A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

clio1616v
a bûnözõket hibernáltatnám le folyékony nitrogénnel és utána egy kiskapaláccsal véletlenül megkopogtatnám a homlokukat...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

OrioN the S
A halálos betegségekkel sajnos nap mint nap szembe kell néznie az orvostudománynak. Napjainkban közel száz embert tartanak mélyfagyasztásban, azt remélve, hogy néhány évszázad múlva feléleszthetõk és gyógyíthatók lesznek.

Egyelõre semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy az agyhalál bekövetkezte elõtt lehûtött emberi szervezet feléleszthetõ lenne. Ám nincs teljesen kizárva, hogy néhány száz év múlva lehetõvé válik a „kikapcsolt” agy és test újbóli „bekapcsolása”. A hibernálással foglalkozó amerikai cégek egy pillanatig sem állítják, hogy eljárásuk tudományosan megalapozott lenne. De nem gyõzik hangsúlyozni, hogy a távoli jövõben könynyen megvalósulhat, ami ma csupán a tudományos-fantasztikus mûvek témája.

A hibernálással foglalkozó cégek reménnyel kereskednek

A legnagyobb ilyen vállalat, az Alcor (www.alcor.org) 1972 óta mûködik, és arizonai központjában jelenleg hatvanhét embert tartanak mélyfagyasztásban. A mélyhûtést kérõ, tagdíjfizetõ ügyfelek száma meghaladja a hétszázat.

Közismert a hibernálás híveinek érvelése. Gyógyíthatatlan beteg vagyok, vagy súlyos balesetet szenvedtem. De ha lefagyasztanak, van rá esély, hogy pár száz év múlva feléleszthetõ és gyógyítható leszek. Miért temessenek vagy hamvasszanak el, ha van egy harmadik lehetõség, a mélyhûtés?

Az Alcor a teljes test lefagyasztásáért 150 ezer dollárt (27,3 millió forint) kér. Ha csak a fejet fagyasztják le, az 80 ezer dollárba (14,5 millió forint) kerül. Egy másik cég, a Cryonics Institute az elõbbit már 28 ezer dollárért (5 millió forint) is elvégzi. A hibernált embereket folyékony nitrogénnel teli, dupla falú, hatalmas acélhengerekben tárolják, mínusz 196 Celsius-fokon. Ehhez nincs szükség áramra, így nem áll fenn a korai felmelegedés veszélye.

A hûtési eljárás a szívhalál után néhány perccel kezdõdik, az agyhalál bekövetkezte elõtt. Ezért mondja az Alcor, hogy ügyfeleik csak jogilag holtak, biológiailag élnek. Jogi helyzetük megegyezik a lefagyasztott embriókéval vagy az eszméletlen betegekével. Az elsõ hibernált ember dr. James Bedford volt 1967-ben.

Azóta a hibernálás sokat fejlõdött. 2001-ben fordulatot hozott az Alcor találmánya: a sejtroncsoló jegesedést kivédõ mélyhûtés. Ennek során a sejtekben lévõ víz hatvan százalékát védõoldattal helyettesítik. Az Alcor szerint a mélyhûtés megóvja a sejtek szerkezetét. Ám a felélesztés a védõoldat biokémiai hatása miatt továbbra sem lehetséges.

A mélyhûtött embriók feléleszthetõk

Oberfrank Ferenc (45) tudományos kutató, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet munkatársa: „Legjobb tudomásom szerint egyetlen kutató sincs a világon, aki a hibernálásra építené az életmûvét.
Olyan parányi az esély az eljárás sikerére, hogy jó szívvel egyetlen orvos sem javasolhatja a betegének. Viszont a remény jogát nem szabad elvenni senkitõl. Egyelõre azonban a hatalmas energiákat és összegeket számos más kutatási területre fordítják. Bevett eljárás, hogy a mesterséges megtermékenyítések során az embriók egy részét lefagyasztják. Majd szükség esetén felélesztik, és beültetik a méhbe. Ma sok olyan fiatal él, akit embriókorában mélyhûtve tároltak. De a mélyhûtött emberi szervezet felélesztése képtelenség. Lehet, hogy egyszer majd lehetõvé válik, de a mai módszerek ettõl még messze vannak.”

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Elég hülye kérdés,mivel a mostani hibernálási módszer során kristályok keletkeznek a szervezetben amik átszúrják a sejteket,felolvasztás során menthetetlenül károsodnak a sejtek....magyarán a hibernálás csak gazdagok déli bábja akik nem tudják elfogadni az élet rendjét....

Dick Riddick
<#vigyor>

\"Heroes never die. They just reload.\"

tugyiti
Igen mert kíváncsi vagyok hogy addigra megoldják e a kisebbségi integráció kérdését.(így vagy úgy)
chhaya
Nem, mert minek?

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

PesSim
Csak szimplán, indokok nélkül: nem.

MR ME
nem, mi a fasznak...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

OrioN the S
attol meg nem kell ketszer a seggnel sorbanallni.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Dick Riddick
Ahogy Nagy Bandó András mondta, sorba álltak õk is, csak akkor még zárva volt a kapu. 😊

tigerbácsi
Nem, egyéb okok miatt...

elég ebbõl az életbõl, nem szeretnék hosszabb idõt magamnak.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Dick Riddick
Igen, mert hajt a kíváncsiság, a magány nem akadály.
Szimpatikus ötlet, de ha már nekivágnék mindenképpen biztonságos körülmények között, titkos bunker, többrétegû biztonsági és életfenntartó rendszer, mert sokkal valószínûbb hogy egy háborúk által átformált világba jutok semmint egy barátságos emberi utópiába.

Lacee86
Maximum akkor, ha a szeretteim, barátaim stb. is. Egyedül szar lenne.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

OrioN the S
Nem tudom... Ki tudja milyen lesz a jovo? Ha nagyon ugy festene a dolog, hogy szar jovom lesz, akkor oke, de mivel egyelore nem lehet tudni ezert most semmikepp.

dartonita
Hogy meg ennel is ostobabb emberek kozt eljek a jovoben?No thx

immovable
Nem.
89
Nem...mert nem...mert minek?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

immovable
<#nevetes1>
clio1616v
a ti reakcióitokra és a kérdésre reagálok... azokat egészítem ki a teljességre való törekvés motivál, semmiképpen nem kényszerít, csak annyira amennyire jólesik

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

immovable
Vajon te milyen kényszer - rászorultság - miatt égeted magad egyfolytában.(?) Mit kompenzálsz.(?)
stationx
ne égesd mér itt magad te troll. tiplizz a zsadányi testvéreid közé.
clio1616v
már megint... te nem tanulsz semmibõl?
legalább ne írd le hamár egyszer hamis következtetést vonsz le

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Ability
Ez korrekt, csak sajnos Mo.-n jelenleg nincs normális lehetõség erre. Játékra a Steam még egész jó, de normális zeneáruház már nincs. Ugyan így a filmekkel/sorozatokkal. Én is jobban szorgalmaznám ha az amcsi példát követnék. A állam szószerint felvásárolta a KaZaa fájlcserélõ hálózatot, helyére nyitott egy ugyan olyan lehetõségeket nyújtó legális letöltõoldalt, viszont nagyon alacsony havidíj ellenében lehetett igénybevenni. 100%-osan nem sikerült kiszorítani a warez-t, de mivel hogy az embereknek a kényelemmel, az "azonnal megkapom" dolgokkal, választékkal, és a túlárazással van baja, így ez a "szerepcsere" kedvezõ volt számukra, azóta a legtöbben legálisan vásárolnak.
autoszimulator
Nem, kifejezetten nem. Elegem van már, hogy az alapfeltételezés szerint mindenki lop, és ezért aki nem lopna, az is fizessen. Miért nehéz elképzelni, hogy aki netet köttet be, az illegálisan tölt? És én is töltök illegálisan magamnak, de fizetnék érte egy normális díjazást, ahol átlátom a rendszert, hova kerül a pénz. De átalánydíjként ne építsék be a net elõfizetésbe. Ha ennyire akarnak tenni valamit, irtsák ki a warezt /lehetetlen/, és/vagy hozzanak létre pár olyan LEGÁLIS oldalt, ahonnan bizonyos havidíjért az tölt le és néz dolgokat legálisan, aki akar. Aki sose néz filmet, nem tölt semmit, ne fizessen már...

.: mobilize.hu :.

Ahol az észt osztották, ott te bizony lyukas zsákkal álltál sorban 😊

Molnibalage
Akkor 8 ropi volt az 512/256-os mikrós net. Akkori szemmel nem volt rossz, ha mûködött.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nekem 2004 decemberében jó ha 128/64-es netem volt
Calver
"Nem, nem vagyok hajlandó többet fizetni egy talán korlátolt szolgáltatásért."

mert mindkét másik verziónak úgyis artisjus féle csótányság lenne a vége.

"The trees move. Do you not see it?"

Dick Riddick
A jó öreg mikro-net. 😊) A három hónapos átfutási idõ után egy pezsgõt bontattam volna velük. 😊 Az az igazi gond hogy mennyi idõt és energiát öl bele az ember az egyezkedésekbe, ügyintézésekbe, mennyi bosszúságot okoz az egész sz*rakodás. Komolyan mondom, anyagi kárpótlást kellene érte kérni.
Az én egy megás netemnek akkora a feltöltési sebessége mint a tiédnek. Röhej. Anno a hat megásénak 1 megás volt a feltöltési sebessége. Kitolnak veled úgy érzem.

Dick Riddick
Ahol már másodpercekrõl van szó, ott a kapcsolat lényegében használhatatlan.
Az én elsõ internet-kapcsolatom mikrohullámú volt. Az utcánkban akkor még csak tervben volt az új kábel felszerelése. Három szolgáltató volt elérhetõ, kettõ adóira nem volt tiszta rálátás, a harmadikról pedig tudtam hogy kontárok. De hát nem volt más választásom.
Egy évig használtam ezt a netet, hát mit mondjak, emlékezetes év volt. Én még szerencsés voltam, mert egy külön elosztóra kerültem rá, kisebb volt a terhelés. De még így is sokat ingadozott. Talán az volt a legrosszabb, hogy pont a használhatósági határon mozgott, volt hogy jól ment, volt hogy szakadozott. Mondjuk legalább nem volt olcsó. 😊
Fülig ért a szám amikor felszerelték az új kábelt, és kiköttethettem a fenébe.
Egyébként kedves emlékeim vannak a korai betárcsázós telefonnettel kapcsolatban, jó pár StarCraft partit letoltunk a barátomnál.

Molnibalage
A stabilitása kiváló a netnek amit fizetek. 2007 májusa óta egyszer nem volt net, kb. 1 óra. Ezen a pontos jó. Na de 256 kb upload 10 ropiért? Azért ez masszív gyomros volt.

A régi mikrós netem 2004 decemberében adott 512-õt 8-ért, csak a letöltés 1 megás. Ott 2/1 arány volt. Azért kellett otthagynom õket, mert õk is szartak az ügyfélre. 3 hónap alatt nem tudták megcsinálni, hogy az uploadom rendes legyen. 100-200 kb után levágott. Lassan mondom, hogy más is megértse. 3 hónap. Ezek után azt mondtam, hogy most szakítunk 1 héten beül és felejtsék el a hûségnyilatkozatat, vagy úgy megyek a Fogyasztó védõkhöz és az emberei jogok összes harcosához, hogy csak úgy nyekkenek. 1 nap múlva jöttek és elvitték az antannát és modemet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem, nem vagyok hajlandó többet fizetni egy talán korlátolt szolgáltatásért...
Ability
Ahh, nem akartam össze-vissza beszélni, de sikerült. Az 1,2 mp is nagyon-nagyon sok, de nekem kevésnek tûnt. Most már elõkerestem a régi szarokat, hogy megnézzem. Szóval 5-6000 ms (5-6 másodperc) volt az általános, és a minimális határ volt 12 mp. 😄 Hát azért így is elég durva. Az adatveszteséget jól mondtam, a többire meg nem lehet nem emlékezni. :/

ui.: nálunk is hasonló volt, másik lehetõség Invitel/T-system. Akkor még csak a hajnala volt a sokadszori sebességduplázásnak, sokkal lassabb volt, ráadásul kellett a fix ip és bontás nélküli kapcsolat. Körülményes is volt mindig "betárcsázni" és még akkor lassú is volt.
NEOreg3
majd ha 2ezerért lesz 25+ megabitem, akkor talán

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Dick Riddick
12 mp... Gondolom a biteket talicskával tolta be hozzátok egy svájci sapkás alkalmazott. <#nevetes1>
Az a bizonyos apró betûs rész ugye. Egyébként szinte mindegy mi van a szerzõdésben minimum követelmény alatt. Általában úgy mûködik ha nem tetszik, nem kell aláírni. Nálam is volt korábban trágya net, drága, ócska, mégsem volt jó alternatíva helyette. Ha kell a net, akkor kell, nincs mese.

Dick Riddick
És nem értetted miért mondják rád hogy troll. Hmmm... Miért is, miért is... 😊

Dick Riddick
Sajnos belekényszeríthetnek, sok jogtiprásra van példa nap mint nap.
A kötelezõ felelõsségbiztosítás és az "internet-adó" nagyon hasonló elgondolások, de ne felejtsük el, hogy az egyik egy átgondolt, szükséges lépés (most ne térjünk ki a biztosítási díjakra), míg a másik egy kényelmi (egyébként szerintem megvalósíthatatlan) elképzelés.

Csuhai G
Igen, de csak akkor, ha nincs korlátozva a letölthetõ anyagok száma.

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Ability
Õõõ... belegondolva lehet rosszul írtam õket. 12mp válaszidõt mértem, és ennél is nagyobb volt megadva a minimális feltételnél. Egyébként a lényeg, hogy használhatatlan volt, egy weboldal több percekig töltõdött, a net meg minden nap kiesett legalább 2-3 órára. Este, nagyobb terheléskor meg van elment a net, vagy ennél is használhatatlanabb volt.
clio1616v
ha csak elmerengett volna nem égeti le magát egy ilyen kijelentéssel... ahhoz erõs rászorultság, kényszer kell

Ability
Nálunk meg a TvNetworkkel volt hasonló szitu. Bejöttek a városba, fejlett infrastruktúrát építettek ki, olcsó, gyors, stabil eléréseket kínáltak. Tényleg nagyon jó is volt. Aztán annyian rácuppantak, hogy fejlett hálózat ide-oda, összeomlott a városba vezetõ gerinchálózatuk. Körülbelül fél évig tartott ez az állapot. Minden nap 10 percenként szakadt a net, sokszor órákig kiesett a szolgáltatás. Egyébként pedig 1200 (1,2 mp) válaszidõt mértem, szóval játékra tökéletesen alkalmatlan volt, de úgy általában minden másra is, mert 80% adatveszteség dukált mellé. Namost mi belenéztünk a szerzõdésbe, és a minimális szolgáltatásnak olyan lehetetlen értékek voltak megadva, hogy lehetetlen lett volna a szerzõdésbontás. Ilyen 95% adatveszteség, 5mp (5000 ms) válaszidõ, és még a szolgáltatás üzemkiesésére is valami irreális adat volt megadva. Míg más szolgáltatóknál ilyen évi 99% rendelkezésreállást kötnek ki.

Egy ideig vártuk a változást, aztán kutakodtunk, telefonálgattunk. Mire eljutottunk volna az asztalcsapkodásig kb. a fél város meg akarta lincselni õket, aztán valahogy hirtelen minden helyreállt, azóta stabil.
nem érzed a rászorulva lenni és az elmerengeni rajta közötti különbséget? 😄
clio1616v
arról hogy te egy 19 éves lány szolgáltatásaira vagy rászorulva, cserében, hogy a szavazáson drága smst küldesz

én úgy tudom bármilyen mozgóképet és hanganyagot legális letölteni, de megosztani már nem az
Dick Riddick
Egyik barátomnak és az öccsének a T-COM-al volt rengeteg problémája. Brutálisan ingadozott a sávszélesség, rengeteg szakadással. Megvizsgáltuk a dolgot, egyértelmû volt hogy a szolgáltatással van probléma. Kijöttek, lecsekkolták, rendben, most már nem lesz gond. Hát volt. Másodszor már kiszállási díj felszámításával mentek volna ki, sok-sok huzavona, végül csak rásandítottak még egyszer. Belõtték, egy hónapig nem volt gond, utána megint szakadozott. Ekkorra lett elegük az egészbõl, ki akarták köttetni, de a cég a hûségnyilatkozatra hivatkozva komoly pótdíjat akart felszámolni (50e forint). Sok sok levelezés, asztalcsapkodás és huzavona után mégiscsak ki lett köttetve, fizettek is valamennyit, 10e forint körüli összeget, és így lett vége. Barátom öccse meg fogta a T-COM-os dobozt, beletett mindent ami a kiszerelés után maradt, és szépen elhelyezte egy takaros konténerben.
Ez évekkel ezelõtt történt, lehet hogy azóta változtak a dolgok, vagy csak elszigetelt eset volt, remélem másnak nem volt ilyenben része.

[HUN]FaTaL
6/1 8350....:/

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Sorozatot is.

http://goo.gl/gd6Zi5

Ability
Hülye kérdés vs. jó szoftverek százezrekbe kerül:

Nyilván egy operációs rendszer vagy egy Photoshop nem ingyen adná magát, de kiadókkal le lehetne paktálni, elvérge szinte elhanyagolható az a réteg, akiknek szükségük van PS-re, viszont nézz már be egy premier játék topikjába itt az SG-n egyszer. A játékwarez ölti a legnagyobb méreteket. Meg persze a filmek/sorozatok, de nyilván a kettõ rendszer (internetadó + adathordozók) valahogy összeolvadnának. Egyébként tudomásom szerint filmeket letölteni legális, DE sorozatok már nem.
Ability
Most is belekényszerítenek a jogdíjak fizetésébe. Szlovákoknál fele ennyibe kerül egy CD, DVD, pendrive, vinyó. Nem az ottani lehetõségek és körülmények miatt, hanem mert nincs rajta jogdíj. Autós hasonlathoz: létezik a kötelezõ biztosítás, és ez lehet túl sarkalatos példa, de simán van összefüggés. Ott is van lehetõség ellátni a sérülteket, kifizetni zsebbõl az okozott kárt, DE senkinek sem kedvez, inkább fizesse meg mindenki a "közjót" kisebb összegekkel. Ez is hasonló lehetne.
én 6/1-ért fizetek 5ezret, a 2 éves hûség nélkül 7 lenne.
szóval bekaphatják már így is.
mellesleg csak akkor lenne jogos ha ezt a pluszpénzt arányosan a szoftverfejlesztõk, zenészek stb. támogatására költenék, de ez nem lenne valami mûködõképes rendszer