A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Kibaszottul unalmas az, hogy folyamatosan olyat állítasz, amit én nem...
No.2
Folymatosan beszólogat a bringásoknak, de bazdmeg a legalapvetőbb KRESZ változtatással sincs tisztában. Megalol...
No.3
Te és ő is folyamatosan általánosítotok és extrapoláltok a végtelenbe, de a kritikus látásmód a sok paraszt autós felé gyakorlatilag 0 részetekről csak a "hülye bringás" mantrát toljátok. Az igazai paraszt autós ismérve...
Mondom, nagy átlagban a nem lámpás zebrás gyalogátkelőhelyeknél a helytől függően akár 95%-ig felkúszik az, hogy az autósnak a zebra az csak hangulati elem az úton... Gyakorlatilag csak a 30-as zónában hajlandó a legtöbb autós érdemben figyelembe venni a zebrát. Az 50-es és kétsávos út már erősen necces, a 70-es és kétsávos utakon az esetek nagy többségében úgy 5% áll meg és adja meg az elsőbbséget... Még, ha ez meg is történik, ezen esetek számottevő részében mindig van olyan balfasz autós, aki nem tud fékezni, mert csak bambán halad a hülyéje, ezért sávot váltva kikerüli az először megálló normális autóst és elcsapna, ha én nem állnék fel a bringán és néznék el a sor felett, hogy van -e ilyen marha... Volt, hogy zsinórban 3-szor volt. Biztos véletlen mi...? Egyszer meg mivel két autós is megállt egyszerre az egyik szépen beleszaladt az előtte levőbe, de csak a lökhárítót nyomta meg kicsit.
Kéremszépen ezke az átlagautósok a Budaörsi úton a "halálzebránál"... No comment...
Hát öcsém, ez megalol...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Rendszáma nincs, utol nem éred a dugóban, meg amúgy is átteker a zebrán a túloldalra és ott a járdán folytatja útját (ez utóbbit sűrűn látni).
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A jó bringa kényelmes, 2-3 órás úton is (úgy hogy előre nézel vízszintesen, és nem a cipődet bámulod).
Ami nem, az meg szar, és betiltani a forgalmazását is. Ennyi. Ellenvélemény ?
Vagy legyen külön "kerékpározásra alkalmatlan, de kibírod ha belefeszülsz is" kategória talán ? Meg legyen autó ahol a fékpedált bámulod egyenes háttal. Hát, legyen, de ne a közúti közlekedésbe.
Ismétlem, a kerékpár, kerékpáros közlekedés ALULSZABÁLYOZOTT.
Lényegében minden sz.rral amire 2 kereket teszel te már kerékpárosnak képzelheted magad, legyen az akár bárszék vagy függönykarnis.
Szépen típusengedély kötelessé tenném, mint az autókat, motorokat.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A legkisebb rendszertelenseg vagy kosz is idegesit. Amugy soha nem szoktam rendet rakni...a rendet nem csinalni kell hanem fenntartani. Eddig mukodik 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
amikor meg anyám pakol akkor semmit nem találok
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Nem véletlen kerestem ezt a képet, összefutottam pár ilyen cangással.
Az egyik egyirányú utcában jött velem szembe a sáv közepén.
És nem hiszed el, de én már álltam, ő meg úgy 3 méterrel előttem jött rá, hogy B+ VAN VALAKI ELŐTTEM ... meg is hökkent.
Vagy szerinted, autókat is tervezzük át, alapból a pedálokat lássa az ember, csak megfeszülve lásson ki ablakon? Na ugye, hogy nem.
Következtetés: alkalmazni kell az ergonómia legalapvetőbb szabályait a kerékpárokra is, és ami nem felel meg neki, azt örökre betiltani.
Amúgy köszönöm, normális vagyok. Észérvekkel próbálok vitatkozni veled, a személyeskedés olyan pondró gyerekes dolog, talán hagyhatnád is.
2. Kurva jó, hogy te egyetlen képből extrapoláltad, hogy a világ összes kerképárosa hogyan néz.
Más topikban már láttalak, ott teljesen normálisnak tűntél, de amit itt előadsz, az már régen túl van a röhejességen is...
Hanem az, hogy majdnem függőlegesen lefelé néz !!
Az autó ugyebár eleve úgy van kialakítva, hogy a kényelmes testhelyzet a folyamatos előrenézés legyen (+20 - -20 fok). Mert így messze előre látod a dolgokat. A lent linkelt (meg úgy kb az össz) versenykerékpáron meg közel -90 fokos a fej állása a haladási irányra (magyarán lefele néz).
Mégis, mi a lóf..szt lát az ilyen előre ? Hogy ott áll előtte valaki ? Az egyik filmből a jelent ugrik be, amikor áll az úthenger előtt messze egy ember és üvölt ..... és üvölt .... és egy percig üvölt mire az végre szép lassan haladva elüti.
Sok montinak ugyanez a baja, eleve rossz tervezés. És persze hogy nem tudnak felmenni 1 padkára sem, ha úgy fekszenek a kormányon, hogy megemelni is képtelenek.
Nem "leszarom" mivel nyújt többet, én is kerékpározok (ok mostanság kevesebbet). De nem ostobán, mint a kritikális tömegcangás.
Egyébként nem versenykerékpárral járok...
Visszapillantó lehet bringán. Hát az ergonómiában az hol kap helyet, hogy én ellátok az autók felett és az, hogy semmi nem gátolja a kilátást...? Hm...? Neked hány helyen takar ki a karosszéria meg az oszlopok..? Hm...? Ja, hogy kettős mérvcével élsz, és kibaszottul leszarod az, amiben a bringa többet nyújt...
Segítek. Egy fajtája pl munkahelyi, munkahely kialakítási ergonómia kep1
Ugyanezen szabályok és elvek alapján tervezik az autókat, illetve azok belső terét, ülés, kormány, ablak, motorháztető, visszapillantó ...
Akkor most nézd meg újra ezt a képet kerékpár, és mond meg, hol hibádzik, miért nem közlekedésre alkalmas ?
Rá fogsz te jönni ...
És clio-nak ismét igaza van egy dologban. OK, kerékpáros elmegy lámpánál álló autós mellett. Mindaddig amíg szabály volt rá, hogy 20 centi padkától, addig autós szép lazán vissza tudta előzni utána sávon belül, nem volt különösebb probléma.
Most viszont, a kerékpáros előremegy, majd BEÁLL AUTÓS ELÉ A SÁV KÖZEPÉRE ! Mert addig nem érdekelte, hogy kátyús az út széle amíg előrement, de amikor elöl van akkor már igen. És lehet totyogni utána, aztán megelőzni ... csak hogy utána újra visszaelőzzön. Ez kb olyan, mintha szerencsétlen autós is kerékpárral menne, mert nem tud gyorsabban haladni nála (magyarán kib.szás).
Arról pedig külön regéket lehetne írni, hogy az előzés ugyebár a közlekedés legveszélyesebb része, akkor miért kényszerítenek erre feleslegesen minket ?
Sorry, hogy visszatértünk a 2-vel ez előtti kérdésre, de szerintem a téma közel sem lett kivesézve (az új meg uncsi 😄 ).
autósként pedig odafigyelek, hogyha jön egy motoros vagy biciklis, akkor el tudjon haladni, mert esetleg balfasz és bármikor nekem jöhet, elviszi a tükrömet és akkor utánamegyek és agyonverem, ha nekem anyagi kárt okoz
A heavy cost. I pay it gladly.
konyha-fürdőszoba-átjáró-kamra mind tiszta és rendezett
tehát energiát kell időközönként befektetnem, hogy a rendet fenn tudjam tartani
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
„(12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állniuk – előre sorolás céljából –, kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között,kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.”
Ezt azóta eltörölték? Akkor az a spéci útburkolat, ami fel van festve és felsorolhat a bringás csak viccből van...?
Eszerint ez érvényes 2010 óta...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.08.23. 18:35:11