127612
  • Sir Quno Jedi
    Hógyne, egyéni űrrepülőteret mindenkinek a kertjébeeee... Ja, nem.
  • Kata
    Intelligens hozzáállás. :D
  • Kata
    Ezt benézted. :D
  • kamionosjoe
    2014-ben nehogy ne lehessen megoldani élő munkaerő nélkül egy ilyen dolgot. Pl. most megint egy osztrák példát hozok, hogy vannak olyan benzinkutak ahol, nincs is kutas, csak van egy automata, ahol kifizetheti az ember a tankolást.

Inkább azt kéne bevezetni, hogy mindenkinek egy személyi robot járjon, aztán az ember leadná a listát vagy elküldené e-mail-ben és a robot meg hozná a cuccokat hazafelé. :D
  • Lacee86
    Ezt a szennyet el sem olvasom, ez nem forrás.
  • Lacee86
    Neked gőzöd nincs a vidéki körülményekről. Gondolom pesti vagy.
  • Kata
    Nyilván, ezért olvasd el hozzá az előzményt is.
  • videobaby
    mert olyan gyakran van hétvégén buszjárat. kocsival meg marhára megéri lemenni 1-2 dologért.
  • Renegade
    hát fene tudja, nem hiszem, hogy más országban a hit miatt van szünnap.

meg azért ne feledd, bár ez messzire visz a témától, mi a glorius master race tagjai vagyunk (EU+USA), nekünk minden jár, azt meg ugye pont leszarjuk, hogy az emberek 2/3 hogy él, visszaolvasva a kommentekeket, meg külön vicces, azon rugózni, hogy vasárnap nem tudom megvenni a kedvenc lisztemet, müzlimet. burleszk? tragikomédia?
  • Kata
    "De aki mondjuk falun lakik vagy kisebb városban az most sem tudja megtenni, hogy keressen egy boltot."

Miért ne tudná megtenni? Egy kisebb városban már biztosan van legalább egy éjjel-nappali, a falubeli meg beül a kocsijába vagy felszáll a buszra és átmegy a másik településre.

"Viszont a stressz az káros és ha a bolti dolgozók nem tudják kipihenni magukat akkor abba tönkre mennek egy idő után."

Ez az érme is két oldalú, mert aki eleve ilyen munkát keres, tisztában van a körülményekkel, pl. több műszak, vagy hétvégén is dolgozni kell stb. Azért általánosságban véve, aki dolgozik hétvégén, annak valamikor máskor kiadják a két szabadnapot hétközben.
    Utoljára szerkesztette: Kata, 2014.11.02. 13:30:52
  • Kata
    Játszod itt az okosat, közben meg nem olvasol utána.
  • Sir Quno Jedi
    A főkérdésre meg azt mondom, felháborító, hogy 2014-ben egyáltalán felmerül a kérdés, hogy a hétvégi napok kivételeztt napok legyenek. Mifaszé? Minden nap teljes infrastruktúrát kell biztosítani az emberek számára. Nem lényeges hogyan oldják meg, de OLDJÁK meg!

Méghogy vasárnap nem lehet melózni?! Ezt mondják az én főnökeimnek...

Csak szólok, hogy ha a butaarcú bigottabb katolikusok miatt nem lehetne vasárnap melózni, akkor szombaton sem lehetne, mert az meg a keményvonalas zsidóknak nem megy és így tovább. Végül minden nap tilos lesz dolgozni, vagy mégis mi a halál retkes f@száról vitázunk egyáltalán?! Az ötlet is abszurd kérem!

2014 van könyörgöm, elvárható hogy éjjel-nappal hozzá lehessen jutni BÁRMIHEZ!!! Ne menjünk már vissza a sötét középkorba, plíz!
  • Sir Quno Jedi
    Ezt a szelektív baromságot egy huszárvágással meg lehet oldani. Mi pl. kaptunk még két kukát, így van három és szelektíven kell gyűjteni. Igaz máskor viszik a sima szemetet, minta szelektívet, így két különböző időpontban kell kitenni a kukákat, de egye kukac. 16. kerület. Mindenkinek és kötelező. Ennyi. Minden más megoldás bullshit és leszarnám nagy ívből, hiába is tütögnének. Erre még hajlandó vagyok (nagy kegyesen).

Azonban kimosni pl. az én saját időmből, a saját vizemmel és csatornadíjammal nem fogom a petpalackokat, azt várhatják. Én fizetek a szemétszállításért, ha nekik így nem jó, az magánügy, tisztítsák meg ők. (főleg hogy összeaprítják és után még mindég el lehet mosni géppel, van rá mód és technológia). Emeljék meg az árát és vegyenek megfelelő gépeket vaze!
  • Lacee86
    Ez meg a másik, h tökön tudnám magam szúrni, mikor ebbe is a vallást magyarázzák bele a birkák.
  • jazzy
    Igen, kényszerből. A kérdés arra irányult, hogy mint látod, fel van háborodva, hogy mi az, hogy egyáltalán bárkinek eszébe jut eltörölni a vasárnapi nyitvatartást?
  • mrzed001
    Próbáltál már 0-ás IGAZOLÁST kérni Apeh bácsitól ???
    Majd ha túl vagy már rajta 2x, akkor fogsz már tudni te is mesélni. Addig meg kibicelsz.

A magas foglalkoztatottsági százalék oka meg igen egyszerű: KÖZMUNKA program, azaz kapatámasztásos ároknemtisztítás.
    Őket nem állami alkalmazottnak számolják, pedig, ahogy írtam, államilag fizetett. Meg az állam és állami cégek is jelentős munkaerő mennyiséget szerveztek ki, így "kvázi" nem állami alkalmazottak (de állami pénzből !)
    Lényegében 1-1,5 millióan dolgoznak úgy, hogy nem állam bácsi adja rá a pénzt (azaz ők tartják el az egész országot).
  • Lacee86
    Akinek a vasárnapi ebéd főzésnél derül ki, h nincs miből főznie, az jobb, ha inkább nem próbálkozik ilyesmivel. Nézd meg a tervezetet, és gondold ezt át újra.
  • SzirmosSzisza
    Ha nem lenne munkahelyem és nincs más lehetőség ja. Amúgy szerintem az, hogy (még ha sokan nem is vallásosak) szenteste 2-ig nyitva vannak a boltok durvább, mint a vasárnapi nyitva tartás.
  • Zoli007
    Ebből csak az ügyintézők érdekesek.
  • Lacee86
    Én emberként kezelem az embereket, mindig is így kezeltem. Csak mikor naponta látom, pl. az utakon, h mit művel a sok Isten barma csak itt Csornán pl., h miket művelnek a boltban pl., akkor elgondolkozok, h uram ég, hova jutottunk... Nincs ötletem, h mivel lehetne ezekre az emberekre hatni, de nem is nekem kell ezt kitalálni. A gond az, h ezt senki se találta ki még eddig.
  • Renegade
    sajna szerintem jól látod, akiket csak a kényelmetlenség zavar, azok kíváncsi vagyok hogyan fognak reagálni a köv szintre emelt szelektív szeméttel kapcsolatos dolgoknál: pl mosd el a joghurtos műanyagot, mielőtt kidobod :)

de mehet is szavazásba, hogy megnézzük mennyire vagyunk kulturáltak:

szelektíven gyűjtöd a szemeted?

lehetnének mondjuk ilyen opciók:

Normális vagy? biztos a szabadidőmet áldozom arra, hogy elvigyem a 200 m-re lévő gyűjtőkig a szemetemet o0
    igen
    nem
    néha
    fúj, undorító üres kutyakonzervet be nem teszem a kocsimba, szatyromba

:)
  • kamionosjoe
    Az ötletet támogatóknak pedig szívből kívánom, hogy pont a félig már megfőtt vasárnapi ebédnél derüljön ki, hogy elfogyott a tejföl és menjen órákig keresgélni egy éjjel-nappalit, ahol az utolsó, de már lejárt szavatosságú tejfölt háromszoros áron megvehesse.

De aki mondjuk falun lakik vagy kisebb városban az most sem tudja megtenni, hogy keressen egy boltot. Ha egy nap esznek tejfölt vagy nem találnak fagyizót, abba még nem halt be senki. Viszont a stressz az káros és ha a bolti dolgozók nem tudják kipihenni magukat akkor abba tönkre mennek egy idő után.
    Dolgoztam egy helyen még magyarba, ahol több mint egy évig nem adták ki a szabadságomat, szóval tudom hogy szívatják az embereket sok helyen.

A közmunkának meg semmi értelme, azonnal be kéne szüntetni. Heti 40 órás munkáért 50 ezret fizetni, ezt inkább önként vállalt rabszolgaságnak hívom.
  • jazzy
    Én nem vagyok se mellette se ellene mert nem érdekel. de vasárnap dolgozni lenne kedved, mondjuk éjjel? Ha már vásárolni van?
    Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.11.02. 12:50:03
  • Dzsini
    Beléd is sikerült belédnevelni, hogy azt hidd, már nincs értelme próbálkozni azzal, hogy emberként kezeld az embereket.
  • Lacee86
    Kultúra... Magyarországon ez rég nem működik, semmilyen területen. Erre azt mondom, ha mással nem megy, akkor jöjjenek a szabályozások és szankciók.
  • Dzsini
    És a nevelés (tisztelet, kultúra) vagy a szabályozás (irányítás, parancs) a neked tetsző irány?
  • Dzsini
    Biztos van, a 2011-es népszámlálás adatai már megjelentek, csak végig kellene csámcsogni az adatokat. Nem lenne naprakész, de jó közelítésnak az is megfelelne a korfához. Foglalkoztatottak aránya a második pdf-ben ott van három korcsoportra bontva.
  • Lacee86
    Ez így ilyen formában nem jó ötlet, de valami válaszlépés mindenképp kell ennek a szabályozására (és úgy egyáltalán a nyitvatartások szabályozására), mert lassan ott tartunk, h a putyi Pista azért is furcsán néz, ha nem tud 2 csavart venni vasárnap vagy szombat délután... Iszonyatosan pofátlanok az emberek már sok esetben, és én tökéletesen megértem a dolgozók frusztráltságát, mert pl. az se normális, h nyáron a Sparnál kitalálták, h este 8 helyett 9-ig legyenek nyitva, meg vasárnap az eddigi 1 helyett 3-ig... Tesco, egy nyamvadt kisvárosi viszonylatban vasárnap este 10-ig... Nooormális?
    Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2014.11.02. 12:44:54
  • SzirmosSzisza
    OFF: arról van valami infó, hogy a maradékból akik nem dolgoznak mennyi nyugdíjas / 18 év alatti, meg simán munkanélküli?

Amúgy nálunk ünnepekkor is nyitva van az éjjel nappali meg a sarki kisbolt, örüljenek nekik, hogy ezt megtehetik :)
  • Dzsini
    Közel 850 ezer állam által fizetett van az országban (~450 ezer közalkalmazott), 4,1 millió dolgozóból.
    Inkább 1/5-1/6
  • Kata
    Azért ott sincs minden zárva vasárnap. Másrészről a többség nem reggeltől estig húzza az igát, tehát hét közben is el tud menni vásárolni (nem csak élelmiszerre gondolok), illetve ott azért több az olyan család ahol a nők nem dolgoznak, csak háztartásbelik, így gyakorlatilag időmilliomosok. Velük vannak tele a boltok hétköznap délelőttönként.
  • videobaby
    de, szavazz, csak ne az osztrák viszonyokat vedd alapul. nekem spec nem lenne ingerenciám éjjel-nappaliban venni bármit is vasárnap, ha épp elfogyott valami és kellene. jobban kijövök, ha rendes boltban veszem meg. amellett kell nekik a munkahely.
  • Zoli007
    Hol lenne 1/3-a hivatalnok...
  • kamionosjoe
    Akkor mostantól ne is szavazzak, mert nem ott lakom? :)

Egyébként meg ugyanannyit vásárolnának az emberek, ha a 7. napon nem vásárolhatnak akkor elköltik azt a pénzt hét közben.
  • Kata
    Úgy tudom, ez a KDNP ötlete volt, mert hogy a vasárnap legyen megint az Úr napja (igen, ez volt az indoka az ötletnek). Viktor pedig szorgalmas templomba járó - rendszeresen van mit gyónnia - így az ötlet tetszik neki. Csak hogy már nem azt a világot éljük, hogy megmaradt buta vallási előírások szabályozzák az életünket: az átlagpolgár, hogy ne dögöljön éhen és a dézsmát is be tudja fizetni I. Ramszesz Viktornak, reggeltől estig gürizik, ezért többnyire hétvégén lenne ideje és energiája vásárolni. Nincs már cocializmus, hogy mindenki kora délután lelép, meg néhány órát elcsúsztat a munkaidejéből aztán megy amerre lát.

Az sem tetszik, hogy megint mutyiznak a kivételekkel, és a kivételek természetesen a kormánypárti érdekeltségek, rokonok, barátok cégei. Szépen haladunk a putyini diktatúra irányába. Ráadásul ha nem csak az élelmiszerboltokat, hanem minden üzletet érint, akkor vasárnap nem tudsz étterembe se menni "ne főzz ma Gizi, elviszlek valahova" felkiáltással, se egy kávézó, cukrászda, fagyizó, gyroszos, hamburgeres stb. Sőt, kíváncsi leszek - mivel a plázákat érinti - hogy a mozikra is vonatkozni fog-e. Mert akkor aztán ülhetsz otthon a négy falat lesve...
    Ahogy már többen is megpendítették, a gazdaságot is visszavetné: rengeteg adóforinttól esne el Viktor, aki amúgy is minden népről és cégekről lenyúzott fillérért remeg, mert miből pótolják akkor a szétlopott pénzt, meg miből lesz stadion a hátsó kertben is (ha már az előkertben van egy).

Az ötletet támogatóknak pedig szívből kívánom, hogy pont a félig már megfőtt vasárnapi ebédnél derüljön ki, hogy elfogyott a tejföl és menjen órákig keresgélni egy éjjel-nappalit, ahol az utolsó, de már lejárt szavatosságú tejfölt háromszoros áron megvehesse. Vagy egy meleg nyári vasárnap délután séta közben fagyit nyalnának, de csak a zárva táblákat találják minden bódén.
    Utoljára szerkesztette: Kata, 2014.11.02. 12:28:29
  • Renegade
    hát, nálunk falun az okmányiroda 20-ig van nyitva, Pesten nem így van?
    APEH-al meg semmi dolgom, feltöltöm a nullásat, aztán jön az email, hogy befogadták, azt jól van
  • mrzed001
    Momentán a dolgozók 1/3-a állami alkalmazott, bár szerintem nem erre gondoltál :)

Viszont, igen kirekesztő is a gondolatmeneted, ezt ugye tudod ?
    A nagy egyenlőség és mindenkinek jó legyen korában így kijelenteni, hogy nem baj csak ők fognak szopni ...

(amúgy irónia volt, igen, a többség érdeke a keveseké felett, ezt kellene végre minden téren elérni)
  • Renegade
    nyilván fura volt először, bután néztem egy bezárt bevásárlóközpontra 20:31-kor, de meg lehet szokni.

az a baj, hogy nem tudom, hogy ez jót tesz a gazdaságnak/alkalmazottaknak, vagy rosszat. Én arra hajlok, hogy jót.

gumicsont, na igen, mi magyarok sajnos jó kutyusok vagyunk :(

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2014.11.02. 12:25:49
  • mrzed001
    Kíváncsi lennék, mikor fogsz te este 7-kor egy APEH 0-ás igazolást kapni, vagy gépjárművet átíratni, vagy ...
    Amúgy ha kötelezve lenne állam, meg minden szolgáltató a 20 óráig nyitvatartásra, igen, az megoldana pár gondot.
    De nincs.
  • Zoli007
    Most csak az állami dolgozókról beszélek. Ők kevesebben vannak, mint a nem állami dolgozók, így szerintem a többség kényelme a fontosabb.