A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eu gazdasági fellegvárának számító írország fõvárosában pl fényévekkel le vannak maradva a budapesti tömegközlekedéstõl. Pár évvel ezelõttig csak buszok jártak, azok is teljesen random, volt amikor 10-20 percet is késett egy, volt amikor korábban jött. Pár éve készült el az elsõ villamos vonaluk, és asszem most építenek metrót. Vidéken dettó ez volt, vonat-vonal alig van, buszok járnak azok sem túl beszámíthatóan.
Persze vannak olyan országok is EU-ban, ahol jobb minõségû a tömegközlekedés (modernebbek a jármûvek, beléptetõ rendszer, stb..) de összességében pontos és kielégítõ az itthoni rendszer szerintem, teljesen korrekt. Azok akik sírnak miatta még nem tapasztaltak meg rosszabbat szerintem...
I understand now. Even if i must take the devil\'s fruit, I must gain power. I\'am an avenger...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Asszem jó katona lennék 😊 (Leszámítva hogy lusta vagyok)
(ték)
A tökéletes rabszolgaság: az embernek nincs joga, és nem áll módjában kivonni magát belõle.
Jöttetek ilyen erdõ közepére lesátrazós, íjazós témával, de ez nagyon szélsõséges, amit senki nem választana hosszútávon.
Én csupán akarok egy házat, ahol megtermelem a zöldséget, a gyümölcsöt magamnak, sõt, esetleg vannak állataim. Szóval megtermelek mindent magamnak, amire az élethez szükségem van, és ténylegesen egy normális házban élek.
Ezzel ugye simán meg lehetne barátkozni.
Nem vagyok része a társadalomnak: nem dolgozom, nem fizetek adót, nem ártok senkinek, csupán megvagyok magamnak. Elvileg nem kérhetnének semmit számon rajtam.
De mégis ezt teszik. Nem építhetek az erdõ szélére házat, mert nem kértem rá engedélyt, és nem fizettem érte rengeteget. Mert az erdõ szélén az a nem használt 200 négyzetméter nem a miénk, hanem az államé. Nem vághatok ám ki egyetlen fát sem, mert az sem a miénk, hanem az államé. Így fizetnem kell érte, ha fûteni akarok.
És ezek az apró folyamatok oda vezetnek, hogy a nagyobb képnek mindenképpen részese kell, hogy legyél. Szóval ez a modern rabszolgatartás. Jól ki van ez találva.
de ha tudom, hogy bûnös vagyok akkor a kivégzésig még úgyis megölök pár embert: D
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Képtelen vagyok bárkinek behódolni.
Hajlamos vagyok a köztiszteletnek örvendõk, és azon embereknek a nézeteit is kérdõre vonni, akiket elvileg tisztelnem kéne.
Alapvetõ nézetem, hogy még a legbölcsebbnek tartott embereknek sincs igaza, sem pedig joga a hatalomra, és ugyanúgy nekem sincs. Buddhában is kételkednék, és tudnék vele vitatkozni, mert én ilyen vagyok 😊
Másrészrõl mindig az alternatív megoldásokon gondolkodok.
Visszatérõ kérdés nálam, hogy hogyan élhetném a jövõben úgy az életem, hogy ne kelljen fix idõpontra eljárnom nap mint nap ahhoz, hogy megélhessek, és legyen elég idõm, amit a hobbimra fordíthatok, mert abban akarok igazán kiteljesedni. Viszont ez hivatásként nem gyakorolható.
Szóval potenciális csöves/munkanélküli vagyok 😊
De nem mondtam ilyet. A bajom nem azzal van, hogy ezeket kihasználjátok, és nem mondtam olyat, hogy nekem az fáj, hogy van netem.
Nem utaltam rá, hogy az emberiség dögöljön meg.
Te minõsítesz azzal, hogy én hozok létre képzelt fogalmakat, amiket te nem mondtál, holott te sem érted meg, amit mondani akartam.
Mondanivalóm lényege tömören: az ember ne tartsa semmilyen szempontból sem felsõbbrendûnek magát, mert nem jogos. Mindennek, amink van, csupán relatív értéke van.
Nem, dehogy. Ez nem csalás.
De tudod mit? Építs már magadnak egy lõfegyvert, aztán lõdd le vele a leopárdot! 😊
Mert használni lehet, hogy tudod, de magadnak azokat a dolgokat, amikre hivatkozol, hogy naggyá tesznek, képtelen vagy elõállítani. És hogy használni tudod?
A legtöbb majomféle rendkívül okos. Lefogadom, hogyha kissé körülményes is lenne, de meg lehetne tanítani õket célozni és meghúzni a ravaszt.
Te az emberiség kollektív tudására hivatkozol, ami közel sem minden egyedben él. Sõt, csupán az egyedek egy kis százalékában él ténylegesen, és ezáltal marad fenn. Nekünk maximum elméleti szinten van közünk hozzá, ahhoz a részéhez, ami érdekel, és megtanuljuk. Szóval nem közvetlenül a MI tudásunk.
Röviden: 25 éves koromban jötten rá 3 év robot után, hogy számomra az elfogadott átlag társadalmi életmód (8 óra munka, 8 óra pihenés, énekeljük együtt) nem perspektíva. Ügyesen (kopp-kopp - jó idõben, jó helyen) indítottam egy serverhosting vállalkozást, ami mint köztudott, napjaink egyik olyan vállalkozása amit csak elindítani nehéz, utána relatíve megy magától.
Gyakorlatilag az elmúlt 2 évben azt csinálom csak amit szeretek. Tanítok, utazom, siklóernyõzöm, társasági életet élek. Ez a célom a jövõben is.
Sok embernek ez nem megy. Vannak barátaim akik lelkiismeretesen robotolnak napi 40 órát és élvezik, ebben nõttek fel (egyébként én is), õk ilyenek.
Én meg szabadság orientált vagyok, önfejû és makacs. Nem bírok mások irányítása alatt dolgozni, katonaság alatt is én voltan majdnem az egyetlen aki egy perc eltávot sem kapott, mert mindig elküldtem a feletteseket a fenébe😊
Ennyi. Ilyenek is kellenek. Lázadó típus, aki kiáll az elvei mellett. Jó életem lehetett volna a 70-es évek amerikájában😊
[merlinw.org]
Tényleg, errõl eszembe jut amin a múltkor gondolkodtam, hogy mennyire elképesztõ, hogy ilyen szintû diverzitás van az emberi fajban.
Mi ennek az oka?
Mert két zebrát nem tudnék megkülönböztetni egymástól, meg két orángutánt sem, két katicabogarat meg végképp.
És most, ahogy elképzelek egy 160 centis vékony ázsiai farmert, és egy 210 centis kigyúrt rosszarcú négert egymás mellett... érdekes. Ennyire instabil a génláncunk?
én azért szoktam elmerengeni régebbi (veszélyesebb) idõkön, mert rendkívül sok benne az inger, az érzelem és az összefogás, ami a mai társadalomból hiányzik.
Az, hogy elbarikádoljátok a barlang száját, vagy ketten õrködnek éjszaka lándzsával, hogy ne rohanjanak le a farkasok, összehozza az embereket. A veszélyhelyzet a legtökéletesebb módja az emberek összehozására, hogy szükségben megvédjék egymást. Ez az, ami a mai világból hiányzik. Mindenki leszarja a másikat.
Valamint mindenki kivette a részét a csoportból! Aki nem vadászott, az lenyúzta az állatokat, és ruhát készített. Aki egyiket sem tette, fegyvereket, szerszámokat készített. Aki ehhez nem értett, az készítette el az ételt, stb. Egy kisebb csoportot sokkal jobban össze lehet hangolni, ahol mindenkinek volt feladata: nem volt munkanélküli, nem volt olyan ember aki feleslegesnek érzi, magát, vagy aki hatalmi szervek elnyomnak, ergo nem volt depresszió, semmiféle lelki eredetû betegség, a modern társadalom specialitása.
Ha hirtelen kitörne egy polgárháború, vagy anarchia, és fosztogatók, bandák járnának éjjel-nappal az utcákon, szar helyzet ugyan, de maga a tény mennyire szép lenne, ahogy az emberek elkezdenének összefogni!
Összeépítkeznének családok, nagyobb csoportokat alkotnának, ahol ugye mindenki ismeri a másikat, és mindenkinek megvan a szerepe. Máris nem lennének értéktelen emberek, és mindenki megkapná a kellõ mértékû odafigyelést, és szeretetet.
én a moszagtórugódira vagyok kiváncsi
a társadalom elvár tõled valamit, de egy csomó elvárásnak magadtól is meg akarsz felelni
mint ahogy a tested sejtei kooperálnak a nagy egészért, ugyanúgy te is megteszel mindent a megnagyobbért
nem is feltélen tudatosan
ugyanakkor ha megnézed, nincs is más választásod, mert ha devinás vagy, könnyne a társadalmon kivül találod magad, ha ki nem csinálnak elõbb
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
[merlinw.org]
Mert muszáj. Ha nem teszem, baszogatnak miatta. Nem is gyengén😊 - elnyomááás😄
"miért fizeted ki a villanyt"
Ez normális, mert használom. - Közös érdek.
"miért számíthatnak rád a barátaid"
Ez személyes - érzelmi alapú dolog, nem összekeverendõ a társadalommal.
"a hazád? miért?"
Mert csak én és honfitársaim vagyunk neki. És mert drágák a zsoldosok😊
"miért nem mész, és üldögélsz egy fa alatt? és itt nem az egyén számít! miért nem megy, és üldögél Európa lakossága egész nap egy fa alatt?"
Mert manapság azért is fizetnem kell(ene), ha egy nyamvadt almafát szeretnék ültetni a kertembe. Az étel és ital mint életfenntartó eszközök nincsenek ingyen; dolgozni kell.
Nagyon leegyszerûsítve: az embernek "vért kell izzadnia" ahhoz, hogy éljen. Küzdenie kell. Meg kell felelnie elvárásoknak. Ha úgy él ahogy õ szeretne élni - gyak, Bora-Bora partjain homokozni a banánszoknyás bennszülött lányokkal élete végéig - éhen(vagy banánmérgezésbe)hal.
Muszájból élünk így ahogy. Persze valakinek fekszik ez, de ez már neveltetés, felfogás kérdése. Én speciel nem jókedvembõl keltem évekig hajnali 4-kor reggelente, hogy utána este nyolcra hazaérjek. Persze ezen változtattam, de a legtöbb ember így éli le az életét. Hát élet ez?
[merlinw.org]
Probléma ott kezdõdik, hogy tõlem nem olvashattál olyant, hogy "az ember FELSÕBBRENDÛ", vagy az "ember MEGMENTI A BOLYGÓT", vagy bármi hasonló idiotizmust. (egyébként ezúton kikérem magamnak a belemagyarázásodat.) Amiért az ember sikeres, az ott a #27733-ban. Mondj az emberen kívül másik állatot, amely ugyanúgy megél az Északi-sarkon, mint a sivatagban, és fejlettebb, mint egy egysejtû. Mondj olyant, amelyik a tenger mélyére 11 ezer méterre képes volt lejutni, ahogy 11 ezer kilométer magasra is a világûrbe. Az ember képes teremteni és formálni, és az állat-, és növényvilág fejlõdése is ebbe az irányba tart.
"Az ilyen embereket szívesen összezárnám néhány nagyobb testû növényevõvel, esetleg valamelyik "primitív" ragadozóval. Mondjuk egy gepárddal. Majd aztán magyarázd el neki négyszemközt, hogy te egy biológiai sikertörténet vagy." Ez aranyos, de személyeskedés. (Egyébként, miért rakod idézõjelbe a primitívet? Kitõl idézted, meséld el, kérlek?) Eszerint a logika szerint, teszem azt, egy leopárd a csúcs. Valóban. Csakhogy mint embernek, nekem ott a lõfegyver. Ez csalás? Vagy úgy gondolod, hogy a leopárd nem lõne le, mint egy kutyát, ha képessége és módja lenne használni a puskát? Ne áltasd magad ezzel.
"Egyrészt az ember végtelen egoizmusára utal a kijelentés, miszerint a pusztán legelni és a fán mászni alantasabb, mint embernek lenni!"
Duma, duma, duma. Nem _alantasabb_ (Örülök neki, hogy ennyire szereted ezt a szót, de nem kéne más szájába adni.), hanem fejletlenebb. A célja ugyanaz, az eszköz más. Kezdem úgy érezni, hogy az a véleményed, hogy az ember dögöljön meg, amiért az agyán kívül nincs semmije.
"Ez ám a legfelsõbb osztályú fajelmélet 😊"
Köszönöm a kvázináci-hasonlatot, de ha mást nem tudsz felmutatni irányomba, akkor részemrõl itt be is fejezném a vitát. Ezek szerint vagy szelektíve igyekeztél nem elolvasni a "Rengeteg szinten elutasítom az "emberiség" - mint olyan - dolgait, hozzáállását és mocsokságait..."-kezdetû mondatomat, vagy csak kizártad a rólam alkotott véleményedrõl, mert nagyon nem fért bele az ellenségképbe. Vagy csak szimplán általánosítasz - nem tudom szemedre hányni, nagyon emberi.
"Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ebben a világban elszakadni a civilizációtól bármiféle pozitív élményt nyújthat egy átlag embernek?"
Soroljak neveket? Kísérleti régészeket, "passzióból" egy szál nemezsátorban lakókat, íjjal vadászókat? Nem messzirõl - csak innen, Magyarországról.
Végül:
"Szóval ökörség azzal dobálózni, hogy húzzak vissza a barlangba, satöbbiek."
Magyarul: szerinted az emberiség nem tart ott, ahol megérdemli. Ebben látod egyetértünk. Az emberiség túl okos, de nem elég bölcs. ...mégis elfogadod a vívmányait, fûtött szobában üldögélsz az internet elõtt. Bort iszol, és prédikálod a vizet. Nem gondolod, hogy ez, hogy fogalmazzak finoman... "képmutatás?"
[merlinw.org]
fosnánk mert dörög az ég, villámlik
mert jön a medve
egy szál faszba, dárdával rohangálnánk
esetleg jutna medvebõr télire, de fáznál
éjjel töksötét lenne
tele lennél parazitákkal, kivül, belül
csúcsszuper lenne 😊
(szerintem nem)
sosem lenne meg mindened
most sincs meg, akkor sem lenne
te miért vagy a társadalom tagja? miért fizetsz adót, miért fizeted ki a villanyt, miért számíthatnak rád a barátaid, a hazád? miért?
miért nem mész, és üldögélsz egy fa alatt? és itt nem az egyén számít! miért nem megy, és üldögél Európa lakossága egész nap egy fa alatt?
ha azt mondanád, itt van az idegenek inváziója, és belõlünk max madáreleség lesz, igen akkor mennék
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
[merlinw.org]
"ha gebasz van, összefogunk"
családon belül max. Nagyban már a haszon és az érdek miatt megy csak.
világháború.. a katonák vagy pénzért, vagy mert sorkötelesek voltak harcoltak. Ha nem "lõtték" volna le õket, ha nem vonulnak be, akkor máris más lett volna a helyzet. Az országok és vezetõik szintén nyomás, érdekek/területek és/vagy saját seggük/országuk védelme miatt csatlakoztak az egyik vagy másik oldalhoz.
miután az ember kapzsi, megvásárolható. Vagy így vagy úgy. De ha azt mondanák neked, hogy hé haver gyere öltözz megyünk a frontra, te mennél?😊
[merlinw.org]
mert akkor mar barmit csinalhatok meg probalnek meg szokni max elkapnak 😄
a természetet sem pusztítjuk, csak önmagunknak átformáljuk
úgy ahogy nekünk tetszik
max a vallások mondják ezt. nincs alsóbb és felsõbbrendû lény
nem parazitái, részei
az ember ne tudna összefogni? dehogynem, ha gebasz van, összefogunk
különben világháború sem lett volna. öbb millió embert lehetett egymás ellen vezényelni
önzõ, számító, de kooperálni képes ragadozó
az egész társadalomunk a kooperálásról szól
kicsi és nagy léptékben is
sõt el is várják a kooperációt
ha nem csinálod, véged (éhenhalsz, sitt)
Lehet, hogy jancsika sorol 5 érvet, ami alapján az ember a jobb - én viszont sorolok 5 érvet ami alapján egy repülõmókus jobb. Szóval értelmetlen vita.
A másik meg, hogy van tudományunk.
Dejó. Hát hova szarjak a tudománytól. Még soha nem mentette meg az életem a tudomány. Ha beteg voltam, 1000 évvel ezelõtt néhány természetgyógyász is segített volna, olyan orvostudománnyal, ami manapság sajnos már elveszett.
Még soha nem tett számomra olyat a tudomány, amire azt mondtam, hogy volt értelme ennek az egésznek, és megérte fajokat kiirtani érte, embereket ölni érte, pusztítani a természetet érte.
Ennek ellenére van egy elég számottevõ hatása: Képes volt minket négy fal közé zárni. Régebben talán csak a vallás gyártott ennyire elvetemült birkákat.
Az az egy múlik rajtunk, hogy a rövid kis életünket, milyen szinten tudjuk kényelmessé és boldoggá tenni.
Egyébként a jelenlegi helyzetet tekintve nem hiszem hogy az ember eléri a sci-fik által sugallott benépesítünk más bolygókat és elmegyünk innen ha itt az ideje dolgot. Az emberi faj ki fog pusztulni, ebben biztos vagyok.
Kicsit mellékvágány, de aki ismeri a mostani Battlestar Galactica c. sorozatot az érti mirõl beszélek. Túlzásokkal van tele, persze, hiszen sorozat, de a lényeg ott van. (50 ezer ember maradt meg az egész fajból, kint lógnak az úrben x darab vason, de azok még polizitálnak, egymást ölik, zsákmányolják, sírnak hogy nincs bubimentes ásványvíz - ahelyett, hogy összefognának.) Ilyen az ember.
Gondoljatok bele (nem csak filmek alapján, mert a valóságban is megtörtént nem egyszer) milyenek vagyunk mikor pánik van. Rablások, egymáson való átgázolások, mindenki a saját seggét menti.
Az ember alapvetõen: önzõ, gyáva, egoista, önpusztitó, számító, kapzsi ragadozó. Persze a legtöbbünk azt mondja ez hülyeség, de még nem is voltunk olyan szituációban amikor ez elõjön. Márpedig 90%-ban elõjön. 60-70%-ban katasztrófa nélkül is.
Én a mának élek, szeretem az embereket, a nyugodt, kiegyensúlyozott ember jó ember. De ha már valami komolyabb gond van, elõjön az állat mindenkibõl.
Halálbüntetést nem érdemel senki, nincs joga az embernek ember felett ítélkezni. Ha egy ragadozó megöli a másikat, akkor egye is meg😊 Hobbiból az állatok sem ölnek, de ha mégis, akkor sem az íróasztal mögül csinálják... Uff.
[merlinw.org]
nem vagyunk ügyetlenek
a kezünk nagyon finom mozgásokra képes
már a cro-magnon-i ember és készített szobrokat
hol van ehhez képest a csimpénz?
erõ tekintetében sem a mai elpuhult emberhez kellene hasonlítani a csimpánzokat, 40k éve, az emberek még nem voltak ennyire gynegék mint ma
egyszerüen nincs rá szükségünk
a 10 gyerekbõl 3 marad életben, szép hasracsapás, de ha feltesszük hogy igaz, akkor sem selejtarány. a krokodil tojásaiból (a korkodil ugye igazi õshüllõ, túlélt mindent) hány kis krokodil kel ki, hány éri meg az ivarérett kort? vagy ott vannak a halak.
az orvostudomány, evoluciónk része
ugyanakkor ha hirtelen nem lenne orvostudomány, a 6,5 milliárd ember nem pusztulna ki a Földrõl