127612
-
elmeroggyant #41716 Érdekes. Erről mág nem hallottam. Tehát a filmek maradnak.
Viszont ettől a mozik még kihalnak. -
rászolgálsz a nevedre -
Barátok köztöt meghagyom neked, értelmiséginek. :)
Én megelégszem egy dr houseal is. :)
#41712: Erre meg szimplán nc. A filmek biztos sokkal jobbak. :) -
otthon lehetsz a témában. -
elmeroggyant #41712 Vannak értelmes sorozatok? Meglep. Eddig még nem találkoztam ilyennel. :) -
Milyen utalgatás? :D És ne magyarországból és kelet európából indulj ki, itt kicsit más az emberek mentalitása.
Nyugat európában már most olyan rendszer van, hogy leülsz a TV-d elé, benyomsz egy gombot ami előhoz egy filmlistát és arról azt nézel meg amit akarsz. Mutatja hogy mennyibe kerül, ráböksz, a film azonnal indul, nincs vagy minimális a töltési idő, az összeget meg szépen levonják a háttérben az előre beállított bankkártyáról, vagy a hó végi számládon fog megjelenni. Most még premier filmek nincsenek rajta, de a jövőben gondolom már ez sem lesz gond.
És ez a rendszer működik kint, pedig ahol láttam (hollandia), eléggé virágzik a torrentezés és a warez... de annyira olcsó (pár euró egy film megnézése), hogy az ember amikor fáradtan hazaérkezik a melóból akkor inkább ezt az utat választja (besüpped a házimozi elé a kanapéba, megnyom 2 gombot és megy a film), minthogy bekapcsolja a gépet és levadássza torrentről. Tudom ez sem nagy kunszt manapság, de ha itthon pár száz Ft-ért lehetne így filmeket nézni én sem törődnék azzal hogy ingyen le tudom tölteni torrentről. -
szerintem az értelmesebb sorozatokra gondolt -.- nemkell mindent bekategorizálni.... -
elmeroggyant #41709 Nincs is annál jobb. Barátok közt meg hasonlók. Hmmmm... :)
(
)
-
már megy, sya -
hitch #41707 Csak ha randizok / haverokkal lógok.
-
Ha van egy jó film amit mindenképp megakarok nézni, akkor igen. Most nagyom várom a Transformers 2ik részét:) -
Nem fog akkor sem, most se nézek filmeket, inkább sorozatokat. :) -
Rundstedt17 #41704 Amúgy nem igazán érdekel hogy mi lesz ezzel a kapitalista filmgyártással,szemét az összes. -
elmeroggyant #41703 "valami új kellene"
Van? -
első mondat -
elmeroggyant #41701 Igen. És ezzel most mit akartál mondani? -
elmeroggyant #41700 Tudod, ma is megtehetnék ezt. De nem teszik. Mert torrenten kb. egy nappal később úgyis elérik ugyanazt a minőséget. És még ingyen is van.
A kutya nem fog fizetni érte. De nézd csak meg, hogy itt hányan szedik le torrenten a cuccot. Most, mikor azért nagyon sok ember még nem ért a számítógéphez (pl. idősebb generáció). Egy évtized múlva sokkal többen értenek majd hozzá. A torrent (ha nem tiltják) olyan hétköznapi lesz mindenkinek, mint egy sima séta.
Vajon átutalgat majd sok ember, hogy nézzen vaalmit, vagy 1 nappal később ugyanazzal a kattintással megnézi ugyanazt?
Tudod, a film- és szoftvergyártók nem hiába lobbiznak a torrent ellen. Valamit lehet, hogy tudnak. -
nemnem, csak meg kell találni az újdonságot. a 80as években még elég volt a mozi. most hogy HD minőségben nézheted otthon is ezeket a filmeket kényelmesen, szerintem már valami új kellene....IMAX, 3D vagy mittomén...
száz éve még az is elég volt hogy a kultúrban összegyűlt a fél falu
aztán egyre több embernek lett tv-je és ez a fajta esemény eltűnt..
most ugyan ez van...csak most a mozi(minőség/hangulat) elérhető otthon -
elmeroggyant #41698 Namármost ha hállivúd behal, akkor a többi filmgyártó már jóval előtte eltűnik a süllyesztőben. Tehát az a kevés értelmes film, ami ma még megtalálható, szépen kipusztul, mint a dinoszauruszok. -
egyéb -
elmeroggyant #41696 Majd érdekel, ha nem lesznek filmek. Mert pénz nélkül nincs az sem ám! :)
Viszont lesz továbbra is százkiváló Győzike só, meg Maúnika só. Lesz mit nézni a népnek. :D -
ba32107 #41695 :D:D:D -
Hydroceph #41694 igaz, nem tudok olvasni :) -
Ha van egy jó film amit mindenképp megakarok nézni, akkor igen. -
Mert van,akinek más az ízlése,mint neked,meg a filmkritikusoknak. ;) -
nem is a transzformersz miatt megyünk, hanem a motorbütykölős jelenetért -
de filmeket se szoktam nagyon nézni, mondom... biztos élmény, de nem nekem
maximum egy 3d-s moziba mennék el, azt nehezen tudnám itthon élvezni :D -
ba32107 #41689 Hát akkor valami másra, nehogymár kihagyd, a mozi egy élmény :D -
soha, nem fogok elmenni, mivel nem szeretem a transformerst :D -
A probléma az, hogy még a torrenten sem néz meg az ember semmit. Az új filmek szarok. Mindig elképedek, hogy az atomszar filmekre ki ül be egyáltalán a mozikba, amikről előre süt, hogy akkor bukta az egész, mint ide Jeruzsálem? -
ba32107 #41686 Soha nem voltál még moziban?? Irány a Transformers 2, jövő héten azonnal! -
" Ki fogja kifizetni a filmek előállítási költségét?"
Az emberek, akik majd megveszik hogy meg tudják nézni otthon a házimozirendszerükön.
Erre most biztos azt fogod mondani, hogy ki fog érte fizetni amikor ott a torrent. A válasz az hogy sokan. Sokan fognak, mert csak 1 gombnyomás lesz megnézni a filmet full HD-ben, 3D-ben, akármiben ami kijött aznap. A rendszer elkezdni majd streamelni a filmet a neten keresztül, bankkártyáról lesz terhelve az ára. Sokkal kényelmesebb lesz, mint "letörrentezni", és ha nem szállnak el árakban akkor az emberek a kényelmesebb utat fogják választani. -
sajnos szinte egyáltalán nem -
háát, ahogy elnézem hollywood-ot talán jobb is lenne ha bezárna az egész...
szuperhősös film, remake, egynyári tinivígjáték, vígjáték, kritikán aluli animációs filmek... -
És ez kit érdekel?:D Engem spec. marhára nem. -
elmeroggyant #41681 "legalábbis addig amíg nem lesz elérhető az átlagembernek egy 3D-s házimozi"
És utána? Mert az is csak pár év kérdése lesz. Arról már nem is beszélve, hogy ez a moziknak is befektetés. Rohamosan csökkenő látogatókkal ez nem oldható meg. Ha meg árat emel, hogy az új dolgokat finanszírozza, megintcsak látogatót veszít.
Így a hagyományos mozi eltűnik. Ki fogja kifizetni a filmek előállítási költségét? -
elmeroggyant #41680 Ez az. De most azért keresnek vele milliókat, mert még igen sokan nézik világszerte mozikban. Na meg TV csatornák veszik meg később, hogy lejátszhassák.
De ha ezután nem megy senki moziba? Akkor honnan dől majd be a sok lóvé? -
Egyáltalán nem, ott a torrent.
Sose voltam még moziban, egyáltalán nem érdekel, inkább sorozatokat szoktam nézni :) -
SZVSZ az a jövő amit már elkezdett több kinti netes portál is (pl hulu.com): megnézel 1-2 reklámot, esetleg befizetsz egy összességében elhanyagolható éves díjat, és megjelenéskor egyből tudod nézni a legújabb filmeket, sorozatokat netről. Ésszerű, nem elszállt összegeket hajlandóak kifizetni az emberek.
A klasszikus mozi pedig el fog tűnni, és a 3D-s veszi át a helyét... legalábbis addig amíg nem lesz elérhető az átlagembernek egy 3D-s házimozi.
-
Ebben igazad van,a mozi önmagában nem vészes árkategória. Ha el tudnék menni busszal,kajálás nélkül,akkor talán többet járnék. De amióta van jogsim,azóta nem ültem buszon,és nem is vagyok hajlandó rá. :)) Persze ez az én problémám,de erre is van ésszerű magyarázat. A másik,ha elmegyek moziba Pestre,akkor mire felérünk,leparkolunk körülnézünk,megvárjuk,ameddig elkezdődik a film,megnézzük a filmet,a végére mindig megéhezünk,és eszünk. Nem jövünk haza korgó gyomorral (ha buszoznánk főleg nem tennénk ezt,mert dupla olyan sokáig tart az út) :))
De ez megint csak egy szubjektív álláspont,de én így vagyok a mozival. Így marad a mozi kettőnknek közel 10ezer,és azt nem sűrűn vállaljuk be.
Egyébként a legtöbb plázában fizetős a parkoló. ;)