A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt már semmin sem lepõdök meg,sg n összeesküvések nagy tudói vannak lásd az ember nem is járt holdon,ufok,gyíkemberek járkálnak a földön,az olajlobbi összeesküvése stb és most ez:D

Molnibalage
Az elméletetek ott bukik meg, hogy egyes rákfajtákat - idõben diagnosztizálják - szinte 100%-ban tudnak gyógyítani.

Akkor hol itt az összeesküvés?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

immovable
Még az is lehet. De én nem hiszek az "emberekben". ;) De legyen igazad. ;)
Molnibalage
Sok sok feltételezés, 0 bizonyítékkal.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

:D

TheRock18
de gondolj bele,úgy hogy gyakorolhatnának hatalmat rajtuk,ha nem hitethetnék el magukról,hogy "egyetlen esélyed vagyunk az életre" ezért adj sok pénzt..és segítünk még max. 5évet élni...pedig otthon van a szekrénybe az ellenszer,ami 2000ft-ba kerül az elõállítása,de inkább kiszívunk belõled 5millát..és még a temetkezési vállalkozó is jól jár,meg a nyugdíjpénztár is... :(

BMW Über Alles!

Ability
Ez igaz, de ha már tudják az ellenszert, akkor valószínûleg olyan gyógyszert/gyógymódot is elõ tudnának állítani, ami nem gyógyítja ki véglegesen a beteget, hanem csak úgymond "blokkolja" a továbbterjedést, vagy valami. Lehet ezt kombinálni. Illetve érted, itt tudsokról, orvosokról, felfedezésekrõl van szó, nem az egész gyógyszeriparról. Lehet úgymond valahogy elhallgatattnák, de mint személynek, vagy kutatócsoportnak nagy áttörés, és személy szerint õk, vagy akik gyártanák a készítményt nagyon rövid idõ alatt sokkal többet kasználnának. Meg ugye hírnév stb, maga a felfedezés egyéni személynek többet ér.
immovable
Nem igazán, mert elfogynának a (rákos)betegek. Sokkal jobb folyamatosan gyógyszerrel ellátni õket, mint kigyógyítani. Gondold el tényleg lenne mindegyik rák fajtára ellenszer, hamar kigyógyulna mindenki, aki meg épp elkapná az is megkapja a cuccot, meggyógyul. Sokkal jobb évekig, halálukig kezelni õket, több pénz van benne.
TheRock18
:-/
ha ennyire értesz hozzá,miért nem mondod el te?

BMW Über Alles!

Molnibalage
Amíg olyan kérdést teszel fel, mint az elsõ javaslom, hogy ne állíts olyanokat amiket állítasz..Esetleg beszélhetnél egy biokémikussal ezekrõl.

Ability
Sokan jönnek a gyógyszeriparral, ami bár tényleg nagy biznisz, de ha a filléres kemo-t tudják árulni milliárdos összegekben, addig egy minden rákfajtával szemben hatékony gyógymódot mégtöbbért lehetne értékesíteni.
TheRock18
a rákos sejtek megegyeznek,csak más-más szervbõl alakulnak ki..nem?
amugy tuti megtalálta az ellenszert,azért tiltották be,hogy a gyógyszer maffia folytathassa a kísérleteket jó drágán
am épp most olvastam,hogy elvileg a kullancsnyálával is lehetesz gyógyítani a rákot

BMW Über Alles!

Ability
Kellett volna egy olyan opció, hogy mindkettõre szükség van, de elsõsorban atomenergiára kell költeni hatékonysága miatt, míg mondjuk az alternatív lehetõségeket alkalmazni kísérleti jelleggel kisebb településeknél, ahol elegendõ mennyiségû energiát tud termelni, illetve kivárni, amíg ezek az alternatívák kiforrottá nem válnak.
Molnibalage
Mi az, hogy a rák ellenszere? Mintha egy fajta rák lenne. Hát nem. Nagyon nem. Ahogy infulenzából sem. Miért hisztek ilyen eszeveszett konteókban?

TheRock18
persze,hogy megvan,de ezt nem te döntöd el,hanem a pénz és hatalom
a rák ellenszere is megvan 1978 óta,egy orosz tudós fedezte fel,végül eltitkolták és elhallgattaták,hogy sok-sok pénzt kérjenek még el kutatásokra...
régóta van alternatív energia...pl. vízzel/hidrogénnel hajtott autók stb.

BMW Über Alles!

immovable
<#hehe>
tommygear
nandusz<#idiota>
Molnibalage
Én sem értem. Leírtam, hogy a szél mit tud. A többi megújuló is kb. ezen a szinten van vízierõmûveket leszámítva.

Aquir
gazdaságosabb
haha:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Simaji
Miért támogatnám? Annyi pénzbõl sokkal gazdaságosabb és környezetre kevésbé ártalmas erõmûveket is lehetne építeni...

Nap, szél és biomassza vagy mi. :P

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az elõbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Nem, a megújuló energiaforrásoké a jövõ.

NEOreg3
nem izgat

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

BlackShadow
Igen, mindenképp szükség lenne rá.

egyértelmû. legjobb energiaforrás. már akartak egy új blokkot csernobil idején csakhát ugye a kis bumm miatt elfelejtették..
nincs károsanyag kibocsátás, nem szennyez..
megújuló energiaforrás meg lófaszt nem képes termelni egy ilyenhez képest .. fõleg ha ár/érték arányt nézi az ember akkor olyan mintha egy ferrari áráért akarnál trabantot venni :)

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Molnibalage
Persze, hogy lehet tesztelni. A teszteredmények ismertek. Ez egyelõre nem nyerõ. Az atomenergia már most nyerõ. Mûködik, nem kell támogatni, nem kell kísérletezgetni és még ez is továbbfejleszthetõ. A saját lábán már most megáll.

Magyarán nem az kellene csinálni, hogy ma megbízhatatlan és kiforratlan dolgokbanm reménykedni és arra alapozni és mellette 'megtûrni' az atomot, hanem fordítva. Legyen atom, hogy addig is legyen áram, emberi áron. Aztán lássuk, hogy mit kezd a többi versenyzõ. A Zeppelin is ilyen volt. Elõször csak az volt képes interkontinentális repülésre. A többi már történelem...

kõolaj-földgáz = pénz; pénz = hatalom; hatalom = befolyás.

Hát ez nagyon durva leegyszerûsítés. Kapsából kihagyod azt, hogy több érdekcsoport van és õk is tudják, hogy ezen erõforrások száma nem végtelen. Valami más is kell amiben pénz van. Magyarán hová mozdulnak? Ahol pénz lesz! Emiatt nincs az a fajta konteó amit ti állítotok. Akkor hibrid autó sem lenne, meg napkollektor a ház tetehjén sem...

A Knorr Bremze régen gõzmodzonyokhoz gyárott elemeket. Az volt az egyeduralkodó. Aztán változtak az idõk és õk is idõben váltottak. Ma pl. autó és asszem vasúti jármûvek fékrendszereit tervezik és építik.

poppe
a hõlépcsõ nagysága :DD ez 5 perces, de már most szállóige mifelénk :DDD

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

OrioN the S
:DDDDDdd

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
ok. akkor nyers es kemeny. Te bajod.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Molnibalage
Nem lenézõ, csak lehet, hogy kemény és nyers a stílusom és fõleg azokkal szemben akik hülyeségekkel dobálóznak mindenféle ismeret nélkül.

Márpedig a nukleáris hulladék tárolásával és Csernobillal kapcsolatban Lacee86 nagyon mellélõtt. Azon persze nem lamentál el, hogy milyen más környezeti hatások vannak, a sugárzásmérések eredménye smafu, a többi energiahordozó negatívumait elfelejti stb.

Aki a geotermikusat írta az erõmûvek körfolyamatainak legalapabb részével sincs tisztában, a hõlépcsõ nagyságával.

Stb.

autoszimulator
Senki nem beszélt ingyen áramról, a téma sem az. Alternatív módszerekrõl volt szó, ez pedig az.
Az áramtermelés az adott példában pedig TESZT volt, hogy igen is alkalmazható erre a célra. Ebben a fázisban nem a költségek voltak kérdésesek.
Az egyértelmû, hogy számodra az atomenergián kívül jelenleg nincs sok alternatíva, mert vagy nem költséghatékony, vagy jobban szennyez, mint a témaindító társa. De ha nem próbálkoznak, kísérleteznek, akkor az általad említett technikai fejlõdés hogy megy végbe? Nem kell azonnal fél várost ellátó rendszerekre gondolni, sõt, úgy gondolom, a jövõben még eljön az az idõ, mikor az egységes áramszolgáltatás megszûnik, mint ahogy a közös fûtésrendszer is /ez utóbbi a régi idõkben így is volt, de a gáz megjelenésével ez lehetetlenné vált, kivéve aki maradt a régi fa és szén alapú fûtésnél/.

#49898: erre csak annyit mondok: kõolaj-földgáz = pénz; pénz = hatalom; hatalom = befolyás.
És itt nem holmi cégekrõl van szó, melyek bizonyos fejlesztések miatt tönkremennek.

.: mobilize.hu :.

DJ RX7
Nem, a megújuló energiaforrásoké a jövõ.

Inkább több szélerõmûre, vagy napenergiát felhasználó "cuccra" lenne szükség.

:3

immovable
Ez mutathatja azt is, hogy lehet nincs senkinek kedve leállni valakivel aki irritálóan tudálékos, s szabadidejében ahelyett, hogy csajozna Csernobil tervrajzát, vagy vadászgépek átesési sebességét memorizálja. (?) /izgulok hozom-e a szinted lekezelõ stílusban/

Vagy nem sok mindenkit érdekel a téma, csak kifejti személyes véleményét s nincs tovább.

Még az is lehet, hogy az eddig kommentelõk dolgoznak s nem érnek rá google-zni.

De lehet tévedek. :DDDDDD
poppe
majd ha jön a "szereted a sört?" kérdés, a földbe tiprunk a témába vágó szakmai tudásunkkal :D

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

OrioN the S
Senki nem mondta ,hogy nem ugy van ahogy irod :( Csak kicsit lenezoen. De tenyleg nem lenyeg ne is offoljunk miatta csak nem birtam ki ,hogy ne jegyezzem meg. Elenezest.

Molnibalage
Tök jó, hogy mindenki a lehet, hogy kicsit kemény hangnembe köt bele, de abba amit leírok, nem tudnak. Akkor szerinted ez nem jelent valamit?

A valóság is kb. azt mutatja amit írok.

Érdekes ugye? Nos? <#nemtudom>

OrioN the S
"te nagyokos" meg amilyen hangnembe irod... mintha azt allitotta volna ,hogy Te semmit nem tudsz :\ de mindegy kar a szoert... toled megszokhattuk az ilyesmit. peace

immovable
Hangnemre nehéz "technikai tényeket" találni. De magyarázz csak tovább, engem nem zavar. :)
Molnibalage
Blabla. Jó lenne számszerû tényeket leírni, mert addig ez így csak szájkarate. Semmiféle technikai ténnyel nem támasztjátok alá amit állítotok.

Molnibalage
Ez így messze nem igaz. A folyamat ennél lényeges bonyásabb. Vízkezelési gondok vannak elsõ körben. Második körben ez nem korlátlan, mert a földkéreg sem állandó, még emberi léptékben sem. Volt már olyan geotermikus erõmû amit be kellett zárni vagy elment a teljesítmény elég tetemes része.

A villamosáram termelésre 400-500 fokos túlhevített gõzt használnak átlalánosan. A geotermikus energia energiasûrûsége jóval ezalatt van. Vidéken fûtésre kiváló, villamosáram termelésre kevésbé. Ha olyan frankó lenne és "ingyen áram" akkor miért nem mozdul rá senki? Mert nem mind arany ami fénylik...

immovable
Ezek szerint magadra ismertél a felszólításában. Így beismerted, hogy provokáló a hangnemed. Ennyi.
immovable
Otthon is lehet geotermikus fûtésed, csak drága s idõbe telik míg bejön az ára, de a környezetvédelem nem olcsó. Használhatsz napkollektorokat meleg víz-termelésre /szinte teljesen kiválthatók a bojlerek ezzel/, valamint napelemet energiatermelésre. "Alig" használnál hálózati energiát. Csak ezek még drágák, mivel nem elterjedt. Ugye az az olcsó mindig amit sokan vesznek. Németeknél voltam pár hete, ott szinte minden 3. 4. házon napkollektor vagy/és napelemek. Nálunk még felújított cserepezésû tetõt is ritkán látsz. :S
poppe
jah, a viccbõl kölcsönöztem, mert már tényleg kezd röhejes lenni egyesek hozzáállása :D

Molnibalage
Milyen provokáló? Leírt valamit. Aztán én is? Esetleg fáj az igazság, hogy a valóság ellentmond annak amit leírt?

A múltban is voltak olyan nagy cégek akik éltek valamibõl és a technikai fejlõdés betett nekik. Pl. ilyen gyilkos lett a digitális gépek elterjedése a Kodak számára. Maga a versenykényszer miatt nem lehetséges visszatartani a fejlõdést. Akinek jobb cucca van, azé a lóvé amit a topiklátogató emleget. Akárhonnan nézem végzetesen gyenge érvrendszer védi az effajta konteókat.

CopyKing92
a munkahelyen így a fûtés van megoldva:D

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

immovable
Ezt 3x elmondod a kocsmában s már megy is a bunyó.<#idiota>
autoszimulator
?

ez valamilyen szinten igaz, de nem ide tartozik. Ebben a témában az autógyártás érdekelt fõleg.

Témában maradva, még egy alternatíva a geotermikus energia, amely szintén korlátlan, s nem utolsó sorban bárhol elérhetõ, megújuló.
Tán Discovery-n láttam ennek hasznosítását, nem ipari mennyiségben használták, de ott az volt a "trükk", hogy lefúrtak mélyre, majd levezettek két csövet, melyek alul össze voltak kötve. Egyiken leengedtek vizet, mely amint leért az alsó, forró részbe, s a feljövõ gõzt használják áram termelésére, majd lecsapódását követõen mehet vissza a rendszerben, ezzel egy automatizált körforgást kialakítva.
S országunk legalább ebbõl a szempontból gazdagnak tekinthetõ, szinte bárhol lefúrsz, találsz termálvizet.

.: mobilize.hu :.

poppe
mi van? mi van? :D

OrioN the S
Nem ertem mi a banater kell provokalo hangnemben valaszolni olyannak aki tok normalisan irta le szemelyeskedes nelkul a mondanivalojat :S aztan megy a psilogas ,h miert van flem... :\ igen Te.

Molnibalage
Akkor az atom az mi? A víz az mi? Az ilyen konteókat el kelle feledni. A technikai fejlõdést nem lehet megállítani. Akkor ma is lovon járna mindenki és Zeppelinek szelnék az eget. De nem ez van, mert más lenyomta õket. Ha van költséghatékonyabb az olajnál, akkor valaki piacra dobná és gennyesre keresné magát vele.

Támogatnám, vagyis "Igen, mindenképp szükség lenne rá."

Velem is ez van :DD de en qrva nagy fassagokat mondok es emlekszem is arra amit mondtam :D volt olyan h felhajoltam es azt mondtam h "Ennyi volt egy hektár" meg volt olyan h felhajoltam es nyitott szemmel mutattam a falra es mondtam h dõl a fal :D