A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
volt a tv-ben valami étterem ahol 7-8000 kalóriás hamburgert árultak😄
a pincérek melett voltak nõvérek ujraélesztõgéppel😄
közvetlen zsírcsapás a szív ereire gecc
OrioN the S
majd igy jarsz Te is

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
majd eljon a disznok bosszuja! szegeny tattert meg is zabaltak az iden. csapatmunka volt.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Sickness
úgy a jó. húst hússal, minden mennyiségben. saláta? buziknak való <#idiota><#gonosz1>

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

tigerbácsi
én nem értem meg a vegákat, de ha neki jó legyen :-) én húsimádó vagyok, s az ember fogazata elárulja, hogy mindenevõk vagyunk. _:-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

tigeroo
itt vadas lesz az ebéd höhö
tigerbácsi
énis :-)

ennek örömére eszek egy kis rántott nyúlgerincet, amit persze én likvidáltam :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Calver
vegák jajj anyám... a vega topicot is széttrollkodta a fél SG miután jöttek a zseniális "jajj egy disznó intelligensebb mint egy kutya, mocskos állatkínzók, hogy meritek levágni, undorítóak vagytok hogy egy életen át etetitek aztán meg meritek enni, hogy képzelitek". aztán valahol annak a tájékán amikor sült csirke recepteket cserélgettünk, megsértõdtek és komoly picsogás mellett elmenekültek... ahh, régi szép idõk.

és természetesen nem a válasz, bár csont nélkül levágok, elõkészítek, és megsütök egy csirkét/nyulat.

"The trees move. Do you not see it?"

tigeroo
szal erre nyomtam: nem, mert ez primitív dolog.

all in all, tisztelem én az állatokat
tigerbácsi
:-DDDDDDDD hát lehet egy bordafeszítõ felrakása altatás közben, s azzal való likvidálás humánusabb lenne a jószágölés tekintetében, a hirtelen sokk miatt úgysem érezne semmit, s a szív még ki tudná pumpálni a vért :-D

OrioN the S
abba kene hagyni az allando furesz nezest<#miaz>

tigerbácsi
pöpec :-DDDDDD akkor maradunk a jószágnál :-)

tigeroo
neem, én egy "háztájira" gondoltam. náluk van egy hím-nõstény kutya kombó. ahol 1 kutya van ott gondolom ilyen gond nincs
végülis ja. valami haszna biztos van 😄
tigerbácsi
hát át kéne gondolni hogyan kezdjek hozzá :-) csákányt elvetném, de golyó a fejbe aztán toroknyisszantás, de inkább döfés. ha meg élve kéne elvágni a vér miatt akkor meg felkötni egy fára a farokcsont környékén s úgy ledöfni talán. nemtom át kell ezt még gondolni :-)

mindketten rosszul néztük:
Haszonállat:
minden házi állat, melyet azért tartanak, hogy tulajdonosának bizonyos szolgálatokat tegyen; ilyen p. a bérkocsis lova, a jármosökör, a fejõstehén, melyet fõleg csak tejtermelés végett tartanak.

Benny04

SötétBarom
😄!

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

tigerbácsi
s amit a vadonban kilõnek az is haszonállat? kétlem!

SötétBarom
Mi az, hogy elzárás? A falusi rokonaimnak mind olyan kertje van, amibõl nem járnak szabadon ki-be a kutyák.. Szal ott hogy van ez? Mászkál a kutya egész nap a faluban, amerre jónak érzi??

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Sickness
Õt lehet hogy le tudnám

SötétBarom
Na még annak a sötét állatnak a lelkivilágát nézném meg, aki egy ilyet képes lecsapni jégcsákánnyal.. NOOOORMÁÁLIS??

tigerbácsi
:-DDDDDDD

halat élve kell elvágni a torkát, azaz a kopoltyú alatt a kopltyú közepéig. próbáld ki egyszer. teljesen más íze van. bár én sehogysem szeretem.

a törpehörinek méregfoga van (így nevezik azt a kis csontocskát a szájában) s tüskéi az uszonyain. ám álítólag finom pörit leht csinálni, s halászlé alapjának is a legkiválóbb :-))) ám le kell élve sózni (humántalan) vagy forró vízbe kell dobni 10 -15 s-ra, s a csálka eltávolítható :-9

#48406 minden pontban egyetértek Veled! vadászni kell. s a felesleges jószágot is meg kell ölni, hogy élete alatt ne szenvedjen.

ám az embernél is támogatnám ezt.

tigeroo
falun ez tudod hogy megoldhatatlan...mamámnál 2 kutya van, egy évben 2x tüzel mind a kettõ, és eléggé "csúsztatott" idõközönként...

12hónapból meg 6on nemlehet elzárni õket (a pár méteres lánc és az elzárás még nagyobb állatkínzás)
SötétBarom
Én is így voltam vele egy darabig mint te, de majd ha a kezedbe akad egy egész hal amit meg kell pucolni, lehártyázol egy egész bélszínt, vagy csinálsz még egy-két ilyen látszólag gyomorforgató mutatvány, utána szerintem nem nagy szám elnyesni egy csirke torkát mondjuk.. Nem nyestem el még én sem, de nem gondolom, hogy nem bírnám. A disznó bökdösése már más tészta, az már szakértelmet igényel 😄D Nem jó a hátában késsel rallizó kocát kergetni a kertben <#idiota>

OrioN the S
Biztos szerencsetlen delfinekre is mosolyognak amikor fejbe kuldik szigonnyal ,hogy egy mosolygos arcot lasson utoljara.

ja, olvastam azt a cikket. De nem igazi érzés az, inkább csak egy primitív ingertovábbító rendszer

Egyébként a japánok pont azt tanítják ha jól tudom, hogy nézz a szemébe, és mosolyogj - egy ilyen arcot lásson utoljára :]
minden haszonállat,amit azért gyilkolsz le,h megedd 😄

SötétBarom
Mondjuk a kutyákat (akinek van) illik szemmel tartani/ivartalanítani, és ki van kerülve a véletlen kiskutya probléma. Ki a fasznak van szíve egy kiskutyát/macskát lecsapni lapáttal bazmeg.. JÉZUS. Másfelõl nem ítélem el, mert tényleg jobb, mintha rühesen kódorogva a -10ben elcsapja egy autó, és a fél kutya odafagy a betonra miközben még életben van...

tigerbácsi
hmm voltak kutatások amik azt bizonyították, hogy a növények is éreznek. sajnos a link már nincs meg, de ha megtalálom, akkor elküldöm pm ben.

#48405: ez van :-D pl amikor a kutyánkat altatták, mivel nem lehetett megmenteni a betegségei s kora miatt, szóval én végig ott simogattam a kutyát s a szemébe néztem. mai napig emlékszem a szemeire, a könnyére ahogy csorog le, s az a végtelem nyugalom s szomorúság ami abból a tekintetbõl áradt. kegyetlen.

Sickness
Úgy írod mintha te valami õsparaszt lennél. Amúgy meg voltam már pár toron de mégsem tudnám levágni. Ezért vagyok ilyen aranyos és kedves.--

tigeroo
faterom vadász...
ha megtudják hogy faterom pl. lelõtt egy szarvast már egybõl ugranak nekem hogy fúú gaz ember, idióta, õt kéne ugyanúgy lelõni stb😄

arra nem gondolnak hogy rendesen "ki is képezték", a vadászat mellett vadgazdálkodáshoz is ért, és csak olyan állatokat lõhet le amik a szaporulat szempontjából elõnytelenek lennének (pl. egy olyan vadat aminek rendellenesen nõtt ki az agancsa, hogy ne adja tovább a hibás géneket)

szóval az ilyen vérszemû (nyúlszemû) vegetáriánusokat nagyon rühellem...

falun is ha születik kiskutya/nacska mit lehet tenni? légpuska/kapa... szomorú de jobb amikor kikerül az állat a nagyvilágba kóboran és a rövid életében (míg elnem csapják az úton vagy megfagy) folyton csak éhezzen...
sajnálom azért õket, az állatokat nagyon szeretem amúgy, egy kiskutya önzetlen szereteténél és ragaszkodásánál nemsok szebb (emberi) tulajdonság van.
én ezzel nyugtatom magamat...deh... gyarlók vagyunk mind...
"itt is egy a fontos mint az emberölésnél. nem szabad a szemükbe nézni."
lol bazmeg
tigeroo
jaja tudom...csirkének is akkor jó ha megnyitod a torokcsapját 😄

de a halat azt mindig kupán vágom... nem lenne szívem élve megpucolni
(a törpeharcsát meg már akkor megütöm mielõtt a horgot kiveszem a szájából utálom mikor megcsíp a szájában kiálló csonttal vagy tüskével vagy miaz<#idiota>...de azon ugy sincs pikkely)
nem tom eldönteni hogy felnézzek azokra az emberekre, akik meg mernek ölni egy állatot, vagy elítéljem õket. Én nem lennék rá képes az biztos. Kisvárosi balfasz vagyok.
Végül is szeretem a húst, de ha nekem kéne a kajámat elõállítanom, valszeg vega lennék, és tudnám nélkülözni 😄
N1ggA
Nagyon kicsi koromban kisebb rovarokat, hangyákat, legyeket, szúnyogokat, esetleg kisebb testû halakat, de nagyon kicsi voltam. Nagyobb állatokat soha és nagyon aberrált dolognak tartom.

Spread De Love!

tigerbácsi
igaz! :-( elcsesztem, ám a kecskebékát nem mondanám haszonállatnak de azt is likvidáltam étkezés miatt!

még mielõtt valaki leszúr! étterembe vágtam csináltam ismerõsnél vásárolt békéknál! tom hogy védett állat!

SötétBarom
Az ilyeneket mint te kéne bezárni egy farmra. Aztán amikor 3 hónapja csak krumplit kukoricát meg mindenféle rostos szart eszel, és ott szambázik elõtted egy szép húsos hízó, na akkor újra megkérdezni, hogy mi a véleményed a vágásról 😄D

tigerbácsi
nem bánt. ezért van. ami igaz az igaz a kecskevágást kicsit megsínylette a gyomrom, de azt kell hozzá tudni, hogy én segítettem világra, mert nehéz ellése volt az anyának. de igazából a nyúzásnál már jó voltam. itt is egy a fontos mint az emberölésnél. nem szabad a szemükbe nézni.

z99999
nem fordult még elõ, de nem érzem primitívnek a dolgot, max aberráltnak.

Pszt.

ezt elképzelve felnevettem. 😄

De amúgy nem emlékszem, hogy valaha akár legkisebb állatot is kínoztam volna.
Mondjuk a sáskákat rühellem, de azokhoz bottal sem merek hozzányúlni, szal nem tudnám megkínozni
Sickness
de nem bánt a dolog? 😄
jó tudom hogy valamit enni kell, de akkor is. engem már a disznó visítása kikészít.

tigerbácsi
de ha elkábítasz egy állatot s úgy vágod le legyen az emlõs vagy szárnyas vér marad a fõerekben, s igen el tudja rontani az ételt. csak nézzük meg a táposcsirkét mit a városokban lehet kapni. a combcsont barna a vértõl, s a fõ ütõér is tele van vérrel. szerintem undorító! nem is tom már megenni.

de pl a nyulat azért leütöm mielõtt elvágom a torkát :-) de csak azért mert bolondok a nyulak s karmol, harap ha élve vágnád le :-)

SötétBarom
Igen, de "csak" kisebbeket (pl. rovarokat, bogarakat)
Egyszer kb 3 évesen egy kis békát, de azóta is nagyon zavar. Illetve ma már kínzásnak vélném, de akkor csak játéknak tûnt, amikor azt figyeltem mire-hogyan reagál egy kismacska (üres hordóból ki tud-e mászni, hogy megy, ha egy üveglapon áll, ilyesmi. Nem lett semmi baja vagy ilysemi, de biztos nem élvezte szegény 😄D Azóta már van egy kutyám meg tudatom, szal nem hiszem hogy ilyesmire vetemednék valaha is. Sõt, ütném, aki állatot bánt.

Még mostanában is elõfordul azonban, ha szúnyogot, vagy kullancsot találok. Ezeket elõszeretettel gyújtom fel/fojtom vegyszerbe/stb. Retkes keci élõlények. Pfejj

amit levágsz az nem házi,hanem haszonállat

tigerbácsi
én is ezt gondoltam, csak a leírást olvasva, meg az sg-s beszélgetések bizonytalanná tettek :-) mert elõre megfontolt kegyetlen gyilkosságot követek el :-)

Sickness: lovat még nem vágtam, de komolyan mondom ha kolbászt kapnék cserébe megtenném :-)

tommygear
nájn
tigeroo
hm ez jó kérdés énis ezen agyalok.

ha kell akkor szemrebbenés nélkül énis, de kedvtelésbõl nem ölnék és kínoznék állatot.

amúgy még egy gyíkot/békát sem.
Sickness
akkor olyan vagy mint sógorom... õ is olyan hogy majdnem minden nap levág valamit, legyen az tyúk, disznó, marha vagy ló. bár a ló beteg volt -.-

most olvasom a leirast 😄 szal azert ense arra hajtottam h kinozzam a madarat csak ugy jol esett célba lõni <#szomoru1> de én szivesen vadaszkodnek is mert qrva joh hangulata van annak !