A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Jó, de azért valljuk be, nem ez a jellemzõ.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

milk4
Én csak alapfokút tettem le angolból,az is valami 96%-os lett.
De csak azért volt hibám,mert van amit nem tudtak elolvasni😄

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

PrisonMan
Legjobb a különtanár, de anyagilag nem finanszírozható, akkor iskola.

Molnibalage
Én fõleg filmekkel tartottam szinten magam. Ezenkívûl még angol nyelvû fórumozás volt, de nagyon specifikus téma körül, aminek nem sok köze volt a nyelvvizsgán. Leírtam, hogy ehhez képest egy középszintû nyelvvizsga lazán meglett rákészülés nélkül és nem éppenhogy. 82% szóbeli, 73% írásbeli.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

elitehun
Egyik ismerõsöm filmekbõl tanult meg spanyolul. Igaz Õ nem nyelvvizsgázott de viszonylag jól beszél
Kicsikiraly
nem ismétled meg amit mondanak benne, de rengeteg szót kifejezést annyiszor hallasz hogy megragad a fejedben hogy kell kimondani.

DFTBA ಠ_ಠ

és ha te megnézel egy filmet akkor megismétled amit benne mondanak?

Figyelj tapasztalat... nem egy olyan ismerõsöm van, akik csak filmekkel gyakoroltak és kb épp hogy átmentek vagy pedig sem😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Lullaby
Kiejtést nem fogok írásban elsajátítani, sem nyelvtanárral akinek akcentusa van.
Nézd meg a Blöfföt angolul (;

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

Lullaby
Nem minden esetben, tudni kell elviszonyítani. Semmit sem hanyagolok el a játék miatt és vannak rendes barátaim is, párom is (:

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

Ability
És hozzáteszem: véletlenül sem az középszintrõl beszélek. Aki már haladó, annak a komolyabb anyagok fejlesztik a tudását, aki meg nagyon kezdõ, mint az átlag magyar, aki viszonylag vágja a nyelvtant a suli miatt, de megszólalni már nem tudna, annak jó még a film. Mert az tény, hogy a fogalmazókészség és a szövegértést igazán igazi emberek között válik tökéletessé (mert szerintem a filmekben így is túl szépen beszélnek), de aki még kezdõ, és nem tudja igazán kifejezni magát, annak nem szar, ha benyom egy filmet felirattal, és ha lassan is (mert tényleg nem feltétlen hatékony), de idõvel sok dolog ráragad. Nem olyan nehéz eljutni oda, hogy angol felirattal megértsen egy sorozatot és ha már az megy, akkor általában lassan már a feliratot is el lehet hagyni, ami azért mégiscsak elõrelépés. Szerintem elõször értsen meg az ember egy -- akár könnyebb -- filmet, és utána menjen szkájpolni.
Calver
ja és "Más módszer a tuti, mégpedig..."-re nyomtam, és a más módszernek a BioWare féle CRPG-ket tartom, olyan szövegkönyvvel, hogyha kinyomtatnád évekig nem kéne költeni WC-papírra <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
valami alapszintû tudást általános iskolai angolórákon szedtem össze - szerencsére olyan suliba jártam, ahol elég kemény angol képzés volt - amit késõbb Fallout és Baldur's Gate-ek végigjátszásával (na meg az ehhez használt szótárral) tápoltam nagyon fel, majd sorozatok bámulásával pótoltam ki ami hiányzott. <#rolleyes> nem is baj, fõleg h középiskola nyelvoktatás gyakorlatilag semmit nem ért, és még a haladó csoportot is úgy képezték mintha gügyögõ óvodás kisgyerekek lennének.

"The trees move. Do you not see it?"

Ability
Nyilván hazudok, ha azt állítom, hogy annyira nagyon könnyû profinak lenni angolból. Én arra gondolok, hogy viszonylag hamar be lehet magolni nagyjából a nyelvtant. De ettõl még közel sem jó. Sokaknak olyan dolgokat megtanítanak a nyelvtanárok, amit még egy igazi brit sem tud, hogy egyáltalán mi az (esetleg még nem is használja), mint ahogy a magyarok nagyrésze is csak ösztönösen beszél, de a nyelvtanti szabályokat nem vágja, csak használja, mert megszokásból tudja, hogy azt úgy mondják. De ettõl nem leszel profi, hiába ismered a hátterét, az nem elég. És arra akarok kilyukadni, hogy kell a tapasztalat. És a társalgási beszédbõl is lehet tanulni, de amikor megnézel egy durvább, komolyabb témát feldolgozó filmet, akkor abba magasabb szinten csavarják a nyelvet, mint ahogy Skype-on dumálnál egy szlenget használó tinivel. Persze a legjobb, ha kint élsz, és minden szituval szembesülsz, de nem lehet így kijelenteni, hogy a filmek szarok, mert egy idõ után elér az ember egy olyan korlátot, ahol a szabályokkal tisztában van, de attól még a kifejezõkészsége nem lesz feltétlen jó. És vanank olyan filmek, anyagok, amiben ezt lehet fejleszteni. Mint ahogy persze a Skype is jó, csak attól függ, hogy milyen közegbe kerülsz.
Ability
Szeretem ezt a "gratulálok" lenézõ beszólást, fõleg akkor, amikor egy tök általános kérdés van, amire nem lehet egy opcióval válaszolni, mindegyiknek megvan a maga elõnye és szerepe. Lehet mondani, hogy egy külföldivel való Skype-olás jobb, mint a filmnézés, na de ahhoz is kell valamilyen alapvetõ nyelvtani ismeret. Ha meg valakinek megvan ez, akkor a filmek nagyon is jók és szükségesek. Egyrészt fontos a szövegértés és nem csak az agyonartikulált tanárral való beszéd közben, hanem a hadarósabb igazi közbeszédben is. Illetve valahonnan össze is kell szedni a szókincset, és egy átlag külföldi csevegésbõl nem fogsz túl sokat tanulni (az alapvetõ beszéden kívül), gondolj már arra, hogy a veled MSN-ezõ emberek milyen szinten fogalmaznak magyarul. Ha nem valami limonádés sorozatot/filmet nézel, akkor a szókincsed is hamar gyarapszik, illetve új, ritkán használt nyelvi szabályokat, stb lehet megtanulni. Az tiszta, hogy nagyon fontos a fogalmazási készség is. És ez a nehezebb része. És ehhez kell az, hogy bele legyél kényszerítve abba, hogy csak azon az idegen nyelven kommunikálhass. Na de aki ráhasal az angolra az az alapvetõ társalgási szintet nagyon hamar megüti, ha pedig tényleg ráhasal, akkor elég hamar be tudja nyomni az egész nyelvtant, de elõbb utóbb elér egy olyan szintet, ahonnan már csak a kifejezõkészsége tud növekedni, és ahhoz pedig jók a filmek. Nem csak a szövegértést segíti, hanem a szókincsedet is gyarapítja és ez nyilván a fogalmazási készségben is megnyilvánul.
REPS0L
Külföldiekkel való levelezés, fórumozás, skype.

illetve külföldre utazás

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

CopyKing92
ez így van. én nagy kocka voltam. de kezdek vissza szokni az életbe xd igaz nem wow. 😄

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

tigeroo
neeeee 😄Dd

persze hogy függõséget okoz, mint pl. az alkohol.

de ez emberfüggõ is... (ahogy alkoholfogyasztó=/= alkoholista)
Lacee86
MMO az a WoW meg ilyenek? Mert akkor lehet h megtanulod a nyelvet, csak épp tisztára eldeformálódik az életed, azazhogy meg is szûnik. (lsd. South Park ide kapcsolódó része, persze felnagyítja, de tuti nagy igazsága van).

Kicsikiraly
igen ezt kihagytam énis, dalszövegek is rengeteget tanítanak

DFTBA &#3232;_&#3232;

Scottt
Más módszer a tuti, mégpedig...A külföldön élés^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Lullaby
Szvsz MMO egyik legjobb dolog a nyelv gyakorlására.

Lullaby
Cartoon Networkon nõttel fel, mellette általánosban elsõ osztálytól nagyon jó tanáraim voltak. Ezenkívül dalszövegek is sokat segítettek, illetve hogy sok külföldivel beszélgetek MMO-kban is (:

milk4
Filmek, sorozatok nézése, felirattal / felirat nélkül.

Angolt,hollandot így tanultam meg.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Lacee86
Igazad van, ha süket-némákhoz mész és kis se mozdulsz a lakásból, akkor valóban nem. <#idiota>

Barnabyka
Más módszer a tuti, mégpedig...

Húzz ki 1-2 évre külföldre és megtanulod a nyelvet😊

tigeroo
mmorpg-ben? amikor chatelsz egy külföldi emberkével? nemhiszem hogy csak gamer kifejezésekkel dobálozik olyankor az ember. én külföldi klántársakkal vitatkoztam már zenei ízléstõl kezdve nõkön át mindenféle témáról...
DJKonya
Külföldiekkel való levelezés, fórumozás, skype.

Én most tartom egy Cseh lánnyal a kapcsolatot, bár inkább Angolul beszélgetünk de így is sokat lehet tanulni. De szerintem úgy lehet a legjobban elsajátítani egy nyelvet ha körülötted sokan azon a nyelven beszélnek, és próbálsz velük kommunikálni. De ahogy elõttem leírták a feliratos filmek is jók.

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

Simaji
Szerintem a Filmek a legjobbak fõleg felirattal. Utána meg a játékok.

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Kicsikiraly
pedig én úgy tanultam meg elsõ szinten angolul, késõbb abból fejlesztettem tovább, igaza van.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Motoroj

Ki kell menni egy évre külföldre. Egy év, nem több.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Kb,állítom hogy 100-200 szót használnak társalgásra,többet semmiképpen sem.

Igen,szerintem ált. sulis 6-7-es osztályos gond nélkül megérti az ott folyó magas szintû társalgást és ami még vicc hogy el is hiszi hogy õ most milyen ász angolból.

Molnibalage
Finoman szólva. Az áltag RPG nyelvezete elég primitív. Ezalól az NWN széria és BG tagjai kivételek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hát ja, például ilyen szavakból, hogy: OMG, WTF, OMW, ROFL biztos könnyen meg lehet tanulni angolul <#nyes>

jhetedikj

Olyan emberek között kell megtanulni akiknek ez az anyanyelvük, ergo ki kell menni külföldre. Azért valamiféle alap nyelvtudás nem árt.

anno 1987

JohnnyNapalm
külföldi fórumozás, kockulás

"játékok -szeretném kiemelni az MMORPG játékokat ahol angolul kell kommunikálni a játékban, tisztára olyan mintha kinnt élnél valahol külföldön csak "virtuális"- , filmek, zene(szöveg) stb.. "

Hát szerintem elég egyszerûsített szöveget használnak azért a játékban......

tigeroo
legjobb módszer? ha kimegy külföldre, rá van kényszerítve a dolgozó a nyelv használatra...

de átlagembernek marad az egyéb külföldi médiumok: játékok -szeretném kiemelni az MMORPG játékokat ahol angolul kell kommunikálni a játékban, tisztára olyan mintha kinnt élnél valahol külföldön csak "virtuális"- , filmek, zene(szöveg) stb..

vagy az iskola, ahol túlságosan is erõltetik a nyelvtani részt...
Kicsikiraly
Más módszer a tuti, mégpedig:
az elsõ, a harmadik és a negyedik együtt. én legalábbis így tanultam meg mára elég jól angolul

DFTBA &#3232;_&#3232;

oliwwer
Kimenni külföldre, egy az adott nyelvet beszélõ országba, és ott élni egy darabig.
Persze a legjobb minden eredeti nyelven,a szinkron szar vagy a magyar felirat mindig pontatlan

CopyKing92
én az angol mesék/ játékok híve vagyok azóta is. amit le fordítanak magyarra legtöbbször el is basszák 😄 XDD

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

kuci06
"Az iskola, hiszen ott bevált módszerek szerint tanítanak." + "Filmek, sorozatok nézése, felirattal / felirat nélkül." kombó

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

magasról leszarom

GregSB
Detto 😄

Cartoon-Network-öt néztem (akkor még nem volt magyarul) és PC-n játszottam játékokkal (magyarítás akkoriban szinte nem is volt), Innen már nem volt nehéz megtanulni a nyelvtant...

Más módszer a tuti, mégpedig...eltölteni külföldön némi idõt.
Persze ez nem mindig kivitelezhetõ. Ilyenkor sztem a magántanár és az önszorgalom a legjobb.

szucsy89
kimenni külföldre...
CopyKing92
ez amúgy ígyvan.. sok angol cartoon-network ot néztem és játszottam PS en angolul is kis koromban tapsihapsit... 😄 és azóta kb tök faszán tanulom-tudom az angolt 😮O

HöfEE
Nem tudom, ez nem az én asztalom.

Szerintem mindenkinek más, attól függ milyen nyelvérzéke van az illetõnek és milyen könnyen tanul. Hála az égnek nekem szerencsém van, mert elég hamar tanulok nyelveket, számomra a külföldiekkel való levelezés/chat és a filmnézés az ami a legjobban bevált. DE egy gyengébb nyelvérzékkel rendelkezõ embernél szerintem ez nem elég. A jó nyelvtudáshoz pedig mindenképp tanárra van szükség, nekem is kellett.

GregSB
Fordítva kicsit más a helyzet tapasztalatom szerint.

Aki gyerekkora óta sok rajzfilmet/filmet néz az adott nyelven, az sokkal könnyebben fogja megtanulni a nyelvtani hátteret egy iskolában, míg aki csak iskolában tanulja annak nehezebb lesz ráhangolódni arra hogy kommunikáljon, olvasson, filmet nézzen.

Aláírom hogy külön-külön nem elég egyik sem (csekk #54281), viszont aki már gyerek kora óta néz filmeket az sokkal nagyobb elõnnyel fog indulni SZVSZ.