127612
-
#126810 Kedvenc városom Bp? Nagyon mellé.
Engem az irritálóan ostoba duma és kijelentések zavarnak. A tied az volt. -
#126809 Puszta kívácsiságból is képes vagyok elmenni valahova, nem kell ahhoz mindig kényszer, hogy megmozdulj.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.05.10. 05:57:46 -
Fbn Lx #126808 Pont múltkor volt szó róla, hogy te mennyire nem érted a focirajongókat. Erre a lokálpatriotizmus meg megy, ugyanannyira zsigeri mindkettő, Becsípődött rendesen, hogy szidják a kedvenc városodat. Az a maszatolás, amikor ilyen bekötőúttól távoli külbudai példákkal dobálózol, mert ott sok fa van meg pont nincsen csöves. Az ilyen eseti példák egy kurvanagy városban nyilván megcáfolják a tendenciákat amikről beszélek, ugye? Fingod nincs róla, hogy mi történik körülötted. -
#126807 Épp ugyanúgy, mint 100 másik hazai városhoz is, tehát az érved értelmetlen. Ráadásul ez pont úgy hangzott, mintha az egész város csak tanyákból állt volna össze egykori megyeszékhellyé.
Mert hogy fél évszázada még megyeszékhely volt. -
#126806 Munkából kifolyólag, valóban nem nagy kunszt minden megyeszékhelyre eljutni.
De átlagemberként az.
Én még azon sem csodálkozom, ha valaki a szülőfalujában/városában éli le az egész életét. Hallottam már ilyenről is.
Egyébként hiszek amit hiszek, tudok amit tudok.
De akármi is légyen az, csak engem érint :) -
#126805 Egyáltalán nem fura. Miért mennék pl. Békéscsabára, ha nem kell bemennem oda semmilyen ok miatt...? Simán elhúzol mellette. Meló miatt vagy 10-szer biztosan jártam Algyőn a utóbbi 6 évben. Szegeden meg soha életemben nem jártam, idén megyek majd először. Tatabánya itt van a sarkon Bp mellett és soha nem jártam ott sem. Mert nem kell. -
#126804 Ennyi. Egyébként meg az, hogy valaki nem hiszi el, hogy mindben vagy majdnem mindben jártam, hát... szerintem egy ilyen apró országban nem nagy kunszt. Az a fura, ha nem jutsz el mindenhová.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.05.09. 21:43:59 -
Renegade #126803 összes :)
ráadásul 30 előtt megvolt mind, ez van, ha az ember IT dolgokat telepített T-Pontokba.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.05.09. 21:00:20 -
#126802 Igen. Hmvhely nagy területe az a közigazgatási terület, ami attól akkora, hogy az a sok tanya mind oda van hozzá csapva. -
#126801 "net és fórumfüggő"... Miről vakerálsz? De ha az is volnék, szerinted manapság az egy helyhez kötött dolog? 98%-ban mobilon netezek. Mint most is. -
#126800 Érdekesen dolgozik a wiki, hogy a közigazgatási határt adja meg és nem magát a település lakott területét. -
#126799 Jöhet. -
#126798 Net és fórumfüggő létedre ez egy szép teljesítmény, grat.
Hogy én ebből mennyit hiszek el, az már más lapra tartozik, de túlzottan nem is számít.
Viszont azt nem venném a lelkemre, hogy legalább képekben ne lásd Tatabányát,
így segítségül hívtam neked Siska barátomat. Szigorúan spoiler alatt..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
..csak mert ekkora tré zenét ritkán hall az emberfia.. -
#126797 Kajához kapcsolódó szavazás, hogy ki milyen fűszert nem szeret? -
#126796 Szívem szerint hozzászólnék én is valami hasznos, jelen témához illő, aktuális dologgal, de sajna jó 25 éve már, hogy elköltöztem Pestről ide a Dél-Alföldre (mondhatni az ország másik féltekéjére), így Pestről legfeljebb én már csak nosztalgiázni tudnék..
Járok ugyan minden évben még arrafelé, látom is ahogy épül-szépül fővárosunk. Hogy mi szép, s mi nem az szerintem továbbra is egyénfüggő. Nekem most is tetszik, ahogy tetszett 18 éven át is, míg ott éltem. Fővárosról beszélünk, ami egyben megyeszékhely is, közel 1 750 000 lakossal. Ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Nyilván ennyi ember sokszínűsége, különbözősége adja meg a város szépségét, amit én szeretni fogok mindig is, bárhol éljek majd vagy épp most is. Én ott is születtem, vérbeli XII. kerületiként, de mint sok más Pesti, laktam én is ott sokfelé. XVI, XVIII, XX. kerület többek közt, ingáztam a X. és a XIV. kerület közt is jó sokat vagy 4 éven át. Az akkori Pestet bejártam sokfelé keresztül kasul, szerettem tekeregni. Volt szebb és koszosabb része is, de melyik városnak nincs?
Azoknak akik kevésbé kedvelik Pestet, én javaslok egy fél napi kitérőt a Római-parton. Az ember kajálhat is egy jót és valahogy fel is töltődhet ott a hely szépségével és nyugodtságával.
Aki már járt ott, az tudja miről beszélek.
Picit visszatérve a megyeszékhelyekre, van egy város, amit meg kell említsek, ami nem megyeszékhely, de fontos.
Amikor errefelé orientálódtam Pest után, természetesen ellátogattam a Dél-Alföld megyeszékhelyére is Szegedre, ami (most figyelj!)
a Dél-Alföld legnagyobb városa címet kapta valakitől.
Ez szó szerint így ebben a formában nem teljesen igaz, mert csak népesség szerint az.
Magyarországon területre Budapest után továbbra is Hódmezővásárhely a legnagyobb városunk, ami viszont a lakosság szempontjából mégsem lett megyeszékhely, pedig területre majdnem kétszerese Szegednek.
Így bár a megyeszékhelyek közt nincs helye, én mégis azt mondom, hatalmas és szép város, egyszer érdemes mindenkinek csavarogni ott is egy nagyot.
Na részemről ennyi, akár jöhet is a következő szavazás, ha mindenki volt már.
-
ToxiMaxi #126795 Meg a másik: "nyáron sokszor fullasztóan forróra melegszik a levegő"
Mert a fővárosban a panelrengetegben nincs ilyen?
Én eddig egy élhető városnak gondoltam Debrecent, de ezek szerint nyáron fullasztó a levegő (mert csak itt van ilyen időjárás) és tele van galambszarral. Nem tisztem védeni a várost, de egyáltalán nem érzem jogosnak, amit te írtál. -
ToxiMaxi #126794 Mégis merre laktál? Én a csapókertben de a város számtalan pontján laknak barátaim és egyik sem mondta, hogy galambproblémájuk lenne, pedig panelben laknak többen is. -
#126793 Mondom, első körben jó lett volna nem hülyeséget írni. Ennyi. Utána meg nem maszatolni összevissza.
Pontosan ezért tartottam értelmetlennek a kérdést. Mert borítékolható volt, hogy lesz ilyen okos komment. -
#126792 Így tovább srácok, jó a buli! -
Fbn Lx #126791 Te az a fajta vagy bazmeg, aki egy fantasy könyvet képtelen lenne elolvasni. Hamarabb kapnál agyvérzést, hiszen nem léteznek az elfek.
Vagy egy verset, hát abban meg esetlegesen metaforák vannak.
Jobb, ha a repcsis képeskönyveidnél maradsz, abban mindig egzaktak a kerozinfogyasztásról szóló számok. -
#126790 Budapest meg ugye mint tudjuk, húgyszagú, retkes, minden négyzetméteren csöves van,
Az Internet szépsége, hogy a baromságokat is megőrzi. Ezt írtad. Legközelebb majd talán átgondolod.
Holnap térképen is bejelölhetem, ha továbbra is teli talppal bele akarsz rohanni a faszerdőbe...
Igen, Bp-nek vannak egyesek szemével élhetetlen részei és olyanok is, hogy bármelyik percben odaköltöznék, ha telne rá.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.08. 23:48:49 -
Fbn Lx #126789 Mögöttem is annyi van kb, szintén több kerületet ismerek. Nocsak, Városmajor, van park budapesten? Lehet, hogy a szigorúan külvárostól eltekintve nincs növényzet, mert ajtótól ajtóig bitumen van, a két oldalán tömve parkoló autósorokkal, de legalább van egy-két park. Meg a sok említett külvárosi régió, amik akár Batkamatkány Fő utca is lehetnének, a magyar vidékre jellemző kockaházakkal meg repedezett aszfalttal. Ez lenne a sárm és csillogás? Igaz, azokban frissebb valamivel a levegő, nem úgy, mint a belvárosban, ahol a szél fújja az arcodba a húgyszagot meg a kipufogógázt, és nincs ami felfogja az emberen kívül.
Nyilván vannak kellemes részei ennek ellenére, miért ne lennének? Még a belvárosban is, pl az I. kerületet kedvelem. Nyilván nem arról van szó, ahogy értelmezni szeretted volna, hogy így minden centimétere egy szarfészek. De hogy semmi nem történik, ami a városkép és az élhetőség javát szolgálná, az biztos. Igen, főként a belvárosra gondolok, de nem 7 négyzetkilométerre, hanem arra a kurvanagy területre, amit körbelőttél a külvárosi példáiddal. Ha a külvárosi hangulatot akarnám, akkor meg miért ne költöznék mondjuk Zalaegerszegbe?
Milyen új és rendezett városrészekre gondolsz? Mivel kellően nagy a város, nyilván formálódnak rendezett városrészek, de a városkép formálásában a legnagyobb szerepet azért a méregdrága lakóparkok felhúzása játssza.
Kisebb arc... lol. Élvezet veled vitázni haver, neked minden pórusodból párolog az indokolatlan arrogancia. -
#126788 Túl sok opciós lenne, 30 db szavazónál értelmetlen lenne ilyen részletes szavazás. 300+ embernél már lenne értelme
Gondoltam már rá, hogy a HTKA.hu-n is futna párhuzamosan a szavazás. -
#126787 Hát szerintem meg több értelme van, és kicsit komolyabb beszélgetésre adna okot, mint hogy hányban jártál, akár átutazóban... Azért írtam, hogy "gondolod", mivel nem feltételeztem, hogy a szavazók ismerik is őket (jártak, netán éltek ott), pusztán információk, ismerősök véleménye, sztereotípiák stb. alapján is lehet formálni egy véleményt. Sosem jártam sem Párizsban, sem Isztambulban, de még Törökországban illetve Franciaországban sem, mégis el tudom dönteni, hova utaznék szívesebben.
Na mindegy, látom betetted a darabszámosat. Sok értelme szerintem nincs. -
#126786 Igen. 6 éve itt élek és Bp. több kerületét jól ismerem. Te kb. szűk belváros egyes utániról írtál. Gondolom soha nem jártál Városmajorban, Kelenvölgyben vagy Tétényben a fennsíkon ahol kb. olyan érzésed van, hogy lehetnél 200 km-re Bp-től is. Vagy a Sas hegy oldalát, Gazdagrétet,Soroksár falusias részét vagy az új és rendezett városrészeket.
Neked Bp az annak területének kb. 1%. A Nagykörúton túl számolva is 7 km2-ről beszélünk Bp teljes területe 525 km2.
Vastaps.
Szóval jó lenne néha a kisebb arc. Főleg, ha ennyire ostoba kommentet tolsz.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.08. 22:42:40 -
Fbn Lx #126785 Azt hittem, hogy szinte általános tudás, hogy Debrecen a galambok fővárosa. Két különböző városrészen éltem és gyakran a galambok ébresztettek, rendszeresen nekiszálltak az ablaknak, mindenhol tele volt galambszarral a terasz, és rengeteg épület teteje fel van szerelve ezekkel a galambriasztó cuccokkal, nem hiába. Nekem konkrétan galambfóbiám lett, volt, hogy egyet-kettőt vödörrel meg lapáttal raktam ki amikor berepült, mert megfogni nincs gusztusom őket. Még mindig a városban lakik egy haverom, egy harmadik helyen, már a galambok hangjától is irtózik. De érdekes más tapasztalatot is hallani.
Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2019.05.08. 22:37:44 -
Fbn Lx #126784 No offense-szel indítasz, majd beindítod az offenzívát. Látom a logikai konzisztencia még mindig nem megy. Ellenérveid is vannak? Bár ha ilyen szintűek azok is, akkor nem fűzök hozzájuk sok reményt. -
ToxiMaxi #126783 Debreceni őslakosként mondom, hogy amit írsz szimplán nem így van. Az pedig, hogy galambok uralják a várost egyszerűen nem igaz. Mégis hol és mikor láttál annyi galambot, hogy ezt gondolod? Kossuth téren rendszeresen megfordulok, a békásnál is, a stadion és az egyetem körül is. Szóval hol is vannak azok a várost uraló galambok? Nekem sohasem volt az az érzésem, hogy Budapest akarna lenni, hiszen teljesen mások az adottságok és ne is legyen az, jó ez így ahogy van csak legyen még pár park, meg kevesebb kátyú és cigicsikk. Mégis mik azok a "posztkomcsi nyugdíjaskörzetek"? Minden nagyvárosban vannak az előző rendszerben épült bérházak.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.05.08. 21:44:56 -
#126782 No offense, de te Bp melyik részén és mennyit töltöttél el, hogy ekkora ordas baromságot sikerült ideböfögni? Mert ez böfögés. -
Fbn Lx #126781 A Debrecen-Miskolc-Budapest hármast tudom élményszerűen összehasonlítani.
a három közül debrecen a legrosszabb, végig lapos, a központot kb két pláza jelenti, nyáron sokszor fullasztóan forróra melegszik a levegő. Kiterjedt posztkomcsi nyugdíjaskörzetei vannak, a kertvárosi részek viszonylag korrektek, de eközben az egész városnak olyan hangulata van, mint ami pest akar lenni, csak túl messze van mindentől és túlzottan nincs ott semmi, hogy sikerüljön. Van egy fura multikulti hangulata a sok egyetemista külföldi miatt, ez nem negatívum, inkább érdekes. Ja, és mára már a galambok uralják a várost. Valószínűleg a városvezetés is galambokból áll.
Miskolc koszos, szegény és szarok a lehetőségeid, van pár nagyobb üzem a környéken ami felszívja az embereket, szerintem a lakosság háromnegyede gyártósoron dolgozik. Viszont a bükk, lillafüred közelsége nagy pozitívum, és nem teljesen lapos a város.
Budapest meg ugye mint tudjuk, húgyszagú, retkes, minden négyzetméteren csöves van, nem fejlődik, de sokszor még a karbantartás sem működik. A közhangulat évről évre szarabb, mindenki gyűlöl mindenkit. De legalább van minden, ha éppen buddhista széklábfetisiszta vagy aki a 90-es évek vietnámi popzenéje iránt rajong, lesz számodra egy közösség. Meg egyedül itt kapkodnak utánad a munkáltatók, ha egymásnak tudsz támasztani két fadarabot.
Szegeden jártam még egy rövid ideig, egész jó hangulata van. Lehet, hogy csak azért "tetszik", mert nem kellett még élnem ott -
#126780 18
Lehet, hogy voltam Tatabányán is már, de nem emlékszem... -
#126779 12, de ebből szinte mindegyik esetén csak áthaladás volt. 1 napnyi vagy ahhoz közelítő időt Bp-t leszámítva Pécsen, Székesfehérváron töltöttem és kb. egy esetét Miskolcon, de annak is már 26 éve. Egerben sem voltam vagy 20 éve, Pécsen úgy 19 éve, Fehérváron 18. -
#126778 13. Ebből 2 amin csak keresztülhaladtam, többiben valami dolgom volt, vagy csak ott nyaraltunk.
2 megyeszékhelyre a közeljövőben tervezünk még elutazni, így már hamarosan meg lesz a 15 megyeszékhely.
Ha az égiek is úgy akarják...
Egyébként Egerbe hó végén is megyünk, Csabára a hétvégén, július közepén pedig ismét irány Budapest. -
#126777 Új szavazás.
Jövő héten a klienses lesz majd. -
#126776 Kivételesen egyetértünk :)
Én pl. megszámlálhatatlanul sok kilométert utazom évente, mégis alig fordultam meg pár megyszékhelyen életemben. Ugyanakkor (mert megengedhetném magamnak) bármikor dönthetnék úgy, hogy felkeresek minden megyeszékhelyt kis országunkban akár csak egy fagyi erejéig is :)
szerintem is szavazásképes a téma, csak ne tekintsük versenynek. mert nem az. -
Fbn Lx #126775 nem kell, hogy mindenki tökéletesen informált és pontokba szedett tényszerű, tapasztalati véleményt fogalmazzon meg. Erről is lehet úgy szavazni, mint a kedvenc színedről.
Mellesleg én két megyeszékhelyen éltem illetve egy harmadikban tanultam és dolgoztam is, egy negyedikben eltöltöttem pár napot, már ez elég minta ahhoz, hogy véleményt formáljak. -
#126774 Szerintem ez nagyon rossz kérdés. Most megmondom neked, hogy az átlagember még átutazóban sem járt szerintem a megyeszékhelyek cirka felén egész életében nemhogy az elmúlt 5-ben és néhány napnál többet biztosan nem. Semmiféle alapja nemigen lenne a vélemény alkotáshoz, mert vagy túl régen járt ott vagy soha vagy kevés időt töltött el. Ennyi erővel az is lehetne a kérdés, hogy melyik USA város a legélhetőbb, pont annyira megalapozott válasz születne.
Én pl. összesen 10-ben jártam egész életemben, de ezekből a többségében 10+ éve és csak átutazóban. Békéscsabán látta ma vasútállomást gólyatáborban, Székesfehérváron átautóztam tavaly, előtte meg nem jártam ott csak a MOL bázistelepen és 2001 óta egyáltalán. Pécsen 18 éve voltam, kivéve MOL bázistelep, stb.
Nem hinném, hogy a nagy átlagtól eltérnék. Ezért nem igazán látom értelmét ezért a kérdésnek sem. Egy érdekes "ki hol nem járt" jellegű minta jönne ki belőle sanszosan. Bár ki tudja.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.07. 15:51:05 -
#126773 Nekem ehhez kapcsolódóan lenne egy olyan ötletem, hogy "Melyik megyeszékhelyet gondolod a legélhetőbbnek (munkalehetőség, tisztaság, közlekedés, szórakozási lehetőség stb. szempontból)?". Szerintetek? -
#126772 Egy érdekesebb kérdés esetleg.
Hány gaming klienst használsz? Steam, GoG, stb.
1
2
3
Háromnál több.
Ez jó lesz? -
#126771 Tőlem kérded? :D
Akkor számítson :)