127612
  • Molnibalage
    Anno tettem be egy nagyon hosszú kérdés sort balesetekről meg a testvéres kérdés Be lesznek téve? Ha nem, akkor küldenék megint egy csomó új kérdést.
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.02. 18:05:33
  • Dzsini
    Tessék kérdést csinálni belőle - állatonként, részenként :)
  • Lacee86
    Karaj, comb, tarja, lapocka jöhet. :)
  • hugopareiros
    csirke-comb nyamm
  • Dzsini
    ... aki rosszra gondol :)
    a kakastöke pörkölt finom ;)

Állati testtájak

Plusz belsőségek, plusz egyéb szórakoztató izmok, inak, véres cafatok :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.02. 15:27:56
  • Lacee86
    Testtájak egyebek szerint? Ez nem tuti, h megáll a gasztro témánál.
  • Dzsini
    Jöhetnek a húsfélék - állatok, testtájak, egyebek szerint :)

Utána innivalók, és desszertek - gasztroszavazótopik!
  • QuippeR
    nem akarok erre ennyi időt fordítani, de nagyon gyorsan átfutva az általad linkelt cikkben talált utolsó link anyagát, az éppen hogy megerősíti, hogy a tizedesvesszős tévedés nem valós történet. (habár a spenót -és sok más kaja- vastartalmát valóban eltúlozták, de azért mert nem megfelelően mérték, nem elírás miatt.)

ettől függetlenül nekem sincs bizonyítékom, hogy valóban az A-vitamin miatt eszik spenótot, de ha nem, és valóban a vas miatt, akkor sem tizedesvessző-hiba az oka.
  • Dzsini
    És nem csak zöldségeket :)

Krumpli nyert, az nem meglepetés, viszont számomra furcsa, hogy a sima főzőtök ennyire hátul végzett. A kelbimbót/zellert/karfiolt sokkal inkább el tudtam volna képzelni sereghajtónak.
  • Lacee86
    A zöldségekről is lehet dumálni. :)
  • immovable
    Elmentek a pics...be épp beírok, hogy micsoda "vitaindító kérdés" erre rátoltok 50+ kommentet. Így szólok be legközelebb.
  • Dzsini
    Fafülgomba - levesbe, szószos húsokba, ilyesmikbe. Igen, az a kínai izé :)
  • Lacee86
    Ez meg mi??
  • Bazsalusz
    Ez az a beazonosíthatatlan izé ami a kínai kajában van?
  • Bazsalusz
    Éppen sóskát nyomatok.De a zeller a best of!Tegnap zellerkrémleves volt.
  • SötétBarom
    Kedvencem, btw:
  • chhaya #120745
    Mindet szeretem. Nincs olyan, amit valamilyen formában meg ne ennék.
    A főzelékeket pedig nagyon-nagyon, akár husi nélkül is, csak magában.
  • Dzsini
    a tévhit tévhitének a tévhite :)

kérném a forrást, hogy Popeyet az A-vitamin miatt tették spenótevővé (béta-karotin valóban van benne, ami az A vitamin provitaminja)
  • Blum
    Most egy világ dőlt össze bennem. :(
  • QuippeR
    urban legend, az A-vitamin miatt nyomatták a spenótot, nem a vastartalma miatt.
  • Dzsini
    Szegény, mióta megtudta, hogy egy nyomdahiba miatt kell kétpofára zabálnia a spenótot, eléggé magába roskadt :)
  • Sir Quno Jedi
    Az zellertől feláll, a spenóttól nem, ilyen 1xű. Popeye is ha zellert zabált volna, akkor nem az alkarja lett volna bütykös!
  • QuippeR
    a spenótot kevesebben szeretik mint a zellert. szégyen-gyalázat, Popeye mit szólna?
  • Lacee86
    Ahogy jól esik, ott az egyéb. Bár az még étkezési szempontból sem zöldség, még csak nem is növény.
  • Blum
    Én a gombát csak rántva eszem meg...esetleg valami zöldséges-húsos feltétben.

Rántott vargánya + tartármártás rulz
  • Dzsini
    Hát igen, valahol a belsőségekkel (nem csak máj, a többi is) egy szinten van az elfogadottsága :)
  • Nirz
    Kóstoltam már:
    -vargányát
    -őzlábgombát
    -csiperkét
    -rókagombát
    -lilla pereszkét
    -kucsmagombát(ez izlett a legjobban ami nem jelent sokat mert azt se enném szivesen)

Gomba a legnagyobb megosztó az emberek többsége abszolút undoridok tőlük(beleértve engem is)
    Hal és a májra jellemző még ez a nem szeretem dolog az embereknél de mondom tapasztalatom szerint semmi nincs olyan elutasított mint a gomba
  • Dzsini
    Mondjuk az "a gomba" kb. annyira egyértelmű meghatározás, mint "a hús" vagy "a zöldség" :)
  • Molnibalage
    Na, az a másik, amit utálok, mint a szart. Még a szagát is.
  • SötétBarom
    Ezt így szerintem hülyeség kijelenteni, mert olyan kibaszott sokféle ehető gomba van, hogy tuti találnál olyat ami ízlik. Meg mondjuk az sem árt, ha a kiindulási alap nem a konzerves champignon..
  • Blum
    Spenót és Karalábé kivételével bármit.

Rántott cukkini, sóska (szigorúan tükörtojással), tökfőzelék tonnaszámra jöhet :)
    Egyéb: kapormártás....bahh, éhes lettem.

Sajnos az idén nem csináltunk sárgarépa lekvárt, azt is orrvérzésig tudnám enni. Egy NFL meccs közben simán betoltam egy egész üveggel, kiskanállal csak úgy magában :D
  • Nirz
    Na az amit abszolút utálok semmilyen formában nem fogyasztom,bár az úgynevezett gombás húsként elmegy mert az gyakorlatilag 90% hús néhány gombadarabkával aminek az íze nem tud egyáltalán kiteljesedni magyarán mintha benne se lenne :D
  • SötétBarom
    Nagy katarzisra ne számíts ;)
  • Dzsini
    Azt még nem próbáltam, nem találkoztam vele. Na majd egyszer...
  • SötétBarom
    Pörköltet lehet csinálni répából is. :D
  • Dzsini
    Bár nem növény, majdnem teljesen belefér a lenti zöldség meghatározásba, és sokszor hasonlóan is viselkedik... néha meg húsként :) (pörköltnek például)

És nagyon finom dolgok alapanyaga.
  • SötétBarom
    Szerintem amúgy étkezési szempontból simán idesorolhatnánk a gombát is..
  • Lacee86
    Azt is szeretem, rántva főleg. :)
  • Dzsini
    Ha a brokkoli bejön, akkor a másik virág (karfiol) már csak egy lépés :)
    Bár azt én legjobban ecetesen, savanyítva bírom.

... de rakottan zsemlemorzsába forgatva, tejföllel se rossz :)

azért örülök, hogy nemsokára ebédidő van, jól sikerült ez a téma így délelőtt...
  • Lacee86
    Egyébként most, hogy elkezdtem bejelölgetni, rájöttem, h könnyebb felsorolni, h miket nem szeretek, tök jó. :D
    Spenót, főzőtök, kelkáposzta, kelbimbó, cékla: ezeket nem; sóska, zöldbab: ezeket so-so, de nem a kedvenceim.
    Leginkább a paradicsomot szeretem, azt bármilyen formában bármikor szívesen megeszem. Emellett az új kedvencem pedig a brokkoli.