127612
-
Anyám osztályába olyan névvel kerülnek be gyerekek, hogy néha a fejemet fogom... -
Nem.
Nem.
Klarissza ómájgád'...valami szeretett szappanopera alapján? Az Eszmeralda és Izaura már nem menő?
-
Egyik nagymamám és a testvére anno a német helyett magyar családnevet választottak.
Ismerősöm is van, ő az Orsós helyett vette fel az anyja vezetéknevét...
Illetve kolléganőm lánya, ő a keresztnevét változtatta meg, mert nem tetszett neki a Kata. A Klarissza jobb. :D
A sajátommal elvagyok, nem áll szándékomban megváltoztatni. Egyelőre a leendő férjes nevemet sem sikerült megbeszélnem magammal. -
Neocortex #121682 Nem, teljesen jóez. Igen, az egyiknek az anyakönyvvezető kihagyott belőle egy betűt. A másik pedig... ritkán volt józan és ez volt a legfontosabb lépés a lelki beteljesüléshez -
Nem. Nem.
Elég junik a családnevem, így ha névsorolvasáskor túlnyújtják a hatásszünetet már tudom, hogy én következem :D
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2014.12.17. 15:37:00 -
Fbn Lx #121680 mostanában egyre több az alex nevű cigány, pedig amikor én kaptam, még ritka és menő volt :-S -
Fbn Lx #121679 én sem -
Blum #121678 Szerintem ez jobb :D -
Na kár volt megszólalnom
-
Pluskat. Most Pluskast
-
Eddig észre sem vettem, hogy el van gépelve, pedig évek óta itt vagy. :) -
Blum #121674 Mi lett volna az eredeti? -
Blum #121673 Nem.
Igen. Egy többnyire svábok lakta falucskában nőttem fel, rengeteg magyarosított vezetéknevű emberke volt ott. -
Ugyan az itteni nicknevemet javítanám ha lehetne (egy idióta elgépelés és a figyelmetlenségem eredménye) de a sajátomat soha. Ráadásul a vezetéknevem elég ritka. Idehaza a saját családomon kívül csak egy ugyanilyen vezetéknevű család létezik :) -
Az ÉN nevem tökéletes. Mondhatni szuper. Nem junik, de ez nem is lényeges, arra ott a nikném. -
Nem, igen, felvette az édesanyja nevét középsőnek. -
Anyai nagyszüleimnél a testvérek egy része a német családnév helyett magyart választott, tehát ismerek. Nekem az enyém megfelel, elvétve van csak gondom azzal, hogy rosszul írják le. -
trebron #121668 Nem.
De ilyen gyanús nevekkel találkoztam már a facebookon:
Erika Kiššová
Nikolett Gáspárová
Viktória Dobosvá
Szabolcs Horňák -
Nem.
Igen, egyet, a családnevét magyarosította. -
Valami bugos. Látom., hogy 3 napja küldted, de az sg nem jelezte, hogy kaptam volna. Csekkolom. -
Legjobbaknak állam, maradék oldja meg. Arányokról lehet vitatkozni. Első év ingyenes.
Pozsonyban tanultam, ingyenes volt. Mellette dolgoztam, ösztöndíjas voltam, koleszt szüleim fizették. -
hozzáadhatod, ha ránéznél a privát üzeneteidre 
(nem vagyok elégedett új design ezen részével) -
Sajnos ez a helyzet. Külföldön nem jófejségből finanszírozzák a cégek az oktatást, hanem mert az ő érdekük is. Az, hogy ez reklámnak is jó, az más kérdés. -
Állam & vállalatok együttesen, minél gyakorlatiasabb, piacképesebb képzést adva, duális formában...bár az utóbbi a jelenlegi formában még nem az igazi itthon (a HVG pársz számmal ezelőtt írt róla részletesen), belátható időn belül nem is lesz az...a 'hanyatló nyugaton' olajozottabban működik (az is).
Családi támogatással, igaz befejezetlen, most már inkább saját munkából lenne megoldott...
-
Blum #121661 Vállalatok, ösztöndíjakkal.
Nem tanultam tovább. -
A saját tanulmányaim javarészt szülői segítségből és ösztöndíjból + szociális támogatásból jöttek össze. Valamennyi befolyt diákmunkából is. A másik kérdésre nem tudom a választ, nem igazán értek hozzá. -
Állam, ösztöndíj és vállalatok, kombinálva. Meg vagyok győződve róla, h ki lehetne alakítani belőle értelmes, piaci igényeket követő rendszert. Persze fontos kérdés lenne, h csak az arra tényleg alkalmas, és tanulni akaró diákoknak szóljon ez az egész...
Az első diplomám "állami támogatott" volt (rengeteg szülői segítséggel, némi ösztöndíjjal és diákmunkával). A folyamatban levőt, amit levelezőn végzek, magam finanszírozom. Persze édesanyám itt is fontos szerepet tölt be, hiszen otthon lakva tudtam megfelelő összeget félretenni. Apám is segít, ahogy tud. Minden félévben hozzájárul a tandíjhoz. -
Mi szélsőséges volt a példámban? -
trebron #121657 Általánosságban írtam, nem az egyedi szélsőséges esetekre. -
Egy Msc képzés min 5 év. Egyszerűen nem lehet megjósolni, hogy ami X időpontban hiányszakma, az 5 év múlva is az lesz -e. A 2000-es évek elején menő és jó ötlet volt építésznek tanulni. 2008 óta meg a legrosszabb ötlet, mert a hazai építőipar úgy megfeküdt, mint a huzat... Mikor én gépésznek jelentkeztem a max pontszám 75%-val simán be lehetett jutni és elgé híg volt az alapanyag. Én az akkori eredményem mára történő felsálázásával nem jutnék be assszem BME gépésznek... -
trebron #121655 A hiányszakmákat az államnak a felesleges szakmákat a szülőknek.
Felsőfokú tanulmányaimat szülők segítségével, állami finanszírozással, diákhitellel és tanulmányi ösztöndíjból finanszíroztattam. -
A hogyan finanszíroztad résznél hiányzik az, hogy államilag finanszírozott képzés... Én úgy voltam, az utolsó félévet leszámítva. A szüleim fizettek ezt-azt, de az még a kajára sem lett volna elég, suli mellett is dolgoztam az utolsó 3 évben és a nyarat meg végig.
Az első opciónál az összeset bejelöltem...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.12.16. 09:44:16 -
Neocortex #121653 Dánba tanulok, állam fizeti, a lakást kaját meg kitermelem -
Ez világos. Kapitalizmus van. Akit nem küld a cége és nem fizeti, nem dolgozik mellette, vagy nem kap diákhitelt (esetleg bankhitelt), VAGY állami ösztöndíjat, mert annyira kiemelkedően jó, nos abból nem lesz diplomás és így van ez jól... meg persze vannak a kőgazdagok, akiknek apuci zsebből kifizet bármit, de azok minden civilizációban voltak és lesznek, nem lehet pusztán rájuk alapozni a rendszert. Sok az eszkimó és kevés az éjjel-nappalos tesco...
Ma már senki sem fogja a mohabácsit játszani, hogy sok kis lurkóból közpénzen doktor doktor legyen.
Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2014.12.16. 09:33:09 -
Bár én életemben csak egyszer költöztem, de 30 év után. Nem vicc, kb. 1,5-2 hét alatt megszoktam az új lakhelyemet. Ok, csak a fővárosba költöztem be az agglomerációba, tehát a baráti körből nem veszett el senki és a környék sem volt vadidegen. Amkor a cég elköltözött az is olyan volt, hogy 1 hónappal később már nehéz volt felidézni, hogy hogyan jártam korábban munkába. -
Fbn Lx #121650 csak nem vágom, hogy hogyan működik ez
mert végülis az ember ha új városba költözik, akkor sem érzi egyből otthon magát, mégis ritkán szokott az előző városba visszaköltözni -
Egyéb:
Ha muszáj lenne, igen. Amíg nem muszáj, addig nem. Elég, hogy külföldön dolgozom. Esetleg a karib tengeren lehúznék egy-két évet, ha úgy van :D -
megkérném a téma pár aktívabb látogatóját, hogy - mivel az sg hajlamos elfelejteni a jelzést új design óta - csekkolja az üzeneteit. -
Egy időre kimennék, de csak akkor, ha barátokkal mehetnék. -
Például nem érzi otthon magát?