127612
-
Renegade #121164 egyébként miért is kéne szabit kivenni?
bejelentkezel ügyfélkapun, odatipegsz este 7-re, aztán 10 perc alatt elintézed azt, amit akarsz -
Meg a bankok is? Meg a gáz, víz, villany cégek is? Meg ... az egész állami és szolgáltató apparátus ?
Akkor te csak becserélnéd a szombatot hétfőre, és az ezekben dolgozó emberek ugyanúgy nem tudnák intézni az ügyeiket.
Elgondolkodtál már rajta, hogy egy anyahajón, vasárnap amikor mindenki szabadságon van ... mégis ki vezeti ?
-
Van, ahol így van, és az a megszokott, és van, ahol úgy, és az a megszokott. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is.
Nálunk ez a megszokott, és ha itt lenne egy átállás, akkor néhány év után az lenne a megszokott, és ugyanúgy harcosan védenék sokan a status quot, mint most (akár ugyanazok is).
De legalább most van mivel foglalkozni, gumicsontot a népnek :) -
Nyugaton kicsit erősebb a szakszervezet - már, ha itthon van ilyen - és a munkavállaló érdekérvényesítő képessége, a fekete- és szürkegazdaság mértéke nagyságrendileg eltér ezért alapvetően más életformát lehet élni. Nagyon elegem van, hogy ilyen direkt összeshasonlítással jönnek. Csak azért, mert egy környezetben beválik valami miért hiszi azt sok ember, hogy itt is jó lesz...? -
Piszkosul gáz, hogy szabadságot kell az embernek kivennie, ha bármi ügyet akar intézni. Így aztán épp a nyaralásra és pihenésre nem marad neki!
Ezt szerintem meg lehetne oldani úgy, hogy a hivatalok hétfőn zárva lennének, és szombaton rendesen nyitva lennének. -
Én inkább azt mondanám, hogy saját érdekeik miatt be akarják vezetni, de mivel túl nagy az ellenállás, így a folyamatos puhítás módszerével teszik (egyszer csak átcsúszik alapon).
molnibalage: hmmm, nem hittem, hogy lesz olyan írásod, amiben nincs amivel akarnék vitatkozni, de itt van :D -
Ez a másik fele. Ilyenkor látszik, hogy ezek a balfaszok semmit nem gondolnak végig, semmit. Egy óvódásnak több esze van, mint sokszor ezeknek. -
Renegade #121157 nem tudom, nem vagyok közgazdász, én azt látom, hogy nyugaton így van és a kutyát nem zavar ez a rendszer
a heti 7-nap meg asszem "picit" túlzás, talán még egy Nike gyárban dolgozó gyereknek is, nálunk itt majd minden sarkon találsz egy éjjelnappalit, de van olyan ország, ahol egy sincs, Non Stop benzinkutak sincsenek nagyon, persze ettől tankolni még tudsz, mert automaták. -
Sosem értettem azt az érvelést, hogy "azért mert XY helyen úgy van, akkor legyen itt is". A világ különböző, eltérő gazdasági környezet eltérő kultúrával. Nagyon sokaknak összevissza esik a műszakjuk és sokszer 12 órában tolják. Nekik kifejezetten előnyös, ha nyiva vannak üzetek vasárnap is, ezen felül mikor TESCO-ban dolgoztam olyan tömeg volt vasárnap reggel 6-kor (!), hogy csak néztem ki a fejemből. Ha nem érné meg gazdaságilag, akkkor nem lennének nyitva vasárnap. Talán nem kell ez ÁFA az államnak? Talán nem kellenek munkahelyek? Az a "szemét, gonosz multi"...
Kisboltokra nem vonatkozna ez a szabály.
És ez a legnagyobb marhaság, mert a kisboltok nagy része amúgy sem tart nyitva... Egyébként meg tele van a tököm azzal, hogy XY-nak lehet, de ZW-nek meg nem. Miféle hülyeség az, hogy mindeféle kivételeket hoznak?
Tele van a tököm azzla, hogy ezek a narancsos balfaszok mindent agyonszabályoznak és a lehető legbalfaszabb módon teszik. Annyi érzékekük és tudásuk van a kormányzáshoz, mint egy elefántnak a porcelánboltban atomfizikát oktatni. Hülyék ezek mindenhez a lopáson és a saját hatalmuk bebástyázásán kívül. Én csak azt kérdezném, mint a Macskafogóban.
-Golyó, méreg?
-Pazarlés Safranek, követ a nyakukba és a folyóba velük...
Kb. ez a véleményem a mai garnitúráról. Eltakarodhat mind a francba, és Hofit idézva, "önként".
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.02. 12:03:36 -
2004
2007
2010
2011
Az elmúlt évtizedekben minden egy-két évben feldobják ezt a vasárnap zárva tartást, akkor rugózik rajta egy sort a média, aztán továbblépnek. Most megint előszedték a gumicukrot, megint lehet rajta csámcsogni egy kicsit. Jó étvágyat.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.02. 12:00:11 -
Jaja, mert én szellemként szoktam magányosan vásárolgatni vasárnaponként a nagy boltokban ... nooooormááális ?!???
De amúgy nyugodtan magyarázd meg bármely heti 7 napot dolgozó embernek (sofőr, orvos, mentős, tűzoltó, rendőr, gázszerelő, biztonságiork, eladó, INFORMATIKUS), hogy ez miért is jó ??
Vagy annak a szegény bolti eladónak, akinek 2x bérű hétvégi munka a vasárnap ? -
Nem tudom. Nem lenne jó, mert a vasárnapi zárva tartással nem kevés bevételtől esnének el az üzletek, biztos sok elbocsátással járna. Az alap gondolat viszont tetszene, mármint hogy pihenjenek az emberek aznap és ne dolgozzanak, csak ilyen formában pont a bevételkiesések miatt megvalósíthatatlan. Aki vasárnap vásárolni akar, az így is találna magának hozzá üzletet, mert kivétel azért maradna elég... Meg azt se hiszem, hogy olyan megoldhatatlan feladat lenne 2 nappal előre gondolkodni bevásárláskor. :) Szóval engem nem ütne szíven, de összességében gondolom több lenne a negatív hatása, ha bevezetnék a vasárnapi zárva tartást. -
Igen, a kis CBA (Viktor baráti köre) nem fog beleesni. Meg talán kis Spar meg Penny-k. Csak momentán ezek egy (nagy) része épp nincs is nyitva vasárnap egyáltalán, a többi meg kicsi, így lesz szééép nagy tumultus.
Valamint az összes pláza is zárva lesz. Külön érdekes, hogy pl mozi van a plázában, akkor azt is bezárják?
Ha mégse, a plázában a kávézó sem fog kinyitni, ha minden üzlet zárva, még egy kvra vagy fagyira sem tudsz beülni film után.
-
Renegade #121151 nyilván azért lenne zárva, hogy te ne tudj vásárolni :)
Egyébként, franciáknál, belgáknál, németeknél, svájciaknál (talán mindenhol az EU-ban) is ezt lehet hallani: szemét mindenkori miniszter, nem engedi, hogy vasárnap dolgozzunk
-
Kisboltokra nem vonatkozna ez a szabály. -
Éltem 7 hónapot Bécsben, és mindig kiráz a hideg, ha csak rágondolok. Megyek is bevásárolni
-
Eredmény: péntek este - szombat reggel még nagyobb tumultus a boltokban. Ráadásul vasárnap sütöget az ember. Ha akkor jön rá, hogy elfogyott a BBQ szósz / liszt / cukor / .... akkor azért nem kissé pofára esés.
Úgy mellesleg, miért zavarja állam bácsit, hogy én mondjuk épp a csendes, nyugodt, laza vasárnap akarok elmenni nagybevásárolni ??
Legyen olyan kedves Viktorka, és ne szóljon már bele az életembe !
Tegyünk az előítéletek és az üldöztetés ellen, ugye? Hisz már a homik sincsenek üldözve, akkor mi jogon meri a vasárnap vásárlókat üldözni ?? mocskos ráááászistááá vasárnofób
?
Ja, és persze csak a nagy boltok lennének zárva, a cuculista népnemzeti dohány(ésmajd ital meg ki tudja mi)boltok persze nem.
És még tovább megyek. Én eltörölném, hogy mindenkinek éppen szombat és vasárnap legyen kötelező a heti 2 szabadnapot kiadni.
Piszkosul gáz, hogy szabadságot kell az embernek kivennie, ha bármi ügyet akar intézni. Így aztán épp a nyaralásra és pihenésre nem marad neki! -
nem. legyenek csak nyitva vasárnap is.
#121146 ne szólj bele, nem itt élsz. onnan könnyen van véleményed. -
kamionosjoe #121146 Itt Ausztriában zárva vannak vasárnap és még sincs katasztrófa, szóval én támogatom, hogy Magyarországon is úgy legyen.
> Igen, teljes mértékben támogatom. -
eegen. meg amikor köszönsz és búvalbaszott pofával néz rád.
vagy amikor könyökölve bámul rád a pultnál és még te szégyelled magad hogy leszólítod mert kajáznál.
vagy volt olyan is hogy kértem (salátabárban) kimérve 40 deka rántott gombát, rárak 5 szeletet és mondja "elég lesz?"
ha rajtuk múlna csőd lenne komolyan:D
aztán sírnak hogy nincs pénzük meg alig keresnek. bakker, ha én egy ügyféllel csinálnám ezt (nem vágok jópofát stb) akkor másnap már mehetnék is onnan. -
Nem, szerintem elbocsátás lenne a vége, ami nem hiányzik senkinek. Amúgy rühellem, mikor a boltosok azzal jönnek, hogy nekik hétvégén is dolgozni kell. Előző melómban 24/7 melóztunk, karácsony, húsvét, mindig, és nem haltunk bele, orvosoknak, sofőröknek, etc. szintén meló van. Nem tetszik nekik, keressenek másik állást. -
Nagyon rossz ötlet. -
Igen, teljes mértékben támogatom. -
most bot helyet én bumpolok egyet, bár csak holnap fog bejönni a kérdés, de sebaj, úgy is legtöbben reggel fogják látni az új hszt. -
Régen volt egy bot, ami automatikusan kiírta az előző szavazás végeredményét és kirakta az új szavazást reggel 9 óra tájt.
Ez valahol elveszett útközben, és a topic irányítóinak se jut mindig eszébe / nincs rá idejük, hogy foglalkozzanak vele.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.01. 09:49:23 -
Talán túl ritkán van szavazás. Nem értem miért, mert dőlnek a kérdések. Van olyan kérdés, ami lassan 1,5 hónapja vár a sorára, simán lehetne minden 2. nap új kérdés. -
Fbn Lx #121138 83 szavazó több nap alatt, haldoklik a 2 topig egyike ahová benézek -
Bazsalusz #121137 volt, és jól el is baszták... -
kamionosjoe #121136 Nem volt, de protkóm majd lesz. xD -
Sosem volt, nem is lesz. -
Nem volt és valószínűleg nem is lesz. -
Blum #121133 Lesz.
Amint lesz rá cash (...ami akkor lesz amikor végre elkészül a "geek room" :D) -
:) -
Kint nem annyira hülyék a privacy settingshez mint itthon, szal nem nagyon van értelme.. :D -
-
Fbn Lx #121129 dehogy álltak
tuti csak nem akarod hogy a nyuszifogú srácként képzeljünk el az sg-n -
volt kivehetős éjszakai, a szemfogaim kiálltak.
nem hordtam mert nagyon fájt tőle a fogsorom meg minden, iszonyat volt... havonta állítgatni, stb... szóval kidobtam titokban XD de utána beálltak a fogaim maguktól. -
Kisebb koromban kiálltak a szemfogaim, de maguktól visszamentek. :) Nem volt sosem, és nem is kell. Más jellegű dolgot volna azért mit tenni a fogaimmal. :/ De egy vagyon bármi, ami nem TB támogatott, így egyelőre marad a sima fehér tömés. -
Volt rendes meg éjszakai is, de utólag szétmentek :c -
nem volt, mert nem kellett.