A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Lépj be a beállításokba, és gépeld újra az ékezeteket az aláírásodba, attól helyrejönnek... aztán újra elkavarodnak, én tegnap reggel írtam újra, ma megint kellett 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
molnibali = érzelemmentes harcászati röghözkötött
predi = naív szenvedélyes ösztönlény
te pedig személytelenül a fórum értelmezõ szótára
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Pedig igazából tőlük is csak ez az elvárható, úgyhogy ez így van rendben 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Magyarországon divat fikázni az elméleti szakembert és a statisztika bizony nagyon elméleti tudomány...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
nekem nem az a para hogy ülnöm kell, hanem hogy szarul leszek, és le kell feküdnöm
valszeg a vérnyomásom miatt van, vagy nem tudom, mert a két érték között gecinagy a különbség nálam (volt már ilyen 140/58 is) szóval gondolom az alacsony diasztolés értékem leesik a picsába a vérveszteségtõl
levennének tõlem fél liter vért, kómába is esnék bazmeg
mivel már több tucatszor láttam tõled, így már merõ közönynel érint
msot viszont valamért kizökkentem a közönyömbõl és rávettem magam, hogy közöljem veled az örömteli hírt; a neved végre fizikálisan is összefonódott az egy mintából való extrapolálás fogalmával
amúgy ez alap, 10 percet jó ha ülsz utána, addig szerintem mindenki szédeleg
engem is leteremtett a nõvérke hogy mit képzelek még 10 percig feküdjek csak és szorítsam a szúrás helyét gézzel
2x nem adhattam
A vérem valamilyen alkotóelemében kevés van ahhoz hogy adjak, de ahhoz még elég, hogy nekem elég legyen.
Azóta nem próbálkoztam. (A két próba között volt 1 év.)
és nem is a vér látványától vagy ilyesmi, azt le sem szarom, meg közben nem zavar, hogy folyik
viszont utána szarul leszek
kb. fél perc/egy perccel azután, hogy levették a vért, elkezd keményen hányingerem lenni, és le kell feküdnöm ágyra/földre vagy amit épp találok, és kell pár perc mire összeszedem magam és fel tudok állni
mintha leesne a vércukrom, vagy nem tudom, fogalmam sincs mitõl van
de legyen igazad.
A heavy cost. I pay it gladly.
ritkán szólok hozzá, de hozzáteszem ezt a topikot olvasgattam eddig, meg egy másikat, de ilyenek után elgondolkodtató hogy még benézzek-e...
pred
De adni-venni nem szokták, tilos és veszélyes móka lenne, így is az "épphogy elég" kategóriába esik nálunk a véradási hajlandóság 😞
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
*Nem szó szerint.
4-6
Igen.
Adtam már vért is meg vérplazmát is, de többször is rosszul lettem, nem biztos hogy máskor is elmegyek.
Pont legutóbb történt, hogy elég bénán szúrták be a tût és amikor a gép elkezdte visszapumpálni a vért akkor elpattant az ér. Utána két hétig szép zöldes-kékes volt a kezem. :/
★★★★★
A statisztika pedig - ahogy említed is - azt támaszt alá, amit épp csak szeretnél. Könnyen lehet egy (vagy négy) elembõl általánosítani akár egyik, akár másik irányban, és mindenre lehet nagyon gyorsan bõséges ellenpéldát találni, amivel már meg is cáfoltunk bármit 😊
(ha én mutatok 5 olyan mûtött embert, akinek semmi baja, pedig kapott vért, azzal felüllicitálhatom a te négyedet?)
Félre ne érts, nem akarom elbagatellizálni a dolgot, és nem akarlak meggyõzni semmirõl - beszélgettünk a témában, ameddig úgy tûnik, hogy van értelme. Szerencsére se a véradás, se a vérkészítmények elfogadása nem kötelezõ, és ne is legyen.
mielõtt megcáfolnád, csak mellékesen megjegyzem, hogy személyes ismerõseim között van 4 olyan ember, akit azóta a vértranszfúzió miatt májbetegséggel, meg egyéb jósággal kell, hogy kezeljenek életük végéig. hát ennyire megbízható a vizsgálat, amit csinálnak. egyikük terhesség alatt kapott vért, másikuk protézis mûtétnél, volt, aki baleset miatt.
a statisztika szép dolog, nem kell készpénznek venni.
Az elmúlt 30 évben világszerte 20 alatt van a levett vér beadásából adódó fertõzések száma. Emiatt nem kell, hogy fenntartásaid legyenek.
És jelenleg nincs semmilyen bevett és általánosan használható módja annak, hogy a vérkészítményeket bármilyen más módon pótolni lehessen.
sürgõs esetben a legfontosabb a folyadékpótlás, nehogy összeomoljon a vérkeringés. említettem, hogy akkor meggondolnám, bár nem preferálom.
#119098 tényleg ritka általános adónak lenni.
ha bajban leszel könnyebb lesz valakinek találni, én csak erre tudok gondolni amikor megyek
Plusz kísérletezgetnek már mesterséges vérsejtekkel, de egyelõre nagyon drága, és nem hiszem, hogy 10-20 éven belül átveszi a valódi vér helyét.