127612
  • Dzsini
    Fórumozik ő ha akar, nem függ mások szeretetétől.
  • jazzy
    Egy Magyarországon 300 fős, globálisan huszonvalahány gyárral rendelkező, iparágában piacvezető cégnél dolgozom és a sima munkásokat sem engedik el felmondási idő nélkül.
    Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.09.05. 12:58:26
  • hugopareiros
    Igen, bár én örülnék neki ha nem clio néven jönne vissza. Vegye meg az új járgányt és regeljen be az "újkocsi4ezresmotorral" névvel.
    Lassan ideje neki is nyitni az új felé.
  • Molnibalage
    Érdekes, hogy egyesek ennyire problémásnak találják a fizu témát, de minden mást nem.

Clio? Valahol a leszarom és nem között vagyok. Kellemesen trollkodsmentes a topik mióta nincs itt...
  • Dzsini
    Privát szféra? :)
    Hány kérdés volt már szexualitásról meg egyéb intim dolgokról? Világnézeti dolgokról nem is beszélve...

Aki nem akar nem válaszol / úgyis anonim / nem kötelező hozzászólni. Te is látod, ha egy kérdés nem megy, akkor kiraksz egy újat. Ha megy, akkor meg beszélgetnek róla - vagy akármi másról, a mostani cafeteria is egy kézzel írt felmondásból indult :)
  • Lacee86
    Amúgy is kezd ez privát szférába átmenni. Mindenki annyit keres, amennyit. Ki jobban, ki kevésbé. Hanyagoljuk most már a témát sztem.
  • karajjj
    nem én jampizok itt a számokkal, csak kíváncsi lettem, hogy milyen az összetétel itt a fórumon
  • Dzsini
    Ha nem sikeres, majd hamar kiforog és a HG rak be újat. Ha sikeres, majd beszélget róla az, akit érdekel a téma.
  • Nirz
    +1
  • tigeroo
    hagyjuk már az ilyen fizetéses kérdéseket. úgyis keveset keresel és mindig lesz aki nálad többet...
  • karajjj
    konkrétan ezt találtam csak: Mennyi a havi bruttó jövedelmed?
    ha lesz időm összerakok egy összetettebb kérdést, tényleg érdekel ez a téma
  • Dzsini
    Azért jó 4-5 év kérdései már biztos benne vannak, és 1 éven belül is volt már szinte azonos kérdés ismételve.
  • karajjj
    használtam, nem találtam benne, csak simán sávos bruttóbéres kérdést, de mivel nincs benne minden eddig lefutott kérdés, ezt nem tudom, hogy volt-e már olyan, amire én gondoltam, nem mindig ez a rendszer volt itt használatban
  • hugopareiros
    akkor miért nem használtad?
  • karajjj
    igen tudom, sőt a működését is ismerem, asszem volt osztálytársam írta a kódját
  • Dzsini
    Fent van egy "archívum" feliratú link, és még keresni is lehet a régi kérdések között.
  • karajjj
    milyen területen dolgozol, milyen beosztásban és mennyi a bruttó béred volt már kérdés?
  • hugopareiros
    Its-nél kaptam 75-öt, Prezinél noti + telefon + bérlet + ingyen kaja / innivaló a melóhelyen + utazás + 100e egyéb dolgokra
    Mondjuk még kell 2-3 év hogy meglegyen nálam is az 5-6 év tapasztalat és akkor lehet máshogy fogom látni ezt és más fizetési kapuk nyílnak meg. (ITs-nél 0év tapasztalattal adtak még mellé nettó 200at kezdőnek, Prezinél nettó 300 jár a ~1.5 évemhez)
  • Dzsini
    ez alapján 250k körül van az átlagos - ahol egyáltalán van.

ez idei, itt többet írnak: „A kutatás alapján becsült átlagos cafeteria keretösszeg mértéke 290 ezer forint, ami kicsit magasabb, mint a tavaly mért érték”
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.05. 11:44:32
  • karajjj
    az előtte lévő mondattal karöltve mindkettőre, de gondolom én vagyok a hülye :)
    na oktatsz még? légyszi! légyszi légyszi légyszi!
  • Molnibalage
    350k kiemeltnek számít? Az adó miatt valójában ez csak 250-260k táján nettóban. Ez ez kb. 1 havi fizetés.
  • hugopareiros
    Ismerek egy helyet debrecenben, ahol lehet szép kártyával fizetni masszázsért.
    Kis felárért cserébe "happy ending massage" kezelés is választható if you know, what i mean.
  • hugopareiros
    Akkor tényleg érthető hogy nem lépsz tova, csak eddig nem emlékszem hogy ezt a kiemelt cafeteriát leírtad volna.
  • hugopareiros
    Leírtam az álláspontomat ami egy dologról szólt, majd odaírtam, hogy náluk is így működik a dolog. Szerinted mire vonatkozhat?
  • Sir Quno Jedi
    Engem kizárólag a céges kurva érdekelne, de azt mondták a HR-esek, hogy az nem adókedvezményezett és nem van így cafeteria-ban , így kénytelen voltam mindenféle fisemfos szarra elbaszni... ehh... ez még mindig matyarorszák... :D
  • Molnibalage
    Én váltogatom össze tetszés szerint. Persze az adó miatt szorzó van egyeseken, de kaja és BKV éves bérlet kijön belőle szépen. Kajára alig kell költenem, a meleg ebéd majdnem minden hónapra kijön belőle.

BKV bérletem van, de csak szükség esetére. A tél olyan enyhe volt, hogy tavaly március vége óta, ha tucatszor, ha BKV-ztam. Randi, nagyobb piálás és vállalhatatlanul pocsék időben BKV-zom, egyébként bringa.

Lehetne választani internet előfizetés támogatástól kezdve ami szem szájnak ingere.
  • karajjj
    "náluk is így működik a dolog"

Csak azt nem írtad le, hogy hogyan! Mert ebből lehet mindkét verzióra következtetni.
    Utoljára szerkesztette: karajjj, 2014.09.05. 11:07:44
  • Jim Morrison
    Van ilyen képzeld. Nőverem is dolgozott most egy nagyobb cégnél 1 évet, majd felmondott,de nyárra még visszahívták (hogy besegítsen, egyszerűen nem volt senki aki helyettesítse). Rendes pénzért, 2-3 hétre.
  • Lacee86
    Bizony, egyáltalán nem minden csak a pénz.
  • hugopareiros
    Te aztán nem vagy valami okos.
    "edit2: Aki okos más hibájából tanul, aki nem az a magáéból. Elég sok ismerősöm van és látom, hogy náluk is így működik a dolog. "
  • Lacee86
    Értem, igazad is van.
  • karajjj
    Tehát dolgoztál a két talán legnagyobb multinál (telekom és tesco) az országban és ebből következtetve te aztán tudod, hogy milyen felmondani egy átlagos cégnél, ha egyszerre több pozíciót látsz el és nincs elő ember, aki egyik napról a másikra beugrana a helyedre gond nélkül.

Egyébként IT services-től volt ajánlatom, kezdek örülni, hogy nem fogadtam el... :D
  • hugopareiros
    Ha az a 350k cafeteria normális dolgokra szól, akkor teljesen jó.
    Pl ha bicajosként havi 150k benzintámogatás van benne, akkor úgy már neccesebb.

Illetve amit írtál az helytálló. A nyugodt körülmények van, hogy fontosabbak a pénznél. Viszont amíg fiatal az ember, addig kell a vasat ütni. Ha meglesz a pénz amennyi kell, akkor lehet nyugodt munkára váltani.

Mondjuk se az ITs-nél se a Prezinél nem volt fekete fizetés. Minden szépen bejelentve volt.
  • hugopareiros
    Azért idéztem, hogy biztosan tudd hogy mit mire írtam.
    Egyébként megint mellélőttél, mert 2x mondtam már fel.

1. IT services
    -"kaptam egy jobb ajánlatot, de megfelelő növelés esetén szívesen maradnék"
    -"20%-ot tudunk rárakni a jelenlegi fizetésre."
    -"50% lenne a határ"
    -"Annyi nem fér sajnos bele, holnapra kész lesznek a papírok".

2. Tesco (amikor még nem volt kellő tapasztalatom szakmán belüli elhelyezkedéshez)
    telefonon: -ma már nem megyek be dolgozni, a papírokat mikor tudom átvenni?
    -2 nap múlva
    -rendben

edit: időrendben visszafelé haladva írtam
    edit2: Aki okos más hibájából tanul, aki nem az a magáéból. Elég sok ismerősöm van és látom, hogy náluk is így működik a dolog.
    Jah és az ITs-nél debrecenben dolgoztam, az pedig eléggé kelet.
    Utoljára szerkesztette: hugopareiros, 2014.09.05. 10:49:35
  • Molnibalage
    Egyébként a napokban néztem meg egy előadást a neten és bizony azért vannak olyan dolgok, aimket szívesen csinálnék, csak már kiestem abból a rutinból vagy soha nem is volt meg hozzá a tudásom, hogy csináljam.
  • karajjj
    Van aki kicsi cégnél szeret dolgozni, van aki nagynál, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is.
  • Molnibalage
    edit: molnibalage fizetését nem személyeskedésnek szántam belevonni, hanem ő 4-6 (nem ugrik be pontosan) éve mérnökként dolgozik és keres 250 közepe körül (ez se biztos), tehát csak viszonyításképpen

Bruttó 390 + 350k cafeteria + 2 max. két havi bónusz egy évben. (2 éve nem kaptam már, de volt, hogy kaptam 1,5 havit.) Ez 5-6 év gyakorlattal tényleg nem sok, csak mivel gáz/olajiparban mozgok, ezétr itthon sajnos ezzel a tapasztalattal nem hinném, hogy találok jobbat.

Ráadásul annyira kevés meló van, hogy amíg a jövő évre igért nagyobb munkák nem jönnek, addig 4 napos munkahét lesz jelen állás szerint. Ez -20-25% fizu.

Amiért maradok, mert itt nincs semmi susmus. Nem zsebbe fizetés, minden az MTK és a jogszabályok szerint megy. A felső vezetés is maximálisan korrekt azzal, akit el kell sajnos küldeni. Ha valami óhaj sóhajod van, többnyire arra is nyitottak. Nem egy mérnök ismerősöm van, akik elég komoly dolgokon melóztak és bizony zsebbe kapták a zsét. Állami megrendelésre futó kiemelt projektekben. No comment...

Itt rugalmas munkaidő van, ami szintén nem egy hátrány. Senkit sem érdekel, hogy mit csinálok, ha időre kész a meló...
    Ha éppen orvoshoz kell menni a nap közepén, akkor semmi gond, ha ez nem kavar be semmibe, stb. Ezek olyan dolgok, amik pénzben nehezen kifejezhetőek... Nem kell minden kis hülyeség miatt egyből szabadságot kivenni...
  • immovable
    Annyira laza a meló és jó a lóvé!, hogy nincs értelme mást keresni.
  • karajjj
    Vegyük át a stílusod, idézzünk minden szart!

"-tehetek én arról, hogy annyi eszed van, hogy minimálbérért hajlandó vagy dolgozni úgy hogy lenne lehetőséged több pénzt keresni kicsit arrébb / távmunkában? (programozó vagy elvileg)"
    - Nos mivel távmunkában nem szívesen dolgozok és anno 4 évvel ezelőtt, mikor állást kerestem, minden távoli cég elvárta volna, hogy járjak be azért így is heti 2-3 alkalommal, ez a lehetőség akkor ki volt kilőve. Az meg, hogy annyi eszem, van, hogy minimálbérért dolgozok, az az ország keleti részében nem így működik. Hanem megkérdezik, hogy mennyi pénzt akarsz, aztán felvesznek minimálbérrel és ha nem tetszik, lehet menni más helyre.

"-Ez hol cáfolja azt az állításomat, hogy ha el akarsz menni, akkor nem engednek el? Ez inkább alátámasztja."
    Persze, alátámasztja, annyiban, hogy akkor mehet próbálkozni, ha ott van a papírjaidban, hogy fegyelmivel rúgtak ki. Tudod azért nem mindegy, hogy hogyan jössz el egy cégtől, mert vannak ennek ám különböző fajtái...

"-A te szövegértésedet kellene helyretenni, mert én is magam után takarítok (3 naponta jön külsős takarítócég és takarít teljesen).
    Próbáld újra elemezni azt a mondatomat amit írtam. "

Értelmeztem én, csak szerintem ha rendet teszel az íróasztalodon, az nem egyenlő azzal, ha a műhelyt neked kell kompletten kipucolni mindenestől.

"-Fel tudod te fogni, hogy mit jelent a felmondás? NEM AKARSZ MÁR ANNÁL A CÉGNÉL DOLGOZNI. Remélem eljut az agyadig. Így nem tudnak semmire se kötelezni. Ja hogy elküldenek ha nem csinálod? Hát nem ezt akartad a felmondással? "
    De tudnak kötelezni, 30 nap felmondási időre, elkezdhetsz te is ügyeskedni, meg a cég is. Lehet ám táppénzre is menni, csak az is meg van szabva törvénybe, hogy hány napra, nem lehet mind a 30 napot betegen tölteni. Plusz ők is eljátszhatják, hogy nem adják ki a papírodat, ha olyan kedvük van és szükség van a munkádra, mert fontos ember vagy. Csak mindkét esetben munkaügyi bíróság lehet a vége...

"-Akkor a személyedben egy újabb garázscég pistikéjét üdvözölhetjük? "
    Nem. Eddig sem dolgoztam kis cégnél, most pedig ötször akkoránál vagyok...

"-Igen. A prezinél. Lassan 1.5 éve."
    Szóval sosem mondtál még fel, illetve sosem dolgoztál még más munkahelyen. Kérlek mesélj még, hogy hogyan is működik ez. Ez pont olyan, mintha a szűz kislány mesélne a szexről.
  • hugopareiros
    "Ahol fizetni nem akarnak de ragaszkodnak a tudásodhoz, mert hajlandó vagy minimálbérért is dolgozni"
    -tehetek én arról, hogy annyi eszed van, hogy minimálbérért hajlandó vagy dolgozni úgy hogy lenne lehetőséged több pénzt keresni kicsit arrébb / távmunkában? (programozó vagy elvileg)

"Ahol kirúgnak azért, mert ki mered nyitni a szád, ha valami nem jó, aztán 100 másik ember akár meg is verekedne a helyedért"
    -Ez hol cáfolja azt az állításomat, hogy ha el akarsz menni, akkor nem engednek el? Ez inkább alátámasztja.

"Sőt, van, ahol a műhelyben meg nem a takarító néni szaladgál, hanem a szerelő takarít maga után!"
    -A te szövegértésedet kellene helyretenni, mert én is magam után takarítok (3 naponta jön külsős takarítócég és takarít teljesen).
    Próbáld újra elemezni azt a mondatomat amit írtam.

"És ezek után még elvárják, hogy tanítsd be az utódodat, mert nincs projekt manager, vagy nincs sales vezető!"
    -Fel tudod te fogni, hogy mit jelent a felmondás? NEM AKARSZ MÁR ANNÁL A CÉGNÉL DOLGOZNI. Remélem eljut az agyadig. Így nem tudnak semmire se kötelezni. Ja hogy elküldenek ha nem csinálod? Hát nem ezt akartad a felmondással?

"nem multikra és csilivili nevű cégekre gondolok"
    -Akkor a személyedben egy újabb garázscég pistikéjét üdvözölhetjük?

"dolgozol egyáltalán valahol?"
    -Igen. A prezinél. Lassan 1.5 éve.
    <hirdetés>
    Sőt ha már így rákérdeztél....épp a napokban hirdetett ki a cég egy új "szakmai gyakorlat"-ot jump néven. Fél év, fizetéssel és ha megugrod a lécet, akkor állandó munka.

Ez a szakmai gyakorlat (ahol ingyen tanítást, céges notit (tudod a jobbik fajtából attól a bizonyos almás cégtől), céges telót (igen, ez is almás), ingyen kaját illetve budapest helyi bérletet (ha pedig jóvagy a vonatbérletet is hogy eljuss pestre) kapsz), az ingyenes jóságok mellé pedig minimum 200e nettó jár (ez is tudásfüggő, a plafon 300e, ami azért lássuk be egy 0 tapasztalattal rendelkező (vagy éppen molnibalage tapasztalt mérnök úr fizetését is megugró) tehetségnek kifejezetten jó kezdés).
    Javascript, ruby, python (django) az elsődleges célplatformok. Aki úgy érzi, hogy megugorja a szintet annak hajrá. A python részlegen összefuthat velem is.
    </hirdetés>

edit: molnibalage fizetését nem személyeskedésnek szántam belevonni, hanem ő 4-6 (nem ugrik be pontosan) éve mérnökként dolgozik és keres 250 közepe körül (ez se biztos), tehát csak viszonyításképpen
    Utoljára szerkesztette: hugopareiros, 2014.09.05. 10:20:59