127612
-
Blum #119677 Hobbi szinten hasznalom, munkamnak ilyenekhez nincs koze. -
hugopareiros #119676 akinek van esze kerüli az összes oracle terméket 
persze X éve működő rendszerek esetén necces váltani, de újat oracle termékekre építeni...(a java sun termék ;)) -
Blum #119675 Az gyengeknek valo, a profik VBoxot hasznalnak. -
Nem. Meghalunk, elrohadunk, finito. -
hugopareiros #119673 huhh...az gáz
sajnállak is érte :/ kényszerítenek rá?
próbáld meggyőzni a feljebbvalódat, hogy használhass normális virtualizációs eszközt (vmware) -
Blum #119672 Most jut eszembe, hogy neha en is futtatok VirtualBox-ot.....
-
clio1616v #119671 a hangok azt mondják, ne higgyek -
Fbn Lx #119670 nem tudom, hogy mire gondolsz szellemek alatt
ha pedig nem tudom, akkor esélyes, hogy nem ugyanarra gondolok mint te, amikor azt mondom, hogy természetesen nem léteznek -
clio1616v #119669 legalább annyiszor, mint te az Indul a bakterházat -
hugopareiros #119668 Mi is képesek vagyunk már világegyetemet generálni. Most lusta vagyok linket keresni, de tudósok nem is olyan rég generáltak az ősrobbanástól 1 világot és ugyanolyan dolgokat fedeztek fel a virtuális világban (amit a mi általunk ismert fizika alapján generáltak), mint a mi világunkban. Emellett rengeteg virtuális világos játék van már most is a piacon.
A nagy számok törvénye alapján pedig van rá sansz, hogy nem a mi világunk a 'valós', hanem csak ez is egy virtuális.
Nem érzem bénább nézetnek ezt, mint az elfogadott 'Isten van és blabla'. Sőt a fentebbi álláspontra jelenleg sokkal több bizonyíték van, mint az 'isten van és blabla'.
-
Blum #119667 Oszt' a Matrixot hanyszor lattad? :D -
karajjj #119666 Az kemény, most már értem, hogy miért vagy ennyire fura. Vídámvasárnapra kijársz tapsolni, vagy csak a tv-ben nézed? -
Látod, itt a NAGY tévedés. Én nem a "szegény"embereknek adok, mert sajnálom, hanem a SZAKembereknek, mert megbecsülöm a munkájuk és hozzáértésük.
A fodrász 1500-öt kért, és nem várt el többet. Vidéken amúgy sem szokás a túl sok borravaló.
De én mint elégedett vevő, dönthetek úgy, hogy kimagasló szolgáltatásért kimagasló juttatásban részesítem.
Amúgy ő is meglepődött. És neki is pont ugyanezt mondtam el, és egyetértett, ez kellene, hogy elterjedjen.
A semmirekellő, de a markát azért nagyban tartó senkik meg fillérre pontosan kapják, mert NEM ÉRDEMELNEK meg többet (a nagy semmiért egy nagy semmit).
Ha szar a kaja amit adnak, visszaküldheted összehajtogatott szalvétával, kb senki sem érti már ezt a jelzést.
De ha egy fillér borravalót sem adsz, azt azért észreveszik.
Szóval míg nálad a borravaló = könyöradomány a szegény alig keresőnek (aha, csodálkoznál néha) ...
addig nálam borravaló = megbecsülés foka a szakembernek
És .... igen, én csinálom jól.
-
hugopareiros #119664 Nekem két nézetem van a világról. Mindkettőben szerepel egy 'felsőbb hatalom'.
Az elsőben a szokásos "Isten". A másodikban pedig egy user (miszerint mi csak egy virtuális világ vagyunk és egy fasza kis 'számítógépben' létezünk).
Mindkettőben léteznek számomra szellemek. Az elsőben a szokásos módon. A másodikban egyfajta vírusok, amiket nem lehet teljesen kitörölni a rendszerből. -
hugopareiros #119663 eddig csak a ponyvaregény <> kill bill 1-2 triót láttam + most már ezt is -
karajjj #119662 Tényleg nem ismered Tarantino filmjeit? -
egész eddig arról volt szó, hogy nem tudnak szegény emberek megélni a fizetésükből, azért kell őket külön honorálni. ezt még valahogy lenyeli az ember, megesik hogy az emberekben túlteng az empátia, és mások helyett akarják megoldani a problémákat (vö: beszéljen ő maga a főnökével a fizetéséről vagy keressen más munkát). de akinek saját vállalkozása van (fodrász, autószerelő), az annyi pénzt kér, amennyit akar. miért kéne neki még pluszt adni? majd pont azt fogom találgatni, hogy ha 1500-at kér, akkor valójában mennyit akar, hogy legközelebb is normálisan menjen a munka, mi? egy fenéket. ő szabja meg az árat, azért van a szája, hogy használja, ha 3000-t akar, majd annyit kér, és ha tényleg jól csinálja, vissza fogok menni. aki többet fizet neki, az nem jólelkű meg kedves, hanem balfék. -
Érdekes amúgy a borravaló kérdés. Én azért adok, ha megérdemli, ha szakember vagy nagyon ért hozzá, csak úgy nem.
Volt pl fodrászom, 5x-ös országos 2. helyezett (ott lógott a tükör szélén minden érme, asszem csak 5 volt, 15 éve megszámoltam, lehet azóta több).
Vidéken dolgozott megyeszékhely. Az ember csak leült a székébe, annyit mondott hogy rád van bízva ... és úgy állt fel, hogy bakker, de K jól nézek ki. Kitalálta magától neked milyen séró áll jól, és megcsinálta. Mondanom se kell, hogy olyan forgalom volt nála, hogy szombat és vasárnap is dolgozott estig, és jó 2-3 hétre előre kellett bejelentkezni hozzá.
Na ő pl azt mondta, hogy 1500 ... akkor 3000-et adtam neki, és megköszöntem. Mindezt 15 éve ... de már pár éve nem, mert kiment külföldre dolgozni. Ha itt van épp az országban, és hív hogy van időpont ... nem érdekel a pénz, megyek.
A pizzafutárnak, akinek 70 perc kihozni a pizzát meg egy fillért se adok. A pincérnőnek, aki baszik a vendégek felé nézni, ott integetek neki 10 perce és rám se hederít, annak se.
De pl a kedvenc kávézómba, ahol csak leülök, és már hozzák is mosolyogva az általam általában kért spéci jegeskávét ... ott simán 10-20%-ot.
Az autószerelőm, 3x-os nemzetközi bajnoka a márkának. Neki is 10-20%.
Extra szolgáltatásért, extra pénz. Kimagasló szakembernek extra pénz a perfect munkáért.
Kötelezően semmi.
-
hugopareiros #119659 tetszett a film, a videó előtt nem ismertem, de megérte meglesni -
Mindig adok.Két dolog függvénye.Hogy állok anyagilag illetve pofára megyek. -
sokmindentől függ, néha adok aki megérdemli, de sokszor nem
szívesen adnék, de nincs miből....
fasság sztem, a borravalót bízzák már rám h adok e vagy sem....
Utoljára szerkesztette: MR ME, 2014.08.08. 15:25:02 -
Amúgymeg:
-
Fbn Lx #119655 nekem még most is 900 forint!!
ha 1000 lenne viszont bajban lennék, mert egy ezres után adni még egy olyan kis kerek százas hangyafos vaspénzt, azt olyan... gagyinak érezném
1500ra meg azért nem kerekíteném az ezrest
Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2014.08.07. 23:56:27 -
Rev Hard #119654 A borravaló egy szolgáltatásban elterjedt etikett, hogy az iparban miért nem terjedt el hasonló azt nem tudom. Jobb helyeken ám van béren felüli juttatás. -
Pontosan. -
nem ez a probléma,hanem hogy a gyári munkásokat eleve fix mondjuk 500 ft/óra bérrel veszik fel,az olyanokat akiknek meg lehet borravalót adni 350/órával mert úgyis kapnak borravalót,amit aztán a főnök lenyúl.hát ez itt a probléma... -
hugopareiros #119648 "emberség kérdése" :D:D:D:D meg ne sajnáljam már a dolgozó embereket, hogy a munkabérük mellé még ajándék pénzt is kapnak
A mondandóm első felére kérem a választ.
pl miért nem kapnak a porszívó gyár szerelősorán dolgozó emberek minden porszívót vásároló embertől borravalót? hisz ők rakták össze és lehet vannak annyira jó fejek mint a pincér -
Rev Hard #119647 Nyilván te a pénzedért megkapod azt az alap szolgáltatást ami egy adott helyen jár, a borravaló és annak mértéke viszont már emberség kérdése, főleg tehetősebb vendégek körében. Én nem is érzem jól magam ha nem adok, főleg ha még jófej is az aki engem kiszolgál. -
igen
10 körül
nem
pl.100-200 forint nem sok,de még a futároknak is jó kedvük lesz,ha kedves és fel kell hívnia stb.akkor naná,csak nagy bunkóság esetén nem szoktam adni borravalót (vagy ha kell a következő sörre :D) -
Szoktam adni, igyekszem a 10%-ot tartani és akörül kerekíteni.
A borravalót a szolgáltatás minőségéért adom, ezért nem tetszik, ha az ár eleve tartalmazza. -
Én azért szoktam borravalót adni, mert nehéz munka ám minden féle emberrel egész nap mosolyogni, akkor is ha szar napod van, álmos vagy, beteg egy családtag, bármi van, neked mosolyognod kell, mert ezt várja el a vevő. Aki bunkó, annak nyilván nem adok, de volt már olyan akinek a 2100 forintot kikerekítettem 3-ra, mert annyira közvetlen volt, segítőkész, elmesélt 1 jó sztorit, feldobta a napomat és jó kedvem lett tőle. -
clio1616v #119643 nem %ot adok, mindig 500ra kerekítek
2070 forintot amikor autót mosok 2500at adok
de 1490es pizzát is 1500ra, viszont több feltéttel is szoktam rendelni 1590kor 2000et adok
de volt már, hogy mondták, hogy Köszönik, de nem tehetik el a jattot így ott visszaadták erőszakkal, mondom jólvan
Utoljára szerkesztette: clio1616v, 2014.08.07. 18:48:44 -
hugopareiros #119642 Én sem kapok programozóként így minek adjak másnak borravalót?!
Legyen valaminek fix az ára, aztán el tudom dönteni, hogy az megéri e nekem annyiért. Azért az árért viszont maximálisan jó szolgáltatást várok.
szerk:
Régebben (tini éveim közepén) a fodrászomnak adtam borravalót mindig. Eleinte 900 ft volt 1 hajvágás...adtam neki kereken ezer ft-ot. Aztán emelkedett 1000 ft-ra így én is 1100 ft-ot adtam neki.
Aztán 1100 ft ... 1200 ft. Ezáltal jobban megbízott bennem és amikor egyszer nem tudott volna visszaadni azt mondta, hogy majd legközelebb megadom ennek a hajnyírásnak az árát is. Pedig 2-3 havonta voltam csak nála.
Most már nem járok fodrászhoz, mert asszonypajtás ugyanúgy le tudja nyírni a hajam ingyen.
Utoljára szerkesztette: hugopareiros, 2014.08.07. 18:45:11 -
De, rohadtul olyan nehéz, mert akinek nincs pénze pl elköltözni, mert nem tud 2 havi kauciót kifizetni, plusz 1 havi albérletit előre az nem tud elköltözni, a nők alapból nehezebben találnak melót, területfüggő is, hogy mennyire lehet munkát találni, időszakfüggő és igen, szerencsefüggő is. Azért ne felejtsük már el azt se, hogy az emberek is különböznek, lehet, hogy te egy kibaszott zseni vagy, a másik pedig visszahúzódó, interjún izgulós, nem tud tökéletes önéletrajzot írni, mert nem annyira kreatív, nyitott és ezért nehezebben veszik fel, mert mondjuk kevesebb embernek szimpatikus, középszerű az önéletrajza, stb..
Tudom, mindent meg lehet magyarázni, én 1 éve melózok itt, már most elfelejtettem milyen munka nélkül lenni, de előtte 1,5 évig keresgéltem, mert nem találtam szart se.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.08.07. 18:23:14 -
A munkát, ahol most 3 éve dolgozok, 4 hónap után találtam. Az utóbbi egy évben szintén állást kerestem, végül 200 km-rel odébb, másik országban találtam. Nem, k*rvára nem felejtettem el, de rohadtul nem annyira nehéz találni, mint azt sokan mondják, csak tenni is kell érte. -
Néhány ember elfelejti mennyire nehéz munkát találni miközben ő dolgozik.. -
szándékos trollkodás/flamekeltés nem ide való, van itt ígyis elég debil már... -
Nem a kifogásokat kérdeztem.
Lacee86: Persze hogy az, szerinted miért csinálom?
-
Annyira könnyű osztani az észt másnak. -
Jaaaa, hogy ez hogy nem jutott eszébe... 
"Szívesebben lenne fix rendesen bejelentett munkában, de ez van jelenleg."