127612
  • Misuka963
    Általában kapucnival :)
  • clio1616v
    autóval és épületekkel
  • Lacee86
    Nincs OKJ-m.
  • Fbn Lx
    milyen okj-t csináltál?
  • immovable
    Ált., érettségi, technikusi, OKJ, nyelvvizsga, jogsi, vitorlázó repülős papírok. Megérte.
  • Lacee86
    Meg a jogon.
  • SzirmosSzisza
    Persze, de (legalábbis nálunk) azok már a végére járnak, a mi szakunkon szerintem 10-nél már biztos nincsenek többen 5 éves képzésen. Illetve nekem az rémlik, hogy az 5 éves képzés csak orvosoknál maradt meg és máshol ki lett váltv.a
  • hugopareiros
    de úgy van
  • karajjj
    végülis nagyjából egyenértékű is, meg nem is, de szerintem jól van megoldva, mert aki a bolognai rendszer szerint végzett, az bsc-t kap, aki meg a régi rendszerben, annak az egyetemi diplomája leginkább az msc-nek felel meg
  • Jim Morrison
    ecdl-t adtak volna
  • SzirmosSzisza
    Érettségi + nyelvvizsga. Elvileg adtak volna valami papírt emelt infó érettségi mellé is, de fizetni kellett volna érte, szal az nincs.

Ez meg mostanában nem így van:
    Főiskolai diploma | Bsc
    Egyetemi diploma | Msc
  • videobaby
    érettségi, okj 2x, egyéb. ezeket elvégeztem, a többihez nem volt hajlandóságom, nem fejeztem be. nem hiszem, hogy megérte, van pár papírom, de a munkám nem ezektől függ.
  • Tsol
    ált.
    érettségi
    OKJ környezetvédelem
    diploma folymatban
  • karajjj
    rengeteg benne a bug, én is próbáltam tegnap délután arról írni, de inkább váltottam teljes nézetre, mert a mobilos verzió most borzalmasabb, mint volt, kettő darab #119564 van és nem duplikált hsz
  • Lacee86
    Hát ez érdekes... Mobilról írtam az előző kommentemet, és ugyanolyan sorszámúnak írja, mint a következőt. A mobil verziós sg fórumot is javíthatnák.
  • Jim Morrison
    Milyen okj kat csinaltal/csinalsz meg?
  • Blum
    Altalanos iskolai
    Erettsegi
    Technikusi
    OKJ

Is-is...a technikusi eletem legszarabb dontese volt, viszont a nemreg megszerzett OKJ-s bizonyitvany (meg a jovo honapban megszerzendo parja) eletem legjobb dontese volt anyagilag es karrier szempontjabol egyarant.
  • Lacee86
    Engem hívtak építkezésre munkásnak... (Építészmérnök diplomával.)
  • karajjj
    Ha 54-gyel kezdődik az okj sorszáma
  • SimaSuna #119576
    Érettségi + Közlekedés Üzemviteli és Gépjármű Üzemi Technikus vagyok vagy mi fene.
    Megszerzése után nem tudtam benne dolgozni (sorsod borsod)..bár egy kedves kamionos cég felajánlotta, hogy moshatom a kamionjait a jeles vizsgáimmal..Helyette multi cégnél dolgozom..

Bár inkább hallgattam volna másra, és lenne szakmunkásom hegesztői papírral és kint élhetnék külföldön..(álomédesálom)
  • Ari18
    Akkor a technikusi képzés az felsőfokú szakképesítésnek számít?
  • HTS s3rg1nh00
    az,hogy a gyakorlatban az okj papír semmit sem ér az igaz,de attól függetlenül még felsőfokú szakképesítésnek hívják (az érettségi után végezhetőket),vagy középfokú szakképesítésnek (8 általános után végezhető szakok)
    de egyébként is feleslegesen vitatkoztok,mivel bármilyen normális kérdőívben (mint most a szavazásban) külön van az OKJ és a felsőfokú végzettség
  • hugopareiros
    a programozás pont 1 olyan szakma amihez nem kell diploma, nem e téren javítottam ki
    hanem az okj papír értékén
  • Fbn Lx
    érettségi, angol felső, jogsi, és már 6 éve vagyok az egyetemek megszállott rajongója, lassan talán én is elvégzek valamit
  • jazzy
    Te egyébként miért kötözködsz vele? Nekem van kollégám, akinek se diplomája, se OKJ-ja, de nagyon jó programozó és nagyon értelmes.

Azt meg nem értem honnan tudod leszűrni abból, hogy ki hány interjún volt, hogy milyen jó programozó.......

Ez az ISO rendszer ez követelmény, vagy csak ajánlás? Nekem nincs meg a diplomám, csak felsőfokú szakképzettségem van, nem témába vágó, mégis itt dolgozok. Pedig elvileg Mechatronikai mérnöki végzettség kéne.
  • chhaya #119570
    Áltsulis + érettségi bizonyítvány, egyetemi diploma (régi rendszeres), OKJ, egy közép- és egy alapfokú nyelvvizsga, egyébhez mehet jogsi meg ECDL. A legtöbb megérte és örülök, hogy elvégeztem, bár nem feltétlen anyagi szempontból.
  • hugopareiros
    nincs mit
    remélem most már megtanultad, hogy okj != felsőfokú végzettség
  • karajjj
    Köszönöm nagyuram! Míly nagylelkű vagy.
  • Sir Quno Jedi
    Rengeteg állás van, ahol diploma nélkül automatikusan kirostálnak és kész. Merthogy a SZABÁLYZAT azt írja elő, hogy asszongya feltételek: "felsőfokú szakirányú képzettség". Így kezdődik. Ezzel lehet vitatkozni, csak minek?! Nem értem?
  • hugopareiros
    Remélem dokumentációt is ennyire precízen írsz, mint ahogy azt megfogalmaztad, hogy a 9-10-ben van olyan is hogy ugyanannál a cégnél több körén is voltál.

Csak gratulálni tudok a kommunikációs szintedhez.
  • karajjj
    Hol írtam én olyat, hogy mindegyik más cégnél volt?
  • karajjj
    ISO van a jelenlegi és a volt munkahelyemnél is, szakirányú végzettséget igazoló bizonyítvány az előirás, az pedig megvan.
  • hugopareiros
    Interjúzgatni lehet, de azzal bizonyítani egy hibás álláspontot, hogy "én 9-10 interjún is voltam".
    Az hogy 9-10 (különböző cégnél) interjún részt kellett vinnie egyáltalán nem azt mutatja, hogy tud programozni.
    Aki tud programozni azt ismerik a szakmában és nem kell 9-10 céghez elmennie interjúra.

Igazából arra is kíváncsi lennék, hogy ez a 9-10 kiket jelent, mert akik tényleg számítanak (csak hogy párat említsek: prezi, nokia, epam, morgan stanley, kürt, ozeki, assocom...) ott is vannak olyan pozíciók ahová szóba állnak nem diplomás emberekkel is, de a szerződésbe kikötik, hogy XY dátumra meg KELL szereznie legalább a Bsc-t). Ezeknél viszont nem oszt nem szoroz hogy okj-s papír van e.
  • karajjj
    Miért? Sok helyre hívtak be, volt, hogy 3 nap alatt 4 interjún voltam. Mire a legelsőnek lett végleges erdeménye, már 2 hete dolgoztam. Nem értem ezt a következtetést.
  • MerlinW
    Kis cégek. Mert ugye a nagy cégek ISO-ban vannak, ott meg kötelező.
  • Lacee86
    Azért, mert ha nincs vagy nem megfelelő szakmai tapasztalata van, akkor nem fogják felvenni. Sőt, lehet, h pár helyen már megvolt, h kit vesznek fel protekcióval. Plusz nyilván nem várta meg az interjúk eredményét minden esetben, hanem ment, amire csak tudott. Egy nagy hülyeség ebből levonni valakinek a képességeiről bármit is.
  • hugopareiros
    "májusban kb 9 vagy 10 állásinterjún voltam" ezzel inkább nem vágnék fel

Áruld már el, hogy miért is voltál 9-10 interjún? :) Szakmailag ennyire a béka feneke alatt vagy? Esetleg mégsem elég az okj-s papír?
  • clio1616v
    egyszóval a körülmények úgy alakulnak

szerintem minden előre meghatározott, te arról dönthetsz csak szabad akaratodból, hogy tudomást szerzel róla mi történik, vagy oda sem figyelsz
  • karajjj
    Kérik a papírt, ami nem feltétlen a diploma.
  • Lacee86
    Nagyobb vállalat, multi stb. kéri a papírt is (anélkül kb. be sem hívnak még az 1. körre sem), kisebb cég sok esetben nem. Ez elég sok ágazatra igaz valszeg.