Nem ért meglepetés
    -Nem érdekel/Nem nézek BL-t
  • QuippeR
    nézem, amúgy a könyvek olvasója voltam már a sorozat előtt is. reméltem, hogy jó lesz megfilmesítve is és végülis bejött, bár érezhető volt a színvonalcsökkenés, ahogy az irodalmi alap elfogyott.

most éppen az Idő kerekétől félek, hogy abból mit csinálnak. sok esélyt nem látok rá, hogy élvezhető végeredménye legyen, az egy más jellegű könyvsorozat.
  • Zephyr Retiring
    Eddig kimaradt minden epizódja, de nem kizárt, hogy valamikor majd sort kerítek rájuk.

Azt viszont kétlem, hogy az összes részt végigseggeljem :)
  • molnibalage83
    A GoT azért fért bele ingerküszöbömbe, mert volt anno asszem talán SW szavazás is, de ez azért sorozattörténeti mérföldkő.
    Mi lenne a kérdés?
  • quatlander
    Star Trek szavazás? :)
  • chhaya #126731
    Egyetlen részt sem láttam belőle, és ez valószínűleg így is marad.