A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Egyelõre semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy az agyhalál bekövetkezte elõtt lehûtött emberi szervezet feléleszthetõ lenne. Ám nincs teljesen kizárva, hogy néhány száz év múlva lehetõvé válik a „kikapcsolt” agy és test újbóli „bekapcsolása”. A hibernálással foglalkozó amerikai cégek egy pillanatig sem állítják, hogy eljárásuk tudományosan megalapozott lenne. De nem gyõzik hangsúlyozni, hogy a távoli jövõben könynyen megvalósulhat, ami ma csupán a tudományos-fantasztikus mûvek témája.
A hibernálással foglalkozó cégek reménnyel kereskednek
A legnagyobb ilyen vállalat, az Alcor (www.alcor.org) 1972 óta mûködik, és arizonai központjában jelenleg hatvanhét embert tartanak mélyfagyasztásban. A mélyhûtést kérõ, tagdíjfizetõ ügyfelek száma meghaladja a hétszázat.
Közismert a hibernálás híveinek érvelése. Gyógyíthatatlan beteg vagyok, vagy súlyos balesetet szenvedtem. De ha lefagyasztanak, van rá esély, hogy pár száz év múlva feléleszthetõ és gyógyítható leszek. Miért temessenek vagy hamvasszanak el, ha van egy harmadik lehetõség, a mélyhûtés?
Az Alcor a teljes test lefagyasztásáért 150 ezer dollárt (27,3 millió forint) kér. Ha csak a fejet fagyasztják le, az 80 ezer dollárba (14,5 millió forint) kerül. Egy másik cég, a Cryonics Institute az elõbbit már 28 ezer dollárért (5 millió forint) is elvégzi. A hibernált embereket folyékony nitrogénnel teli, dupla falú, hatalmas acélhengerekben tárolják, mínusz 196 Celsius-fokon. Ehhez nincs szükség áramra, így nem áll fenn a korai felmelegedés veszélye.
A hûtési eljárás a szívhalál után néhány perccel kezdõdik, az agyhalál bekövetkezte elõtt. Ezért mondja az Alcor, hogy ügyfeleik csak jogilag holtak, biológiailag élnek. Jogi helyzetük megegyezik a lefagyasztott embriókéval vagy az eszméletlen betegekével. Az elsõ hibernált ember dr. James Bedford volt 1967-ben.
Azóta a hibernálás sokat fejlõdött. 2001-ben fordulatot hozott az Alcor találmánya: a sejtroncsoló jegesedést kivédõ mélyhûtés. Ennek során a sejtekben lévõ víz hatvan százalékát védõoldattal helyettesítik. Az Alcor szerint a mélyhûtés megóvja a sejtek szerkezetét. Ám a felélesztés a védõoldat biokémiai hatása miatt továbbra sem lehetséges.
A mélyhûtött embriók feléleszthetõk
Oberfrank Ferenc (45) tudományos kutató, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet munkatársa: „Legjobb tudomásom szerint egyetlen kutató sincs a világon, aki a hibernálásra építené az életmûvét.
Olyan parányi az esély az eljárás sikerére, hogy jó szívvel egyetlen orvos sem javasolhatja a betegének. Viszont a remény jogát nem szabad elvenni senkitõl. Egyelõre azonban a hatalmas energiákat és összegeket számos más kutatási területre fordítják. Bevett eljárás, hogy a mesterséges megtermékenyítések során az embriók egy részét lefagyasztják. Majd szükség esetén felélesztik, és beültetik a méhbe. Ma sok olyan fiatal él, akit embriókorában mélyhûtve tároltak. De a mélyhûtött emberi szervezet felélesztése képtelenség. Lehet, hogy egyszer majd lehetõvé válik, de a mai módszerek ettõl még messze vannak.”
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
\"Heroes never die. They just reload.\"
elég ebbõl az életbõl, nem szeretnék hosszabb idõt magamnak.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Szimpatikus ötlet, de ha már nekivágnék mindenképpen biztonságos körülmények között, titkos bunker, többrétegû biztonsági és életfenntartó rendszer, mert sokkal valószínûbb hogy egy háborúk által átformált világba jutok semmint egy barátságos emberi utópiába.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
legalább ne írd le hamár egyszer hamis következtetést vonsz le
.: mobilize.hu :.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
mert mindkét másik verziónak úgyis artisjus féle csótányság lenne a vége.
"The trees move. Do you not see it?"
Az én egy megás netemnek akkora a feltöltési sebessége mint a tiédnek. Röhej. Anno a hat megásénak 1 megás volt a feltöltési sebessége. Kitolnak veled úgy érzem.
Az én elsõ internet-kapcsolatom mikrohullámú volt. Az utcánkban akkor még csak tervben volt az új kábel felszerelése. Három szolgáltató volt elérhetõ, kettõ adóira nem volt tiszta rálátás, a harmadikról pedig tudtam hogy kontárok. De hát nem volt más választásom.
Egy évig használtam ezt a netet, hát mit mondjak, emlékezetes év volt. Én még szerencsés voltam, mert egy külön elosztóra kerültem rá, kisebb volt a terhelés. De még így is sokat ingadozott. Talán az volt a legrosszabb, hogy pont a használhatósági határon mozgott, volt hogy jól ment, volt hogy szakadozott. Mondjuk legalább nem volt olcsó. 😊
Fülig ért a szám amikor felszerelték az új kábelt, és kiköttethettem a fenébe.
Egyébként kedves emlékeim vannak a korai betárcsázós telefonnettel kapcsolatban, jó pár StarCraft partit letoltunk a barátomnál.
A régi mikrós netem 2004 decemberében adott 512-õt 8-ért, csak a letöltés 1 megás. Ott 2/1 arány volt. Azért kellett otthagynom õket, mert õk is szartak az ügyfélre. 3 hónap alatt nem tudták megcsinálni, hogy az uploadom rendes legyen. 100-200 kb után levágott. Lassan mondom, hogy más is megértse. 3 hónap. Ezek után azt mondtam, hogy most szakítunk 1 héten beül és felejtsék el a hûségnyilatkozatat, vagy úgy megyek a Fogyasztó védõkhöz és az emberei jogok összes harcosához, hogy csak úgy nyekkenek. 1 nap múlva jöttek és elvitték az antannát és modemet.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ui.: nálunk is hasonló volt, másik lehetõség Invitel/T-system. Akkor még csak a hajnala volt a sokadszori sebességduplázásnak, sokkal lassabb volt, ráadásul kellett a fix ip és bontás nélküli kapcsolat. Körülményes is volt mindig "betárcsázni" és még akkor lassú is volt.
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Az a bizonyos apró betûs rész ugye. Egyébként szinte mindegy mi van a szerzõdésben minimum követelmény alatt. Általában úgy mûködik ha nem tetszik, nem kell aláírni. Nálam is volt korábban trágya net, drága, ócska, mégsem volt jó alternatíva helyette. Ha kell a net, akkor kell, nincs mese.
A kötelezõ felelõsségbiztosítás és az "internet-adó" nagyon hasonló elgondolások, de ne felejtsük el, hogy az egyik egy átgondolt, szükséges lépés (most ne térjünk ki a biztosítási díjakra), míg a másik egy kényelmi (egyébként szerintem megvalósíthatatlan) elképzelés.
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
Egy ideig vártuk a változást, aztán kutakodtunk, telefonálgattunk. Mire eljutottunk volna az asztalcsapkodásig kb. a fél város meg akarta lincselni õket, aztán valahogy hirtelen minden helyreállt, azóta stabil.
Ez évekkel ezelõtt történt, lehet hogy azóta változtak a dolgok, vagy csak elszigetelt eset volt, remélem másnak nem volt ilyenben része.
Nyilván egy operációs rendszer vagy egy Photoshop nem ingyen adná magát, de kiadókkal le lehetne paktálni, elvérge szinte elhanyagolható az a réteg, akiknek szükségük van PS-re, viszont nézz már be egy premier játék topikjába itt az SG-n egyszer. A játékwarez ölti a legnagyobb méreteket. Meg persze a filmek/sorozatok, de nyilván a kettõ rendszer (internetadó + adathordozók) valahogy összeolvadnának. Egyébként tudomásom szerint filmeket letölteni legális, DE sorozatok már nem.
szóval bekaphatják már így is.
mellesleg csak akkor lenne jogos ha ezt a pluszpénzt arányosan a szoftverfejlesztõk, zenészek stb. támogatására költenék, de ez nem lenne valami mûködõképes rendszer