127612
-
Meg ha beragad az üdítő akkor van bizonyíték :D -
Igen, jópofa dolog. -
Az mondjuk baromi kényelmes.
Nem kell az aprót számolgatni, elfogad-e 200-ast, nemveszi be, vágd földhöz, hanem csak lecsippantod. -
Corvinuson van olyan kávéautomata, aminél lehet Paypassal fizetni, sőt, még 10% kedvezményt is ad ennél a fizetési módnál. :D -
És még több kérdés fog felmerülni, amikor elkezd majd terjedni az nfc-s fizetés a mobilokkal.
Egyébként én is idén használtam először a paypass-t. -
Hm, lehet h bankonként van némi különbség, OTP-nél 5000 Ft, az biztos. -
5000 forint felett kérnek PIN-t a paypass mellé.
Erről például lehetne egy jó beszélgetős kérdést csinálni - várhatóan komolyabb anyázás nélkül, mert mostanában aktívan terjed, Magyarország külön pilot ország volt az érintésmentes/egyérintéses fizetési módszerek meghonosításában az elmúlt években (fesztiválok, stb.), és óriási sikere mellett elég sok kérdés felmerül a témában. -
Én mintha 5k felett is fizettem volna, de homályosak az emlékek. Egy helyen viszont Paypass mellék kértek PIN-t is. -
5000 Ft alatt van lehetőség PayPassal fizetni. Gyakorlatilag én is csak úgy cseppentem bele, h mikor lejárt a kártyám, ilyet küldtek helyette. Eleinte nem igazán tetszett az ötlet, h PIN kód nélkül csak úgy lehet fizetni a kártyámmal, de most már megbékéltem vele. -
Ez kicsit lenéző részedről. És mérnök vagyok és Panny Marketben találkoztam először Paypasszal... Addig azt sem tudtam, hogy ilyen van. Azt most sem vágom, hogy egyes helyeken miért kell PIN és egyes helyeken nem... Értékhatár lehet benne, de én nem adtam meg semmit... -
Fbn Lx #121435 én ezeket a dolgokat most sem tudom
úgy tűnik, hogy inverz szingularitás van skacok -
EnxTheOne #121434 Nem érthet minden ember minden technológiát.
2000 éve egy egyszerű paraszt se tudta hogy kell megmunkálni az érceket, és abból fegyvert/páncélt kovácsolni.
Vagy ha lát egy több évtizedes fát, nem tudna szekeret csinálni belőle.
Teljesen más a szingularitás meg teljesen más a maradiság.
Utoljára szerkesztette: EnxTheOne, 2014.11.09. 17:30:29 -
trebron #121433 Ma tanuja voltam egy technológiai szingularitásnak. Kis CBA boltunkban pénztárnál fizetni szerettem volna. Mondom a pénztáros csajnak, hogy PayPass-szel tudok fizetni? Azt mondja, Mivel? Ott lebegtetem neki a kártyát és a PayPass olvasóra mutogatok. Elmosolyodva mondja: Ja azzal, hát megpróbálhatjuk. Erre kivette a bankártyámat a kezemből és bedugja a pénztárgép mellett lévő kártyaolvasóba: PIN kódot legyen szíves.
Szóval kinek mi szinguláris - ezek a faluban felcseperedett kislányok, még nagyon rá tudnak csodálkozni a körülöttük lévő világra. -
trebron #121432 Azért azt ne vedd szingularitásnak, hogy ma már a telefonokkal lehet fotókat csinálni.
Mint, például:
-
Nekem csak azért van okostelóm, mert anno untam, hogy az mp3 player mindig tönkrement 1-2 év után, mert nem strapabíróak. Gondoltam egy telefon csak tovább bírja és eddig igazam is lett. Eddig kb. 5-ször, ha neteztem vele, csak "vész esetén", mikor meg kellett valamit nézni és nem volt más net a közelben. Telefon és zenehallgatásban kimerül a használata, mert még egy 3-4 éve is 40k-s telefonnak használhatatlan szar a kamerája... A net is olyan lassú rajta, hogy megőszülök, mire egy oldalt behoz... -
Azokra az emberekre gondoltam, akik abszolút nem értenek hozzá, nem is igazán használják, de mégis 'szükségük van rá', csak mert 'trendi'... :) -
szerintem lesz valami technológiai szingularitás-féleség még ebben az évszázadban, de nem fogjuk merni engedni, hogy egy gép korlátlanul azt csináljon amit akar, ezért nem is lesz akkora hatása, amit vizionálnak.
ezt úgy értem, hogy például sandbox-ban fogunk futtatni olyan mi-ket, amik gyógyszerkutatást végeznek, aztán ha már annyira komplex, amit csinálnak, hogy még az alapjait sem érti meg egy kutató sem, akkor megállítják a szimulációt, amíg meg nem értjük mi is, vagy azt is el tudom képzelni, hogy simán törlik a sandbox-ot.
azt csak kifejezetten optimisták fogják szerintem engedni, hogy a valóságot (nem egy szimulációját) teljesen érzékelő MI-k valós hardvereket irányítsanak. de akár azt is el tudom képzelni, hogy ez illegális lesz. -
Fbn Lx #121428 szimpatikus figura, remélem sikeres lesz -
Renegade #121427 ki nem állhatom az almákat, de azért tegyük hozzá, hogy ios-t egy gyártó forgalmaz, droidot meg kismillió. -
kamionosjoe #121426 Nem kell azért birkának titulálni senkit, mert okostelefont használ, én tavaly vettem egyet és nekem nagyon bejött már nem cserélném vissza a régire. Ezek az okosórák nem hiszem, hogy elterjednek szerintem tuti bukás, nem jött be a Samsungnak se pedig azok már jóval régebben kijöttek vele, mint az Apple.
Találtam egy ide vágó táblázatot a mobil operációs rendszerekről, világviszonylatban az Android elég jelentősen vezet:
-
...vagy egy okostelefon, okosóra stb. de a sheeple tömeg akármit használ és imád, amit trendi hátszél övez... :) -
kamionosjoe #121424 Soha nem érünk el ilyent, mivel az emberiségnek nem lehet célja, hogy ilyen technológiákat fejlesszünk ki. Mondjuk a legtöbb ember valószínűleg most sem érti, hogy működik egy mai modern processzor, egy érintőképernyő vagy akár egy belső égésű Otto motor. -
sztem nem lesz ilyen soha. -
Renegade #121422 a transzhumanizmus marhára rányomta a bélyegét a modern scifire, kis túlzással minden második kortárs scifi könyv ezzel foglalkozik.
mondjuk filmek terén meg nem nagyon tudnak mit kezdeni vele. -
'Az esemény következményei olyan, jelenleg elképzelhetetlen jelenségek lesznek, mint a biológiai és nem-biológiai intelligencia keveredése, halhatatlan, szoftver alapú emberek'...mondja ezt Ray Kurzweil, a halhatatlanságra törekvő transzhumanista söpredék, aki 150 vitamint szed naponta, hogy kihúzza az őt örökké életben tartó technológia megjelenéséig...amint megvalósul, vége is a jelenlegi értelemben vett emberiségnek. Aranykor helyett könnyen a vesztünkbe rohanhatunk, akármennyire is lenyűgözőnek és vonzónak tűnhet mindez az első hallomásra...leghamarabb az elkövetkezendő évtizedekben akár meg is történhet, a jelenlegi fejlődést tekintve. Egyébként az USA-ban nem is olyan régen létrejött a transzhumanista párt, 16'-ban indulnak is a választáson, magyar származású elnökjelölttel...az alapvetéseiket tartalmazza a The Transhumanist Wager, párszáz oldalas könnyed esti olvasmány... -
Senki nagy jóslatai nem jöttek be még az utolsó 10-15 évre vonatkozólag sem technológia terén. Ha bejönnének, akkor nem lett volna pl. dotcom lufi és más is.
Az egész kérdésefeltevés nekem elve túl hurráoptimista utópisztikus izé.
Nem volt gyökeres változás...? Ma emberek tömegei dolgoznak otthon a ntenek, ami 15-20 éve is totálisan elképzelhetetlen volt. Az arab forradalmakat gyakorlatialg a FB-n szervezték és a radikális iszlám a nyugat technikai innovációjával tolja propgandát A történelem során a női egyenjogúság egy vicc volt, aztán 100 év alatt egy gyakorlatilag megváltozott. A rabszolgaság évezredekig általános intézmény volt, ma is létezik, de a világos gyakorlatilag mindenhol illegális, csak ott van, ahol a központi hatalom gengye vagy maga az állam tart rabszolgákat (pl. Észak-Korea).
Sorolhatnám még, de felesleges. Itt szimplán azért lenne a meddő a vita, hogy ki hogyan értelmezi a gyökeres szót... -
Renegade #121419 miből gondolod?
a definíció szerint, nem csak mi átlagemberek nem tudunk tippelni, hanem a világ legnagyobb koponyái sem. Lehet ezért is szoktak nagy horderejű "találmányokat" feltételezni majdani mérföldkőnek: AI, mindennapi nanotechnológia, anyag manipulálás. Tudtommal még nem volt olyan változás, ami gyökeresen megváltoztatta volna a társadalmi/technológiai fejlődésünket. -
Renegade #121418 imádom ezt a témát :)
szerintem meglesz ebben az évszázadban, csak a vége felé, minket sajnos már nem érint :(
Ha meglesz, akkor az első MI fogja eszkalálni, szerintem is az lesz az utolsó nagy horderejű találmány, utána, már mindent ő (ők) fognak feltalálni. Mivel idealista vagyok, ezért úgy gondolom, nem akarnak minket leigázni, hogy egy darabig tutujgatnak minket, aztán megunják a bénázásunkat és elmennek világot látni.
A kérdés csak az, hogy az emberek többsége mit fog választani? Örök élet ebben a testben, örök élet bármilyen testben (génmanipuláció), feltöltjük magunkat és test nélkül elleszünk mint adat? -
Már bekövetkezett, ehhez nem kell MI. -
Nirz #121416 Tartózkodom. -
EnxTheOne #121415 Jöhetne már.
Egy mérnők/kutató ~25 év körül lehet amikor kiszabadul az egyetemről (phd)
Dolgozik 40 évet majd nyugdíjba megy.
Így nem biztos hogy még az én életemben elérjük az örök fiatalságot :D:D
Jön a következő gyerek aki szintén kb 2-3 évtizedig tanul, majd kb ennyi ideig dolgozik.
De egy robotnak csak fel kell tölteni az információt, és az örökre ott lesz.
Épitenek még egy robotot, pár perc alatt feltöltik az összes tudást amit egy ember több évtizedig tanul.
Mondjuk ha lesz ilyen agyba ültethető chip, az is jó lenne:
"Orosz anyanyelvi tudás, most akciósan 20,000 Forint"
Csak az nsa nehogy meghackelje majd, mert nem akarok drone lenni. :( -
Blum #121414 Jól gondolják, még ebben az évszázadban bekövetkezik.
Sőt..nemhogy ebben az évszázadban de talán a köv. 20 évben is megtörténhet. -
trebron #121413 Majd az evolúció megoldja, aki tud hozzá alkalmazkodni, az életben marad, aki meg nem, az meghal. - De elég valószínűtlen, hogy az élettel összeegyeztethetetlen technológiai fejlődés jöjjön. -
beraktam 1-et. -
EnxTheOne #121411 Na, mikor lesz már uj kérdés. Lassan egy hete ez van már. -
nekem mindegy csak olyan vitakérdés legyen amivel nem bántjátok Lacee-t.
(vagyis a világ ellen) -
Neocortex #121409 -
Fbn Lx #121408 akkor az első kérdés legyen, hogy mi a véleményed azokról a jobbik-szavazó cigányokról, akik zsidók és buzik is egyben -
ManoNegra #121407 Jó ötlet! És utána mit csináljunk?
Szerintem lázaggyunk!!!
-
+1