A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bészf
Nem zavar, de nem is használom õket.

Korán keltem. Hol az arany?

Falcon87
Török EREDETÛ szavak. Nem török szavak. Ezek beépültek a nyelvbe, de aki kórosan minden második szó helyet angol/német szót mond, az már idegesítõ.

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

Lacee86
Pont ez a baj. Az angol az angol, a magyar meg magyar; nem pedig hunglish.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

GhostR1der
Mivel régóta használok angol nyelvet, ezért nagyon beépült a beszédembe.

JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n

Rockynhooo
Nekem bejön ez a kevert nyelvû speech, használom is.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Bruk
Mindig is voltak, és lesznek is ilyenek. Amelyik értelmes azzal nincs bajom. Amúgy meg ezek sem nagyon zavarnak senkit.

Lullaby
Kissé zavar, de nem lépi át meredeken az ingerküszöböm. Viszont vannak esetek mikor felpofoznám az illetõt.

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

Lacee86
Sztem csak akkor indokolt a külföldi szó használata, ha nincs magyar megfelelõje, vagy ha a magyar megfelelõ túl hosszú, netán kissé gagyin van fordítva. Laptop és net helyett nyilván senki nem mond hordozható számítógépet és világhálót. De ilyenek, h shoppingol, helpel, gamel stb. kimondottan zavarnak.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

chhaya
Ha van az adott szónak rendes magyar megfelelõje, akkor azt használom, és ilyenkor zavar, ha mások angolul mondják. Ha nincs magyar megfelelõ, akkor oké, nem zavar. A harmadik válaszra nyomtam.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Tomika001

CB: Kis Bigy DAF XF 105.410 SSC Kamionosoké a világ!

Engem zavarnak, ennek ellenére van, hogy elfelejtek 1-1 szót, és hirtelen csak angolul jut eszembe. De ilyenkor már inkább gondolkodok, nem mondom ki.
Az egyetlen angol szó amit rendszeresen használok, az a fíling 😄
Ennek ellenére használom a hangulat szót is. Egy étterem, egy vár hangulatos, de egy viharos délután, egy jó zene meg fílinges 😄
Picar77

()() (^^)

Kicsikiraly
Nekem bejön. Bár konkrétan a speechet nem használnám 😄 de ha vannak olyan angol szavak amik helyettesíteni tudnak egyszerre sok magyar szót, inkább használom azt.

DFTBA ಠ_ಠ

vannak szavaink használjuk azokat!
Elvégre Magyarországon élünk akkor ne angolosodjunk már el pls
Bruk
Sokat mondtál.

JohnnyNapalm
Kissé zavar, de nem lépi át meredeken az ingerküszöböm.

Molnibalage
Mert ott nincs, ez tudjuk. Az áramlástanban vannak olyanok amire nemhogy magyar, de német kifejezés sincs, csak angol...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

immovable
Menj be egy "fertõzött" általános iskolába, s azon fogod kani magad, ez már Brazília. Minden második gyerek, Karamell; Leonárdó, Krisztiánó, Dzsoni, Ronáldó...endless (hogy témánál maradjunk😊
Falcon87
Hát... Amíg a mai csajok 40+%-ának kolompár dzsenifer, meg lakatos szuzi, addig szerintem nincs mit tenni 😄

OrioN the S
szeretnek ott minket 😊 sok penzt hagyunk ott 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
jo hat akkor gyujtsuk fel oket, mert mi nem tesszuk be a labunkat es inkabb kiirta mas nyelven amivel oda csalogatja oket, mert ugy legalabb van bevetele -.- engem nem zavar. a playersroom is legyen jatekosok szobaja 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

MR ME
ez így van 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

MR ME
na mind1 megyek vissza workölni, lehet lesz egy kis brainstorming is, közbe luncholok egyet

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Bandee1987
Azért arra büszke vagyok, hogy a magyar tud a világon a legízesebben, legváltozatosabban káromkodni 😊))))

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

angelslie
Jaja, de ahol én jártam Görögben ott vagy 4 nyelven minden étteremben legalább kivolt írva a kínálat jó nagy betükkel.
És mikor odamentünk a magyar nyelvü táblához, már jött is a görög pincér kérdezve, hogy "magyarok?" mondtuk igen, aztán ö jött hozzánk végig amíg ott voltunk 😊

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

MR ME
hát nem éppen hasonló
ott volt egy magyar étterem ami hû volt a saját nyelvéhez...itthon vannak a magyar boltosok akik kiírják angolúl a sok szart, és csak az nem érti aki a saját országában lakik! sztem ez gecire nem hasonló szitu

tommygear
Kimondottan zavar, vannak rendes magyar szavaink.
Bandee1987
Azért az Ómagyar Mária-siralom eredeti változatban nem könnyen olvasható mai szemmel 😊

MR ME
persze az úgy érthetõ, nekem nem is ezzekkel van bajom, hanem amikor múlthéten közölte egyik ismerõs csaj aki médiában tanul h voltak brainstormingozni...mondom micsináltatok? ja akkor legyen ötletbörze
ezt külföldön megérte ha így csinálja, de amikor Debrecenben egy magyar szaros kis konferenciát szervez amihez semmi köze külföldnek akkor nekem ne brainstormingozzon már...

angelslie
Nem zavar, de ritkán használom.

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Falcon87
Jaja, görögország igen hardcore hely 😄

OrioN the S
Meg mi megvesszuk a 400ft-os bort, de a kulfoldi inkabb bemegy a Wine House-ba 😄 Es mivel gondolom tobb kulfoldi vendeg fordul meg naluk ezert ugy irta ki...

Gorogbe meg a magyar etteremnel volt kiirva rohadt nagy betukkel, hogy LECSO 😄 meg magyar zaszlo mindenhol es elsosorban magyarul voltak kiirva az etelek,italok stb... Hasonlo a szitu itt is.

Falcon87
Kurvázósabb. Normális csak nem azt nézi, mi az ember foglalkozása. Pontosabban, hogy hogy nevezi.

Bandee1987
Mondjuk nekem azért nem olyan furcsa talán, mert informatikát tanulok, ahol irdatlan sok az angol jövevényszó, átfordítás vagy nincs is bizonyos dolgoknak magyar megfelelõje. Így ehhez kénytelen voltam (vagyok hozzászokni)

Falcon87
Érdekes. Míg a többi nyelv két-háromszáz évente megújul, addig mi szinte ugyanúgy beszélünk ezer éve. Egyébként vannak rendes magyar szavaink, azokat használjuk.

MR ME
na ja
azt a csajt is lehánynám akinek ez jön be a saját országában...bár a plázacica rétegnek ilyen pasik valók...

am az se véletlen h Pepsinek is bejön, pont ezt vártam tõle

Bandee1987
Az a köze, hogy akik a nagyobb vállalatokat vezetik, azok zömmel külföldiek, nekik jobban esik a saját nyelvükhöz igazodni és nem a magyarhoz. A magyarok meg meg akarnak felelni ezeknek a külföldieknek, és így alakul ki ez az egész cégrõl cégre, vállalatról vállalatra. Ez a trendi

MR ME
meg az ilyenektõl kapok hülyét amikor kivan írva baszott nagy betûkkel h Wine House, és alatta kis betûkkel h borház...miért? nem fordítva kéne lennie? nem magyarországon vagyunk? és itt jön be h eladjuk az országot a külföldieknek ahogy csak tudjuk, de ebbe már nem megyek bele...

OrioN the S
csajozosabb 😊

Scottt
Kimondottan zavar, vannak rendes magyar szavaink.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

MR ME
nem értem mi köze ennek a pénzhez

miért nem lehet vki raktáros? miért kell neki logisztikai menedzsernek lennie?

Bandee1987
Jó lenne, de ismered a mondást: pénz beszél...és jelenleg kurvára nem nálunk van a pénz.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

MR ME
meeting, spinning és a többi...ha van rá magyar kifejezés akkor miért kell angolt használlni?

Bandee1987
Nem értem, hogy miért zavar egyeseket. A magyar nyelvet épp a külföldrõl jövõ hatások alakították az évszázadok alatt (török hódoltság, stb.)...azokkal nincs bajotok? Milliónyi olyan szavunk van, amely mind jövevényszó.

MR ME
kimondottan zavar, vannak rendes magyar szavaink is

Falcon87
no comm 😄DDDDD

Falcon87
Kissé zavar, de nem lépi át meredeken az ingerküszöböm.

Carlos
gyász

Þór vígi þessi rúnar

tenkenorman
*oh my god

http://www.tenke.hu