127612
-
30 órára bejelentve, a hivatalostól eltérő bérezés mellett. Munkaidő függvényében a legális/fekete jövedelem aránya 70:30, 50:50 százalék között változik. -
Kiemelt állami megrendelésre dolgozó cégeknél is a dolgozók egy része így van fizetve. No comment... -
Teljesen laikusként: gondolom vannak jelek, amikből lehet látni, hogy minimum gyanús a cég, ez alapján, ha nekifekszenek a könyvelésnek, akkor csak látni valamit. -
fonak #120678 Nehéz bizonyítani (egyik félnek sem érdeke feljelenteni a másikat), a politikusokhoz közel álló cégeknél is ugyanez megy stb. -
Az ilyen helyeken a f@szért nem tud megjelenni a NAV? Gondolom nem egy-két milla országszinten az így elcsalt adó. -
mi ez a "mostanában"? szerintem ez évtizedek óta így megy sok helyen.
nekem eddig csak teljesen fehér jövedelmem volt amúgy, és az ismerősök jelentős részénél szintén ez a helyzet. de nyilván mindenki más körökben mozog. -
karajjj #120675 #120667 a divat a mostanában, vagy ha nem is minimál, hanem 20-30-cal fölötte, de nagy divat a boríték -
A munkahelyemen kb 1500 ember dolgozik. Mindegyik bejelentett. -
Ez még nem fekete öv, mert nem egy elemes statisztikából extrapolál a végtelenbe. Pont. -
Fbn Lx #120672 a feketeöves fokozatodat molninál szerezted -
Miért irányít át ez a cuccli ?:( -
karajjj #120670 Persze, hogy tartalmazza a bejelentettet, csak arra kevesen gondolnak, hogy ami után nem fizet járulékot, az után nem is fog visszakapni semmit. -
karajjj #120669 erre értettem azt, hogy zsebbe is jut a fizetésből -
hugopareiros #120668 "nagyon sokan meglepődnek, mikor alacsony álláskeresési járadékot állapítanak meg nekik, mert kevés volt a bejelentett jövedelmük"
A bejelentett jövedelmet tartalmaznia kell szerződésnek, amit ugye mindenki elolvas és csak utána ír alá. -
vagy mindenki minimálbéren van bejelentve és kézbe kapja a maradékot -
karajjj #120666 maradjunk annyiban, hogy van alapja annak, amit mondok, nagyon sokan meglepődnek, mikor alacsony álláskeresési járadékot állapítanak meg nekik, mert kevés volt a bejelentett jövedelmük -
Itt kb. senki. :D -
"az én alacsony számosságú mintám pontosabb, mint a te alacsony számosságú mintád" -
Nálunk egyáltalán nem. -
karajjj #120662 Elég ritka dolog mostanában... -
Vagy sokan teljesen be vannak jelentve, fura mi? -
karajjj #120660 Látom, sokan nem merik bevallani, hogy zsebbe is jut a fizetésből... :D -
Igen, teljes mértékben. -
Be vagyok jelentve, de a fele okosba megy, ahogy azt kell. A politikusok mutatják az utat. -
:D csoda hogyha az egyik tovább tart majd egy hétnél...
-
Blum #120656 Bejött az élet, mi? :D -
Nem dolgozom, ha minden igaz szerdán egy beszélgetés alkalmával majd felvesznek és én is dolgozni fogok.
Előző kérdésről meg lemaradtam :( jelenleg 26-27 órája :D -
Blum #120654 Igen...azért nincs étvágyam már hetek óta :D -
akkor teis mindenben az áfás számlákat látod?:D -
Blum #120652 Én inkább gonosz lettem :) -
Ja, vagy úgy. Azt hittem rendes vállakozó vagy. -
Blum #120650 Eleve az, hogy minden hónapban -70k-ról indulok. KATA-s nem lehetek, úgyhogy ez maradt. Ezt mondjuk tudtam az elején is, gondoltam nem gond azt pár nap alatt megkeresem..aztán ott van még a könyvelő, leírások, papírmunka, stb.
Az már hab a tortán, hogy a NAV -bánat tudja miért- minden héten telefonál, hogy kell neki ilyen igazolás, olyan elismervény, menjek ide, menjek oda, vigyem be és egyébként is rohadjak meg amiért dolgozni akarok.
Jelenlegi "munkáltatóm" rendesen felültetett a hintára amikor ezzel megdumáltak..nem arról van szó, jól keresek de ennyi szarakodást.....
Kurvára nem értem, hogy egy biztosító társaságnál, mint pénzügyi tanácsadó mi a tökömért kell vállalkozónak lenni..nem csak nekem, az összes kollégának. A jogilag igencsak érdekes jutalék rendszerről már nem is beszélek de mindegy is, az már nem ide tartozik.
Szóval abszolút működőképes lenne ez a rendszer ha az ilyen-olyan hivatalok nem szopatnák feleslegesen az embert. Bezzeg amikor először szambáztam el a NAV-hoz akkor Úr voltam, most meg felmosó rongy.
Erőteljesen keresek egy olyan céget ahol ezzel nem szopatnak (jelenleg csak egy van, a Gr*upama) de az meg elég tré...márhogy nem a szolgáltatások hanem a jutalék. -
kamionosjoe #120649 Teljes mértékben feketén dolgozok. Kéményseprő vagyok. -
igen, teljes mértékben. rendes munkaadóm van. -
Tudtommal teljes mértékben.
Blum, ezt kifejtenéd? Érdekelne. -
Blum #120645 Vállalkozó vagyok.
De már nem sokáig mert f.sz kivan az egésszel....mondták, hogy szopni fogok de hogy ennyit.... -
én vagyok az egyetlen akinek van mellékes is? :D -
Freeda Krueger #120642 igen,teljes mértékben