127612
-
Más módszer a tuti, mégpedig...
Egészen egyszerűen annyi hogy AKARJ nyelvet tanulni. Nem azért mert kötelező, nem azért mert muszáj, hanem mert TE ezt akarod.
Semmit nem ér ha külföldön vagy de alig érintkezel másokkal, ugyanúgy nulla értéke van a lexikális tudás erőltetésének, mindenféle logika nélkül.
Ha valamelyik nyelv komolyabban érdekel, szinte mindegy hogy honnan tanulod, kiváló oktatóanyagokból nincs hiány. Az viszont nem árt ha van egy konzultáns, aki időnként kijavítja a nyelvtani/kiejtésbeli hibákat.
Az én személyes véleményem szerint mindennél fontosabb a kifejezések ismerete, mert hiába a szavak ismerete, ha fogalmunk sincs hogy mit fejez ki azzal a pár (szerintünk) oda nem illő szóval a másik. -
F1re #54264 Az iskola, hiszen ott bevált módszerek szerint tanítanak.
erre nyomtam de sztem mind joh !
mindnehol joh tanulni még ha csak játszol külföldiekkel akkor is tanulod.. -
Fbn Lx #54263 muszáj voltam a más módszerre szavazni, szerintem:
az iskola alap, egy nyelv nyelvtani szabályaival is tisztában kell lenni valamilyen szinten, de az a szar, hogy a tanáron múlik. Nekem volt már nagyon rossz nyelvtanárom is, hiába láthatóan szerette a nyelvet, amit tanít. Aztán az iskolai tanulásnak a leghatékonyabb kiegészítője a kockaszar életmód, amikor élő környezetben szépen folyóbeszélt angol/német/orosz stb. nyelvet hall az ember, megismerkedik a fantáziavilágban minden létezhet alapon olyan kifejezésekkel, amiket iskolában csak később, vagy tán nem is tanítanak, valamint ráérez a kiejtésre. -
Más módszer: Kimenni az országba és ott rákényszerülve megtanulni. Haez nem lehetséges, akkor filmek. Ott lehet normál kiejtés is tanulni és nem lesz plö: brékfászt, szörtiszríszáuzend, stb. -
iskola esélytelen, nyelvtanár az sokat segíthet, de az igazi a külföld, mikor rá vagy kényszerítve. legszarabb, hogy hiába tanulod meg egyszer, nem használod, felejtésbe merül... -
ZsirosKenyer #54260 Én anno cartoon network-ből + gémekből tanultam meg angolul. Középiskoláig még angolórám sem volt, gimiben pedig inkább mással foglalkoztam mint a tanulás, ezekután 11. osztályban simán meglett a középfokú C. -
zotja #54259 kicsempészed magad külföldre oszt megtanulol
-
Rundstedt17 #54258 "1. A most futó sorozatokban annyira atikulálatlanul beszélnak, hogy egyszerűen én nem értem, hogy mit mondanak. Nem lefordítani nem tudom, egyszerűen nem hallani semmit[/b[ abból amit gagyognak és ezt még gyorsan is teszik. Angol felirattal a nagy részét mégis értem..."
Szerintem ezzel mindenki így van,tényleg elég furcsa felirattal mindent értesz de felirat nélkül alig lehet felfogni.
-
Na, ez kicsit eltoltam... -
A fentiek együttes használtata. Nyelvtanár mindenképpel kell legalább egy köépfokú szintig szerintem.
A külföldiekkel való kommunkiáció és nyelvtanulás meg egy kicsit legenda szagú nekem. Miért? Mert, ha megértik, hogy mit akartál mondani, akkor nem javítják ki arra, hogy mit kellet volna mondani. Ha valami új nyelvtani szerekettel találkozol ő nem fogja tudni elmondani, hogy ez akkor mi, mert nem nyelv tanár. Ez olyan, mintha az autca emberétől megkérdezetd ott, hogy a kivételeket sorolja fel az igék közül, amik múlt iődben változnak. Ő erre azt mondja, hogy mit? Vannak kivételek? Ő ezt valszeg nem tudja, mert ösztönösen használja őket. kb. 2 éve vagyok tagja egy nemzetközi szimulátor fejlesztő csapatnak és tényleg fejlődött az angolomo, de nem olyan egetrengető szinten. Régen egész jól tudtam, de kétszert 3 hónapos tanfolyamat alatt szereztem vissza annak a tudásnak egy részét, amit gimiben már tudtam. Miért? Mert nagyon ritkán használtam egyes formákat és szerekezeteket. Magamtól soha nem kapartam volna elő őket.
(Mástól hallottam ezt, hogy eljátszotta ezt a vendéglátójával és pont ez volt a végeredmény.)
A filmsorozatokkal az a baj, hogy téves képzetet kelthetnek az emberben.
1. A most futó sorozatokban annyira atikulálatlanul beszélnak, hogy egyszerűen én nem értem, hogy mit mondanak. Nem lefordítani nem tudom, egyszerűen nem hallani [b]semmit[/b[ abból amit gagyognak és ezt még gyorsan is teszik. Angol felirattal a nagy részét mégis értem...
2. Ha valami csoda folytán megértenéd akkor is a sorozatok között iszonyat nagy szakadékok vannak. Egy Stargate vagy heroes viszonylag könnnyű nyelvezetű, de egy Dr. House az még orvosi szövegek nélkül olyan brutál, hogy alig értem meg elsőre sokszor a felét annak, amiről dumálnak, amgol felirattal. -
Cat 02 #54255 Igazából mind1 együtt :)
Nekem suli + sorozatok kombó bevált. -
erre szavaztam: Más módszer a tuti, mégpedig...
Kimész az adott országba egy évre, tuti megtanulod a nyelvet.
de:
[/b]Az iskola, hiszen ott bevált módszerek szerint tanítanak.
Különtanár, csak ő tud elég figyelmet fordítani a diákra.[/b]
Ezekkel is meg lehet tanulni, főleg a nyelvtan részét, de beszélni csak akkor fogsz igazán tudni, ha külföldivel társalogsz.
Filmek, sorozatok nézése, felirattal / felirat nélkül.
A beszéd megértésének javítása érdekében jó, sőt szinte tökéletes. :) -
az összes együttvéve. tuti siker. A lényeg az, hogy keress valakit/valakiket, akivel tudsz angolul beszélni, és kikapcsolódásképp próbálj meg beszélgetni.
Kockáknak pl ott a TeamSpeak valami külföldi szerón lévő MMO-hoz :D -
DIESEL DOG #54252 Más módszer a tuti, mégpedig...
A fentiekből kiemelve párat: külföld, külföldi fórumok látogatása, idegennyelvű nem feliratos filmek, műsorok a TV-ben, esetleg egy különtanár. -
A fentiek keveréke nálam bevált.
Tehát: az iskolában az órákon figyelni kell, meg kell csinálni a házi feladatot, az esetleges plusz fordításokat, mindent. Otthon filmet kell nézni, a legjobb az, ha a felirat sem magyar. Esetleg ha net előtt ül az ember, lehet olvasgatni külföldi oldalakat, olyan témában, ami érdekli az embert, ez is segít valamennyire. Ha valakinek a nyelvtanulás csak annyiból áll, hogy beül a suliba arra a heti pár órára, annak szerintem sokkal hosszabb lesz az útja a nyelvvizsgáig. (Persze kivételek lehetnek, van akinek ehhez van érzéke, és könnyen tanul nyelveket) -
Nem tudom... -
Nehéz kérdés, de inkább a nemre szavaztam.
Van aki ártatlan. -
Mennyire érdekli azt akit apa megdob pár 10, 100 millával hogy kitől, milyen áron "lett" a zseton.
Vedd el, költsd el, és lépj át másokon. Ez a jelszó.
Remélem beledöglik mind a kokainba, de még jobb lenne ha a heroin segítené át a túlvilágra őket. Esetleg egy jó kis karambol az új merdzsóval/bömössel.

-
Taki29 #54247 Tipikusan az az eset , mikor a nagyjaink a gyerek , meg a feleség nevére íratja a házat , autót stb.. Ha bukik az üzlet akkor neki semmije nincs akiktől meg elcsalta azok csak néznek , és várják vissza a nehezen összekuporgatott pénzüket .
Én nem engednék ilyet . Ha a gyerek nevére került a ház az APEH dolga volna , hogy utána nézzen a dolognak , hogy az az összeg után be volt-e fizetve az adó stb...stb..
Épp ezért kellene a gyerek vagyonával is felelni .
Persze ez alól kivételt képezne az az eset mikor igazolni tudja , hogy neki volt annyi keresete . Ehhez semmi köze senkinek .
Remélem érthető voltam . -
F1re #54246 na volt időm még 1x elolvasni és Ne érje hátrány. Ők nem tehetnek róla, ha beleszülettek a jóba.
szavaznék ha ujra lehetne :D -
Ha csalással/lopással szedte össze azt a pénzt az őse, akkor milyen jogon tarthatná meg, ha tudjuk, hogy bűnös úton gazdagodott meg a család? -
Mutasd az eredményt. -
Fbn Lx #54243 lehetek a haverod? -
középsővel értenék egyet de a tartozás is öröklődik -
A minimum? Jó, hogy nem rögtön kivégzed szerencsétlent... -
Tényleg elég gyatrák az opciók, de jóbarát, megvan a sanszod, h beküldj vmi sokkal ütősebbet, hajrá! -
lol -
kocsisgabor9999 #54238 Hát te nagyon kemény vagy. -
Mutasd az eredményt. -
követelek egy új szavazási lehetőséget
"A KÉRDÉST MEGFOGALMAZÓ EGYÉN KÉPENRÚGÁSA"
köszönöm. -
F1re #54235 Mutasd az eredményt.
felse fogom a kérdéstse meg a leirástse:D -
Rundstedt17 #54234 Vagyon elkobzás a minimum. -
kocsisgabor9999 #54233 Azért megnézném hogy dolgozna a kapaföldön.
-
kötelet nekik! -
ba32107 #54231 Ebbe a kérdésbe pont nem javítottunk bele. Ugye, hogy szükséges néha átírni? -
Mit gondolsz, érjen hátrány valakit a szülei bűneiért ha abból ELŐNYE származik/származott?
abból nem igazán származhat előnye, ha az apja sorozatgyilkos. bár ki tudja. -
Ne érje hátrány. Ők nem tehetnek róla, ha beleszülettek a jóba. -
nem tom,ki fogalmazta meg a kérdésre a válaszokat...de a bűn alatt,csak a pénzt lehet érteni?...
amúgy szerintem,nem lehet elítélni...de persze úgyis elfogják... -
Ne érje hátrány. Ők nem tehetnek róla, ha beleszülettek a jóba.
De nálad a pont Balu:-) -
Ez így nem definiálható. Ha, a gyerek nem olyan szarházi, mint ősei, akkor tud önkritikák gyakorolni.
Viszont képzeljük el az alábbi hipotetikus helyzetet. Van egy dikatúrában valaki, aki valakiktől elvett vamiban és valamiből is él. Aztán forradalom lesz és őket szépen megölik. A tulajdonukat szépen visszaadják vagy elveszik. Akkor mos tegyük fel, hogy a valakinek van mondjuk két kis gyereke. Akkor most őket szopassuk meg, mert az apaja mondjuk egy tetű volt?
Ez tipikusan olyan kérdés, hogy nem lehet rá válaszolni. Egyedi mérlegelést igényelne minden konkrét eset.