127612
-
#126932 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik -
#126931 Szóval a halevő vegán szerint a hal nem is állat. -
#126930 "rendszertani besorolás" terén valakinek az étkezési szokásai mit számítanak?
A halevő vegán az kb. az a szint, mint aki benzines aggregátorról tölti az elektromos kocsiját
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.06.20. 12:37:10 -
#126929 Ahogy tetszik. Biológiai doktorátusom nincs, így mélyebben nem merültem még el a témában.
Mellesleg még a vegánok közt sincs teljes egyetértés a halak rendszertani besorolásáról. Van aki vallási okozatokra hivatkozik a véleménye kapcsán, mások meg biológiai tényezőkre.
Ha lesz egyszer majd hivatalos döntés a témáról, én is fejet hajtok majd előtte. Addig meg...
-
#126928 A hal is gerinces állat, ergo úgy gondolom, hogy húsnak tekinthető. Az, hogy teljesen más összetételű, szerkezetű, és teljesen máshogy hat az emberre egészségügyi szempontból, az még ezen nem változtat. A köszvény kialakulásához is csak bizonyos típusú húsok túlfogyasztása okoz kockázatot tudtommal (pl. sok szárnyas fogyasztásától szerintem nem alakul ki). -
#126927 Én most hallom itt először renegát kollégától ezt a fajta MH-t. Kicsit mint a - ha nincs nő, jó a guminő - érzésnek hangzik. De amíg nem kóstolta az ember, nem tudhatja... -
#126926 Szinte minden nap.
Mesterséges húst inkább kihagynám. Már a nevétől is a hideg ráz. :) -
#126925 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A húsfogyasztás sokaknál köszvényt is okoz. De a hidegvérűektől (ideértve a halakat is) soha senki nem kapott még köszvényt.
Ergo: nem minden faszság ami annak tűnik.
Ám ettől függetlenül, hinni lehet abban a faszságban is, hogy a hal is hús. -
Renegade #126924 szintén, szinte minden nap, viszont ennek apropóján fel is fűznék egy új kérdést:
nagyot megy mostanában a mesterséges hús, fogyasztanád?
húsevőként elképzelhetetlennek tartom, hogy lecseréljem a rendest húst
húsevőként teljesen elképzelhetőnek tartom
vega-vegánként még a mesterségeset sem
vega-vegánként, persze, hiszen így nem hallnak meg állatok
egyéb, kifejtem -
#126923 persze, hogy az. ne higyj el minden faszságot -
#126922 Minden nap, szinte nincs is kivétel. Esetleg akkor nem, ha müzlit eszem reggel, rántott sajtot ebédre és valami péksütit este. Vagy ha halat, bár szerintem igazából az is hús. -
#126921 Szinte minden nap, még ha csak keveset is, és az sem színhús. (Pl. fasírt vagy virsli.) -
#126920 Heti 1-3, néha még ritkábban.
Jó a téma, de túl sok mondanivalóm akad róla, így innentől inkább spoilerezem hogy ne foglaljam a helyet túlzottan.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Különböző beszélgetési fázisokban, különböző kultúrájú emberekkel néha az a benyomásom, hogy fingjuk sincs róla hogy a hús konkrétan mit is jelent.
Mondom én, hogy értelmezem:
1. színhús - általában állati eredetű, emberi fogyasztásra alkalmas főtt, párolt vagy sült készítmény. Én a nyerset és a nem állati eredetűt nem sorolom ide, számomra az ehetetlen. De ha valakinek az a heppje, áldásom rá. Ami a lényeg, más összetevőt nem tartalmaz.
2. hús tartalmú készítmények - na ez a bővebb csoport. Ide tartozik minden olyan készítmény, ami tartalmazHAT húst is. Ilyenek pl. a hambihoz kapott marhahús, pulykahús elnevezésű (és egyéb) érdekes titokzatos készítmények. Továbbá különböző gyanúsan olcsó virslik, párizsik és egyéb felvágottas társaik. Ha szerencsénk van, némi mennyiségben valóban tartalmaznak színhúst is, bár néha vannak kétségeim, hogy nem e csak a nevükben
3. húsként félreértelmezett egyéb biológiai rendszerek pl. halak, békák, rákok, kígyók stb.
Ezek nem húsok, mert szerkezetileg izomrostokból tevődnek össze. Ha valaki netán nem tudná még, a fő különbség az izom és a hús közt annyi, hogy az izom az egy összehúzódásra alkalmas szerv, miközben a hús pedig nem az.
Pont emiatt a pacal sem hús. Mert az meg marha előgyomor, ami szintén izom. Én ettől jobban elmagyarázni úgysem tudom, akik meg nem akarják megérteni, azokat meggyőzni úgysem lehet. Nekik továbbra is hús a hal is, meg a pacal is például.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.06.19. 08:34:55 -
#126919 Szinte minden nap. -
#126918 Új szavazás. -
#126917 Akkor ez lesz előbb. -
#126916 Milyen gyakran eszel húst?
- (szinte) minden nap
- heti 4-5 alkalommal
- heti 1-3 alkalommal
- havonta egy vagy néhány alkalommal
- ritkábban
- egyáltalán nem eszem húst -
#126915 Holnapra tolódik. -
#126914 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- Hé öcsi! Ne úszkálj abban a tóban, ott krokodilok vannak!
- Nem beszélni jól magyar, lenni arab diák. Nem ért mit mond...
- Csak ússzál szépen tovább! Ügyes vagy!
Ezt nem lehetett kihagyni, bocs.
Jöhet a nyelvvizsgás, továbbtanulós szavazás. -
#126913 A múlt heti lezárva és még nincs új betéve. De van egy ötletem már. Nyelvvizsga + továbbtanulás kérdése. -
#126912 Még nem volt. Esetleg belevehetnéd az autós légkondikat is az épület-légkondik mellé.
Ha még nem gondoltál rá... -
#126911 Just:
"Poll is closed."
wtf? -
#126910 Kérdésjavaslatok?
Légkondis kérdés volt már? Én nem találok archívumban.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.17. 10:28:51 -
#126909 Új szavazás.
Elnézést, elfelejtettem, hogy tegnap hétfő volt. -
Renegade #126908 Nálam 20 év (nem teljes, voltak üresjáratok), 7 cég, a sima szerviztechnikustól, a középvezetőig, az elmúlt 5 évben meg reszelgetem a GSM-R-t,külföldet már múltkor kifejtettem.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.06.08. 21:38:30 -
#126907 Az kemény. -
kamionosjoe #126906 12 éve dolgozom, ez a mostani a 17. munkahelyem, 4 különböző országban. A legrövidebb 2 nap, a leghosszabb kicsit több mint 2 év egy cégnél. -
#126905 Akkor a 3. hely nem jött be. :) -
#126904 A szavazók száma érezhetően megugrott úgy, hogy a HTKA.hu-n is futtatom már a kérdéseket. -
Freeda Krueger #126903 21 éve dolgozom, és a negyedik helyen jelenleg.Az első helyen 5 év, a második 13,a harmadik fél év, és 4. éve itt.. És 17 év minőségellenőrzés területén.
-
#126902 7,5 éve dolgozom. A mostani a második munkahelyem. Az elsőben 4,5 évet töltöttem (2 poziban, 3+1,5 év), a jelenlegiben is a második pozim ha úgy vesszük. Itt az elsőben bő 2 évet töltöttem, a jelenlegiben lassan 9 hónapja vagyok. -
#126900 7 éve ugyanott. -
#126899 8 éve. Abból 3 Pozsonyban callcenteres/L1 tech support/stb-ként, utána 5 év SW fejlesztőként Pesten. -
#126898 Új szavazás. -
#126897 mondjuk ez nem csoda,a város közlekedése a villamosvonal prioritása miatt kb.katasztrófa lett a K-Ny tengelyen,a déli tehermentesítő meg már nem mentesít semmit a sok belvárosi variálás miatt+több rajta a lyuk,mint lakótársam 6 éves boxerén.
ja,azt még hozzátenném hogy mióta sikerült a tömegközlekedést "megreformálni" (=már nem veszteséges),azóta hétvégente többet vársz a megállóban,mintha kocsival elmész a város egyik végéből a másikba :D de ez hétköznap sem sokkal jobb...
Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2019.06.04. 16:57:40 -
#126896 Egy régebbi tömegközlekedéses szavazáshoz kapcsolódó cikk, kíváncsi leszek mennyire válik be.
"MVK bevezeti az Autós bérletet"
link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.06.04. 01:46:17 -
#126895 Munkás jöhet. -
#126894 Vagy az E3-mal kapcsolatos kérdés? -
ToxiMaxi #126893 Fogászati kérdés? Mennyire vagy tájékozott, ha fogorvoshoz kell menned?
Olyasmire lennék kíváncsi, hogy mennyire tudja egy átlagember (már ha van itt ilyen ;) ), hogy mi az esztétikus, mi mennyibe kerül,
és milyennek kell lennie egy jó pótlásnak. Na, ehhez kellene összerakni pár jó választ. -
#126892 Zrínyi 2026 haderőfejlesztéssel kapcsolatos kérdés?
Munkaerő piacon töltött idő + munkahelyek számára vonatkozó kérdés?
Egyéb javaslat?