127612
-
Kéne, hogy legyen. -
Volt éjszakai, nem szerettem (fájt, tette a dolgát), nem hordtam rendesen, megvan az eredménye, elég kócos a fogsorom. -
Nem volt és jelen állás szerint nem is lesz. Minimális esztétikai javulást lehetne elérni a doki szerint, de orvosilag egyáltalán nem indokolt. -
Nem volt, és nem is lesz. Pedig kellett volna, de gyerekként kijelentettem, hogy nem kell, anyámék meg nem erőltették, sajnos. -
Hajrá. :D -
Csak saját tapasztalat alapján, az osztrákoknál kurva sok jó csaj van. Olyan széles ismeretségi köröm nincs kint, de tudnék kapásból linkelni egy tucattal facebookról. -
jó, de szép nők aránya szempontjából ne Nyugat-Európával próbáljunk már versenyezni, ott nem dicsőség elsőnek lenni. a szláv országok jelentős részében állítólag ugyanannyi vagy több szép nő van mint nálunk, és ezt tapasztalataim alapján bizony hajlamos vagyok elhinni. -
Renegade #121117 Javaslom Svájcot, mi Laussane-ban szoktuk játszani, hogy akkor nap végére látunk-e 3 szép lányt, az egész napos drive test végére. Néha megvan :D -
Nem hiszem hogy az ilyen "kalandokra" gondol az, aki romantikus szemmel néz Párizsra :D
Lassan Sierra Leone-i állapotok kezdenek eluralkodni azon a városon, és még mindig nagyon kevés a tisztán látó őslakos, aki ki merné mondani miért. Volt egy jó kis riport az egyik "külváros" polgármesterével, az szépen elmondta. Na ja, ők is NoGo zóna (tapasztalat szembe az előítélettel ... meg persze a nem ott lakó kibicnek ugyebár semmi sem drága ).
Persze gondolom másnap már kapta is az arcába a libsiktől az unalomig játszott lemezt, hogy mocskos nááááci.
De hogy a témánál is maradjak. A (nyugati) fővárosokban, mivel igen nagy a keveredés, ezért igen nehéz lenne azt mondani, hogy kevés vagy sok a szép lány pl. Londonba látsz egyet, az könnyen lehet lengyel, ukrán, magyar ... bármi. Ezért érdemes a fővárosoktól min 100 km-re lévő kis-közepes városokat (vidéket) megnézni (ahol igen kicsi a betelepülés).
No ha így nézzük, akkor arányaiban, tényleg több szép lányt látni idehaza. Osztrák, siralmas. Német jobb, vidéke válogatja. Francia ... hát nem is tudom, vegyes. Anglia óborzalom. Spanyol ... hmm nem is tudom, vegyes (bejártam keresztbe, de nem tudnék egyértelmű véleményt alkotni). Török-bolgár inkább no komment.
Na északon még nem voltam, azt nem tudom.
-
Renegade #121115 az itt a piros, hol a piros srácok meg 3 mp alatt tudják eltüntetni a felszerelésüket a torony melletti híd külső oldalán, ez is benne van :)
a kinti rendőrök jófejek, engem elengedtek egy figyelmeztetéssel, amikor már annyira lazán nyomtam a párizsi stílust, hogy átmentem a piroson, egy nagyon laza rendőrcsaj volt akivel csevegtem, na ő is szépen beszélt angolul, ja, úgy fest minden rendőr ugyanazt kérdezi, bárhol is jársz:
Tudja miért állítottam meg? Hát Magyarországon át lehet-e menni a piroson? :D
A külső kerületekben (ami ugye már nem Párizs, csak egybe van nőve vagy 30 város) is minden utcában látsz jó pár elakadásjelzős autót, ami a kutyát sem érdekli. Mondjuk mi lazán nyomtuk, bementünk kajálni egy helyre, ahol csak mi voltunk fehérek, nem is értették, kolléga barátnője utánuk sétált, meg is állították a zsaruk, hogy jól van-e, meg tudja, hogy hol van? A kínai negyed is elég vicces, azt mondják, azt is meg kell nézni valamikor :)
ja meg egyszer rossz helyen szaladtam be egy boltba, mire visszamentem a kocsihoz, már 3-an állták körbe, bent a kolléga meg fosot rendesen, mákunk volt gondolom, mert nappal volt. De olyan is volt, hogy elpukkant a szelepnél a kerék, este 8, pótkerék nincs, megállt egy arab, felajánlotta, hogy elvisz a cimbi szerelőjéhez hogy ne várjunk reggelig, 14 euróért megcsinálták pikpak, alig bírtam rátukmálni egy sört hálám jeléül. (mondjuk ha hívő muzulmán volt, lehet a sörrel megsértettem) :)
szóval kalandos az a város, ha nem csak a belső, turista részen mászkálsz, akkor mindenféle emberrel összefuthatsz, nekem eddig nagyon bejött -
Én azon röhögtem, ahogy az Eiffel torony tövébe, meg a szomszédos tereken kb Lütyő-Benny Hill módjára kergették a zsandárok a fekete (és tényleg mélyfekete) árusokat. Azoknál meg ilyen 30-50 centis karikára felfűzve mini Eiffel tornyok tömkelege, és lefutották a zsandárt :D
De amúgy Párizs, az utcái, tök úgy néz ki, mint Budapest. Semmi extra nagy különbség.
OK, mondjuk több volt a tilosban szabálytalanul parkoló fercsik meg lambók száma, mondjuk 1 óra séta alatt volt tizenpár. Ettől eltekintve, ugyanaz a büdös koszos város, vagy még olyanabb.
Ja, van is egyébként egy neve annak, hogy az ember Párizsba megy, és már jó előre be van etetve, hogy az milyen szuper és milyen jól fogja érezni magát és milyen kalandos lesz meg minden (mesterségesen magasra tolt elvárások, aztán uncsi semmi, és átverve érzi magát), ezt úgy hívják nem meglepő módon, hogy Párizs szindróma. Nem vicc, és nem véletlen :D
És igen, a 8 ker kiskutya füle ahhoz képest, mint Párizs egyes kerületei.
Itt 2006-ban lángolt 2-3 autó, és húúúúú micsoda vandalizmus. Ott egy hétvégén gyújtanak fel 20-at. A rendőrség ki se megy. Vannak úgynevezett NoGo zónák. Ide hiába is hívnál rendőrt. Ha nagy a gáz, akkor egy full kommanó osztag megy be, kb michelin babának öltözve védőfelszereléssel.
Euro Disney meg amúgy jó, de még egy hétköznap is akkora a tömeg, hogy hihetetlen. Nem azért nem lehet mindent kipróbálni, mert nem jut rá ideje az embernek, hanem mert mindennél minimum 30 perces sorban állás van.
-
értem, ez szép összefoglaló köszönöm szépen
-
trebron #121112 Világpolgárnak tartom magam ebből a szempontból. -
Renegade #121111 hát nekem augusztusban, meg szeptember elején Párizsban kellett melóznom, felkészültem én sok mindenre, de cserébe dobhattam ki az összes előítéletemet, amit én tapasztaltam:
Párizs egy nagyon koszos város, a közlekedési morál, na az nincs, egy azaz egy szabályt tartanak be, az a stop tábla, jobb kéz csak adható, elakadásjelző bárhol játszi, én csak kis Kairónak hívtam. Nem büdösek, sok közöttük a szép lány. Összességében kedvesek, sokan nem beszélnek angolul, vagy "franciaangolt" (bár angolul beszél, de a hanglejtés a szótag elharapás és a sebesség az fr, gyakorlatilag nem lehet érteni, kivéve ha jó angolos vagy és megszoktad a tengernyi akcentust) beszélnek.
Ha beszél angolul, akkor viszont cseveg, pl Auchanban a pénztáros kiscsillag tudott pár szót magyarul, a pizzázóban vitatkoztunk egy román szakáccsal, a pálinkáról (nem tudott magyarul), viszont az is igaz, hogy bizonyos helyeken kisebb az esélyed, hogy megúszd, mint nálunk a nyolcban. A dugókat leszámítva egy nagyon hangulatos város. -
Azért nemzetközi borversenyeken elég jókat tudnak szerepelni a magyar borok - igazából a probléma ott van velük, hogy ha egy nemzetközi szállodalánc vagy étteremlánc egy győztes bor termelőjéhez fordul, hogy neki ebből kellene ~1 millió palack (vagy csak néhány százezer), mert szeretnék világszerte kínálni, akkor maximum a vállát tudja vonogatni, mert jó esetben néhány tízezer palackos kihozatala van, a nagyobb, sok pincészetet összefogó üzemeknek van a prémium borokból két-háromszázezer.
A tokaji aszú és talán az egri bikavér az, amit egy külföldi borkedvelő biztosan ismer, ha mást nem is. -
Fbn Lx #121109 sosem kedveltem őket egyébként
vesszen trianon, én azt mondom -
én ezt a francia "romancica úú" dolgot nem értettem sohasem
a parfümöt is azért találták fel hogy leplezzék a szagukat, a tűsarkút meg hogy ne a szarban mászkáljanak, nemde?
*maximum trrrr....* -
Fbn Lx #121107 én úgy tudom, hogy a magyar borok nemzetközi piacon való jó szereplése egy erős túlzás
borászoktól hallottam, hogy olyan túl sokra külföldön nem értékelik a magyar borokat
én sem hallottam még külföldiektől soha, hogy a magyar bort megemlítenék
csak a gulyás meg a lányok max
a lányok is azért gondolom, mert a gazdag nyugatival két koktél meg pár holland akcentusos mondat után kefélnek vadul, aztán így jó emléke van a külföldinek a magyar lányokról -
Fbn Lx #121106 én a finom francia borokat és a szép orosz lányokat is értékelem, főleg, ha csak az aromáról és a szépségről van szó, objektíven
a nemzeti öntudat ennél több szerintem, az adott nemzet termékeinek túlértékelése a többihez képest, valamilyen lelki-érzelmi jellemző alapján
mert ugye ennek megfelelően nekem francia meg orosz nemzeti öntudatom is van, ha azokkal az értékekkel tisztában vagyok -
Szerintem meg semmi ilyesmit nem lehet kijelenteni, mert statisztikai mintája nincs senkinek és egyéni preferencia. Én még eddig fontón gyakorlatialg majdnem minden rasszú - fehér, távol-keleti, afro-amerikai, indián, polinéz, nepáli, tökmindegy - nőből láttam eszméletlenül gyönyörűt, az arányról meg fogalmam nincs. -
Nirz #121104 Igen, elég gyakran.
Pl:
Magyar lányokhoz képest az ukránoknál oroszoknál több a szebb arányaiban. -
Igen, eleg gyakran. -
Igenis erősíteni kell a nemzeti öntudatot.
Már az is baj ha büszkék vagyunk valaminkre ?!
Utoljára szerkesztette: Misuka963, 2014.10.27. 10:42:22 -
igen, mi vagyunk a világ közepe blabla
-
Én úgy vagyok vele, hogy a "leg-"-el kezdődő jelzőkkel csínján kellene bánni. Főleg szubjektív témákban. -
Igen, elég gyakran. (állandóan, ez főleg abból látszik, ha valaki megemlít valami negatívumot, azonnal habzó szájjal ugranak rá)
Szépek a magyar lányok de, hogy a legszebbek lennének, azt nem hinném. Borokról nem nyilatkozom, nem iszom csak sört -
Nos mindkettő igaz. Ámbár az orosz, ukrán stb. csajok tán még jobbak, nekem legalábbis bejönnek kinézetre. -
Sztem ha egy nemzet hangsúlyozza az értékeit és erősségeit, az nem túlértékelés, csak nemzeti öntudat, ahogy írjátok is. A túlértékelés az az, ha olyasvalamit hangsúlyozunk, aminek nincs igazából alapja. Ami a kérdés példájában van, az pont picit vegyes felvágott, mivel az egy objektív dolog, h a magyar borok a nemzetközi piacon is nagy sikernek örvendenek, a magyar lányok szépsége viszont szubjektív. :) (Bár persze erre is lehet mondani, h a külföldiek véleménye sokszor ezt tükrözi.) -
Igen, gyakran. -
trebron #121095 Van, aki túlértékel.
Én azt mondom, értékelem a finom magyar borokat és a szép magyar lányokat.
A nemzeti öntudat definíciója pedig az, hogy tisztában vagy az értékekkel és nem értékeled túl azokat. -
Fbn Lx #121094 minden nemzet túlértékeli magát, ez a nemzeti öntudat definíciója -
Fbn Lx #121093 nekem már vagy háromszor összegyűlt a húsz, de mind 13-18 éves korom között
szerintem az utóbbi években nem volt pontom -
hugopareiros #121092 végülis oké, biztos vannak olyanok akiket érdekelnek azok a csillagok meg hogy milyen topicokat nyitott és ezért kevésbé engedik szabadjára a belső énjüket :)
köszönöm a válaszaid
-
Nem lesz meg a régi regisztrációja (hozzá kapcsolt VIP, esetleg nyitott topicok, csillagok, stb.).
Mindenki* tudni fogja róla, hogy sorozatos bajkeverő, és már legalább egyszer kipontozódott.
*: senki
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.22. 11:46:45 -
hugopareiros #121090 "elkopott", mi értelme az elkopásnak, ha ugyanott folytathatja csak más névvel? -
Renegade #121089 internetadó kapcsán, azért valahol belefutottam egy jó kommentbe:
elvették a pénzt a kórházaktól? kit érdekel
a tanároktól? le van szarva
lenyúlták a magánnyugdíj pénzt? oda se neki
drágában torrentezhetek? rohadékok, szemétládák!
vicces dolog a görbetükör :D
-
Nem kitiltást kapott - azonnali 5 pont vagy ilyesmi. Olyankor a visszatérőt, aki ugyanott folytatja az idiótaságát ugyanolyan büntetéssel szokták díjazni a moderátorok.
Nála (és pl. Clionál is nem túl rég) az évek során 1-2 pontokból összejött neki a 20, ami azt jelenti, hogy az a regisztráció "elkopott". Ilyenkor az a szokás, hogy másik regisztrációval folytathatja, hiszen az 1-2 pont, amit utoljára kapott még nem jelent korlátozást, nem "kerül meg" semmiféle kitiltást. Ez igazából azért is működik így, mert nincs a büntetőpontoknak elévülése, és előfordul, hogy a 20 pontból 12 mondjuk 2008-9-ben lett neki.
Olyanra is volt példa, hogy néhány házigazdaságot is átraktunk ilyen esetben. -
hugopareiros #121087 akkor mi értelme az örökös bann nak?
Nem is olyan régen azt olvastam egy moderátortól, hogy "amíg nem büntetést kerül meg valaki, addig annyi regisztrációja lehet amennyit akar". Viszont ez eléggé büntetés megkerülése, nem? (engem nem zavar, sőt...csak nem értem így a végleges bann értelmét) -
Egy percig sem hittem el, h ez így ilyen formában igaz lehet...
Na, de inkább ne is politizáljunk. -
Sajnos sok sok ilyen van.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!