A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
#121185Én emberként kezelem az embereket, mindig is így kezeltem.
Mutathatnál példát kezdetben azzal, hogy kulturált módon veszel részt egy beszélgetésben, és ha valaki rámutat egy tévedésedre, arra nem megsértődsz, hanem elismered, talán megköszönöd, mert gyarapította az ismereteidet. Nem személyeskedsz, és nem támadod meg azokat se, akik esetleg neked támadnak bármilyen okból.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Na, én itt befejeztem.
Ez egyre súlyosabb, de tényleg...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha nem tartana nyitva, akkor azok, akik jelenleg akkor, ott dolgoznak, nem, vagy kevesebb fizetést kapnának - kevesebb profitjuk lenne, kevesebbet engedhetnének meg maguknak, és nem lenne aki kiszolgálja a létező igényt (ha az esetleg 2 lézengő ember, akkor azt).
Ahogy nem túl rég említetted: te úgy gondolod, hogy az embereket jobb irányítani, mint nevelni, hiszen ez utóbbit haszontalannak tartod. Ez az autoriter viselkedés köszön vissza az ilyen szabályozásnál is. ( #121179 -től kezdve)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.04. 12:35:56
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Semmi szükség arra, hogy az állam ebbe beleszóljon, ez üzlet és már túl vagyunk az agyonszabályozott cuclizmuson.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha van egy 10 kocsis vonat, abba is mindenfele fognak emberek ülni, habár lehet, h csak 200-an utaznak, mégis, valszeg minden kocsiban fognak ülni. Pedig a vonat el tudott volna menni 3 kocsival is... Ha valamire lehetőséget adnak, mindig lesz aki kihasználja, akkor is, ha valójában nincs is rá szüksége.
Leszarom a fővárost, komplexen, regionálisan kell az igényeket felmérni.
Jé, hirtelen máris fontos lett a nem végtelenbe extrapolálás, hanem egyelemes, hanem csak egy többelefem fővárosi mintát látsz? Amíg Szmiklóson laktam bőven volt forgalom az éjjelnappaliban és a korlátozottan, de nyiva levő PM-ben.
Ha van kereslet, és megéri neki kifizetni a költségeket, akkor hadd legyen nyitva.
Miért kellene parancsba adni, hogy ő mikor kereshet pénzt / fizethet fizetést?
Bár ez általában péntek éjjelt jelentett, de határozottan lézengtek még olyankor is.
A "kistesco"-ban is határozottan forgalom van péntek-szombat az 9 órás zárás előtt.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2014.11.04. 11:55:19
Mit akarok mondani? Már megint az van, hogy saját egyelemes mintából extrapolálsz a végtelenbe. Yeah... Komolyan mondom, hogy az agyamra megy ez, lassan heti szinten csak az sg-n 2-3-szor előfordul ez. Mikor tanulja már végre az átlagember, hogy ez mekkora marhaság...? És mindez egy nevében tudományos fórumon az érv az, hogy "de én". Aha... És mi van a másik sokezer üzlettel...? Tudod azért szoktak ilyen döntések előtt vizsgálódni, hogy milyen hatásai lehetnének. Na ez az, amit kedves balfasz vezetőink nem tesznek meg....
Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2014.11.04. 11:33:01
akkreditált flémer, a nőiesen finom és agresszív incselkedés doktora
ahol felbukkan, ott hamu és égő arcok maradnak
én nem vagyok benne olyan biztos, hogy a dolgozó emberek nagyobbik része támogatná a vasárnapi meló bannolását, főleg az ország keleti felében, ahol amúgy is szarul élsz meg, még a minimális plusz is számít
másrészt a vasárnapnak, mint általános pihenőnapnak pusztán vallási jelentősége van, tehát ilyen szempontból túlhaladott dolog. Miért lenne több értelme kollektíven kiadni a vasárnapot, mint ahelyett egy szabadnapot biztosítani a dolgozónak véletlenszerűen a hét bármely másik napján?
Így a munkaerőt be lehet osztani, ugyanúgy megkapod a pihenőnapodat, és a szolgáltatásoknak sem kell leállnia. Tehát a kollektív vasárnapi pihenőnapot maximum valamilyen elvont ideológiai szempontból lehet értékelni, ilyesmire pedig nem lehet egy társadalom működését alapozni
Emellett a modern társadalomra jellemző a javak mindenkori hozzáférhetősége, és ez nem azért van, mert bizonyos emberek rabszolgasorban élnek azért, hogy mások elégedettek legyenek, hanem azért, mert ahol felmerülő igények vannak, ott lesznek olyanok, akik ezen igények kielégítésére szakosodnak, és ha te vasárnap akarsz vaníliás pudingport venni a palacsintádhoz, akkor vasárnap fognak kiszolgálni téged, ugyanis MEGÉRI nekik, nem mártírizmusból csinálják
Én ebbe maximum azt tudom belelátni, hogy rám akarják erőltetni, hogy én magam milyen prioritásoknak szeretnék élni az életemben, megpróbálják a saját, nagy eszmei értékkel bíró fogalmaikat (család, isten, jézus) kiterjeszteni a köznép életére puszta önkényből és személyes meggyőződésből
Dzsini +1
★★★★★
[/cserf][/fülünyúl]
de természetesen lehet róla szó ha a többiek is egyet értenek, és akkor fogom rendszeresen figyelni a témát.
"The trees move. Do you not see it?"
#121310: egyszerű mint a faék, van egy remek felület, simán és átláthatóan lehet kérdéseket szerkeszteni és berakni.
nem tudom Ability nézegeti-e mostanság a topicot, majd rádobok egy privit mindenképpen.
"The trees move. Do you not see it?"
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Nyilván nekem is megvan a saját hülyeségem, hajlamos vagyok kéretlen ördögügyvédje stílusra (kiállok valaki mellett, akit többen támadnak). Ja meg polgárpukkasztó cinizmus, mert az jó, így sanszos, hogy tennék be meredekebb kérdést, had pörögjön a nép, olyat amiről szó van itt a Potenciálisan... kezdetű bekezdésben.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,