A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigerbácsi
ehhh :-D

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

immovable
biztos egyszerû vagyok mint a faék 😄
tigerbácsi
olcsó vagy :-D
utánam csak egy kontrollon többet fizet a tb :-) s megyek 2 - 3 havonta :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

immovable
érdekes számok, összegek repülnek itt. épp a hónapban mûtötték a kezem, mert átnyúltam az üvegajtón. 1 órát csinálta az orvos + mûtõsnõ a balesetin. azóta volt 2 kontroll, holnap a 3. eddig 10.104 ft-ba kerültem a tb-nek. itt vannak elõttem a kimutatások. érdekes.
predator1982
<#nyes> én utáltam a tesi órákat. amúgy késõbb bokában szalagszakadásom is volt, négy hét fekvõgipsz😄

pred

daemonervosa
Szerettem fáramászni 😊

Trolling is a art.

predator1982
na az fincsa lehetett:S

pred

daemonervosa
velem szó szerint ugyanez megtörtént csak nyílt singcsonttörés volt a téma.

Trolling is a art.

predator1982
na akkor neked szerencséd volt, vagy csak mi voltunk szerencsétlenek. bár ez igy menne normálisan. amúgy errõl még eszembe jutván gyerekkoromban eltört a bal csuklóm, (bár hozzáteszem a Heim Pál gyermekkórház egy külön kategória) és amikor bevittek, hát ott is jópár órát ültünk mire sorra kerültem. addigra már majd éhen vesztem, mert tesi órán törtem el , és nálunk tesi óra elõtt mindig mondták ne együnk, nehogy kihányjuk. na szóval rettenetesen éhes voltam, de mint kiderült nem ehettem továbbra se semmit, mert mondták altatás lesz.gondoltam fasza. elaltattak, gipszbe került a kezem. rá egy hétre visszamentünk kontrollra, erre nézegeti a doki a röntgenképet, közölte anyámmal, hogy kedves anyuka a gyereket megint altatjuk, mert ferdén rakták be a csuklómat. úgyhogy még egy "kellemes" altatás , eltörték a kezemet újra, és másodjára már sikerült...

pred

predator1982
van persze, csak az a baj, hogy Magyarország a végletek földje lett, itt vagy nagyon szar valami, illetve vagy nagyon rossz.

pred

SötétBarom
<#vigyor><#eljen>

Énis!

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Mindenkiében van némi kockázat, ez igaz.
Én pl. most próbálom megmenteni a félreesõ kolóniákat a collector inváziótól. Az ujjam is beletörhet.
autoszimulator
+ egy nagyon kis beavatkozásom, amikor is az egyik testrészemen belevágtak egy kis bõrdarabba, közel két percig feküdtem benn, kaptam egy érzéstelenítést mellé, ez került a TB-nek 60 ezer forintba. Állt mellettem 4 ember, hátha elveszítenek a beavatkozás közben. Magándokinál a körömbenövésem eltávolítása, ami tovább tartott, és nem egy nyisz, ahol volt lézerezés, érzéstelenítés, ha kértem kettõ is, doki + asszisztens, mindkettõ kedves, nincs kórház hangulat, tízezerért. Akkor tán nincs is kérdés.

.: mobilize.hu :.

Lacee86
Nem az életmenõ dolgokra gondoltam...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

tenkenorman
harmadik.
hány olyan történet volt hogy kiment valaki biztosítás nékül és a manusznak leszakadt két újja. annyira drága vol az ellátás hogy választania kellet.

http://www.tenke.hu

BaliBoy
Pontosan jól látod.
Csak az a különbség, hogy a bagósnak kimutatható a szervezetében a méreg a szervezetében amit biztos, hogy nem tud lebontani, míg a disznózsírt lehet, hogy fel tudja dolgozni. De egyébként a kóros elhízás is kimutatható, hogy mitõl van. És természetesen ugyanez vonatkozik a piásokra és drogosokra is. Így lehet szépen kialakítani egy kockázati táblázatot és az alapján besorolni csomagokba.
És inkább legyen jobb/toleránsabb a rendszer 1000 extrém sportolónak mint 2.000.000 bagósnak néhány százezer alkoholistának és drogosnak.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

SötétBarom
A bagós meg másért nem akar fizetni. Mert az egyik iszik. A második élsportoló, és egyfolytában megsérül. A harmadik meg kizárólag disznózsírt eszik. A negyedik pedig nem mozog semmit. Az ötödik nem használ óvszert. A hatodik verekedni jár focimeccsre. Stb stb stb.

Ezért fizet mindenki. Szinte mindenki életében van kockázati tényezõ.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Üres szavazat. Egyébként ellenzem, de nem Amerika miatt, hanem mert nem tartom etikusnak.
Az, hogy ilyen állapotú az egészségügy, az nem a TB hibája. Máshol jobban mûködik.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

BaliBoy
Szerintem erre van a kötelezõ biztosító és egyéb baleset illetve autó biztosító.

Molnibalage
Ennek így semmi értelme. Akkor senki nem élne túl semmit. Ott kezdõdik, hogy a gyógyszerek egy része komolyan dotált.

Lentebb írták, hogy egy halál szimpla vizsgálat mennyibe kerül. Az egészségbiztosítás alapja az, hogy a kiesõ, netán rokkant vagy elhalálozott ember csak viszi a pénzt, mert nem teremeli meg azt, amiért oktatták, kiképzeték stb. Akkor inkább meggyógyítom és még dolgozik 30 évet.

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ha egy idióta autós elüt, akkor én vagy a balesetet okozó fizessen akár? Mibõl? HA egyikünk sem volt hibas - pl. mûszaki hiba volt - akkor meg mire az autógyárból kiversz vagy akárkibõl bármi pénzt, már régen halott vagy...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

BaliBoy
Igen, mert így reményeim szerint magasabb színvonalú ellátást kapok, még ha többe is kerül.

De elsõsorban emiatt: "Azok, akik egészségtelen életmódot folytatnak - és emiatt valószínûleg a késõbbiekben magasabb szintû ellátást igényelnek majd - nagyobb havidíjjal számolhatnának, és nem neked kellene megfizetni a "közjó" érdekét."

pl.: bagósok

Molnibalage
Hétvégén és héköznap is jártama baleseti sebészeten nagyon súlyosan sérült bokával. Mindkét esetben egy órán belül elláttak. Fura.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

SötétBarom
A lakosság nagyrészének nincs megtakarítása. Ha nem lenne kötelezõ a biztosítás, akkor többen ott halnának meg a kórház küszöbén.

Lacee86
Sztem az lenne a jó, ha totál nem lenne semmilyen tb járulék, amit levonnak a fizuból. Ha vmi orvosi ellátásra vagy kórházra szorul vki, számla. Feketén fehéren rajta lenne mi mennyibe kerül, kifizetem és kész. Hálapénznek nevezett óborzalom meg természetesen úgy ahogy van megszûnne. Szigorúan büntetném azt az orvost, aki elfogadna bármekkora összeget is. Ennek az ellenõrzésére pedig vmi hatékony módszert kitalálnék. Természetesen különbözõ mértékû kedvezményekkel az orvosi ellátás, gyógyszerek stb. tekintetében támogatnám az arra TÉNYLEGESEN rászorulókat.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

SötétBarom
Egy magánkórház itthon jelen állás szerint elit ellátást és körülményeket jelent. Pl az autómra is csak 17 ezer forintot fizetek évente, pedig már okoztam vele 2-300 ezer forintos kárt.

Van átmenet a legfaszább, és a brutálisan fos között 😊

Egészségbiztosítás -wikipédia
Én azt mondom, inkább legyenek szarabb állapotban a kórházak semmint, hogy 100-ból 15 embernek ne legyen biztosítása. (egyáltalán tisztában vagyunk azzal mit jelent hogy valakinek nincs egészségügyi biztosítása??)
Üres szavazatok:

tudja a f***m, nincs kedvem ezen gondolkozni 😄 ehhez most még félálomban vok
predator1982
csak zárójelben megjegyzem, ez akkor lenne igaz ha sokáig nem vagy beteg, sztem. csak egy példa : egy komlett vér-vizelet vizsgálat ami pár óra alatt megvan 120.000 ft. egy magánkórházban. akkor gondold el mennyibe kerülne az összetört arcodat újrapakolni platinából....

pred

SötétBarom
A mostani rendszerrel az a baj, hogy nem ingyenes (nem tudom ki mondta - bármennyire is annak tûnik 😄D) Normálisabb fizetéshez nem kevés TB járulék tartozik, amibõl valószínûleg már teljesen frankesz biztosítása lehetne az embernek egy nem állami cégnél.

A mostani rendszerrel az a baj, hogy a befizetett TB belefolyik a nagy egészbe, és a nagy egész mint tudjuk épp nem elég semmire. Ha magánbiztosítónál lehetnék, akkor tudom, hogy a befizetett pénz fedez, ha esetleg a szilánkosra tört arccsontomat kell újjáépíteni platinából. Nyilván ellátnak a mostani helyzetben is, csak ha egy komoly dolognál oda kell tolni a vastag borítékot a dokinak, akkor felmerül a kérdés, hogy mi a faszért csengettem eddig.

predator1982
jah és a szavazatom, egyenlõre ellenzem!!

pred

predator1982
ezzel teljesen egyet tudok érteni. amúgy olvastam lejjebb valakinek a hozzászólását a magánfogorvosnál. valóban aki ma meg tudja fizetni, annak nem jelent gondot a normális ellátás. a magánkórházakban (egyik ismerõstõl hallottam) valóban törõdnek az emberrel, az eredményekre nem kell napokat várni.

én még nem voltam fekvõ beteg kórházban de nem is szeretnék. inkább ismerõseim által tudom hogy mi folyik ott, kirivó esetet még mondjuk nem láttam. hacsak az nem az volt amikor párommal bementünk a jánosba a balesetire, hat órát vártunk. az hagyján, de közben jött egy srác a haverjával, akinek kiugrott a válla, majdnem összehányta a srác magát annyira fájt neki. a haverja bement hogy lássák már el, mert nemsokára elájul. az orvos közölte hogy nem kell hangoskodni, és különben is neki lejárt a mûszak, úgyhogy nem foglalkozik a dologgal. hát lehet én vagyok naiv, de tátva maradt a szám, hogy ilyen létezik, pedig már láttam egysmást. végül nagy veszekedés árán helyrerántották a gyerek vállát. kb, ötperces volt a dolog. gondoltam megosztom ezt veletek.

pred

Nekem teljesen mindegy
Anya ápolónõ, születésem óta megfelelõ orvosi ellátásban részesülök 😄
már ha ezt a sok vegyszert megfelelõnek lehet nevezni. Manapság meg nem járok kórházba, max ha a fogamat kell tömni, szal nem annyira érint.
angelslie
Üres szavazás. Fáradt vagyok végigolvasni.

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

somdav95
Igen, mert így reményeim szerint magasabb színvonalú ellátást kapok, még ha többe is kerül.

Motoroj
Ellenzem, a magántõke bevonása véleményem szerint nem kívánatos ezen a területen.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Lacee
Igen, mert a versenyhelyzet miatt mindenképpen emelkedne az alapszintû ellátás is.
a jelenelegi "ingyenes" TB-alapú kórházi rendszer katasztrófa, több ismerõsöm is dolgozik az egészségügyben, elég ijesztõ dolgokat mesélnek... plusz a saját élmények... én szívesen fizetnék inkább többet, ha azért versenyképes szolgáltatást kapnék.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

byzhouse
Nem érteni kérdés :'(

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Dick Riddick
Szerencséd volt. Volt szerencsém látni az egészségügyet mûködés közben, mondhatom fantasztikus. És szerintem másnak is van kellemes története.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Dick Riddick
Egy tökéletes világban nem lenne gond a magán betegbiztosító rendszer. Ahogy most kinéz a helyzet, a jelenlegi egészségügy egy darab rozsdás szögvasat nem ér. Ha magán biztosítókkal szerzõdnének az ügyfelek (állampolgárok), könnyen lehet hogy nagyságrendekkel jobb ellátáshoz jutnának az emberek.
Viszont ez azt is jelentené, hogy az állam úgymond "leveszi a kezét" a polgárokról. Pedig szükség lenne egy védernyõre, ami valamilyen szinten megvédené az embereket önmaguktól, attól hogy megfelelõ ellátás nélkül maradjanak. Az egészségügyet nem lenne szabad teljesen üzleti alapokra helyezni. A biztosítási rendszer külföldi tulajdonú cégekhez kerülne, ami nem elhanyagolható veszély. Amerikában a lakosság nem kis része biztosítás nélkül él. Itt sem lenne másképp. Arról nem is beszélve hogy mi van ha egy biztosító csõdbe megy. Erre is láthattunk már jó pár példát.
A saját véleményem szerint Magyarországon egy kõkemény rabló-kapitalizmus alakult ki a rendszerváltás óta. Olyan szinten állunk, hogy az állami pénzek elsikkasztása már a média elõtt folyik, következmények nélkül. És ez pártfüggetlen.
Az egészségügy addig marad állami kézen amíg van még mit elsikkasztani. Utána átadják a magánszektornak, a többi az õ dolguk. Úgy látom az állam szépen magánosítja a korábban alárendelt ágazatokat, kevesebb felelõsség-kevesebb baj elven. Ha mindent külföldi kézre juttat az állam, annak késõbb súlyos következményei lesznek.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Picar77
Ellenzem, ez az út Amerikához hasonló káoszt teremtene

()() (^^)

Molnibalage
Fogásztai melót én is magánrendelõt veszek igénybe, de egyébként mindig mindenhol tisztességesen elláttak. Késõ este, hétvégén, hóban, fagyban is. Soha nem adtam hálapénzt.

NEOreg3
nemtom

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

David2

A mostani egészségügyi helyzet egyszerûen katasztrofális. Az sztk-ban amíg nem haldokolsz, kb basznak rád, az nem számít, h maradandó sérülésed marad. Gyógyszer felíratáson kívül nem is megyek. Fogászatra is csak magánrendelõbe járok, legalább megcsinálják rendesen, jó anyagokból, eszközökkel. Amikor mûtöttek akkor is kapcsolatokon keresztül, vastag borítékkal kellett elintézni, h tisztességes ellátást kapjak. Röviden ennyi a tapasztalataim.

Hadd ne kelljen mesélni, mi folyik a tatabányai kórházban, és még erre kelljen tb-t fizetni?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

clio1616v
hogyan lehet valamit egyenlõre ellenezni? mivel egyenlõ?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

tommygear
Ellenzem, valaki ebbõl is jól megszedné magát utána becsõdölne az egész...
N1ggA
Mivel nem lenne rá pénzünk, önzõ módon a harmadikra szavaztam.

Spread De Love!

Hát egyelõre szóba sem jöhet ez a rendszer...

Ahogy az elõttem írók is kifejezték, hazai átlag bérezéssel ez nem lenne túl jó alternatíva...
immovable
Egyenlõre ellenzem. Magyar bérekkel ez nem alternatíva.
Molnibalage
Fogalmam sincs. A magyar bérek mellett nem tudsz annyit fizetni, hogy a kezelés valós árát kipengessed.

_S:?SD_A?S