A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ettől függetlenül gyalogosként a te logikádat követem.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.08.21. 12:51:39
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Fő a biztonság.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szeretek száguldozni, engem ne kamerázzon be senki. Kamerázza be mindenki a saját anyját szépen.
Oroszoknál mindenki kamerát szerel az autójába, Angliában a rendőrök kamerával mennek akciózni bizonyos helyeken, ami titkosítva küldi a központba az anyagot, így maguk a rendőrök sem tudnak csalni vele. Soroljam. Meg lehetne oldani és onnantól lehet sírni, ha rosszak a baleseti statisztikák, mert lehet azt is látni, hogy melyik útrész veszélyes és miért, lehet változtatni rajta stb.
Amúgy, próbálkoznak a rend éber őrei bicikliseket fogni, csak a kresz betartatása helyett leginkább a büntetések kiosztása az elsődleges céljuk. (Például, hiányzó csengőért)
A heavy cost. I pay it gladly.
vagy amikor a piros lámpánál beáll az első autó elé mintha valami motor lenne hogy ő majd kiugrik a zöldnél. falun rajban közlekednek egymás mellett mintha egy kétnyomon haladó járművet imitálnának, sorolás és index nélkül bevág eléd és letér az útról, lámpa nélkü poroszkál a főúton és csak az utolsó méteren veszem észre.
agyrém az egész és igen jogosítványhoz kötném a közlekedésben való részvételt (a gyerekvállalást is, de ez megint más téma...)
Még engem sem büntettek meg (sem mikor motorral, sem mikor kerékpárral közlekedem).
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
A KRESZ meg vonatkozik, vonatkozik, csak éppen sokan nincsenek tisztában vele (mert nem olvasták/tanulták), vagy eleve leszarják, mondván "mindig nekem van elsőbbségem, vigyázzanak rám a többiek, bármit is csinálok".
Ellenben láttam olyat még Bp-en, hogy két autós koccant, kiszálltak veszekedni, majd az egyik egy vaskos KRESZ könyvet vett elő a kocsiból és azzal kezdte el ütlegelni a másikat. Hmmmm, nem rossz ötlet. 😄
[/cserf][/fülünyúl]
43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben
(1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
Köteles vagy megállni a zebránál! >> Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.
Plusz akkor is köteles vagy megállni, ha nincs zebra, de te rákanyarodsz az útra amit keresztezni akar.
Utoljára szerkesztette: karajjj, 2014.08.21. 10:30:47
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Attól még fordulhatott elő, hogy szabálytalan voltál, csak nem látta a rendőr, vagy látta, de leszarta.
Másrészről ha teljesen, 100%-ig szabályosan, közlekedsz, akkor te vagy a kivétel.
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
(1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
NEM vagy köteles megállni, ha ott áll a zebra szélén! Csak akkor van elsőbbsége ha rákanyarodsz a zebrára kereszteződésben.
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2014.08.21. 10:24:30
All hail the double x!
parancsolj
A gyalogos hülye példa amit itt erőltettek, semmi köze a témához, mert a gyalogos nem a forgalomban részt vevő személy(jármű). A gyalogos csak helyenként keresztezi a forgalmat (átmegy az úttesten), amire ugye vannak szabályok (zebra, lámpa, hol nem mehet át stb.). Ez elég csekély mennyiségű fejben tartani való szabály ahhoz képest amennyit egy az autósokkal együtt közlekedő kerékpárosnak kellene tudni.
Mindenképpen meg kellene reformálni a kerékpáros közlekedést és annak feltételeit, mert így csak szív mindenki a szabálytalankodó bicajosok miatt. Mondjuk én jóval ritkábban látom azt az esetet egy autó-kerékpár találkozó esetén, hogy az autós lenne a szabálytalan. Mondjuk 20 esetből egyszer.
[/cserf][/fülünyúl]
All hail the double x!
Tudod te, hogy bringásként hányszor nem kapom meg az elsőbbséget...? Soha nem is úgy megyek, hogy bárki megadná nekem, mert akkor régen halott lennék. Akkor most kezdjek fröcsögni, hogy a köcsög autós minden évben vizsgázzon KRESZ-ből? Mert vagy elfelejti a szabályokat - nyilvánvalónan nem - vagy csak szarik bele, de jó erősen. És nem néhány százalékról beszélek... A kereszteződésbe érve a napi útvonalamon kb .10-12% nem adja meg az elsőbbséget... Egyazon keresztezésben két balfasz is majdnem kétszer elütött mert lassítás nélkül ment be és körül sem nézett...
Gyalogosként egyes zebránál meg az autósok 90%-a nem áll meg. Igen, egyes zebráknál ez 90%... Tudod, hogy hol van a budaörsi úti "halálzebra". Na, arról beszélek... Volt, hogy megállt az autós és a möggötte levő meg csikorgó fékekkel azért lekoccolta, mert a környezetre figyelni luxus és csak megszokásból vezet a balfasz... Legalább 10-szer volt olyan az elmúlt 6 hónapban, hogy az egyik sávban az autós megállt és a mögötte levő meg F1 módra sávot vált, bevág a másik elé és zebrán előzött. Hiba dudált az álló autó, hogy gyalogos jön - mert a mellettem levő lelépett, de én csak akkor, ha a birngáról átnézve látom, hogy mindkét sor áll és tiszta - és kb. fél méterre húzott el mellette a kedves autós.
Szóval jó lenne az érme mindkét oldalát nézni. Mert érdekes módon az autóloverek csak a bringások balfaszságait látják. Ja, a KRESZ-t meg akkor is lehet tudni, hogy nem vizsgázol belőle. Az autósok elvileg 100%-a csinálta meg a KRESZ-t, csak ez kurvára nem látszik...
(És a fenti esetekben hiába van rajtam sisak, akkor is meghaltam volna, ha azok az idióták elütnek...)
A bringások közül a futár az, akit én is magasan elkerülök. Szarik a piros lámpára, cikázik az autók között, senki és semmi nem számít neki. És sokszor még az autók mellett sem csorgok előre, ha nincs értelme vagy túl veszélyes. Ha újra megelőzne az összes autó hosszú lámpa nélkül szakasznál, akkor minek...? Megyek inkább utánuk és majd a következő adag talál utolér a következő pirosnál. (Bár nem meglepő módon olyan a fővárosi forgalom sokszor olyan lassú, hogy az autókkal haladok együtt.)
Elfogadom, hogy sok hülye (folyamatosan/szándékosan szabálytalan) biciklis van, felőlem az olyanokat ki is lehet végezni nyílvánosan, de azért csak mert valaki valahol beleakad egy agyatlanba, azért ne tiltsuk már be a kerékpározást.
Ugyanakkor azért megjegyezném, hogy volt, hogy már magam is benéztem valamit, de gondolom itt sem minden autóvezető hibátlan. Mindjárt kezdve azzal, hogy gondolom akik a legjobban vergődnek, mindig mindenhol a maximális sebességhatárt betartva közlekednek, a sárgánál nem nyomja a gázt, hanem lassít és megáll, megfelelő oldaltávot tartanak ha előznek/kikerülnek, a parkolás szépségeiről már nem is beszélve... stb-stb.
és igen, vidéki város után látni, hogy a belváros utcáin mit művelnek a bringások, tényleg azt mondom, hogy a fővárosban nem ártana nekik egy kresz vizsga
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Valamit valamiért. Aki kimegy a főútra, az bezony emberi életeket veszélyeztet, így a veszélyes üzemhez speciális felkészítés dukál. Vagy mehet gyalog a JÁRDÁN és sehol máshol.
mielőtt a gyermek nekiállhat egyedül, szülői felügyelet nélkül autók között mászkálni, tisztában kell lennie, hogy mi hogyan működik a világban a közlekedés szempontjából és nem csak ha piros van nem mehetsz ha zöld van mehetsz
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ilyen erővel KRESZ vizsga a sétáláshoz is,mert milyen sok hülye gyalogos van,ha meg nincs vizsgája rohadjon meg a lakásba!
Nevetséges ez a hozzáállás!
Örülnék, ha mint a közlekedésben részt vevők, tisztában lennének a szabályokkal, tudnák mikor merre mit és hogyan szabad. Mert ugye ha elütöm, akkor engem büntetnek és húzkodnak meg, hiába volt ő a hibás. És igazából unom, hogy nekem kell még az ő baromságaikra is odafigyelni, hogy életben maradjanak, nekem kell elhárítani a kialakuló közlekedési vészhelyzeteket. És akkor még ő óbégat meg mutogat vissza nekem. A legszívesebben kipattannék a kocsiból és ott helyben felgyújtanám a g...be az ilyet. Sajnos a többség pedig ilyen.
Ráadásul most törvényileg is bicajozhatnak tajtrészegen. Komolyan kérdem, milyen ország az, ahol ilyen törvényt hoznak? Az nem számít, hogy ezzel nem csak a saját, de más életét is veszélyeztetheti? Ott kacsázik az úton - természetesen kivilágítatlanul - az autós elrántja a kormányt, hogy el ne üsse az istenbarmát és hopp meghalt egy család. De a részeg kerékpáros legalább életben marad.
Na de nem politizálok. Viszont a kerékpárosokkal autósként nekem is tele van a púpom, mert úgy közlekednek mint akik mindenféle KRESZ szabály felett léteznek, ráadásul folyamatosan veszélyeztetik az én épségemet is, amikor hirtelen fékezésekre, irányváltoztatásokra kényszerítenek, az ilyennek pedig egyszerűen a qrvaanyját. Úgyhogy majd ha lesz jogsi a biciklire is, akkor majd lehet jönni a forgalomban részt venni és beleszólni dolgokba.
Az utak kisajátítása mondjuk államigazgatási szempontból tényleg érdekes lehet, hogy ahol csak bicaj és bkv közlekedhet, azoknak az utaknak a fenntartási költségét ki fizeti.
[/cserf][/fülünyúl]
Aki havonta egy 50-100k-t elautózik legalább, az bezony durván építi ezt az országot. DE a bringás mit épít?!?? Kérdem én? 😄 (poén vót, nem komoly)
Persze van megoldás arra is, hogy szénné lehessen büntetni a bringásokat is, ha szabálytalankodnak, csökkentve az idiótákat az utakon. Ezt már megbeszéltük, ehhez kell a kötelező rendszám, forgalmi stb. bringákra is. Nomeg kötelező kreszvizsga stb.