A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
utánam csak egy kontrollon többet fizet a tb :-) s megyek 2 - 3 havonta :-)
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
pred
pred
pred
Énis!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Én pl. most próbálom megmenteni a félreesõ kolóniákat a collector inváziótól. Az ujjam is beletörhet.
.: mobilize.hu :.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
hány olyan történet volt hogy kiment valaki biztosítás nékül és a manusznak leszakadt két újja. annyira drága vol az ellátás hogy választania kellet.
http://www.tenke.hu
Csak az a különbség, hogy a bagósnak kimutatható a szervezetében a méreg a szervezetében amit biztos, hogy nem tud lebontani, míg a disznózsírt lehet, hogy fel tudja dolgozni. De egyébként a kóros elhízás is kimutatható, hogy mitõl van. És természetesen ugyanez vonatkozik a piásokra és drogosokra is. Így lehet szépen kialakítani egy kockázati táblázatot és az alapján besorolni csomagokba.
És inkább legyen jobb/toleránsabb a rendszer 1000 extrém sportolónak mint 2.000.000 bagósnak néhány százezer alkoholistának és drogosnak.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ezért fizet mindenki. Szinte mindenki életében van kockázati tényezõ.
Az, hogy ilyen állapotú az egészségügy, az nem a TB hibája. Máshol jobban mûködik.
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Lentebb írták, hogy egy halál szimpla vizsgálat mennyibe kerül. Az egészségbiztosítás alapja az, hogy a kiesõ, netán rokkant vagy elhalálozott ember csak viszi a pénzt, mert nem teremeli meg azt, amiért oktatták, kiképzeték stb. Akkor inkább meggyógyítom és még dolgozik 30 évet.
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ha egy idióta autós elüt, akkor én vagy a balesetet okozó fizessen akár? Mibõl? HA egyikünk sem volt hibas - pl. mûszaki hiba volt - akkor meg mire az autógyárból kiversz vagy akárkibõl bármi pénzt, már régen halott vagy...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De elsõsorban emiatt: "Azok, akik egészségtelen életmódot folytatnak - és emiatt valószínûleg a késõbbiekben magasabb szintû ellátást igényelnek majd - nagyobb havidíjjal számolhatnának, és nem neked kellene megfizetni a "közjó" érdekét."
pl.: bagósok
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Van átmenet a legfaszább, és a brutálisan fos között 😊
Én azt mondom, inkább legyenek szarabb állapotban a kórházak semmint, hogy 100-ból 15 embernek ne legyen biztosítása. (egyáltalán tisztában vagyunk azzal mit jelent hogy valakinek nincs egészségügyi biztosítása??)
tudja a f***m, nincs kedvem ezen gondolkozni 😄 ehhez most még félálomban vok
pred
A mostani rendszerrel az a baj, hogy a befizetett TB belefolyik a nagy egészbe, és a nagy egész mint tudjuk épp nem elég semmire. Ha magánbiztosítónál lehetnék, akkor tudom, hogy a befizetett pénz fedez, ha esetleg a szilánkosra tört arccsontomat kell újjáépíteni platinából. Nyilván ellátnak a mostani helyzetben is, csak ha egy komoly dolognál oda kell tolni a vastag borítékot a dokinak, akkor felmerül a kérdés, hogy mi a faszért csengettem eddig.
én még nem voltam fekvõ beteg kórházban de nem is szeretnék. inkább ismerõseim által tudom hogy mi folyik ott, kirivó esetet még mondjuk nem láttam. hacsak az nem az volt amikor párommal bementünk a jánosba a balesetire, hat órát vártunk. az hagyján, de közben jött egy srác a haverjával, akinek kiugrott a válla, majdnem összehányta a srác magát annyira fájt neki. a haverja bement hogy lássák már el, mert nemsokára elájul. az orvos közölte hogy nem kell hangoskodni, és különben is neki lejárt a mûszak, úgyhogy nem foglalkozik a dologgal. hát lehet én vagyok naiv, de tátva maradt a szám, hogy ilyen létezik, pedig már láttam egysmást. végül nagy veszekedés árán helyrerántották a gyerek vállát. kb, ötperces volt a dolog. gondoltam megosztom ezt veletek.
pred
Anya ápolónõ, születésem óta megfelelõ orvosi ellátásban részesülök 😄
már ha ezt a sok vegyszert megfelelõnek lehet nevezni. Manapság meg nem járok kórházba, max ha a fogamat kell tömni, szal nem annyira érint.
\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
a jelenelegi "ingyenes" TB-alapú kórházi rendszer katasztrófa, több ismerõsöm is dolgozik az egészségügyben, elég ijesztõ dolgokat mesélnek... plusz a saját élmények... én szívesen fizetnék inkább többet, ha azért versenyképes szolgáltatást kapnék.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
\"Heroes never die. They just reload.\"
Viszont ez azt is jelentené, hogy az állam úgymond "leveszi a kezét" a polgárokról. Pedig szükség lenne egy védernyõre, ami valamilyen szinten megvédené az embereket önmaguktól, attól hogy megfelelõ ellátás nélkül maradjanak. Az egészségügyet nem lenne szabad teljesen üzleti alapokra helyezni. A biztosítási rendszer külföldi tulajdonú cégekhez kerülne, ami nem elhanyagolható veszély. Amerikában a lakosság nem kis része biztosítás nélkül él. Itt sem lenne másképp. Arról nem is beszélve hogy mi van ha egy biztosító csõdbe megy. Erre is láthattunk már jó pár példát.
A saját véleményem szerint Magyarországon egy kõkemény rabló-kapitalizmus alakult ki a rendszerváltás óta. Olyan szinten állunk, hogy az állami pénzek elsikkasztása már a média elõtt folyik, következmények nélkül. És ez pártfüggetlen.
Az egészségügy addig marad állami kézen amíg van még mit elsikkasztani. Utána átadják a magánszektornak, a többi az õ dolguk. Úgy látom az állam szépen magánosítja a korábban alárendelt ágazatokat, kevesebb felelõsség-kevesebb baj elven. Ha mindent külföldi kézre juttat az állam, annak késõbb súlyos következményei lesznek.
\"Heroes never die. They just reload.\"
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
A mostani egészségügyi helyzet egyszerûen katasztrofális. Az sztk-ban amíg nem haldokolsz, kb basznak rád, az nem számít, h maradandó sérülésed marad. Gyógyszer felíratáson kívül nem is megyek. Fogászatra is csak magánrendelõbe járok, legalább megcsinálják rendesen, jó anyagokból, eszközökkel. Amikor mûtöttek akkor is kapcsolatokon keresztül, vastag borítékkal kellett elintézni, h tisztességes ellátást kapjak. Röviden ennyi a tapasztalataim.
Hadd ne kelljen mesélni, mi folyik a tatabányai kórházban, és még erre kelljen tb-t fizetni?
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ahogy az elõttem írók is kifejezték, hazai átlag bérezéssel ez nem lenne túl jó alternatíva...