127612
  • dartonite
    Igen.
    Mindig.
  • Lacee86
    Naná, nézem jó pár éve újra, rendszeresen. Hajrá Juve!! :)
  • ManoNegra
    Olyan szinten nem követtem mostanában a BL-t, hogy innen tudtam meg, hogy holnap lesz a döntő. Azt sem tudtam kik játsszák, most kerestem rá.

Azt hiszem megnézem holnap.
  • molnibalage83
    Igen.

Már a döntős sem mindig, a többi meccsből kb. egy évtizede nem láttam egyet sem, de minimum 5-6 éve.
  • Freeda Krueger
    nem,nem
  • molnibalage83
    Aktuális kérdés.
  • kamionosjoe
    Én is playlistnek használom, ezért csak zenéket likeolok. Ami nagyon tetszik de nem zene arra esetleg feliratkozom.
  • Fbn Lx
    nem tudom, hogy a lájkolásnak miért lenne előfeltétele a feliratkozás

egyébként csak zenét lájkolok, mert elkezdtem a lájkolt videók direktoriját playlistként használni még régen, és már túl sok zene összegyűlt benne ahhoz hogy megváltoztassam
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2015.06.04. 21:58:09
  • Lacee86
    Csak néha likeolok, az mind1, hogy feliratkozott vagy nem feliratkozott a csatorna.
  • Zero001
    Nézek YT videókat de nem rendszeresen, és az ilyen lájk jellegű dolgokat meg sem látom, nem hogy ráklikkeljek. Feliratkozást csak elképzelni tudom, mi lehet, még sosem csináltam.
  • Calver
    "Az élelmiszerfeleslegek 99,9%-a ugyanis nem a legjobb helyre kerül."

...és itt aktiválódott a bullshit detektor, avagy hogyan veszítsünk el egy potenciális olvasót két mondat alatt.
  • Jim Morrison
    sokat nézek, de nagyon ritkán likeolok / dislikeolok. nagyon jónak vagy nagyon rossznak kell lennie, hogy "szavazzak".
  • molnibalage83
    Akkor van.

Jellemzően csak azokat, amikre nem vagyok feliratkozva, a feliratkozás maga is lájk az én szememben még akkor is, ha nem érdekel a csatorna egyes videója vagy éppen gyengébb.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.04. 10:41:13
  • Freeda Krueger
    Ha van,legyen
  • molnibalage83
    Legyen ma új kérdés?
  • Dzsini
    egy kis ontopic - mai esemény
  • Motoroj
    Abba is biztos belefásultak, de nekem mondjuk az vette el a kedvemet, hogy amelyik témában a nagy többség véleményével ellentétes volt az enyém, ott gyakorlatilag hülyének néztek. Így inkább megtartom magamnak a véleményem, nem vagyok én megváltó. :)
  • Calver
    reddit talán még egyetlen ilyen téren az mentsvár.
  • mrzed001
    Sajna hidd el, nem csak itt látom ezt.
    Még a béna blikk-en is voltak parázs viták 1-1 cikkhez. Ma, a legdurvábbra is csak legyintenek az emberek, 20 hozzászólás már sok.
    Indexen kevés cikk van, amihez hozzá lehet szólni. Most épp Keleti Pu, M4, Újpalotai villamos témában lehet. Régen egy ilyen témában ezerszám voltak a hozzászólások, élt is 1-2 hétig a topik.
    Ma másnap már csak 3-an vitázunk.
    És nem tudom miért. Belefásultak az emberek, hogy úgy se tudnak semmibe beleszólni? Akkor már értelme sincs beszélni róla? Nem tudom, nem értem, és ez zavar.

Fbn Lx: én 10 éve jöttem, még SQJ mester hívott ide. Sok mindenben read-only-ként, sose volt feltűnőségi viszketegségem.
    De ha megnézed az SG html (ill. js) kódját, ott vagyok egy kis patch erejéig ;)
    Viszont voltak jó kis viták, volt ami heteken át. Az utolsó fellángolás amire emlékszem itt volt, majd 1 héten át ment a kerékpárosokról :D
    Azóta, leült, nem csak ez, kb minden topic ül. Csak pár van ami még pörög.
  • Fbn Lx
    újra 14éves akarok lenni, amikor először idetaláltam :S
    akkor még nem volt fészbuk, csak májvip max, úgyhogy itt gyülekeztek az emberek levezetni a szociális kényszereiket. volt mindenféle ilyen elbaszott szubkultúra
  • Dzsini
    Nem áldozott le - illetve ha igen, akkor nem most. Az az internethez mérten kis közösség, akik 5-10-még több éve itt vagyunk, azok maradnak, beszélgetnek, jól elszórakoznak. Vannak néha újak, akik belerázódnak az itteni elég zárt világba, vannak, akik távoznak. De amíg Tibor nem zárja be a fórumot (és nem úgy tűnik, hiszen még új motor is készült, valamennyi hibajavítás-fejlesztés folyik most is), addig lesz itt társaság.
  • mrzed001
    Én is ettől tartok, hogy az SG-nek lassan leáldozott ...
    Pedig máshol vagy nem lehet kommentelni, vagy vérpistikék tömkelege van. Szóval normális, logikán alapuló vitát folytatni itt is nehéz, máshol meg szinte lehetetlen.
    Humi topikban napi 1-200 bejegyzés volt rég, most meg 20-30, azok is nagyrészt flame.
  • Dzsini
    Ott tévedsz, hogy szerinted minőségi komment lehetőség iránt van igény.
  • molnibalage83
    Ok, de miféle minőségi komm. lehetősége van az FB-n vagy máshol? Kb. akkor van erre esély, ha cikk hozzászólásnál FB account és háttér van, de arra is igaz, amit írtam...
  • QuippeR
    te is harminc feletti vagy már, nekünk ez a normális, de be kell látni, már más idők járnak.
  • Dzsini
    Lásd: "régi motoros".
  • molnibalage83
    Ehhez képest nekem online tevékenységem nagy része az, hogy fórumozok. A FB felépítése szinte teljesen alkalmatlan normális véleménycserére, ahogy a YT videók kommentelési lehetősége. Néhány tucat komment felett követhetetlen és olvashatatlan az egész...
  • Dzsini
    Pedig az. Nagyon. 10 ezer alatt van azoknak a különböző felhasználóknak a száma, akik az elmúlt évben legalább egyszer bejelentkeztek - és ebben benne van az összes troll regisztráció (kitiltás után újra, csak anyázni jött, stb.), azok, akik egyszer beléptek, és soha nem írtak többet, és azok is, akik csak a hírek alatt léteznek, és nem jönnek a "nagy" fórumra.

Van kb. félmillió regisztráció. Vegyük úgy, hogy ezeknek egy százaléka töltötte ki, hogy mikor van a szülinapja - ez ötezer ember. Egyenletes eloszlással ez minden napra 13,6 születésnapost jelentene.
    A főoldalon a szülinaposok listájára az kerül fel, aki az elmúlt fél évben legalább egyszer bejelentkezett. Ez mostanában kb. 4 fő szokott lenni.

Az SG fórumot néhány száz, maximum egy-két ezer felhasználó látogatja aktívan (főleg a régi motorosok), és ők is főleg csak a bejáratott kedvenc topicokba írnak, máshova nem. A fórumozás már nem divat, és az SG fórumnak nincs vonzereje.
  • molnibalage83
    Nekem ez nem tűnt fel. Ez a topik nem pörög annyira vagy régebbi játékoké, de maga az SG mindennek tűnik, csak nem kihaltnak.
  • kamionosjoe
    Azèrt règebben naponta volt kèrdès ès arra jött sokszor 100 feletti szavazat, most meg hàrom nap alatt lesz talán 50. Szerintem akár el is lehet gondolkodni, hogy ilyen formában van-e értelme ezt folytatni vagy inkább nem is érdemes vele vesződni.
  • Lacee86
    Fogyasztható ételt nem dobunk ki, max ha marad egy kis köret a tányéromon, amit már nem kérek, azt nyilván nem teszem vissza sehova. Az viszont sajnos időnként előfordul, h vmi megromlik.
  • Nirz
    Az sg elég kihalt pár évvel ezelőtthöz képest.
  • molnibalage83
    A betett kérdésekre miért nem szavaz senki...? Megnézem régi kérdéseket, csak a lista eldöntésekor tucatszám voltak szavazatok...
  • chhaya #122572
    Úgy szavaztam, hogy nekem sem sikerült értelmeznem a kérdést... :D

Fogyasztható ételt nem dobok ki soha. Mi úgy nőttünk fel, hogy ételt pocsékolni vétek, szóval teljesen természetes volt, hogy másnap-harmadnap is megjelent az asztalon, amíg el nem fogyott. Nálunk egyáltalán nem volt opció, hogy nem kívánom és kidobom, fel sem merült ez. Sokaknál nem ez a természetes, úgyhogy pl. barátom vagy néhány kollégám is igazi 'konyhamalacnak' tart emiatt. :D
    Másnapos pékáruval sincs bajom, amíg nem penészes, addig melegszendvicshez vagy pirítóshoz tökéletes... A lejárat ideje is csak mérsékelten érdekel, általában aminek nincs zöld bundája és nem mászik magától, az még jó...
  • kamionosjoe
    Havi szinten. Inkább az szokott lenni, hogy megveszem és lejár a szavatossága, igazából még meg lehetne enni, de azt inkább ki szoktam dobni.

-Új kérdés beküldve.
  • molnibalage83
    Pontosan erről van szó.
  • Dzsini
    Mondjuk mert már nincs hozzá gusztusod. Hétfőn megfőzöd az ebédet, eszel belőle, marad keddre, de kedden már nincs kedved hozzá, így kidobod, főzöl mást, pedig még nem lett volna semmi baja.

Erről a pazarlásról van szó lent a cikkben is.
    Az jó, hogy van, aki számára értelmezhetetlen ez a gyakorlat. Az rossz, hogy ettől még létezik.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.06.02. 16:55:53
  • Fbn Lx
    "annak ellenére, hogy még fogyasztható?"

eh, csak a kommenteket olvasva sikerült értelmeznem a kérdést
    akkor viszont nem, fogyasztható ételt miért dobnék ki
    nem csoda, hogy nem jól értelmeztem, mert így viszont teljesen értelmetlen a kérdés.
    jó, visszagondolva egyszer volt ilyen. valami egyébként nem olcsó, leárazott francia patét vettem, ilyen szarvashúsos gombás szilvás valamilyen krém, na azt felbontottam és természetes állapotában olyan gusztustalan volt, mintha romlott lenne
  • Zero001
    Nem ez volt a kérdés. Ha mindig megvárod, míg fogyaszthatatlanná válik, és úgy dobod ki, akkor a válaszod a "gyakorlatilag soha".

Az meg egy másik kérdés, hogy "sokszor rohad rád a kaja úgy, hogy nem etted meg?".
  • Fbn Lx
    napi szinten
    a kenyerem pl soha nem fogy el, mielőtt megszáradna vagy penészedni kezdene
    mindig egy kicsivel nagyobbat veszek, hogy ne legyen olyan, hogy nincs kenyerem
    zöldségeket rendszeresen kidobok, mert sokszor elhatározom, hogy több zöldséget fogok enni, de aztán végül nincs gusztusom hozzá, és megfonnyadnak
    felvágottat is dobok ki ritkán, ha nem vagyok benne teljesen biztos, hogy még nem kezdett el megromlani