A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
tobben felhozzak hogy usa-ba mennenek, megmondanak hogy miert?
azert mert a nepesseg 80%a hatalmas csorosagban el kb. ? (csak tippeltem, nemtudom a szmaokat pontosan)
az amit lattok hogy felhokarcolo meg faszomtudja, az kb. a cseresznye a habra, melle jonnek a vegtelen utak, a vegtelen pusztak, ahol nincs szomszed aki meghallja ha lemeszarolnak... :/

u dont have to listen anybody else but me

bulba
Szerintem az a gon, hogy nincs rendes nemleges válasz.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
Nem, csak akkor ha a körülmények olyan rosszul alakulnak hogy itthon nem tudok majd megélni.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Igen, de csak ideiglenesen, azután hazajönnék.

Visca el Barca! Visca Catalunya!

BlackShadow
hát ugy 95% -ban mindenki beszél angolul.. még az idõs mami is. aki meg nem az kézzel lábbal mutogat, ha kell :) iszonyatosan közvetlenek is.. kétszer voltunk a szállás melletti bárban, mind a 2x csak úgy odajött egy emberke (egyszer egy korunkbeli finn csaj, másodszor meg egy 50 éves fószer), h nincs kedve még hazamenni, gondolta benéz és beszélget..
finneknek annyit mondassz, h magyar vagy máris imádnak és jönnek a finnugor témával :) Ahogy olvastam átlagban minden második finnek van nyaralója szal elvannak mint a befõtt.. jó hely :)

#29937:
ezt meg nem hagyhatom szó nélkül.
Gondolkozz!
én álláspontom: EGY életem van, és azért most NEM maradok egy olyan helyen, ahol vért kell hugyoznom, és folyamatos atrocitások érnek, és még a majdani a családomat se fogom tudni eltartani. Épeszû ember nem tesz ilyet.. mindig a legjobbat szeretné nyújtani a szeretteinek, nem pedig, h nesze itt ez a kis földrajzi terület, szenvedj me az jo, és akkor a halálos ágyadon elmondhatod magadról, h egész életedben kitartottál az országod mellett, de boldog NEM voltál (kinek nem inge..)
jelenleg diplomámért küzdök, utána itthon maradok dolgozni.. ha nem látom a biztos jövõmet, gondolkodás nélkül pápá

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

miki36
Soha nem költözök külföldre.
Imádom a hazám, a szülõvárosom, minden ide köt.

\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"

Nagyon elkeserítõ a szavazás állása! :( Aki komolyan elhagyná örökre a hazáját pusztán anyagi érdekek miatt, az nagyon mélyen szégyellje magát!

Szánalmas már ez a világ, kinevelt egy önzõ, egoista, minden emberi érzést nélkülözõ droid réteget, akinek csak pénzt kell adni ahhoz, hogy bármilyen gusztustalan húzásra képes legyen! ... Csak a pénz, a pénz, a pénz... akinek tényleg ez az Istene, az jobb is, ha megy...

www.smart-bus.hu

89
Azért elég elkeserítõ a szavazás állása...lassan elfogyunk...ez a lassú magyar népírtás (megjegyzem errõl általában nem az átlagpolgár tehet)

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

wordsworth
elsõ és így is lesz :)

PSP user n\' soon ps3 user too :)

ChuckyHUN
Az más tészta:DD
Túl jó lenne:D
Már szinte ÁLOM!:D

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

DJ RX7
ja és amint tehetem el fogok húzni innen.
bocs a spam-ért.

:3

DJ RX7
legszívesebben vissza se jönnék soha, mert ami itt folyik azt már nem lehet felfogni. lassan lesüllyedünk a szegény afrikai országok szintjére.
legszívesebben Hollandiába vagy Spanyolországba mennék, de szóba jöhet az USA is.

DJ RX7
gen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék.

Pluskast
Szívesen mennék de csak dolgozni. Ahogy ChuckyHUN is írta nem bírnám ki megölne a honvágy. Ide köt minden. A barátaim a családom és az emlékeim is.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

z99999
svájc, anglia, dubai esetleg még amerikát megkockáztatnám.
és hogy hazajönnnék-e?
nem tudom, majd kiderül.

Pszt.

Felso-Ausztria, Szloven Alpok, Svajc, Skocia?:-)

http://gaborszantai.co.uk/

Motoroj
Skandináviába, magamfajták közé ideiglenesen, azután hazajönnék.
De néha vissza is mennék.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

ChuckyHUN
Igen, de csak ideiglenesen, azután hazajönnék.

nem bírnám ki a visegrádi szerpentin, és a mátrai utak nélkül élni:D
Akármilyen fos az ország, ide születtem, szeretem.

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

joshua
Igen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék. Írország nagyon szimpatikus nekem.

Picar77
Igen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék.

()() (^^)

milk4
Nem rokon,munka.Amúgy kösz!

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

DJKonya
Apám vállalkozó:P

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

VRSDM
dubai-t kihúzhatod :) oda nem telepedhet le csak úgy akárki.
konkrétan a vállalkozókon kívül senki :D

DJKonya
Igen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék

Dubai-Németország-Franciaország-Spanyolország-Portugália-Anglia-Ausztria. Ezek jöhetnének szóba:P

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

VRSDM
élnék örömmel kinnt, ha minden igaz fogok is sulik után, jó dolog látni más országokat, 1évig kábé, vagy fél jókérdés. de jönnék haza...

mert,
EZ ITT AZ ÉÉÉÉN HAZÁÁÁÁÁÁM

Rockynhooo
jah am sok sikert :)

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Rockynhooo
faszom , hogy mindenkinek megadatik :S csak nekem nem :| annyi embertõl hallom h mennyi rokona van kint stb, csak nekem nincs ekkora mázlim.

Rage47
Sztem nem csak a finnek beszélnek angolul. Nyugaton és északabbra szinte alap az angol. Gondolom ez a germán eredet (kivéve finnek) miatt is van, meg talán jobb a nyelvoktatás.
Bandee1987
Még nem tudom, lehetséges.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

milk4

Jövõre megyünk ki szüleimmel 3-4évre külföldre,de én szerintem ott is fogok maradni(,vagy az egész család.)

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Persze...
De gondold vegig, hogy miert...?
Az angol minimalberbol meglehet elni.
Ha apuka es anyuka minimalbert keres, akkor abbol kifizetik a lakast, auto reszleteit, marad penz a kolykokre, talan evente egy utazasra is.
Csinald meg ezt az otthoni minimalberbol...

Nem azert huznak szet a magyarok, mert egymast utaljak, hanem mert a korulmenyek elviselhetetlenek es gyakran ezek hatasara keserednek meg.
Itt azt szoktuk mondani, hogy azok a hosok, akik otthon maradnak es tulelik - en nem akarok hos lenni...

tigeroo
értjük de figyi itt nagyon nehéz élni. nem hibáztathatod azokat akik lábbal akarnak szavazni (gyk. dobbantani)
Na varjal mert te osszeteveszted a zezont a fazonnal. Ugyanis en abszolut nem vagyok az a "hu de tetotol talpig most aztan megmutassuk h magyar vagyok es torok zuzok meg egy arpad savos zaszloval fel-le vonulgatok" tipus. Amugy itt elek Erdelyben es a mi peldankat hoztam fel.
Csak annyi h pl. mig a francia, nemet, angol nep szepen egyutt van addig itt nagy a szethuzas meg ilyenek. Na mind1 remelem erted mire akarok kilyukadni.

Ezt a finn mentalitást részleteznéd egy kicsit? Nagyon szeretem a skandináv országokat, minden szempontból passzolnak az én egyéniségemhez. Érdekelnének a tapasztalataid. Azt mondta egyszer egy barátom, hogy ott gyakorlatilag mindenki beszél angolul. Ez igaz?

A nyelv témához: nem tudom, lehet, hogy nekem az átlagnál jobb érzékem volt rá, de még a suliban is a legjobbak között voltam. A filmekkel meg úgy vagyok, hogy nem nagyon van olyan, amit nem tudok felirat nélkül megnézni. Egy könnyedebb nyelvezetû filmmel lazán elboldogulok (pl. legutóbb Sex Drive-ot néztem felirat nélkül), a bonyolultabbakat is értem általában. Amikhez tényleg kell a felirat, azok az erõs brit akcentusú filmek, de itt is az angol feliratot prefarálom. Egyébként nálam nagyon sokszor van olyan, hogy elõbb jut eszembe egy-egy kifejezés angolul, mint magyarul (pl. ilyen a common sense, ezt rendszeresen angolul bököm ki amikor haverokkal vagyok). Amikor pedig az amerikai rokonaim itt voltak, akkor szinte végig angolul beszéltem, és gondolkodtam is. Nem tudom, ezek szerint ilyen szempontból szerencsés vagyok.

Amúgy nagyon tetszik ez a téma, örülök hogy jött a kérdés (bár én írtam, most nem én tettem be), csak most sajnos megint mennem kell a suliba.

Molnibalage
Most is azt csinálom. Csak mostanában azt veszem észre, hogy a szókincs bõvítése nehezen megy. Öregszik az ember.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Rockynhooo
És ha az út elõtt rágyurnál kicsit ? vagy ahoz több idõ kellene?

Molnibalage
A munkatárs azt mondja, hogy mikor õt küldték 1,5 éve még annyira sem tudodd angolul mint én és mûszakilag még kevésbé volt képben. Két másik ember nem akar menni és engem ajánlanak. Mondjuk más nem nagyon van aki mehetne. Jó látni, hogy így bíznak bennem. Azt égessem le õket azzal, hogy elbaszom a dologt? Hát nem lenne jó...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem amig valaki nem el normalis helyen, olyan emberek kozott, akiknek az szamit, hogy ember vagy es egyeniseg, addig minden masra lehet mutogatni.
Itt nem dorgolik az ember orra ala, hogy honnan jott - sot, a baratnomek munkahelyen az indiai manager jobban szeretett magyarokat alkalmazni, mert szerinte jol dolgoznak es becsuletesebbek a tobbi kelet-europainal.
En az ilyen visszajelzesek miatt szeretek itt, kulfoldon magyar lenni, nem a 30 kilos kisgyerek miatt, aki bakancsban vonulgat...
Furcsa, de nem otthon kell elni ahhoz, hogy buszke lehess arra, hogy magyar vagy...

(az is erdekes, hogy a legnagyobb magyarokat inkabb kulfoldon ismertek el, mint hazajukban... - es errol nem a mai rendszer tehet)

Rockynhooo
Értem , gondolom úgy meg nem akarsz menni , hogy nem vagy biztos magadban, ami érthetõ.

tigeroo
hát ez igaz. ilyenkor mindig elgondolkozok, hogyha mondjuk 150km-rel arrébb születik egy ilyen "lánglelkû" ember akkor most mondjuk magyarellenes lenne?
Molnibalage
Én pont fordítva látom. Most olvasom a cuccot amirõl tárgyalni kéne. Minden második szakszórol fingom sincs, hogy mit jelent. Legjobbak a rövidítések amik nincsenek magmagyarázva. 6 hónapja vagyok a cégnél és engem küldenek, mert akik tapasztaltabbak nem akarnak (!) menni.

És akarok, de egyszerûen a képzettségem szerintem nem üti meg a kellõ szintet (szerintük meg igen). Érdekes. Pedig nem vagyok egy szerény alakat, de a korlátaimmal tisztában vagyok.

Istenem...
Menjel talpig hunnak oltozve a Spar-ba, hogy hazaszeretetert kernel 20 dkg szalonnat es 1 kg tejet...
Magyarazd meg azoknak a bodzatermesztoknek, akik kirabolnak szombat ejjel, hogy mekkora magyar vagy.
Amikor megalaznak a munkahelyeden, akkor szavalj Petofit...

2009 van ember, az EU polgara vagy, elj meg, ahogy tudsz, senkit nem erdekel, de neked sincs semmi kozod, ahhoz, hogy mas mit tesz, amig torvenyes kereteken belul csinalja...

Arra pedig ne is gondolj, hogy van, aki mashol talalja meg a szerelmet, baratait, a tajat, ahol szeretne elni - erdemes elitelni azert, mert azt valasztja lakhelyenek, ahol kibontakozhat? Bizonyara...

Rockynhooo
Nem arra gondolnak ,hogy amiben dolgozol a szaknyelvet nagyon tudod meg a témában helytállnál az egyeztetésen , viszont globálban közepesen beszéled az angolt?!

kovacsgellert
Ki beszél itt hazaszeretetrõl? Szerintem senki...
Az identitás tudat már teljesen elveszett. Mi meg itt Erdélyben már kezdünk elrománosodni, hála a román kormánynak, de az MSZP-sew tesz túl sokat értünk. De hagyjuk is ezt, nem akarok semmilyen veszekedést vagy ilyesmit elindítani. :)

Molnibalage
Ne vedd szentírásnak a szavaimat. A nyeltudás szintjének megítélése nagyon fura dolog.

Egy cimborám szerint most vagyok azon a szinten, hogy õ megért engem. (Azért hozzá teszem, hogy sok ember aki jól beszél nyelvet kicsit sznob a témában...) Nyelvvizsgám talán májusban lesz.

A cég ahol dolgozik, engem akar kiküldeni San Diegoba egy 1 hetes mûszaki egyeztetésre, mert az õ ítéletük alapján az angolom jó hozzá. Na ezt add össze. Az egyik ember szerint atom basic vagyok a másik szerint meg kellõ szinten vagyok. Hááááááát... Én ikább valahol a kettõ közé tenném magam.

kovacsgellert
Még nem tudom, lehetséges.

tigeroo
...and the tard of the day goes to...
Es meg csodalkozunk, hogy fogy a magyar nemzet. Az eredmenyre kell nezni es ott a valasz. Csak akkor ne mondjak h igy hazaszeretet meg ugy mikor itt hagynak a hazajukat. Szinleles az egesz...

somdav95

Barnabyka
Egyéb.

Szivesen mennék de a barátaimat,szeretteimet sosem hagynám itthon. Vagy velük vagy sehogy.