127612
-
Renegade #121284 látod, azt nem tudom, hogy régebben ki provokált kit, vissza élt-e azzal, hogy házigazda, a mostani vitában nem láttam, hogy Lacee provokált volna, inkább csak reagált. Ha viszont csak azért mentek neki, mert idealista (30 alatt ki nem az :) ), nos, az megint hülyeség.
-
Az elmúlt 5 napban összesen nem volt annyi hozzászólás, mint ma. Igen, végre pörgött a topic, és ez jó!
Erre van ugyebár, érvek és ellenérvek ütköztetésére. És nem a másik meggyőzésére, mert ez ugyebár kb lehetetlen pl szerényebb intelligencia vagy élettapasztalat, felfogás és bigottság, vallásos és/vagy világnézeti meggyőződés okán.
Nincs ezzel gond szerintem.
-
Blum #121282 Calver +1 ha jelentkezik -
Most komolyan személyes f@szágokba bonyolódtok, mikor az utcára kéne menni tüntetni a vasárnapi munkaszünet ellen?! :D -
Én Calvert javaslom ha elfogadja. -
Aki bizonyos szintet elért az informatikában, annak ez bizony 7/24-be megy át.
-
Válasszatok házigazdát. Ha megegyeztetek, jelzem vmelyik moderátor felé. -
Én abban a témában általában 3-4 komment erejéig vitázok, mert nincs értelme, egyéni preferencia kérdése, pénz kérdésben nem lehetett belekötni, mert sima matematika, ott nekünk volt igazunk, ki volt számolva feketén fehéren, viszont az, hogy ki mit szeretne az életben az relatív, ezért nem szoktam erőltetni a témát.
Én nem lakást akartam, hanem autót, kb anyagi csőd fenntartani, 10 litert fogyaszt, 120k a téligumi, horribilis alkatrész árak, de nekem ez kell, ezért dolgoztam. Ha ő lakást akar, az az ő dolga.
Ez viszont amit írtam nem egyszeri eset, itt mindig ez van. Amikor még ment a vita, de le lett cserélve a kérdés és "mostantól minden hsz törölve lesz ebben a témában"... az mi volt... ez nálam ilyen személyes dolog, tisztelem, ha valaki elismeri, ha hibázott, vagy nem volt igaza, de agyfaszt kapok az ilyen fekete lovagoktól, sőt még rosszabb, mert még kéz és láb nélkül sem egyeznek ki a döntetlenben.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.11.02. 21:07:19 -
trebron #121276 mit -
Most akkor jegyezzem meg, hogy én éppen MOST is dolgozok ?
És te ?
Khmmmm. -
Az ilyen kijelentés előtt először olvass vissza, nézz tükörbe és aztán gondold át... -
Ha felesleges lenne, akkor nem lenne nyitva az üzlet. Tudod, az a "fránya" profit... -
Renegade #121272 de nem volt eddig egy darab érv sem, olvass vissza bátran, mindenki jött a lozungokkal (én is), de egy érv sem hangzott el. Nincs itt egy nyamvadt közgazdász sem?
Nem lenne sokkal egyszerűbb egy: Nyugaton azért működik, mert....(egy normális cikk), nálunk azért nem működne mert....(egy másik cikk)
de ami volt: hülye ez, hülye az, sötét középkor, szocializmus, stb
btw, egy másik topikban, te meg én voltunk szétkapva, mert a kiszámolóra hivatkoztunk, akkor ott mi voltunk a hülyék, vagy azok, akik utána sem olvastak, csak mondták a frankót?
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2014.11.02. 20:12:07 -
Ez nem igaz, amit írsz. Pont.
Egyébként nem kell más soká elviselned: ezennel a mélyen tisztelt SG fórumozók előtt LEMONDOK a házigazdaságról. Lehet jelentkezni rá. -
Renegade #121270 persze, hogy lehetne, de valahogy Európában vasárnap a szünnap, olyannyira ez a bevett gyakorlat, hogy még az előző rendszerben sem volt kommunista vasárnap, ellenben a kommunista szombat mint kifejezés biztosan ismerős.
de ha neked jobban tetszik: Magyarországon, azért a vasárnapot preferálják, mert a KDNP így akar tisztelegni a kereszténység előtt, nem pedig azért mert évszázados hagyománya van, rendszertől függetlenül. :)
ja, még szép, hogy családosoknak járnak extra szabadnapok, nyilván nem minden héten, de egész biztos kevesebb szabid van, mint a kétgyerekes kollégádnak :) -
Egyszer kipróbálhatnád, hogy nem vagy okosabb mindenkinél és meghallgatod más véleményét, lehet nem ártana.
Azzal sokra mész, ha kidobatsz, én nem írok ide többet, eddig se írtam sokat, max nem is olvasom. A topicban gyakorlatilag az megy, hogy te harcolsz a többiekkel szemben, mert fura módon mindig neked más a véleményed. És valahogy mindig a többiekkel értek egyet én is.
Az erőfitogtatást pedig célszerű lecserélni néha alázatra és szorgalomra.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.11.02. 19:44:37 -
Bocs, nem rémlik, h kérdeztelek volna. Ki foglak innen dobatni, ha még egyszer személyeskedsz. -
Nyilván vannak, meg lesznek is, de a felesleges vasárnapi dolgoztatást csökkenteni ill. minimalizálni kellene... Az a baj, h sokan elferdítik ezt a dolgot, belemagyaráznak mindent, és olyan szemszögből adják elő, h lehetőleg minél unszimpatikusabb legyen. -
Nem csoda, hogy nem találsz normális munkát, ha mindenkinél okosabbnak hiszed magad és mindenkivel úgy beszélsz, mint a kutyával, meg persze senki véleménye nem érdekel... -
Az a lényeg, hogy 3:1 az arány, aki nem akarja, hogy vasárnap demagóg módon kötelezzék a multikat, hogy ne dolgoztathassák az embereket. Ennyi. Továbbiakban (itt) kár is a vita. Maradjon minden úgy, ahogy volt/van, nem kell a programozott visszafejlődés. -
Freeda Krueger #121264 Vannak iparágak,gyárak ahol nem áll le a termelés hétvégén sem.
Akkor azokkal a dolgozókkal mi van?
kicsit álszent ez a "családi vasárnapra" hivatkozás.... -
Ha láttál valaha naptárat, akkor feltűnt volna, h minden vasárnap pirossal van jelezve. Munkaszüneti napnak hívják, hallottál róla? Egyébként már alább kérdeztem: mondd meg, hogyan csinálna a család egész napos programot hétköznap? -
ManoNegra #121262 Nem érted miről beszélek. Felőlem mindenki azt csinál amit akar. Meg ettől a tervezettől is, nem állítanak senki mellé rendőrt. Csupán arra lettem volna kíváncsi, hogy bevették-e az indoklásba a vallási előírást, vagy csak természetesnek kell vennünk hogy ez van a háttérben, még akkor is, ha amúgy egy szó sincs róla? Még azt sem zárom ki, hogy nincs benne, bár nem tartom valószínűnek, de a hivatkozott bejegyzésben ez nem szerepel. -
Bármelyik nap együtt lehet a család, miért pont vasárnap? Ennyi erővel lehetne szombat is? Egyébként meg vannak olyan országok, ahol minden X-dik hét hosszú hétvége a családosoknak, mert extra szabadnap jár. So mi lenne, ha a családosoknak extra szabadnap járna? Hm....? Ja, hogy az ellen a munkaadó tiltakozna.
És mi van azzal, akinek nincs családja...? Egyesek szerint az nem is ember mi...? -
ManoNegra #121260 Ezt most úgy írod, mintha ez teljesen nyilvánvaló lenne, csak utána kell olvasni, mert ott van valahol az indoklásban. Ezért olvastam el a linkelt blogbejegyzést, de nem találtam érdemi infót.
Persze, lehet mondani hogy ez magától értetődő, de mégsem ezzel magyarázzák, hogy mennyé' templomba te tahó magyar, hanem azzal, hogy vasárnap legyen együtt a család. -
Senki másnak nem jutott eszébe ilyen hülye ötlet. A K betű és a Vasárnap között meg van összefüggés... -
ManoNegra #121258 Ebből hol derül ki, hogy vallási előírás és az "Úr napja" miatt erőlteti a KDNP?
Nekem mondjuk mindegy, ma pont voltunk vásárolni, de általában vasárnaponként itthon vagyunk ha tehetjük. -
Én 3 műszakban dolgozok, megengeded, hogy létezzek azon a héten is, amikor délután dolgozok? -
34 évesen hogyan sikerült ekkora marhaságot kiizzadni..? Vagy csak szándékos trollkodás áldozatai vagyunk? Irgalmatlan sok embernek a munkanapjai nem hétköznapra esenek, hanem 3-4 nap aztán -1-2 nap szünet beosztástól függően folyamatosan. Ha hétvégre esik, akkor hétvégére esik. Az ugye feltűnik, hogy napközben is utaznak tömegközlekedési eszközök és vannak autój az utakon, mert nem mindenki H-P 8-17 munkarendben van... Szabadsága meg nincs senkinek mi...? Diákok, munkanélküliek, vállalkozók vagy szabadúszók saját beosztásban? Soroljam még...? -
Freeda Krueger #121255 Aki akkor ér rá vásárolni? -
trebron #121254 élelmiszer boltok a hét minden napján 0-24 legyenek nyitva
minden más bolt, csak hétvégén 0 - 24 illetve 16 - 22-ig hétköznapokon - teljesen felesleges, ha egy ruhabolt hétköznap 10-től van nyitva ki az a hülye, aki akkor vásárol? minkaidőben ?! nórmáális? -
Téged teszlek be 0-24 egész hétre eladónak. -
Freeda Krueger #121252 Itt is az volt máusig
-
Jah, azt hittem, itt most voltak nagy felvételek a gumigyárba és 4 műszak :) -
Freeda Krueger #121250 Budapest
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.11.02. 17:23:59 -
Törvényben meg van szabva az 50% pótlék vasárnapra. -
Makó? :D -
Freeda Krueger #121247 Nem,több lenne a negatív hatása.... -
Nem, több lenne a negatív hatása. -
Nos, ha már liberál demokrata államot építünk, akkor ne játsszunk a kettős mércével.
A demokrácia "őshazájában", az azt exportáló usa-ban ha jön egy betörő, lelőheted, és még meg is köszönik.
Mi annyival liberálisabbak vagyunk, hogy 1 évvel ez előttig, csak szépen kérhettük, hogy távozzon, kérjük ne öljön meg minket, és ne erőszakolja meg a nagymamát és unokáját (megtörtént eset).
Most már ha többen vannak, vagy este, vagy fegyvere van, akkor a saját élete árán is meg lehet állítani (neked persze nincs fegyvered, szóval ennyit az esélyeidről).
De ebből is látszik, hogy mi bizony liberálisabban demokratábbak vagyunk, még az amcsiknál is.
Akkor, miért kellene más területeken is a nyugatot majmolni? Miért nem lehet ott is a saját utunkat járni ?
De amúgy támogatnám a nyugati bérek, nyugati adók, nyugati vasárnapi nincs bolt megoldást is (többet vásárolok egyszerre, bespájzolok mindenből, nagyobb hűtőt veszek a nagyobb fizetésemből) ... de azt meg az állam nem támogatja.