A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

miilann04
itt aztán lehet lazulni

realmadrid.alonso.eagles.spurs.

na ez pl. felháborító, mi köze van egy kreált fantomnak ahhoz, ha valaki megöli a hozzá betörõ embert menekülés közben?
ha valaki komolyabb bûncselekményt követ el, még mindig megvannak a jogai? Milyen alapon?
nem elég, hogy a megvett föld sem ténylegesen az enyém, még meg sem védhetem akárhogy.

Ha ilyen fasságért csuknának le, tuti menekülnék.
Megindulnék északnak, keletnek, fel a hegyekbe, aztán ki tudja, talán oroszban bujkálnék, a kevésbé lakott részeken.
Ugyanígy akkor is, ha jogos lenne az ítélet, de mondjuk lenne vagy 10 év.
Lacee86
Sztem az önbíráskodás csak rontana a helyzeten. Semmiképp sem jó megoldás.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Heffi
Nem tudom... nem fenyeget ez a dolog egyelöre...

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

szabad kezet kéne adni a megkárosítottaknak, azaz a meggyilkolt illetõ rokonainak jelen esetben, hogy azt csináljanak a gyilkossal, amit akarnak. Döntsék el õk.
Mondjuk ezt minden alkalommal elmondom, amint képbe jön a jól bevált önbíráskodó igazságszolgáltatás.
JohnnyNapalm
fogalmam sincs, de az biztos hogy ott aztán tudnék élni

banok
mibõl gondolod, hogy oda kerülnél?

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

JohnnyNapalm
boldogan mennék be letölteni
az új fegyház az alföldön jobb, mint a kinti élet

A többség menekülne a saját bûne elöl (függ azért, hogy mitõl)? Ha már bûnt követtél el vállald a következményét! Persze ha ártatlan vagy mint a Szökevény címû filmben sajna kénytelen vagy menekülés közben bizonyítani az ártatlanságod :)

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

OrioN the S
Guantanamo viszont eleg nagy szivas lehet. A NASA feltoros hackert is ide kuldtek csak azt nem ertem ,hogy Ot miert tartjak annyira veszelyesnek ,hogy ide kuldjek .

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Molnibalage
Azt viszont kevesen tudják, hogy jogilag nem jól. Az AB függesztette fel. Mégis milyen alapon? Az AB az nem törvényalkotó sem alkalmazó szerv... Az EU csatlakozásig semmi sem gátolhatta volna, hogy legyen igazán, de legalább a tárgyalások bizonyos szakaszáig.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

OrioN the S
:D Es elutasitanak a bortonbol.. "Koszonjuk a jelenkezest ,de nem toltheti le a 10 ev szabadsagvesztest,mert On nem felelt meg az elvarasoknak."

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Carlos
bejutási feltétel: törd fel ezt meg ezt a szájtot...fertõzz meg egy hálózatot...térítsd el a router forgalmát... <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Lacee86
De ez az, bocs, csak nem tudtam az eredeti címét. :)

Mike at home
ellenben börtönt építenék ppp-ben számtech bünözõknek
net nem lenne (mert ugye az tilos) de LAN igen, micsoda LAN partik mennének, lenne egy szoftvercégünk is, hogy az elítéltek ne unatkozzanak
kockáknak mi kell? egy asztal, egy szék egy ágy meg gép. az igazi kocka szabadon is úgy él, hogy a bezártság fel sem tûnne neki. itt még teljes ellátást is kapna
egy idõ múlva, sokan már be is akarnának kerülni

:DDD

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

OrioN the S
De az a film. Lattam es jo kis film.Felon: Az elitelt

TheRock18
igen,ha jól emlékszem Mo.-n a rendõrgyilkost végezték ki utoljára,majd a halálbüntetés megszûnt

BMW Über Alles!

Mike at home
kurvahülye kérdés
legközelebb az lesz, mit teszel ha hererákot kapsz?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Calver

"The trees move. Do you not see it?"

Carlos
Az más kérdés, hogy énsem értek egyet sok mindennel.
Plö azzal, hogy miért én tartom el a sok köcsögöt. Aki embert ölt, azt énis kivégezném. Ellenben tudni kell, hogy amig be volt vezetve mo-on a kivégzés addig is csak évente max 1-2 volt.

p.s.: Amúgy nem kell ám õket irigyelni...Szopatva vannak rendesen. A bodzás is kapja az ívet nap mint nap! <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

TheRock18
erre is bevezetném,hogy dolgozz,oszt nem pénzt kapsz,hanem enni,oszt csõ...jó,hogy nem már az én családom,meg a tiéd,meg a többieké fogja etetni/itatni a sok jóéletût...

BMW Über Alles!

Lacee86
Nem, ennek vmi más címe van amire én gondolok.

Calver
Felon.
(bár nem láttam, de ez az)

"The trees move. Do you not see it?"

Carlos
Tegyük hozzá, hogy az elitéltek nagy többsége a magyar börtönökben dolgozik. Ugyanis aki dolgozik a börtönben kap egy kis pénzt és különbözõ juttatásokat (van meleg vize ;), kimehet a futkosóra, kaphat csomagot, etc).

Þór vígi þessi rúnar

TheRock18
a büntetés lényege a bûntõl való elrettentés...bár lehet sok félkarú ember járna az utcán xD
kíváncsi vagyok a gyilkosokkal mit kezdenél...hm?

BMW Über Alles!

Lacee86
Van is egy ilyen film, most nem jut eszembe a címe. Faszikám a kinyírta a betörõt, de mivel már az utcán tette, mikor menekült a fószer, lecsukták. Azt mutatja be a film, hogy lehet túlélni ezeket az éveket. Hogyan tud túlélni a börtönben; hogyan távolodik el tõle a családja, holott egyedül a felesége és a gyereke miatt érdemes végigcsinálni stb. Tanulságos. Szóval sajnos, tényleg benne van a pakliban h rossz szándék nélkül is vki ott köt ki. A tragédia az, h a büntetés mértékében messze nincs meg az a különbség egy gondatlanságból elkövetett emberölés és egy elõre megfontolt brutális mészárlás közt, mint kellene lennie.

Carlos
Én vágom... <#mf2>

Þór vígi þessi rúnar

TheRock18
nem,te vágod

BMW Über Alles!

Molnibalage
Remek. És hol találsz tévedhetetlen igazságszolgáltatást? Ilyen kis bûnök esetén visszavonhatatlan és súlyos ítélet elkúrása esetén mi van? Ki adja vissza kezed?

Nem a X. században élünk, de azért tutujgatni sem kellene az elítélteket. 30-as években pl a jenki rabok mit csiáltak? Utat építettek, kaszáltak, mezõgazdasági munkát végeztek.

Miért is jó ez?

1. Munka. Tudja, hogy mi az.

2. Valami is ad azért, hogy õt eltartják.

3. Végülis kijut a négy fal közül. Nem szabadság, de valami olyasmi. Mást is lát, mint a cella falát, szabad levegõn van. Szerintem ez nagy ajándék még a korlátozott benti lehetõséget is figyelembevéve.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Carlos
Erõnövelõ eszközre gondoltam. Nyilván ha dzsipó elõránt egy bicskát és szénnélövöd az AK-val akkor elfenekel a bíró érte. :D

Þór vígi þessi rúnar

[HUN]FaTaL
Az nem önvédelem hogy politikusokat lövöldözök. :D De még csak nem is gázolás:D

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
A lecsuknak rossz szó volt, elítélneket akartam írni. :) Ami valószínû valóban felfüggesztett lesz. Bár ha nincs fegyvertartási engedélyed, akkor szerintem nem biztos, de nem vagyok se jogász, se ügyvéd. :D

Carlos
Ha nincs priuszod, akkor nagy valószínûséggel felfüggesztettet kapsz.

Persze ha kimész a kossuthtérre és célpuskával vadászod a politikusokat, akkor ugye nem...
Bár ha jó ügyvéded van, akkor bebizonyítja, hogy gyógyszeres befolyásoltság alatt áltál és az elméd sem volt tiszta, szóval nem vagy büntethetõ. :D

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Nem vágod te ezt úgylátom... :D

Þór vígi þessi rúnar

[HUN]FaTaL
Tévedés, ha azonos szintû fegyverrel, esetleg puszta kézzel véded meg magad, akkor az nem önbíráskodás, hanem önvédelem és felmentenek. Ha lelövöd mikor késsel támad akkor lecsuknak, de biztos hogy enyhítõ körülmény az önvédelem.

[HUN]FaTaL
Ide nem bûnõzõket zárnak szvsz. Gázolás, gazdasági bûncselekmények sztem. Nem sorozatgyilkosokat és merénylõket tesznek ilyen börtönbe...

Carlos
Nem vágjátok ti ezt úgylátom...

Þór vígi þessi rúnar

TheRock18
csak azt hiszed...
múltkor pl. két embert majdnem elgázoltam,azért mert kivilágítatlan helyen mentek át...ha elütöm,meghalnak...és kemény éveket szabnak ki rám...bármikor börtönbe kerülhetsz akaratodon kívül is
vagy,ha valaki rád támad,és véletlenül megölöd védekezésbõl...szintén önbíráskodásért mehet a hûvösre...könnyû ám oda bejutni :S

BMW Über Alles!

Lacee86
Na ezt rohadtul nem értem, minek a bûnözõknek ilyen épület... Ezzel inkább bûnözésre buzdítják az embereket. Egy átlagember hol engedhet meg magának ilyen körülményeket?? Akkor már jobb a fene nagy szabad nyomorból zárt luxusba menni. Vagy ide azok kerülnek, akik eleget fizetnek? Valszeg így van akkor...
Sztem egy börtön alapvetõen egy súlyos, nyomott hangulatú épület legyen, ami elriaszt mintsem hívogat. A bûnözõk amúgy is ezt érdemlik, semmi mást. Sõt örüljenek h egyáltalán eltartják õket.

Amúgy sztem pár év büntetést leülnék szó nélkül, mást úgy se tehetnék. Azért minden börtön csak nem olyan durva, mint ahogy a filmekben mutatják.
Évtizedek elõl tuti h menekülnék ahogy csak lehet (külföldre leginkább), vesztenivalóm úgyse lenne...

TheRock18
aki ilyet csinál..annak valami komoly baj lehet az elméjében:S míg él bolondokházába kell tartani egy magában...
meg pl. az ámokfutók..azok is nagyrészt bekattannak,azért válnak olyanná
de,aki pl. bemegy valakihez szánt szándékkal pénz/ékszer reményében,és mivel nem talál semmi értéket,ezért kinyírja az ott lakókat,vagy esetleg azért öli meg õket,mert felébredtek és észrevették õt...nah az ilyet beásnám nyakig a földbe,és addig ütném,rúgnám a hülye fejét,míg meg nem pusztul :P

BMW Über Alles!

FZoleee
Semmit, mivel nem tennék olyat, ami miatt bevihetnének :D
OrioN the S
Gondolom ide nem olyanokat zarnak akik 4 csaladot meszaroltak le es megettek 3 kislanyt.

[HUN]FaTaL
Én alapból arra gondoltam, hogyha ártatlan vagyok. A másik nem opció, nem követek el ilyesmit. Ha mégis akkor lehet hogy leülném.

TheRock18
:S
neeh mai börtönök
hol érdemelnének ilyet..aki bizonyíthatóan gyilkos,golyót neki...õ lerendezve
meg a régi törvények kellenének...aki 20rugó felett lop,kezét levágni..
mint az araboknál: nemierõszak,drogárulás,korrupció = kivégzés
a börtönök meg a legszörnyûbb helyek legyen ahova ember juthat...valahogy így kéne kinéznie egy olyan világnak,ahol a bûntõl való elrettentés a cél...szégyen

BMW Über Alles!

OrioN the S

TheRock18
van egy ismerõsöm...lecsukták 2évre zsarolásért...2méter magas,110kg..meg amúgyis egy kigyúrt állat...nos a böribe úgy megtörték,hogy mostanság már csak sír...
lehet,hogy a segge szûz maradt,mert nagy állat,de tuti rámentek 10-en és sz*rrá verték néhányszor...mint általában minden "friss húst"...
a böri csak annak kikapcsolódás,akiknek a haverjai is bent vannak

BMW Über Alles!

tenkenorman
ha lennék 35-40 éves és elítélnének 40-50 évre menekülnék amíg lehet.
ha 10 év lenne nah akkor nem tudom mit tennék. felraknék-e egy lapra mindent, vagy bevonulnék...

http://www.tenke.hu

tenkenorman
a börtönt kétféle képen lehet felfogni:
A:
kemény vagyok, én leszek bent az úr, vagy nem baszogatnak. és tök menõ mert ganxta vagyok meg raj meg minden.
B:
az életem árán sem megyek be, rossz megduknak, meglopnak, megaláznak, inkább meghalok mint hogy bekerüljek.

http://www.tenke.hu

OrioN the S
Akik arra nyomtak ,hogy leulnek azok akkor is ,ha pl. 40-50 ev? En tuti megprobalnek meglogni...

tommygear
külföld vagy kinyírom magam