127612
-
karajjj #119557 májusban kb 9 vagy 10 állásinterjún voltam, mindenféle budapesti informatikai cégnél, vagy nagy vállalatok it osztályán, más a tapasztalatom, de örülök, hogy kioktatsz
-
hugopareiros #119556 ez igen, látom megértetted amit írtam 
az a papír sehova nem kell
ahova papírt várnak, oda az OKJ-s programozós papírod semmi, nyista, mintha meg se lenne
ahova nem várnak papírt...oda szintén nem kell az OKJ-s papírod
-
Ált., Érettségi, középfokú nyelvvizsga, OKJ.
Mondhatom nem érte meg, nem emiatt vagyok azon a munkahelyen ahol. Diplomával sem lennék előrébb, bár meg fogom csinálni mert KÖZGAZDÁSZ [SQJ után fut] diplomámig nem sok van hátra. De lófaszt nem tanultam eddig belőle ami előrébb vinne az életben, csak a papír, mert az sokaknak fontos..
Ahol jelenleg dolgozok a munkakörömben az egyetlen nem diplomás vagyok, néha durva milyen életképtelen embereket lehet látni diplomával.
Mire innen elmegyek meglesz a diploma, meg minimum 5 év releváns SAP ismeret és gyakorlat több modulból, meglátjuk mire lesz elég. -
karajjj #119554 ez igen, látom átjött a lényeg
az a papír, az pontosan azért kellett, hogy legyen valami szakirányú végzettséget igazoló dokumentumom az érettségi mellé
-
Hogyan dolgoztak volna? A II. Vh után végetért. Német származású igen, de ha azokra gondolsz ,akik a náci németeknél voltak, tutira nem. A rakéta és más program közelébe is igazából csak az '50-es években engedték őket, amikor hirtelen fontos lett a téma. A tudásukat felhasználták, amiket tervek vagy más formáan találtak, de nem öltött nagy léptéket és nem az atomipar terén. Mondom, a nukleáris kutatások terén a németek teljes tévúton jártak, 1945-be ott sem tartottak, ahol a jenkik 1942 elején... -
Van egy érettségim, nyelvvizsgám, meg valami vicc barkeeper papírom. Egyiket se látta anyámon kívül még senki szerintem. :DD Megérte, mert sok jó embert ismertem meg a gimiben. A nyelvizsga nem volt jó mondjuk semmire, pont ott tartanék nélküle, mint vele.. Ha nem beszélnék frankón németül, akkor nem lehetnék ott, ahol vagyok (lol, pedig német nyelvvizsgám nincs is :D). -
tehát azt mondod hogy német tudósok nem dolgoztak a manhattan projekten? -
Sajnos a legtöbb emberrel, akit egyetemen ismertem meg megszakadt a kapcsolat. Vagy külföldön élnek vagy olyan távoli pontján az országnak, hogy igen ritkán találkozom velük. -
a manhattan projektbe csak azokat a német tudósokat vitték el a háború után akik tudtak angolul, az összes többit megölték. tanulni mindig kifizetődő
Atyaisten, ezt a marhaságot honnan a vérből szedted...?
Először is a program 1946 elejére gyakorlatilag kifutott annyira, hogy a '48-as Berlini válság / blokád idején a jenkinek nem is volt bevethető atomfegyvere, tehát valós fenyegetési potenciálja sem...
Másodszor a német nukleáris kutatás totális tévúton járt, semmi szükségük nem volt a németek "tudására"...
Harmadrészt a német tudósok a ballisztikus rakéták fejlesztésében vettek részt és egyetlen német tudós sem ítéltek el aki részt vett a V-2 programban nemhogy megöljék.
De tényleg, honnan szednek egyesek ekkora irdatlan baromságokat...? Megáll az ész, de tényleg... -
Na igen. Én megismertem pár jófej embert, akivel most is tartom a kapcsolatot, de ha azt veszem, h úgy érzem, elb*sztam az életemből 6 évet, akkor ez a fele sokkal erősebb, és rohadtul nem érzem, h megérte... -
A kérdés nem (csak) diplomára vonatkozik, és nem része, hogy munka okokból érte-e meg. Ha jól érezted magad a képzés alatt, akkor megérte :) Ha nem szakmádban dolgozol, de életed párjával az egyetemen ismerkedtél meg, és boldogan éltek együtt akkor is megérte, nem? -
Borg #119546 Hány olyan ember van itt még, akinek már egy jó 10 év eltelt a diploma óta, hogy a melóban ki tudja jelenteni, hogy megérte-e vagy sem?
Na ezért nem lesz a szavazás második felének (sem) semmi értelme... -
Ja, folyamatban levő gazd.info Bsc-t azt kihagytam, bár az még nem meglevő, csak lesz, reméljük. -
És előreláthatóan mikor lesz diploma? :) -
-decemberben államvizsgázom mint műszaki menedzser vagy folyamatmérnök, nem tudjuk még mi lesz a diplomába írva de kurvára mindegy mert már most teljesen más szakmában vagyok benne
-angol nyelvvizsga
most a wesleyan university 7 hetes online kurzusát csinálom social psychology témában csak úgy poénból, a statement of accomplishmentet elvileg szeptember elején kapom meg
szeretnék még SAP + Google Adwords képzést elvégezni
megéri tanulni?
a manhattan projektbe csak azokat a német tudósokat vitték el a háború után akik tudtak angolul, az összes többit megölték. tanulni mindig kifizetődő -
Még a régi osztatlan 5 éves képzésben végeztem BME gépészmérnökit, áramlástechnika fő- és polimertechnika mellékmodullal. Van középfokú angol nyelvvizsgám oszt ennyi. (A jogsit 1,5 múlva kezdem.)
Megérte? Szeritem igen. -
hugopareiros #119541 Ált iskola.
Érettségi (5 éves nyelvi előkészítős).
Okj bizonyítvány (rendszergazdás).
Bsc diploma (programtervező informatikus).
Az összes (kivétel az okj) csak arra jó, hogy a bürokraták ki legyenek elégítve. Sajnos informatikában ahogy lentebb is írtam az OKJ még erre sem jó.
Az egyetem adott jó dolgokat, viszont nem arról szól amiről kellene. 1 év valós munka alatt messze többet tanultam, mint az összes tudást egyesítve egyetem alatt. Egy dolog miatt érte csak meg. Ha nem jelentkezek rá, akkor nem hiszem hogy megismerkedek a programozással.
Így viszont megtaláltam a hivatásomat amit élvezettel és jól művelek.
-
hugopareiros #119540 "valami felsőfokú OKJ-m, vagy mim van, lényeg, hogy van papír arról, hogy tudok programozni :D "
Az okj pont hogy semmit nem bizonyít azzal kapcsolatban, hogy tudsz e programozni. Kb azt elvégezni annyi értelme volt, mint cliot leszólni trollkodásért.
Az egyetemi diploma (bsc, msc, phd...) sem jelenti hogy tudsz programozni. Sőt ha csak az a tudásod van meg, akkor az a szomorú hír, hogy nem tudsz kb semmit se. Programozni nem iskolában tanul meg az ember. A papír sem azt jelenti, hogy tud. Egyedül arra jó DIPLOMÁT (mert az okj-t 99.9%-ban lekakilják ebben a szakmában) szerezni, hogy lássa a munkaadó, hogy tanulékony vagy és letudod győzni az eléd kerülő akadályokat. -
ó -
Jó, én sem vagyok vallásos, ez csak egy mondás, de akkor *a végzet/a sors/a karma/az utolsó léghajlító/a sithek* ha úgy akarják akkor löknek egy kis erőt a befejezéshez :)) -
Eddig érettségiig jutottam és van egy középfokú angol nyelvvizsgám amit még 10. osztályban szereztem meg.
26-án megyek beiratkozni a SZTE TTIK-ra, továbbá tervezek egy német középfokút is a közel jövőben. -
clio1616v #119536 miért nem mész akkor már apácának? -
hátööö.
általános, érettségi, ECDL
folyamatban lévő műszaki egyetem... (építőmérnök BSC)
folyamatban lévő angol és német nyelvvizsga (diploma akkor lesz ha Isten is úgy akarja)
emelett két megkezdett programozósdi (ezt Isten nem akarta úgy... :)) -
Van olyan OKJ-számos szakma, aminek nem előfeltétele az érettségi, ezt szokták "középfokú" képzésnek hívni, az érettségi után teljesíthetőket pedig "felsőfokú"-nak. Ezek mellett van "alsófokú" is (vagy alsó középfokú), amihez a nyolc általános se szükséges. -
ecdl ha van az már önmagában biztos állást jelen!!!44 :D Egyébként én úgy tudom OKJ az vagy megvan vagy nincs. Nincsenek fokozatai, nem olyan mint egy nyelvvizsga (nekem 2 okj-m van, de nem láttam rajta hogy felsőfokú lenne :D) -
És tudsz? :) -
karajjj #119531 valami felsőfokú OKJ-m, vagy mim van, lényeg, hogy van papír arról, hogy tudok programozni :D
a leglényegesebb viszont lemaradt, az ECDL!
-
Ja, a 2. részére: ezt a diplomát, amim van, nem. -
Egyetemi diploma, következésképp érettségi és középfokú nyelvvizsga is. :) -
Ált., érettségi, egyetem, egyéb: önálló villanyszerelői engedély, CCNA, CCNA Voice.
Talán, nem tudom. Egyiknek sem vettem még hasznát, de életrajzban jól mutatnak. -
clio1616v #119527 A phd diploma és a főiskolai diploma kivételével van mind, ezen kívül Bécsben WIFI AutoCAD képzés, 3 alkalommal vízkezelés továbbképzések(Ausztriában, Svájcban és Angliában) illetve Franciaországban egy vízanalitikai képzés. -
-
Az ATTÓL függ, hogy mérnök vagy, vagy bőcsész... [elfut] -
Mindet szerintem, mert vannak nem egymásból következő lehetőségek is - járhatsz szakmunkásképzőbe, majd később leérettségizel és egy OKJ után elmész egyetemre...
(az egyéb az pl. a technikum?) -
A szavazáshoz: sulinál csak a legnagyobbat jelöljem, vagy mindent? -
Jó, hát utólag már én is okos vagyok. -
Mi lehet rajta szar? Meg ha szar, kérsz egy S.O.S. franciát és agyő. Nyilván nem kvalifikált, érzelmekkel teli szeretkezést kell várni egy hivatásostól, me nem az a dolga. Csókolózni sem lehet általában velük stb., ugyanis nem a barátnőid, csak kurvák. Lerendeznek, örülhetsz. Ennyi. Ez a melójuk és ahhoz értenek. A jobbak (és drágábbak) persze el tudják veled hitetni valamennyire, amit szeretnél (olyan barátnő feelinges), de aki intimitásra vágyik, az keressen inkább valami szabad hétköznapi nőt. Igaz, azokkal meg gond van csak. :D -
Rosszlanyok.hu-n van egy két nemsemmi csajszi az beztos. Ha csak a fele igaz, az is kemény. :D Jófélék. -
Attól, hogy szebbek és tisztábbak, mint az útszéli kurvák, még lehet szar a dugás. -
Fbn Lx #119518 azt mondtad, hogy nem volt jó....