127612
-
lol, jóreggelt
a google elég meghatározó lett az utóbbi pár évben (gmail acchoz jár drive, youtube hozzácsatolva, 10gb felhő tárhely ingyen a fiókodhoz, android sync) -
Jövőre lesz 10 éve, hogy már meghívó se kell hozzá, bárki regisztrálhat és használhatja a webes klienst. -
Számomra meglepő, hogy a gmail vezet, hiszen a többihez képest újnak tekinthető. -
Gmail.
Szinkronizál az összes eszközömön és jóval gyorsabb és megbízhatóbb, mint a freemail/citromail, amiket előtte használtam. Egész jól szűri a spameket is. Inkább csak a különböző accountjaim regisztrálására használom, illetve a hírleveleket olvasom, évente kb. 2-5 mail-t, ha írok.
Illetve van egy hotmail/outlook fiókom is van még az msn-ről, azon van az MS és Live accountom.
Meg persze ott az egyetemi, és amit a facebook generált. -
Régi Opera beépített levelezőkliensét használom itthon és munkahelyen is (kicsi, gyors, nagyon megszoktam a képességeit, kezelését), alkalmanként a gmailt böngészőből meg táblagépről. -
Nirz #121560 Gmail a legmegbízhatóbb -
trebron #121559 me.com
gmail.com
hotmail.com
és a céges kilenst.
ebben a sorrendben, mert így kényelmes a használatuk. -
Blum #121558 Egyéb
hushmail.com-ot használom a leggyakrabban. Külön klienst pedig egyáltalán nem használok. -
gmail, mert csak. -
egyéb: mennydörgésmadár -
Neocortex #121555 gmailre nyomtam mielőtt elolvastam volna normálisan :C Thunderbird, mivel egyszerre 6 fiókot nézek, szétaddonozva így kényelmes -
Gmail. Régebben T-home-ost (@t-online.hu) használtam, de már teli van szeméttel. Jó rég be sem léptem. -
gmail
-
Egyéb, roundcube webmail klienst használok, tesómék cégétől van a címem.
Szeretem, megbízhatóbb és átláthatóbb az ingyeneseknél, és nem olyan pofátlan, mint pl. a gmail/google. -
Most már a gmail, pedig csak egy dolog megy rajta, a röpis cimbikkel levelezőlistán ott dumálunk, de a forgalom rendszeres és nagy. Régen a Yahoo volt 95%-ban. Van freemail is, de gyakorlatilag szökőévenként jön rá nem spam, csak "történelmi" okok miatt létezik még az account. -
böff.
yahoo, mert gmail-el ellentétben nem akar mélyen bemászni alfelembe és aprólékosan kielemezni a tartalmát. amúgy egy szemét. -
kp-t, vagy kamionosjoe könnyeit, lassan általánosan elfogadott fizetőeszköz lesz -
Az meg egy legenda, hogy csak úgy fogják és zárolják a számládat
Nem, nem zárolják, hanem inkasszózzák. Ez tudod, egy olyan dolog, mint egy átutalás, csak a címzett indítja, és minden más művelet előtt hajtódik végre a számládon (az összesen, egyszerre)
Nem egy olyan eset volt már médiában, hogy APEH inkasszózott egyet, lenullázva teljesen ártatlan személyek minden számláján minden pénzét ... majd pár év pereskedés után kapták csak vissza.
Ja, és még egy szépség. Törvény van rá, hogy a fizetésednek max X %-át vonhatja le állam, pl ha büntetés, vagy tartozol neki. DE, ez nem terjed ki a bankszámlára kapott fizetésedre, ott az már csak egy bankszámla, inkasszó rá, és a teljes havi fizud is husssssssssss -
Blum #121547 Ezt lehagytad:
-
Nem integettem nekik és villogtam is és ők is nekem vissza. Mink fordteLepjárósok 4000cc és afelett összetartunk ám. -
Blum #121545 Nem érezted magad irrelevánsnak? Nem féltél? :P -
Nem lehet, hogy a tied összement a mosásban? Nem kellett volna azt az új autómosót kipróbálni :) -
Most láttam nagyobbat az én autómnál is fordból (pedig enyém xlt). Minden mérete nagyobb, de pont úgy néz ki majdnem. -
Blum #121542 SQJ-hez nem azért nem látnak be mert van kerítés, hanem azért mert ott van a Ford Explorer a kertben, rajta 4 darab légvédelmi ágyú...kiírta, hogy ne nézz ide és betartják mert nem akarnak kikapni. -
Bazdeg, ha odamennek hozzád három kétajtós szekrénnyel és kirázzák belőled a készpénzt, ami nálad van éppen (táska, zseb), akkor igen, ezzel együtt nincstelen leszel. De amíg szabadon tudsz mozogni a városban és csupán beidéznek, vagy folyamatba tétetik az ügyedet, addig van még esélyed. -
Úgynevezett kerítés közbeiktatásával elég jól lehet korlátozni a belátást a saját ingatlanomra. (lásd: SQJ, saját leírásai alapján)
(hint: nem átlátszó fémből kell készíteni a kerítést) -
Gondoltam ilyen reakcióra. A városias környezetben próbálja valamit úgy elásni, hogy senki más ne lássa és a saját területeden legyen. Sok szerencsét ehhez a panelban, társasházban vagy még csak a saját családi házad területén.... :) -
De nem tudják, hogy a hátsó kertben, az almafa alatt ástam el a pénzt, úgyhogy kutathatnak kedvükre :) -
Na mert nem tarthatnak nálad házkutatás és lefoglalást mi? A készpénzt is pont ugyanilyen könnyen elszedhetik tőled... Az meg egy legenda, hogy csak úgy fogják és zárolják a számládat és semmiféle hozzáférést nem adnak, mert akkor nem lenne annyi tartozás az országban... -
Ha államcsőd van akkor tökmindegy, hogy készpénzed van vagy más, mert mindkettő értékét veszti. -
Jaja. A NAV, de bármelyik hatóság szemrebbenés nélkül zárolja az összes számládat, ha olyanjuk van (ó csak az eljárás/nyomozás idejére, ami ugye lehet évek, évtizedek is, nem sietik el sosem). Utána gyakorlatilag földönfutóvá váltál egyetlen másodperc alatt. Egy kávét nem tudsz magadnak venni, sem buszjegyet, sem kaját, nem tudsz sehol megszállni stb. Mehet kölcsönkérni másokhoz, ha adnak egyáltalán, mert ha bajban vagy, senki sem segít, megbélyegeznek. Állhatnak a millióid a bankban, ha 1x tudjukkik eg fillért sem adnak ki belőle neked, aki a jogos tulajdonosa vagy annak a pénznek.
Annyi tartaléknak MINDIG lennie kell az embernek, hogy heteket, vagy hónapokat kihúzzon krach esetén. Egy rohadt fellebezést sem tudnál beadni, okmánybélyegre sem telne, mehetnél gyalog a rendőrségre, bíróságra stb. Nóóóómális?!
Aki szerint meg ILYEN márpedig vele nem történhet, az NAGYON-NAGYON butuska. Sorry, de az igazság az AZ. -
A Paypass és a többi ilyen érintéses fizetés pont a kis, gyors vásárlásoknál spórol neked (is) időt. Ha csak egy üdítőt veszel, vagy egy pékségben egy pogácsát, akkor készpénz helyett odaérinted, és 1-2 másodperc múlva már mész is. Ilyenkor nincs pakolási idő, nincs aprópénz pakolgatás, ilyesmi.
Persze egy nagy vásárlásnál, ahol amúgy is pakolgatsz, ott esetleg abban segít, hogy 5000 forint alatt nem kell PIN kóddal szórakozni, nem kell a kártyát kiadni a kezedből, visszarakni a helyére, stb. Igazából a paypass és a hasonló rendszer a kártyás fizetés "természetes" továbbfejlődése, ahogy a mágnescsíkból lett csip, abból meg most az érintéses móka - egyre egyszerűbb, kényelmesebb a használat. (a dombornyomat "lehúzása" nálunk talán meg se jelent, ami még előtte volt) -
mert a készpénz ott van a kezében, megnyugtatja az illúziója hogy a pénz nem csak egy felfújt lufi. ha betör az államcsőd vagy akármi akkor ugyanott van vele -
Bankkártya vs. készpénz viszonylatban nem kell meggyőznöd, totál egyetértek. :) Csak a paypass nem hat meg. -
A bankkártyás pin kódos pepecselésből fakadó plusz időt pont arra szoktam kihasználni, hogy elpakoljam a vásárolt cuccokat. :D -
Mert sokkal biztonságosabb. Ha elveszted akkor sem tudnak róla sok pénzt leszedni vagy semmi. A tárcádat elvszik és minden benne lévő pénz lenyomozhatatlanul ugrik. (Én a tárcámat és összes iratomat és kártyát külön tartom, tehát abban csak pénz van.) Én még nem találkoztam senkivel, akinek a bankszámlájáról tudtak pénzt leszedni, de elég sokkal aki elhagyta a pénzét vagy kizsebelték.
A paypass nem mellé van, az maga a kártya egy tulajdonsága, amit le is lehet tiltani. Készpénzben nincs az az isten, hogy 20k-nál több legyen nálam, ha nagyon nem muszáj, mert nem biztonságos. A bakkártyámról meg bármikor hozzáférek ennyiez és ha neadjsten ellopják, akkor sem tudnak szart sem csinálni vele. Emelték már el a táskámból az összes iratot és pénzt és akkor sem tudtak leszedni róla semmit. Én a legtöbb embernél csak azt látom, hogy szimplán irracionális félelme van a kártyával kapcsolatban. -
Semmiben, kényelmi szempont, nem kell kódot írogatni, csak odaérinted. Akinek nem tetszik annak nem tetszik, nekem gyorsabb tőle az életem. Ha 10-en állnak előttem mind kártyával és mind paypassel fizet, vagy mind beírogatja a kódját, akkor sokkal gyorsabban odaérek, nem pöcsölnek kódokkal, vagy apróval. -
És miért jobb, mint a bankkártya? Vagy minek kellene amellé paypass? -
Egy versenyre írandó dolgozatomhoz arra kérnélek Titeket, ha van egy kis időtök, hogy töltsétek ki az alabbi kérdőívet. Előre is köszönöm szépen a segítségeteket! -
Bankkártyát használnék, csak nincs rá mód mindenhol, így kell hogy legyen az embernél készpénz is. Tehát is-is.