127612
  • videobaby
    sosem repültem, nem is szeretnék.
  • Blum
    Ezt mondjuk én se értem....
  • Blum
    Bármilyen repülő jöhet, szeretek repülni.
    Helikopter is jöhet.

Utaztam már minden szir-szarral, mindegyik jó volt. Bár volt egyszer egy igencsak fosatós repülés is, valamilyen kisgéppel (Cessna?) mentünk be a város fölé és rohadt nagy szél volt...ahogy dobálta azt a kis rozsdás fost a szél az egy kicsit para volt.

Helikopterrel még csak egyszer mentem de nagyon király volt. Igaz csak egy permetező volt de az se volt mai gyerek. Nagyot dobott az élményen, hogy a fülke körben teljesen üvegezett volt (még a lábam alatt is) szóval fasza volt a panoráma.

Vadászgéppel még nem mentem (vittek) de kipróbálnám.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.09.07. 13:22:21
  • Kata
    clio, téged banmegkerülésért hogy-hogy nem szankcionáltak még? Mi ez a kivételezés?
  • ayurnara
    európai céges utakra általában repülővel megyek
    Párizs, Amsterdam, London, Svájc és Spanyolország volt eddig a repülős célpont

saját célból még nem repültem, bármilyen géppel szívesen repülnék

első alkalom tetszett legjobban még 2005-ben, amikor Amsterdamba utaztunk egy kiállításra
    a legjobban a gyorsulás tetszett és a reggeli indulással nagyon szépen lehetett látni, ahogy a felhők fölé emelkedik a gép és a felhők már alattunk így nem takarják el a kék égboltot
  • Lacee86
    Még sosem repültem, de nagyon szívesen kipróbálnám. Természetesen csak megbízható helyen és körülmények közt.
  • Kata
    Imádok repülni, többször repültem nagy utasszállítóval és kis géppel is. Műrepülni is voltam néhány alkalommal, az szenzációs élmény volt.
  • dartonite
    Barmilyen repulo johet,nem parazom.
    Helikopter na az mas teszta,ott azert tele volt a gatyam.
  • Freeda Krueger
    Még sosem repültem,lehet kipróbálnám
  • Fbn Lx
    még sosem repültem, idegenkedek tőle, hogy rábízzam az életemet egy gépre
    oké, hogy egy autóbalesetre nagyobb az esély, de ott legalább közel sem 100%, hogy meghalok, ha bekövetkezik
  • jazzy
    Őszintén szólva a tököm se tudta mennyi a max, de ezt hosszabb volt leírni, mint 1 szót válaszként, végülis a válaszomat így is megkaptam.
  • videobaby
    tök mindegy, felőlem.
  • Fbn Lx
    mindenkivel indokkal tesznek szinte mindent
    kérdés, hogy az indok megalapozott-e, és mennyire szubjektív
    az sg politikai berendezkedése tipikusan ilyen seggfájósmodikrácia
  • Fbn Lx
    hogy a kérdéshez is hozzászóljak: szeretném
    nagybetűvel, iniciáléval
  • milk4
    Mindenkit valami indokkal bannolnak. Ő miért kapjon ez alól felmentést?
  • Freeda Krueger
    Hidegen hagy...
  • QuippeR
    évi 500e a max, szerinted?
  • QuippeR
    tudtommal a felmondási idő csak a munkáltató felmondása esetén változik az évek alapján. ha te mondasz fel, annyi a felmondási idő, amennyi a szerződésedben vagy a munka törvénykönyvében van, tipikusan 30 nap.
  • Bazsalusz
    Nem
  • karajjj
    egyébként ha clionak szerveznétek gyászmisét, akkor tudok egy jó papot...
  • Lacee86
    Azért azon meglepődtem, h 251 ezer az átlag éves Cafeteria. Azt hittem, h az legalább átlag feletti nálunk, de nem. Na jó, az igaz, h az eloszlás nem derül ki az átlagból, így önmagában ez az adat édeskevés.
  • Blum
    Nem
  • jazzy
    Egyébként itt havi, vagy éves cafeteriáról beszélünk?
  • dartonite
    A felmondasi ido attol fugg hany eve dolgozol adott cegnel.En mar nagyon regota,igy szamomra harom honap lesz a felmondasi ido.
    Ez a Hewlett Packard.Ebben az iparagban legalabbis igy volt es igy is lesz valoszinuleg.Azert nem ugy megy a betanitas hogy valaki beesik az utcarol es azonnal tudja kezelni a ceg sajat fejlesztesu programjait,tudja hogy melyik ugyfellel hogyan kell beszelni,kik a SPOC-ok,hogyan mukodik a problem,incident management,ido mire megkapja a laptopjat/telefonjat,a ceges hozzafereseket,accountokat beallitani,stb..Szoval varhatoan be kell tanitani az utodot meg akkor is adott esetben egy masik orszagbol valo dolgozo veszi at a feladatokat.Az mas kerdes hogy valaki aki el akar menni mennyire lesz lelkes,de a latszatot fent kell tartani.
  • karajjj
    Mondtam, nem tehetek róla, hogy problémáid vannak a szövegértelmezéssel. Egyébként ha benne van a munkaszerződésedben, hogy mennyi a felmondási idő, akkor lehet akár 6 hónap is, láttam már olyat is...
  • Dzsini
    Bármelyik, ahol úgy döntenek:
    A felmondási idő, munkavégzés alóli felmentés
    A felmondási idő szerepe az, hogy ezáltal mind a munkavállaló, mind a munkáltató kellő időben tájékoztatást nyerjen a másik fél szándékáról és felkészülhessen a munkaviszony megszűnésére: a munkavállaló előkészíthesse új munkaviszonyba lépését, a munkáltató pedig a munkavállaló pótlását.

A felmondási idő legalább 30 nap [Mt. 69. § (1) bekezdés]. A munkáltató felmondása esetén a 30 napos felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött
    három év után öt nappal,
    öt év után tizenöt nappal,
    nyolc év után húsz nappal,
    tíz év után huszonöt nappal,
    tizenöt év után harminc nappal,
    tizennyolc év után negyven nappal,
    húsz év után hatvan nappal

meghosszabbodik [Mt. 69. § (2) bekezdés].

A felek egyébként a törvényben foglaltaknál rövidebb vagy hosszabb felmondási időről is megállapodhatnak [Mt. 43. § (1) bekezdés], megállapodásuk azonban a hathavi felmondási időt nem haladhatja meg [Mt. 69. § (3) bekezdés]. A kollektív szerződés az Mt. 69. § (1) bekezdésében foglaltaknál hosszabb felmondási időt is megállapíthat [Mt. 85. § (3) bekezdés].

forrás (ahogy mondtam nem árt a törvény ismerete, ha már a hatálya alá tartozol)

Szükség lehet akár 3-6 hónapnyi időre, ha a pótláshoz különleges dolgok kellenek - pl. biztonsági előírások, különleges oktatás, stb. - és nem 1 hét alatt az utcáról behívnak valakit az előző dolgozó helyére.
    Például komoly pénzeket kezelő helyeken, vagy ahol felmerülhet az ipari vagy másféle kémkedés esélye, ott nem fognak 1 hónap alatt választani.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.05. 13:24:36
  • hugopareiros
    Nem. Te még mindig nem tudsz értelmesen érvelni és fogalmazni.
  • hugopareiros
    3 hónap? o.O
    Az 1 hónap még oké, az lehet egy hosszabb SCRUM futam és utána úgyis indul az új, tehát új embert is tudnak berakni oda. na de 3?
    Melyik cég ez?
  • karajjj
    #120283 -ban én is ezt írtam...
  • hugopareiros
    Értem. Csak nem találkoztam még ilyennel, sőt senkivel aki ilyet tapasztalt.
  • dartonite
    Ez pontosan igy van.Fegyelmit is kaphatsz ha nem felel meg a munkavegzesed az elvartaknak.En egy vilagviszonylatban is eleg jo nevu IT cegnel melozom es minden esetben ragaszkodtak a felmondasi idohoz.(legyen az 1 vagy 3 honap).Esetemben ugyanez varhato.
  • karajjj
    Hagyd rá, az ő világában nem így működik!
  • immovable
    Leszarom.
  • Dzsini
    Érdemes a Munka Törvénykönyvét megnézni (és ismerni is esetleg), ott azért vannak olyan dolgok, ami miatt a munkaadó és a munkavállaló is megütheti a bokáját - pl. felmondási idő alatt ha nem végzed el ugyanúgy a munkád (annak ellenére, hogy nem mentettek fel munkavégzés alól), akkor abból gondok adódhatnak.
  • jazzy
    Ha nem csinál semmi megsérti a szerződésben aláírtakat, azért általánosságban igaz, hogy akik felmondtak azok szarnak bele, de csinálják a dolgukat, ha kevésbé is.

De itt az alap munkások is viszonylag, egy gyári munkáshoz képest, bonyolult rendszereket kezelnek.
    Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.09.05. 13:09:49
  • karajjj
    Mondtam már, hogy ne a gyári szalagsori dolgozóból indulj ki, meg a segédraktárosból, vagy rendszerkezelőből, akiből "12 egytucat" van.
  • hugopareiros
    Tehát inkább kifizetik azt a + hónapot, hogy bemenjen és ne csináljon semmit se?

4 gyárat ismerek csak közeli ismerős / családtag által: Fényszarusi Samsung, Nyíregyházi Electrolux, Berényi Jászplasztik, Hatvani Bosch.
    Egyiknél se marasztalják a gyári munkást ha menni akar.
  • karajjj
    Privát szférába? Ne haragudj meg, de azok után, hogy a recskázás volt kérdés, meg igen komoly kibeszélés is volt róla, szerintem a fizetés dolog lófing ehhez képest.
  • hugopareiros
    Ez számomra is érdekes. Ez valami magyar szokás. Nekem kell küldenem a cégnek bérigényt, nem ők írják ki, hogy "tapasztalattól függően 200 - 400", mint tőlünk nyugatabbra levő országokban szokás.

ITs előtt a Nebunál voltam interjún és utolsó körben derült ki, hogy hát ők csak 125-re gondoltak, nagyon maximum 150. Megspóroltunk volna egymásnak ~6 órát ha ezt az elején tudom.
  • Lacee86
    Egyesek = én? :)