A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A kérdés fura? Nyáron szezonja...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Addig jó, amíg nevetni tudsz ismeretleneken 😊 jobb, mintha felhúznád magad rajtuk.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Google elõtt mindenki okos.
...mert a megfagyott esõcseppek súlyára utal

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

predator1982
Imádom hogy itt mindenki annyira okos és bölcs....kicsit röhejes vagy ám

pred

tigeroo
nem tudom de utánanézek mostmár
NE LÉPJETEK A SAKKTÁBLÁRA
Vagy egyiküknek sincs semennyire se:

<#wink>

clio1616v
ha nem is teljesen provokáció, de mindenesetre arra szeretnék rávilágítani a hozzá(be)szólásaimmal, hogy

ha predi félig feketének látja a sakktáblát
te pedig félig fehérnek látod ugyanazt

akkor mindkettõtöknek igaza van: de csak félig

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Dzsini
Majd ha a többség megtanulja felismerni, és leszokik arról, hogy kiszolgálja a provokátorokat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

predator1982
Sztem meg vegyél vissza kicsit..

pred

predator1982
Egy kicsit más tészta a kettõ

pred

jah, én láttam is, amikor elástad.
én voltam az a szakállas, sáros lény, aki a nyárfának támaszkodva verte és nagyon nézett feléd
BRAT
Egy félreesõ helyen a régi és mostani házam pótkulcsait is elástam, ha kizárnám magam.
Még sose használtam õket.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

benőmenő
Hogy a szappanoperák hogyan jönnek ide, azt nem vágom, de tény, hogy nekem sem jutna eszembe benyitni máshoz. És a parkolóban is mindig figyelek, hogy ne vágjam oda a mellettem lévõhöz az ajtót.
Viszont el kell fogadni, hogy valakik nem így gondolkodnak, ezért kell zárni még a gombos ajtót is, vagy ha láthatóan szoros a parkolóhely felírni a mellettünk lévõ autók rendszámát + színét.
Mondjuk a 2 eset kicsit különbözõ, mert vadidegenekhez akiben felmerül, hogy csak úgy benyit az egy mocskos tolvaj.
Míg az autós példáknál lehet csak szimplán nem figylet/elbénázta, mert szar napja volt.
clio1616v
nem is olyan messze Ausztriában teljesen más a mentalitás, nem nyitnak be, soha nem kellett zárnom az ajtót, ugyanis ott nem lopnak az emberek

gondolj csak bele, miért is zárjuk be az autónkat parkolóban? nekem pl eszem ágában nincs más autójába benyitni sõt más autójához hozzá sem érek, kínosan figyelek, amikor kiszállok az autómból, hogy ne csapjam neki másnak az ajtót

tudniillik tiszteletben tartom azt, hogy más fenntart egy autót és energiát fektet bele, hogy úgy nézzen ki ahogy kinéz

a sok tajidióta, aki nem figyel oda meg nekibassza a bevásárlókocsit meg az ajtót, sõt tolattak is már neki - ezeknek lehet látni a tekintetében, hogy a sötétség, az RTL Klub és a jóbanroszban elérte náluk a kívánt hatást

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Dzsini
Alkalom szüli a besurranót - elég mondjuk egy gangos épület nyitott fõkapuval, és valaki végigpróbálgatja a kilincseket, hátha nyílik az egyik.
Ha nincs, még forgógomb se, akkor az elsõ védelmi kör már meg is van.

benőmenő
Hidd el van az a környék, ahol jól jön.
Nekünk kilincses, majd forgó gombos kívülrõl az ajtó és volt már, hogy megpróbáltak ránk nyitni.
Persze szépen be volt zárva az ajtó, de egy pillanatra azért belénk fagyot a sz@r is.
Tehát ami szerinted felesleges, annak nem is kellene léteznie, de pl ha orvosnál egy szál himbilimbiben vizsgálnak meg, akkor szerintem jó az a gombos ajtó, hogy kint egy türelmetlen nagymami pl ne nyisson be indokolatlanul...
A szakemberekkel az a baj, hogy irreálisan sokat kérnek sokszor a magyar jövedelmi viszonyokhoz képest. Nem csoda, hogy aki tudja, nekiáll maga, vagy hozzáértõ ismerõst kér meg és csak végsõ esetben fordul "hivatalos" szakértõkhöz. Autó esetében meg ha szerelõhöz is viszi, nem a márkaszervizbe, ahol pofátlanul lehúzzák a semmiért is (hacsak nem garanciális). Ráadásul sok szerelõ nem csak sokat kér, hanem egyszerûen csaló, átveri a naiv ügyfelet, kihasználva hogy az nem ért hozzá.
Nem csoda, hogy az államnak kell folyamatosan szigorított elõírásokkal (pl. kötelezõ gáz, villany, villámvédelmi, kémény ellenõrzések, ezek mind szépen csengetnek az ezek elvégzésére feljogosított "maffiának", nem kerülheted el õket, mert megbüntetnek) megpróbálni biztosítani a derék szakik megélhetését, azzal hogy elõírják, hogy x dolgot csak y minõsített szakemberrel lehet elvégeztetni stb.
Nálam legutóbbi apróság, 40e Ft-ba került gáztûzhely bekötése, papírok lepecsételése: 15e Ft a bolt által küldött szerelõnek. Mindez egy pár perces melóért. Rohadtul nem érte meg, inkább ugrott volna a garancia.
immovable
Ja és nem, nem zártam még ki magam. Ha így történne, gyors kiverném, míg valaki beenged.
immovable
ÉN nem ülök bele az autójába jó! 😊
immovable
Az NWO igen. 😊
benőmenő
Egyszer még alsós általános iskolásként farsang után nem találtam anyut, így egyedül mentem haza. Akkor még nem volt saját kulcsom, mobilja pedig se nekem sem anyunak nem volt még.
1-2 órába beletelt mire megoldódott a dolog, de hálistennek az akkori szembe-szomszédunk jó fej volt és hallotta motoszkálást, így nem a lépcsõházban kellett várnom, hanem beinvitált és néztük a gyerekeivel a 102 kiskutyát 😄
A második esetnél pedig otthon hagytam a kulcsot, és mire hazaértem már apu is elment dolgozni délutánra. Mobilom még mindig nem volt, úgyhogy nekiálltam megkeresni kb. az utolsó telefonfülkét a környéken (amit azóta szintén elbontottak), ami persze benyelte a pénzem és b@szott kicsöngeni, úgyhogy mehettem az egyik osztálytársamhoz telót kunyerálni. Végül fél óra múlva apum délelõttös munkatársa hazahozta apám kulcsát, így egy fél óra kellemetlenség után bejutottam a lakásba.
clio1616v
egy ajtó zárat is lehet karbantartani és nem azt várni, amíg tönkremegy

ez a baj a mai társadalommal, megvárja míg tönkremegy és kicseréli, ha rendszeresen szervizt vennétek igénybe mindenhez és nem ti magatok oldanátok meg, akkor másnak munkát adtok, ha másnak munkát adtok, akkor nekik is lesz pénzük, hogy a te munkádat megfizessék

pl te autószerelõ vagy, aki hozzád hordja az autóját meg kazános, azért ezt a kettõt mondom, mert ez mindenkinek van

ha te nem otthon állsz neki a kazánodat szerelni, hanem szakértõre bízod, azzal pénzt adsz neki - õ viszont cserébe nálad költi el a pénzét és nem sufniban javítgatja az autóját

ez nem csak kettõtöknek hasznos, hanem a társadalomnak is, mert így nincs felesleges kiadása az egyéneknek, hanem ez a társadalomnak is megtakarítás

ellenben, ha te otthon nekiállsz a kazánjavításnak, azzal azt éred el, hogy meleg vized nem lesz, ráadásul utána többe kerül majd megjavítani a hibát, mint ha eleve szakemberre bíztad volna a munkát

Misuka963
Nem zártam ki magam még sohasem ha jól emlékszek 😊

Calver
életemben eddig háromszor kellett saját lakhelyre betörni különbözõ módokon (egyszer "gombos" kilincs szopatott be, egyszer beletölt a kulcs, egyszer meg összefosta magát a zár), szerencsére jobb betörõ vagyok mint karbantartó, mindig fél órán belül sikerült szomszédoktól elcsórt szerszámokkal, ami... elmond valamit a köznép által használt zárakról, és az nem túl szép.

már várom a pillanatot amikor a jelenlegi zárral lesz valami fos és az azt követõ ajtó elõtt zokogást, mert ezen kétlem hogy átmennék fél óra alatt...

"The trees move. Do you not see it?"

tigeroo
Fenyfuggony pl?
tigeroo
Gratula a mai moslékhoz azép MUNKA volt 😊)) megvan a napi kvóta
clio1616v
még soha nem nyitott be a zárt ajtómon senki, aki annyira lusta, hogy naponta 2 ajtóbezárást és 2 ajtókinyitást sem képes megtenni az vessen magára

clio1616v
na ezzel a szubjektív nyitási elvvel párszor ki fogod magad zárni

clio1616v
az élet törvénye, hogy a rendszer ren dez etl e nség r e törekszik

ugyanis ahhoz, hogy egy rendszer rendszer maradhasson, ahhoz energiát kell befejtetni, amint nem táplálsz bele energiát onnét a magára hagyott rendszer rendezetlenné válik, ugyanis az az alacsonyabb energiájú állapot

namost, ha egy autót nem tartasz rendszeresen karban, akkor teljesen normális, hogy meghibásodik

Molnibalage
Én voltam. Agyad még most sincs...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

és tényleg az. tejipari mérnöknek hívják
Lacee86
Az is mérnöki munka. V=r^2*pí*m 😊)

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

jazzy
Én sajtkészítõ vagyok
Lacee86
Ez is mérnöki munka. Mind mérnökök vagyunk.

Dzsini
csak fel ne add a mérnöki munkádat miatta...

az sokkal faszább, mikor meghal az immo benne és hiába dugdosod bele a kártyát, nem indul el 😄
az, hogy kintrõl nem tud benyitni senki, pl
Lacee86
Ez saját fejlesztés. Csak még kivárok, keresem a piaci rést, és amikor megvan a megfelelõ pillanat, jövök, és ütök.

<#eljen><#vigyor>
SötétBarom
Ugyan ilyen gecimenõ fos rönója volt az egyik spanomnak is, aztán egy zárlatos akksi keményen leszopatta. 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Dzsini
De az nem Apple gyártmány, úgyhogy vacak.

Lacee86
Nekem olyan záram van, amiben van egy szenzor, ami az agyamba épített elektromos impulzusmérõvel van mágneses összeköttetésben. Ha az agyam idegsejtjei olyan elektromos impulzust generálnak pusztán a gondolattal, hogy be akarok menni, akkor ezt a jelet az impulzusmérõ ki is bocsátja, amit vesz a zárba épített szenzor, és így nyílik ki az ajtó.

clio1616v
ez jogos 😄

így már minden világos, köszönöm a mindenre kiterjedõ magyarázatot

clio1616v
nekem az autómhoz egy kártya van, ami ha nálam van és másfél méteres távolságba megyek vele, akkor a kilincshez érve(infrasenzor) nyitja az ajtót, de ha megnyomom a kilincsen lévõ központi zárógombot, akkor bezáródik

nem tudom bezárni a kulcsot az autóba, mert a senzor érzékeli ha nyitom, mivel 1,5 méteres távolságban van a kártya nyitja

arra az esetre ha a kártyát elektromos árammal ellátó elem lemerülne(amire az autó figyelmeztet jóval a lemerülés elõtt, illetve a karbantartások alkalmával ellenõrzi a szerviz) van a kártyában egy mechanikus pótkulcs is sõt az autóhoz 3 ilyen kártya van hozzárendelve

ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy igencsak hibás zárnak kell lennie, annak amit lakásra tesznek, hogy kizárd magad

az, hogy kevesebb anyagból ki lehet önteni a zárat 😊

clio1616v
és ebben mi a jó?

Dzsini
És az engedelmes kiskutyák már ugranak is, ahogy füttyentenek nekik...