127612
  • Sir Quno Jedi
    Itt mifelénk meg alig lehet beállni a parkolókba, mert dugig vannak emberekkel vasárnap is az áruházak, én sem "kitalálom" elhiheted. És talán nem vidéki kis települések a mérvadók forgalomban, hanem a főváros. (most vasárnap is ez volt a helyzet, mivel ott voltunk, bevásárlás)
  • Lacee86
    Csorna, Tesco, vasárnap este: egy lélek nincs a boltban, max 1-2 tizenéves gangel, mert ugye itt kb. ez a pláza. Ők megvesznek kemény pár darab energiaitalt vagy csokit. Saját példa, nem kitalálom basszus... Ja, és este 10-ig van nyitva a bolt, vasárnap is.
    Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2014.11.04. 11:33:01
  • tugyiti
    -.-
  • Fbn Lx
    én katára szavazok a házigazdaságban
    akkreditált flémer, a nőiesen finom és agresszív incselkedés doktora
    ahol felbukkan, ott hamu és égő arcok maradnak
  • Fbn Lx
    Nincs olyan, hogy "felesleges" vasárnapi dolgoztatás. Ha valakinek nem érné meg vasárnap dolgoztatnia, mert kicsi lenne a hétvégi forgalma, az természetesen nem dolgoztatna vasárnap. Ha nagy forgalmat bonyolít le hétvégén is, akkor viszont miért lenne feleslegesebb a vasárnapi dolgoztatás, mint a hétköznapi? Hol ebben a logika, Laci.
  • Fbn Lx
    azért a vasárnapi pótlék elég jó motivátor sok ember számára
    én nem vagyok benne olyan biztos, hogy a dolgozó emberek nagyobbik része támogatná a vasárnapi meló bannolását, főleg az ország keleti felében, ahol amúgy is szarul élsz meg, még a minimális plusz is számít
    másrészt a vasárnapnak, mint általános pihenőnapnak pusztán vallási jelentősége van, tehát ilyen szempontból túlhaladott dolog. Miért lenne több értelme kollektíven kiadni a vasárnapot, mint ahelyett egy szabadnapot biztosítani a dolgozónak véletlenszerűen a hét bármely másik napján?
    Így a munkaerőt be lehet osztani, ugyanúgy megkapod a pihenőnapodat, és a szolgáltatásoknak sem kell leállnia. Tehát a kollektív vasárnapi pihenőnapot maximum valamilyen elvont ideológiai szempontból lehet értékelni, ilyesmire pedig nem lehet egy társadalom működését alapozni
    Emellett a modern társadalomra jellemző a javak mindenkori hozzáférhetősége, és ez nem azért van, mert bizonyos emberek rabszolgasorban élnek azért, hogy mások elégedettek legyenek, hanem azért, mert ahol felmerülő igények vannak, ott lesznek olyanok, akik ezen igények kielégítésére szakosodnak, és ha te vasárnap akarsz vaníliás pudingport venni a palacsintádhoz, akkor vasárnap fognak kiszolgálni téged, ugyanis MEGÉRI nekik, nem mártírizmusból csinálják
    Én ebbe maximum azt tudom belelátni, hogy rám akarják erőltetni, hogy én magam milyen prioritásoknak szeretnék élni az életemben, megpróbálják a saját, nagy eszmei értékkel bíró fogalmaikat (család, isten, jézus) kiterjeszteni a köznép életére puszta önkényből és személyes meggyőződésből
  • Nirz
    szerintem meg maradjon minden a régiben.
  • kamionosjoe
    Szerintem a házigazda legyen Dzsini, mert ő úgy is mindig itt van és ő vissza szokta keresni a régi eredményeket, meg mindig talál valami érdekes cikket vagy statisztikát az aktuális szavazásokkal kapcsolatban.

Dzsini +1
  • Kata
    Én már nem is nyilatkozom házigazda ügyben, mert bármit mondok, abból csak a sértődés meg a flame van. :)
  • videobaby
    figyeld :D
  • Calver
    túl sok bizalmat szavaztok nekem, most is csak véletlenül vettem észre a nevemet hszeket átpörgetve

de természetesen lehet róla szó ha a többiek is egyet értenek, és akkor fogom rendszeresen figyelni a témát.
  • Calver
    ilyenkor nyugodtan dobj rám vagy másik adminra (már ha vállalják) egy privit, és belenyúlunk + berakjuk. de szerintem Ability-vel is simán meg lehet beszélni adminok körének bővítését, mert perpill 2-3-an rakosgatjuk be a kérdéseket kb, és... na, látjátok

#121310: egyszerű mint a faék, van egy remek felület, simán és átláthatóan lehet kérdéseket szerkeszteni és berakni.

nem tudom Ability nézegeti-e mostanság a topicot, majd rádobok egy privit mindenképpen.
  • Lacee86
    Jól van, igazából csak normális arcnak tűnsz, azért gondoltam élek a szavazati jogommal. :)
  • Renegade
    ja, meg nem zavar az offtopic, mindenki arról beszél amiről akar
  • Renegade
    Hát megnézhetjük, de nem biztos, hogy örülnének nekem a többiek. Kb. 3 naponta esek be ide (nyilván ez változna), illetve időnként túl fejlett az igazságérzetem, és gond nélkül kitörölném a hozzám hasonló "öregek" hozzászólását is (modik szerint a régieknek több fér bele, gondolom ezért nem volt nekem soha elakadásjelzőm) . Gondolok itt pl Molnira, akit csipázok, meg nagyra tartom a hévvel írt cikkeit, lásd htk.hu, de hát a Dr House stílus néha kemény, érzékenyebbeknek meg bántó. :)

Nyilván nekem is megvan a saját hülyeségem, hajlamos vagyok kéretlen ördögügyvédje stílusra (kiállok valaki mellett, akit többen támadnak). Ja meg polgárpukkasztó cinizmus, mert az jó, így sanszos, hogy tennék be meredekebb kérdést, had pörögjön a nép, olyat amiről szó van itt a Potenciálisan... kezdetű bekezdésben.
  • Molnibalage
    Én is vállalnám, csak fogalalm nincs, hogy hogyan kell üzemeltetni egy ilyen szavazógépes rensdzert, semmiféle programozói skillem nincs...
  • Lacee86
    Egy szavazatot adok Renegade-nak, feltéve, ha vállalná.
  • stationx
    uhh ez kemény volt.
  • stationx
    +1
  • Molnibalage
    Sajnos igen. Kérésre a modi egyébként csomószor átszerkeszti vagy kérés nélkül is.
  • Renegade
    eszembe se jutna olyan opció, hogy már bekövetkezett, de miért ne

viszont már nem tudom szerkeszteni, időlimites az ötlet szerkesztés?
  • Molnibalage
    Egyes kérdések túl specifikusak vagy hiányzik opció. A szingularitásnál pl. az, hogy már bekövetkezett vagy az, hogy sosem lesz agy az, hogy ez így nem is értelmezhető.
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.03. 12:32:22
  • Renegade
    na beküldtem hármat, ha jó, akkor jó, ha nem, akkor próbálkozom mással :)
  • Molnibalage
    A legtöbb ember még abban sem ért egyet, hogy mi az egészséges, tehát ezért a kérdés kicsit elve okafogyott szerintem.

Kütyükkel kapcsolatos is volt már többször, de lehet hogy te más formában más kérdeznél. Én legtöbbször olyan kérdést rakok be, ami biztosan nem volt soha vagy nem emlékszem már rá. Pl. ilyen a házassággal kapcsolatos kérdés. Van még pár ilyen fura (?) kérdés pl. az, hogy ki milyen egércsapdát használna. :)

Nagyon sok társadalmi problémát feszegetős kérdést anno összeírtam, de aztán töröltem, mert úgyis csak anyázás lett volna a vége.
  • Renegade
    semlegesebb társadalmi dolgok?

transzhumanizmus, technológiai szingularitás?
  • Renegade
    kütyükkel kapcsolatos?

mindig mindenből a legújabb
    minden kell (noti, konzol, tablet, reader)

ilyesmi?
  • Renegade
    okok
  • Renegade
    hmm, akkor ennek fényében összedobok egy étkezéssel kapcsolatosat is, volt már kifejezetten egészséges étkezéssel kapcsolatos?

odafigyelek, csak trendnek megfelelően, jön ami jön, imádom a junkfoodot, stb jellegű?
  • Molnibalage
    Nemrég volt.
  • Renegade
    na, beküldtem, mivel ez az első valaki nézze át, hogy egy ilyen megfelelő-e. bekapcsoltam a szerkesztést
  • Dzsini
    Pár hete például a zöldséges téma generált több oldalnyi hozzászólást, jó beszélgetés volt belőle.

Beszélgetni szerintem jobb, mint anyázni. Vitához olyan felek kellenének, akik tisztelik a másik véleményét, és érveket, indokokat írnak be, nem a másik személyével foglalkoznak.
  • Renegade
    szerintem ma bármilyen érdekes, társadalmi problémákat feszegető kérdés, óhatatlanul fog anyázást is generálni, ezt vagy bevállaljuk, és vitázunk, vagy jöhetnek a hány pár zoknid van? jellegű kérdések, a napi 5 kommenttel.

De várj, ez a szavazó topik, csinálok is egy ilyen ötletet :)
  • Dzsini
    Egyelőre okafogyottá is vált, és a Humiariban már kitárgyalták (és be is zárták a topicot miatta egy időre).

Nem lehetne hanyagolni azokat a kérdéseket, amikről messziről süt, hogy csak kulturálatlan anyázás lesz a következménye? Tényleg sokan addig szeretnék rázni a pofonfát, amíg valamelyik moderátor meg nem unja a dolgot?
  • Molnibalage
    Volt már a focis... A netadó még asszem nem, de az eredmény elég egyértelmű...
  • Renegade
    valaki berakhatná a Dárdaisat (én is felkaptam rá a fejem, pedig már rég eltemettem a magyar focit), vagy az internetadósat, az felpörgetné megint a topikot :) vagy ezek már voltak és nem kerülnek ki a listáról?
  • kamionosjoe
    Én vállalom, hogy rakok be kérdéseket, ha más nem ér rá.
  • SötétBarom
    Nem tudom eldönteni.

Nem nagyon érint.. Vasárnap mindig dolgozom, szal nekem scheissegal. Vannak előnyök, hátrányok is nyilván.
  • Lacee86
    Ok. Akkor helyetted esetleg aki szeretne admin lenni, az jelezze, vagy javasoljatok vkit!
  • tigeroo
    én lemondanék az adminról is, nemsokat járok fel mostanában.
  • Renegade
    én is akkor szeretek itt huhogni, ha pörög a topik, érdekel a téma, na meg, ha nem csap át értelmetlen személyeskedésbe, mondjuk én a humiariba is akkor vagyok aktív, ha megy egy jobbféle vita :)