127612
  • Lacee86
    Nem teljesen. Azért a tej és tejtermékek (most az mind1, h tehén, juh kecske vagy akármi) csak elterjedtebbek, mint pl. a rénszarvashús, ami eleve csak adott tájegységen létezik.
  • Dzsini
    Itt a lényeges pont - NEKED. Mert ebben a kultúrában, és ebben a környezetben nőttél fel.
  • Lacee86
    Hát nemtom, nekem azért univerzálisabbnak tűnik egy tejföl, mint a rénszarvashús vagy a főzőbanán. :D Amúgy mi a frász az a főzőbanán? xD
  • Dzsini
    Hú, pedig a polip jó :)
  • jazzy
    Hát végülis én sem szívesen eszek polipot meg mérgező halakat
  • Dzsini
    Nálunk sincs csomó minden, ami máshol természetes. Például főzőbanánt mikor láttál a boltokban? Rénszarvashúst?
  • Lacee86
    Eléggé felfoghatatlan nekem, h ezek miért nincsenek ott...
  • chhaya #120796
    Tejfölről és túróról már ne is beszéljünk. :)
    Furák ezek a külföldiek. :D
  • Dzsini
    Egyszer próbáld ki lecsóban :)
  • Lacee86
    Szerintem finom a kaliforniai paprika. :) Igaz, más jellegű íze van, inkább édeskés.
  • Nirz
    Bizony az emberek hajlamosok azt hinni hogy minden ugyanúgy elérhető bárhol pedig nem,minden ország egy más világ más lehetőségekkel és hátrányokkal
  • Dzsini
    Olyan paprikát, aminek íze is van (nem kaliforniai nagy színes látványpaprika) elég problémás sok helyen (a fűszerpaprika is gond sok helyen, ami pedig gulyáshoz nem rossz, ha van - csilivel azért nem ugyanaz :) ). Paradicsom még csak-csak van, esetleg kolbász még szórakoztató feladvány lehet, nálunk pl. az alap összetevő.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.05. 12:43:20
  • Lacee86
    Hm, ez fura, nem tudtam.
  • jazzy
    Azt hiszem TV paprikát nem egyszerű külföldön beszerezni.
  • Lacee86
    Azért az durva. Lecsóhoz mi kell: tojás, paprika, paradicsom, hagyma, só, étolaj. Ezekből nem lehet kapni valamit? :)
  • Dzsini
    A főzöl magadnak ponttal ott a gond, hogy egy csomó megszokott összetevőt nem, vagy nagyon nehezen tudsz beszerezni. Persze ezt is országa válogatja, de barátokon át van sztorim Új-Zélandon, az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Walesben megesett küzdelmekről egy lecsó vagy egy gulyás céljából.
  • morcosqtya
    Szeretteim.
    Kaják -> főznénk magunknak
    Magyar beszéd -> otthon ápolnánk a nyelvet
    Magyar tájak, városok -> ??? ez biztos nem hiányozna
  • Misuka963
    Mind hiányozna !
  • chhaya #120785
    Ehem, már épp elkezdtem gondolkodni, hova lett a másik topikból. :D

(Egy illetékes törölhetné, köszi)
  • milk4
    Igen. Munkát csak éttermekben találtam és főiskola mellett ott se tudtam volna dolgozni (óráim általában 8-tól 17:45-ig voltak). Inkább hazajöttem, itt nyelvtudásomnak megfelelő munkát végzek és főiskolát jövőre folytatom.
  • videobaby
    hiányoznának a szeretteim, a magyar szó. kaja nem, mert megcsinálom én, tájak sem igazán. igaz, haza lehetne látogatni, de mégsem olyan lenne, mint itthon élni.
  • Lacee86
    Nocsak, már Mo-n laksz?
  • milk4
    Éltem külföldön 9 évet. Minden hiányzott a felsoroltak közül.
  • kamionosjoe
    Jól el vagyok külföldön. Mivel messzi nem lakok csak Bécsben, gyakran haza tudok látogatni, ha honvágyam lesz, bár nekem ilyen havi egy alkalom bőven elég Magyarországból. Van telefon, meg skype is, családot elérem. A régi barátok azok sajnos kikoptak az évek folyamán, de mindig jönnek új barátok, ismerősök ez sem probléma igazából, már sok embert ismerek itt is.
    Magyarokkal lakok együtt szóval ha igényem van rá akkor annyit beszélhetek magyarul amennyit csak akarok, de szeretek németül is beszélgetni, persze igaz, hogy nem tudom annyira kifejezni magamat, mint az anyanyelvemen de ez szerintem inkább szórakoztató, hogy kitaláljam fejben hogyan és milyen szavakkal fejezzem is ki magam. Azért eddig mindig meg tudtam értetni magam és elmagyarázni amit mondani akartam, a hétköznapi életben amúgy sem használ az ember olyan bonyolult kifejezéseket. Okostelón még szótár is van, az meg ott van mindig az ember zsebében.
    A városok meg a tájak azok tök hasonlóak, egy fal az itt is fal, egy bokor is ugyanúgy néz ki, mint Magyarországon. Van itt is elég érdekes dolog, látnivaló.
    Magyar bolt is van Bécsben, csak egy kerülettel odébb kell villamosoznom és megvehetem ami szem-szájnak ingere, igaz kétszeres áron, mintha elmennék Sopronba és ott venném meg. Aki nagyban vásárol magyar cuccokat annak érdemes inkább oda elkocsikázni.
  • Lacee86
    NAGGGYON félremagyarázod a kérdést, sztem. Amiket felsorolsz pedig, az az egész egy nagy pesszimizmus. Külföldön biztos minden fenékig tejföl, mindenki lila ködben úszik, fürdik a lóvéban, kiegyensúlyozott, stressz nélküli, és boldog. Látjuk.
  • Freeda Krueger
    Nem tudom :(
  • Dzsini
    Lehet olyan kérdést is írni (senki nem tart vissza tőle :) ), ez most a pozitív dolgok hiányára kérdez rá.
  • trebron
    hiányozna a pesszimizmus, versengés, irigykedés, az emberek rosszindulata, hiányozna a panaszkodás, a fejetlenség - rendszer hiánya, a felesleges körök ügyintézéseknél

a kérdés feltevője már eleve a külföldön való élet lehetőségénél nem azt kérdezi, hogy mi lenne jobb, hanem miért lesz rossz külföldön élni, mi fog hiányozni, ha már nem itt él
  • trebron
    az lenni baj
  • chhaya #120772
    Mind.
  • Blum
    Direkt volt szerintem, ez az volt. Valljad befele.
  • hugopareiros
  • jazzy
    Ez egy velős mondat lett, ilyet nehéz összerakni más nyelven tényleg
  • Molnibalage
    Barátok és a magyar beszéd hiánya. Soha nem leszek semmilyen más nyelven sem olyan szinten kifejezni magam, mint magyarul. Ez van.
  • Blum
    A magyar beszéd hiánya.
  • hugopareiros
    Kizárólag a szeretteim, semmi más.
  • Lacee86
    Szeretteim elsősorban, de magyar nyelv hiánya, az ismerős környezet, a magyar ételek ugyanúgy. Csak úgy mennék külföldre, ha barátokkal mehetnék, célzottan pl. szakmai előrelépés miatt, és csak úgy, h tudom, h x idő (pl. 1 év) múlva vége, és hazajöhetek.
  • Calver
    bump, most ő lett

ha valamelyik adminnak van kedve nekiesni, van egy csomó kiemelt, ötletes kérdés ami kiegészítésre vár, de részemről valahogy sosincs erő hozzá :C
  • kamionosjoe
    Mindenfélét megeszek, nem vagyok válogatós. Csak legyen jól elkészítve.
  • Lacee86
    Be akarom majd tenni, csak később. De küldjél nyugodtan, várjuk.