127612
-
Alapvetően egy kényelmi eszközről van szó - ha van, akkor pár dolgot (olvasgatás a neten, ilyesmik) kényelmesebb végrehajtani, de ha nincs, akkor se dől össze a világ.
Amíg nem volt, nem hiányzott. Most van, így használom. Ha nem lenne, most már hiányozna, mert hozzászoktam. -
Még nincs, de szeretnék.
Kanapén fetrengve olvasgatni, netezni tök jó lenne. Szükségem mondjuk nincs rá. -
Bazsalusz #121763 Nincs, nem is szeretnék, hülyeségnek tartom
Max xarás közben jönne jól.A telcsim kijelzője elég kicsi...
-
már nincs, kölyök lenullázta :) -
Neocortex #121761 ekönyv ovlasó van, másra úgyse kéne -
nincs, nem is szeretnék. úgysem használnám. -
Egy 2012-es Nexus 7 van a szüleimnek, hogy tudjanak facebookozni, tipszmixelni, böngészni, stb.
Általában akkor találkozok vele, amikor az aktuális frissítés miatt használhatatlanra lassul és csinálni kell rajta egy factory resetet.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2014.12.26. 12:08:04 -
Még nincs, és egy jó darabig nem is akartam. De mostanában kacérkodok a gondolattal, h idővel beszerzek egyet, mivel időnként szükségem lenne olyan mobil eszközre, ami az okostelónál nagyobb, de a laptopnál kisebb. Még kérdéses, h mennyire használnám ki. Az ára pedig már egész baráti, 40-ért simán tudnék venni olyat, ami nekem kell. -
Nincs, nem is szeretnék. Valószínűleg úgysem használnám ki, így nem látom értelmét.
A laptop nekem bőven elég, netezni rajta sokkal kényelmesebb, és amennyire nekem kell, annyira pont hordozható.
Azt valahogy túlélem, ha utazás / menet közben nem netezhetek. :D Olvasni szoktam, ahhoz van is e-könyvolvasóm.
Okostelefonom sincs, nem érzem szükségét. Ha meghal a 7+ éves buta féltéglám (Nokia 6230), akkor majd beruházok egyre.
A strapabírásából kiindulva, azt hiszem, ez nem mostanában fog bekövetkezni. -
trebron #121756 Volt, de eladtam, mert nem használtam ki. A laptopom (13") és a telefonom (5,5"), így ezek kiváltják az iPadet.
Tesómnak vettem egy mini 3-at karácsonyra, olvasásra netezésre használja és szereti. - Neki még kis iPhoneja van és ahova a laptopját nem viszi oda magával tudja vinni a mini 3-at. -
Nincs és nem is érzem szükségét. Laptomom sincs, okostelefonon is kb. eddig 5-ször, ha neteztem 2 év alatt... -
Blum #121754 Van, nagyon ritkán használom. (Hetente kb. 1 órát)
Oktatás részeként kaptam, mondván, hogy majd arra jön a tananyag frissítések formájában. Jön is, csak azt elfelejtették közölni, hogy az iskola weboldalára is felteszik az anyagot. Még jó, hogy kifizettem érte 40k-t. Ronda is, szar is, felesleges is.
Egyébként utálom a tableteket, már az érintős telefonoktól is agyfaszt kapok. -
új kérdés! -
egyértelműen igen, bár nem jelenti, hogy nem tojnának rá telibe. eddig is sokan azt tették. -
Nos nem. A gyerekeknek is meg kell tanítani, hogy nem megyünk át a piroson, azt ott úgy hívják zebra, ahol ilyen és olyan körülmények között elsőbbséged van, de még ha a lámpa zöld is óvatosan, körülnézve kell átmenned rajta.
Igen, én is láttam már olyat, hogy zöld jelzésre gyalogos fogja és már trappol is ... csakhogy benézte a pirosat a hülye opeles.
Első megtanítani a gyerekeknek, hogy a zöld nem jog, csak lehetőség ... és bizony tele vannak a temetők olyan emberekkel, akiknek az áll(hatna) a sírfáján, hogy DE AKKOR IS NEKI VOLT IGAZA.
Úgy mellesleg megrökönyödve olvasom, hogy mennyire kevés technika óra volt másoknak általánosban.
Mi csak 5-8 évben: forrasztottunk szakadáskeresőt (elem, drót, lámpa :D) , csináltunk fa dobozt (fűrész, reszel, szögel, ami kell), mindenféle szerkentyűket pakoltunk össze elemes-motoros fém csavaros készletekből, modell repülőt építettünk (mi is volt a neve, asszem A3-as vagy mi, bő 1,5 m-es szárny fesztávval ... mezőn megreptettük, felemelt), KRESZ elméleti és gyakorlati oktatás, utolsó 1-1,5 évben meg még számítástechnika (elsőnek c64 programozás alapok, aztán akkor jöttek be az első PC-k, vett a suli is 1-et, én tanítottam meg a tanárnőnek kezelni :D ) is volt benne (meg ki tudja mi minden, ami nem is jut eszembe így 25 év távlatából). Heti 2-3 óra volt talán.
-
trebron #121750 Akár.
Mindig van mit tanulni. -
Nem.
Jobb lenne, nyilván, de nem elvárható. Az autós a veszélyes üzem, majd ő figyel. Az őzeket se lehet kreszre tanítani. Ez van. -
Fbn Lx #121748 egyik héten tanuljanak a szaporodásról biológiából, másik héten pedig basszanak
támogatnám az ötletet, de már nem kezdhetem újra az általánost sajnos -
így van, én is tapasztalom hogy a biciklisek kétéltű módban mennek, ahogy kedvük szottyan, le az úttestről fel a zebrára stb. -
Renegade #121746 hát azért egy gyalogosnak nem kell sokat tudnia, egy gyerek is megérti, hogy keress egy zebrát, csak zöldön, alaposan nézz körül. -
trebron #121745 Eleve kellene egy olyan órarend, hogy 1 hét elméleti és 1 hét gyakorlati órái legyenek a gyerekeknek.
Amiről előző héten tanultak elméletben pl. történelem órán, utána menjenek el az esztergomi bazilikába.
Vagy kémiából tanulnak a C-vitaminról, utána héten szerezzenek ismeretet, hogyan tudják beszerezni a gyógyszertárból és hogyan adagolják. -
A heti többször az nincs meg, de középsuli alatt rendszeresen jártam be bringával és kicsit több, mint 2 héttel lett meg a jogsim a 17. szülinapom után.
Egyet értek, hogy tanítani kéne a KRESZ-t mondjuk technika óra keretében (amiből amúgy is nevetségesen kevés volt nekünk).
Sokszor tényleg félelmetes, hogy miket látni, bár ez az autósokról is elmondható, akiknek egyszer elvileg kötelező átmenni a vizsgán. :D
Ártani nem árthat, mert ha csak gyalog megy valahová az ember, akkor is ugyan úgy a közlekedés része és bizonyos dolgokra akkor is figyelnie kell.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2014.12.24. 08:15:15 -
Nem értek egyet. Általánosban MÉG nevelhetőek a gyerekek.
A legfőbb probléma, hogy így is, úgy is GYALOGOSAN részesei lesznek a közlekedésnek.
Tehát ha az alapvető szabályokat sem verik a fejükbe, külön kiemelve a szabályszegés következményeit (és nem azt, hogy megbüntet a rendőr, hanem hogy autós nem vesz észre, elcsap és nyomorék leszel örök életedre), akkor gyalogosan is ön és közveszélyesek lesznek.
Hát még kerékpáron !
Valamint úgy mellesleg a szabályok betartásának kötelezőségére neveli a gyereket (meg az ok-okozati viszonyra), ami megint csak nem hátrány. Legalább nem mocskos bűnöző lesz belőle, hanem megfontoltabban, felnőttebben gondolkodó ember.
Tudom, minden libsi borzong ettől, megfontolt gondolkodó emberek, nem drogoznak, nem hányják végig a fővárost, nem csapatnak roncsot jogsi nélkül, és furán néznek rád ha felajánlasz neki egy kis marcsit ... pffffeeeeejjjjjjj
-
Ok jó a 90% kijelentésem túlzás és valóban nem fedi a valóságot. Viszont minden nap tényleg minden nap látok rá példát. Az autósok meg igen sajnos átmennek a piroson de ettől még ez nem változtat az általam leírtakon (nekem van jogsim és biciklim is és nyaranta, tavasszal szoktam tekerni, bár Budapesten a belvárosban nem vagy nagyon ritkán tekerek). -
Mert a 90% szám egyszerűen nevetséges. Több száz órát vagyok bringán évente és nem ezt látom. Sajnos tényleg túl sok bringás szarik a pirosra bár azért autósok is túl sokszor mennek át a "narancssárgán", de mindig csak lesek, mikor már a több másodperce telipiroson mennek át. Szerencsére ez ritka, csak ha nem autóban ülsz, akkor majdnem tuti halál...
Csak egy gyors kérdés. Az ide kommentelők között hányan vezetnek és bringáznak is legalábbi heti többször...?
(Én egyelőre csak bringázok, a jogsi még folyamatban van.)
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.12.23. 22:52:03 -
Mitől értelmetlen? Nem tudom hány elemes minta de én négy éve járok arra hétfőtől péntekig. Látom autósként és látom gyalogosként is amikor kimegyek ebédelni. Na most aki ezen a részen szarik betartani a KRESZ-t az nagy eséllyel máshol is tojik rá. A cangások nagy hányada sajna úgy érzi rá nem vonatkozik a KRESZ.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2014.12.23. 22:49:11 -
Általános iskolában kellene ilyen tantárgynak lenni, vagy legalább vmelyik tantárgy keretén belül (pl. technika) ezt tanítani. -
Egyszer hajtott elém egy autós zebrán, hirtelen nagyot léptem és véletlen bele is rúgtam egyet. Jó móka volt futni utána. :D -
-
há mieink bátrak :D -
Hogyhogy élnek még? Kb. 3 hete egy autós jött át a kb. 5-6 másodperce teli piroson
mikor nekem volt zöld az úton vasalt ki majdnem. Térdig beszartam.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.12.23. 12:38:32 -
Az tényleg elég szuicid. Én ilyenkor elcsorgok a zebráig az út szélén és aztán balra át, a gyalogosok mögött vagy a zebra túloldalán mellett. Mondjuk kb. a rendszeres útvonalamon egyszer van ilyen, amikor a Bartók Bélán a Móricz előtt akarok balra menni, de ez sem gyakori. -
Itt van jópár cangás a cégnél, de saját bevallásuk szerint a fajtájuk nagy része átmegy a telipiroson lassítás nélkül (ők is term.). -
Autósok pl. befordulnak, akkor átmehetnek simán a zebrán (mintha nekik is zöld lenne, néha van is kiegészítő lámpa és látszik is), csak a gyalogosoknak van előnye. Na azokat ki is lehet valamennyire számolni/kerülgetni, mer aránylag lassúak. Viszont a veled párhuzamosan száguldó cangás tesz egy flikk-flakkot, simán elütöd. Nodepláne a szemből balra fordulók végképp. És így tovább... -
A kulcsszó a "nagy ívben", azért volt ott a "(!)". Nem ér el a zebráig, hanem már előtte átlósan átvág a sávo(ko)n. -
Ez egyelemes minta. Most akkor monjdam azt, hogy gyakran arra tekerve én meg azt látom. hogy 90% megáll. Értelmetlen. -
Ezt nem értem. Ha a gyalogosnak zöld és ráfordul a zebrára a bringás, akkor az autó hogyan csapja el ami mögötte jön? Az autónak a zebra előtt meg kell állni. Vagy nem értem a szitut? Mondjuk szabályosnak nem szabályos az ilyen... -
Az még hagyján! Bent a belvárosban 10-ből 9 biciklista szarik arra, hogy a saját sávjában menjen a lámpa jelzései meg egész egyszerűen nem érdekli őket. A Deák tér illetve a Madách tér résznél én minden reggel és délután közlekedem. Külön elkülönített sáv van a bringásoknak. Holt egyenes szakasz. Külön a biciklisták számára is van jelzőlámpa. Tényleg szó szerint a 95% szarik arra ha nekik is pirosat mutat a lámpa. Gondolkozás nélkül áthajtanak. Úgyhogy igen, kötelezővé tenném nekik is a KRESZ oktatását. Amivel közlekednek az is jármű még ha nem is gépjármű, de ugyanúgy ők is részt vesznek a forgalomban és a jogszabály rájuk is vonatkozik. Plusz nagyon örülnék neki, hogy ha a kedves posztos rendőr elvtársak őket is megbüntetnék ha szabálytalanul közlekednek ne csak az autóst. -
Hát ha én szabályosan közlekedtem és a cangás volt a hülye, én bizony nem hullajtok érte könnyet. Az tuti. Akkor sem ha hetvenhét kicsi árvát hagy hátra. Ugyanis akinek ekkora felelősség van a vállán, az lesz szíves VIGYÁZNI a tetves bundájára.
Én pl. ha éppen gyalogos vagyok, még a ZÖLD LÁMPÁN is óvatosan óvakodok át, folyamatosan figyelve és elemezve a közlekedést, mivel kerültem már félig autó alá zebrán én is és ha ne figyelek iszonyatk@rvára, ott is maradtam volna.
Ha én vagyok a puhatestű, én fogok meghalni, ergó nekem kell elsősorban figyelni a saját épségemre. Nem bízhatok abban, hogy hádehűdeprofi és rendes lesz minden autós és nem vasalnak majd ki, ha szénhülye öngyilkos ámokfutó vagyok, akkor senem... Hóóóógyne... -
Az a kedvencem, mikor kacsázik a sávban - azaz nem tudod kikerülni - majd piros lámpához érve hátra sem néz csak nagy ívben(!) ráfordul a zebrára, mert a gyalogosoknak zöld. Aztán fel van háborodva ha elcsapják. Plusz izgalmakat hoz a dologba, ha közben néhány kanyarodó sávnak is közben zöld a lámpa.
Én mindenképpen kötelezővé tenném a kreszt a kerépkárhasználathoz, mert kevesebb bicajos lenne elütve, így ez kölcsönösen jobb lenne minden forgalomban résztvevőnek. Egyértelmű, hogy akkor is lenne olyan aki nem tartaná be, de az meg már a természetes szelekció jegyében hadd hulljon, annyival is kevesebb hülye lesz. Engem az egészben az zavar a legjobban, hogy akkor is az autóst büntetik meg, ha a kerékpáros a vétkes. És azért valljuk be, ezzel a bicajosok nagyon is tisztában vannak és ki is használják: ők mennek mint az ökör, majd mindenki szépen vigyáz rájuk.