A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Örülök ennek a témának , most ez nekem sokat segített , szerintem akkor rágyurok a szavakra és kifejezésekre. Meg mivel vendéglátásba akarok kinnt dolgozi a szakma szavait bevágom. Igazábol szorgalom kérdése az egész.
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Nem a precíz nyelvtaniság a fontos. Minél több szót kell ismerni. A filmnézés tényleg segít, de csak módjával.
Egy Stargate Atlantis szintû film még nekem is megy felirat nélkül 80%-ban. Egy Dr. House érthetetlen. Nem vicc, szinte semmit nem értek belõle. Iszonyat dumákat nyomak, hadarnak, nem artikuláknak. Merem állítani, hogy egy átlag középfokú angolost simán megfektet még az orvsi kifejezés nélkül is.
A Battlestar Galactica valahol a kettõ között van. A szöveg annyira nem nehéz, de szintén érthetetlenül beszél az összes színész. Azért egy angol anyanyelvû élõben ha annyi szívességet tesz, hogy már már lealacsonyító szinten és tempóban beszél hozzám akkor megértem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ami megvaltoztathatatlan, azt hogy veszted el?
Semmit nem kell feladni, semmirol nem kell lemondani.
Otthon is havonta talalkoztam a szuleimmel, most hetente beszelunk kameraval, Skypeon - tobbet, mint mikor otthon laktunk.
Rengeteg magyar ismerosom van, koztuk olyanok, akik a barataim lettek - a nyelvet sem kellett feladnom.
Magyar vagyok, soha nem tagadtam le...
Egyedul a kutyaim miatt van lelkiismeret furdalasom, nekik nem tudom elmagyarazni, hogy most mi is a helyzet...
http://gaborszantai.co.uk/
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
(a brit =/= az angollal)
A nagy szokinccsel jobban eladhatod magad, konnyebben korulirhatsz dolgokat.
Azt meg csak itt tanulod majd meg, hogy ne magyarkent gondolkodj - ez nekem nem megy meg, de asszony pl. almaban is angolul beszel:-)
Ahogy írtad. Kétszer is megválasztották õket. Ennyi eszeveszett idiótával én nem akarok egy országban élni. A 2x2=4 nem esik le nekik...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
#29874 jaja szerintem is majd rá is állok erre, de persze felirattal , de probáltam már.. a szökés részeit elsõnek angolul néztem csak az a baj h nem teljesen értem meg az idegen szavak miatt, meg mire lefordítom elmegy a felirat :D ezért bõvítenem kell a szókincsemen.
...inkabb kapuzarasi panik miatt, 33.-at taposom, nemsokara illene csaladot alapitani.
Nagyon banom, hogy nem 10 eve indultam el, akkor talan mar 5-6 orszagot bejarhattam volna - szamomra ez az eletem legnagyobb hibaja:-(
Amerika/Anglia/Ausztrália .. ez a 3 játszik a végleges letelepedésnél :) Német ajkúak kizárva .. északon meg hideg van :) Pedig a finn mentalitás nagyon tetszik .. voltam nemrég 1 hetet arra
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
\"Heroes never die. They just reload.\"
Egyébként a külföldi munkalehetõségeket és a fizetést leszámítva miért akar itt a társaság nagy része külföldre menni? (csak mert a kommentek alapján szinte ez az egyetlen ok)
ttekerve a filmet sokszor 1:1 tempóban értem (nem minden szavát, de lényeg átjön!)angol felirattal. Van olyan, hogy 20-szor visszatekertem egy részhez és akkor se értem mit mond a szerencsétlenje. Egyszerûen süket vagyok az igegen nyelvekhez.
Itt meg eljarok free lesson-okre, de majd szeretnek rendes suliban is tanulni.
Egy fotomodellt elmozgatni eleg az angolom, de a tarsalgasitol nagyon messze vagyok.
Furcsa, mert irni es olvasni eleg jo hatasfokkal tudok, nagy a szokincsem, de beszelni keptelen vagyok.
Persze, ha olyan a tema (fotozas, autok, csajok, zene, Apple...), ami eredekel, akkor nincs semmi gondom, de telefonos ugyintezes nagyon nem menne (mondjuk ebben reszuk van a tuloldalon ulo, 95%-ban indiai ugyfeleseknek is).
Egyszoval: tanulj es foleg a szokincsedet fejleszd - tobbet er, ha megerteted magad, mint az hogy helyesen beszelsz, de nem tudod kifejezni magad.
...
ez csúnyán hangzik,de ameddig a szüleim élnek,nem költöznék...
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
Mikor Pest megyeben laktam, akkor suliba 2 ora volt Maglodrol az oda-vissza autozas.
Dominika 12 ora, na, az sok...
Fater tesója kinn él amcsiba, egész pontosan Miami-ba és azt beszéltük hogy amint elvégzem az iskolát azonnal kimegyek és valszeg a család is és kinn is maradunk...
ಠ_ಠ
eleve messze van meg stb,
itt van a közelben németország vagy ausztria és azér itt lehet sokat keresni és közel is van
Az Írek mondanivalóját kibogozni szinte lehetetlen. :)
A külföldiek angolját tisztán érteni, egy Írrel beszélgetni viszont olyan mintha Csubakkával társalognál.
I dont uderstand. I dont understand. Sorry. My foult.
Mostanában nagyon gondolkozom egy év külföldi melón, csak nem tudom mikor kéne. Diploma után szeretnék MSc-re menni, de mikor? Hagyjak ki egy évet, dolgozzak külföldön valamit, és utána? Igazából logikátlan lenne, addig kell ütni a vasat amíg meleg (ergo addig kell tanulni amíg faszán megy). MSc-s programozó diplomával azért szerintem egész szépen el lehetne helyezkedni kint is.
A másik pedig Amerikában élnek távoli rokonaim, de tavaly találkoztunk velük és egész jól összebarátkoztunk, eljátszottam már a gondolattal, hogy oda ki kéne menni dolgozni akár egy kis idõre is (a hapsi mondta, hogy õ felvenne a cégéhez mint programozót). De ki a franc akar Amerikában élni? Hát én nem nagyon. Mondjuk ha kimennék, akkor Florida közelében lennék, ez már egy elõny :)
A másik gondom, hogy én igazából eddig csak szûk 8 hónapot töltöttem Budapesten kollégiumban, azt leszámítva nincs nagy tapasztalatom az önálló életben. Szóval lehet nem külföldre kéne elsõnek menni...
Kemény idõk járnak, és nehéz megmondani mi a helyes út. Drága az élet külföldön, és fix fizetés nélkül könnyen padlóra kerülhetsz.
Nagyon nehez tarsalogni, ha nem vagy tisztaban osszetettebb kifejezesekkel, szofordulatokkal...
Én egy-két rövidebb alkalmi munkát találtam, semmi komolyat. Egész Dublint bejártam. Egy sima kitchen porter munkához (konyhai segéd) minimum 3 év gyakorlat és folyékony, perfekt angol kell. Anélkül nem is beszélnek veled. A legeldugottabb "Tölgyes" kiskocsmában szintén ilyen követelményekkel lehet szembesülni. Szó szerint kicserélik a külföldieket Írekre. Én laborban dolgoztam elõtte, de szakmában nem tudtam már kint elhelyezkedni. Azért is néztem egyszerûbb munkák után. Lényegében csak a pénzem ment el, és nagyon elrontotta a kedvem. Mehetek haza újrakezdeni az életemet. És ez most nem az én hibám. Nehéz, mit mondjak, nehéz.
Év elején ha kijöttél, maximum két nap, és volt munkád. Minden ajtón álláshirdetések, tudom, mert jártam kint 2007 vége felé.
Március után már 2-3 hét alatt lehetett általánosan munkát találni, nyár végén már 1-2 hónap volt. Jelenleg az esély kb. 0.
A világválságról nem tehetek, egyszerûen rossz volt az idõzítésem. De akkor senki sem gondolta még, hogy milyen következményei lesznek annak a bizonyos tõzsdeingadozásnak.
Bad Luck. Majd jön jobb.
Raadasul az arak is mennek felfele, az eros Yen miatt a japan muszaki cikkek 20%-kal dragultak Angliaban.
A nagyobb autok elertektelenedtek, a kicsik ara pedig felment. Konnyebb megvenni egy BMW-t, mint egy Golf-ot.
Nagyon szar itt is, de meg mindig jobb, mint otthon.
A hugomnak 3 diplomaval, angol es nemet felsofoku nyelvvizsgaval nincs munkaja. Tulkepzett, ezert sehova nem veszik fel, mert egy minimumot megkell adniuk a munkaltatoknak, azt nem nem fogjak.
Otthon egy szombathelyi cegnel volt vezetosegi tag, itt pincerkedhetne. Igaz ugyanannyiert, de egyelore meg van gerince, marad otthon.
Baratnom is diplomaval pultos egy etteremben, tobb, mint egy eve van ugyanazon a helyen, igy a kitartasa miatt elonyben lesz, mikor leepitenek naluk. Mert most az jon. A managert lecsereltek, uj embereket akar.
Lehet a kedvesemet is utcara teszik, de a regi managere ad neki munkat az uj ettermeben. Neki mar nem kell izgulnia, olyan kapcsolatokat epitett ki 1,5 ev alatt, hogy nem lesz munkanelkuli.
En magyar cegnek dolgozom, amig kuldik a melot, addig nincs baj, nem fuggok az angoloktol.
Otthon van uj hazunk, autonk, megsem akarunk hazamenni.
Mindenhol szar most, de itt kevesbe. Raadasul emberkent bannak velunk - otthon ezt nem igazan ereztem.
Baratnom pedig kevesbe. Onkormanyzaton dolgozott es mikor egy bodzaszedo bement "ugyet intezni", akkor gyakran jott haza teljesen kiborulva.
Itt egy egyszeru pultoslany, akinek borszintol fuggetlenul koszonnek, eloreengedik, helyet adnak neki a metron, a postas elbeszelget vele, az elado kedvesen segit...
Nincs sajat lakasunk, negyedmagunkkal lakunk egy viszonlag rendes, 2 szoba + nappalis lakasban, megis jobb erzes felebredni minden nap, mint otthon.
nekem bejott, ha eltudom inditani a sajat kis fotostudiomat egyszer es mukodni fog, akkor nem is vagyom mashova...
Én fél éve vagyok kint Írországban, most megyek haza. Keserû szájízzel, a gazdaság teljesen leállt. Akit csak ismertem kint, két hónapon belül otthon lesz. Senki nem így tervezte aki kijött, de nincs mit tenni.
Angliából van aki ide szeretett volna átjönni, mert ott sem fényes a helyzet, de gyorsan le is beszéltük róla.
Aki a kiutazást tervezi, az nagyon jól gondolja át, lehet nem ez a megfelelõ idõ rá.
Felkeltem, felöltöztem... Mi kell még?
Valójában nem szívesen mennék.
Csak ugye a lehetõségek kissé mások...
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Born to win
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Ráadásul melegebb is van.
Ale Alonso! poppe fan club™