127612
-
úgy hívják, kapitalizmus. nem jó, de egyelőre nem találtak fel jobbat, ami 100 embernél nagyobb csoportra (nem kibuc) hosszú távon jól működne.
ugyanez van a demokráciával is
Churchill mondta: "A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik." -
Sokkal jobban, ezért kezdődött a válság. Ott az emberek mindent hitelkártyával intéznek, még a szimpla bevásárlást is. Nem értem, hogy ez miért jó de mindegy. Ész nélkül osztogatták a hiteleket, ezért van az, hogy nem egy embernek annyi addósága van ott, hogy a jelenlegi törlesztő részlettel 170 év alatt fizetné vissza. Nem tudom, hogy működik náluk, a jelek szerint baromi szarul, ha ezek miatt bedőlt néhány bank. -
Rundstedt17 #41154 Az emberek többsége kurvára el van tévedve azt hiszik hogy USA az igéret földje,meg kolbászból van a kerítés.Ott még nagyobb a nyomor az átlag emberre nézve,munkanélküliség óriási és tényleg ott mindenki hitelből él szinte,az állam is természetesen el van adósodva nem is tudom miért hiszik hogy ott nincs államadósság?
Könnyen felmerülhet a kérdés hogy miért van mindenki eladósodva?
Egész egyszerű a válasz az egész rendszer az emberek kizsákmányolására épül és az adósságra.... -
érzed-e az iróniát? -
BIZ0906 #41152 Hát részvétem neked, de én frissen érzem magam jól nem úgy, hogy az áradó csöves szar és pisa szag miatt bámulnak az emberek és össze súgnak a hátam mögött íííí:) További szép napot. -
18 éves korom óta egyedül élek saját lakásban -
BIZ0906 #41150 Ebben a retek országban álmodozni lehet csak arról, hogy egyáltalán egy lakásba beszálljon az ember. -
Fbn Lx #41149 nehogy azt hidd, hogy az usában nem hitelből él az emberek 95%-a
az egy dolog, hogy ebből több mindent megvesznek, de ugyanannyira adós az átlag polgár mint itt -
Rundstedt17 #41148 igazuk van még mindig a szerencsésebbek közé tartozol:D -
Rundstedt17 #41147 öhh és azt hogy képzeled???? -
Rundstedt17 #41146 ez kell a többségnek.... -
Rundstedt17 #41145 Jól látod,a bankok és a tőkések érdekei az első,Magyarország! -
a 0-val szerintem sokkal jobban állsz, mint rengetegen 30 éves korukra... ügyesebbje kellemes mínuszban van :) -
-
akkor jó neked, v ügyes vagy... én 30 év alatt 0 forintot tudtam összespórolni :) -
Üdv a kapitalista szép világban.... -
igen. miért? -
jah, addig meg összeszedsz 10-15 milliót, és nem is kell majd hitelt felvenned? :) -
Cat 02 #41138 A válság miatt kaptak pénzt a bankok ha jól tudom, bár az is más történet h magyar/külföldi bankokról van szó... -
Nem így működik. Az önkormányzat kifizeti a hitelt a banknak és te meg az önkormányzatnak fizeted tovább, gondolom hosszabb futamidővel. Csak az önkormányzatoknak nincs erre pénze. -
Még ha szülőkkel élni ciki is valamilyen szinten, inkább maradok otthon amíg lehet, nem adósítom el magam 20-50 évre előre hitelekkel. -
igen? és ehhez miért kell támogatást adni a bankoknak? ez csúszós lejtő ember... azt a pénzt miért nem azok kapják akik mondjuk ilyen helyzetbe kerültek? ezek az emberek nem tehetnek arról hogy elvesztik a munkájukat és nemtudják fizetni a hiteleket...
ez az egész már megint arról szól hogy lehúzzák a kisembereket
rakd sebességbe az agyad mielőtt írsz valamit -
Igazad van. Sokkal jobb ha kapásból utcára kerülsz.................
-
5m0k3sh0w #41133 én majd ki szeretnék menni az USA-ba. itt nem tudom elképzelni a jövőmet -
ha beüt a crach akkor mindegy... -
Cat 02 #41131 Valamiből nekik is meg kell élni... és ők ebből élnek. Ha nem tetszik ne vegyél fel. -
Már nem otthon élek, hanem...(kommentben kifejtem)
tulajdonképpen egy banknál, albérletben...
-
na igen ez megint 1 szánalmas intézkedés.
úgy van hogyha a hitelt nemtudod fizetni, akkor a bank nem rak ki a házból csak nem a hitelt fizeted onnantól fogva hanem a "bérletet"...
az állam ad egy csomó pénzt a banknak ingyen, amit ők aztán hitelként adnak tovább a polgároknak...gratulálok
-
talán.. sohase fogok ki repülni ezekben az időkben.. adósodni meg minek? -
A népességnövekedés már régen nem követi azt a trendet ami 20 milliárdos lakosságot vetít előre... -
Fbn Lx #41126 ez van :( -
Fbn Lx #41125 bazmeg D::.
50 év múlva, ha leszünk 20milliárdan, kibaszott kapszulákban kell majd aludni.
szerencsére addigra már vén fasz leszek. -
És ki határozza meg az albérleti díjat? Ma albi kb. = törlesztőrészlet. Adtak a szarnak jóformán egy pofont... -
Milyen kedvesek. -
Ilyenről szó nincs.
Az önkormányzatoknak lenne elővásárlási joguk és utána tovább fizetnéd a hitelt az önkormányzatnak. Csakhogy az önkormányzatoknak nincsen erre pénze, tehát törvény van, segítség nincs. -
Ez mostantól változni fog. Most szavazták meg, hogy ha nem tudod fizetni a hitelt akkor a elveszik a ház tulajdonjogát de nem tesznek ki az utcára hanem maradhatsz albérlőként. -
clio1616v #41120 11 éve nem lakok a szülőkkel, de azért látogatom őket 2 havonta, nekik ezt muszáj eltűrni... igen mondhatjuk, hogy elég tűrőképesek -
ezlesz a jövő! kapszulahotel :D
itten
a magyar ember úgyis elég igénytelen, a munka és a csekkek fizetése mellett csak kis kaja kell neki, meg télen fűtés... -
Érdekes, hogy nálunk nem terjedt el a bérlakás rendszer, ami nyugaton működik (nem albérlet!), pedig nem lenne hülyeség. -
Rundstedt17 #41117 szülők akkor elég tűrőképesek.....