127612
  • Zero001
    Időtállóság stílusfüggő is erősen. Egy filmtrükk-/filmtechnika-függő stílusnak, mint az akciófilmek vagy a scifik, kifejezetten szar. Egy drámának vagy kriminek meg nagyjából csak azon látod a korát, hogy milyen eszközöket használnak a szereplők. Kosztümös filmeknek meg majdnem tökmindegy. Szal ezt, mint fő okot elvetném.

Nem szabadna, hogy filmes univerzum beleszámítson az adott film pontszámába. Értem én, hogy fasza, de ez egy filmes lista, nem frencsájzos. Mondjuk paradox módon pont a "se eleje, se vége" középső részek szokták a legtöbb pontot elérni a trilógiákból...

Azzal meg abszolúte nem értek egyet, hogy a régi idők nagy filmjei nézhetetlenek, én nem olyan régen begyűjtöttem egy rakat 2. világháborús és hidegháborús filmet (CGIfeszt Battleship kapcsán akartam filmeket, amikben igazi nagy vasak vannak), és simán nézhetőek voltak. És valóban, MÁS a színészi játék, eléggé irreális ahogy mindenki tökéletesen artikuláltan beszél, soha nem vágnak egymás szavába, stb. De attól hogy más, még bőven élvezhető.

Eléggé meggyőződésem, hogy a hype meg a netező tinik tömegei erősen eltorzítják az arányokat. Az például teljesen röhej, hogy a Sötét Lovag #4. Nyilván szubjektív mint minden toplista, de az nagyon szúrja a szemem.
  • pxxl
    miazaza IMDb TOP250....
  • molnibalage83
    A filmeknek nem egyforma az időtállósága, ezt ell kell fogadni. Ezzel nem azt mondom, hogy az The Av. helyet ott lenne, bár technikai szempontból tényleg nem semmi, hogy 3 Av rész meg a köré épült egyéb szuperhős filmekkel mit építnek fel. Még akkor is, ha ez csak "bugyuta" (?) képregény adaptáció.

A régi idők nagy filmjeinek többsége mai szemmel igenis nézhetetlen mind tartalmilag, min a színészi produkciót nézve. A Keresztapát bírom, mint filmet. Jó, nem TOP250 nálam, de nagyrészt időtálló. Az egyik kedvenc filmem majdnem 30 éves (Éjszakai Rohanás), de mai szemmel is teljesen vállalható lenne. Ha ma jönne ki, akkor is azt mondanám, hogy jó film. Persze ma már részbe maga a kor adja a zamatát, ami miatt jó. Se mobil, se net, sem semmi.
  • Zero001
    Mert eleve csak ők szavaznak. Én speciel még szerintem soha semmit nem minősítettem ilyen pontozós rendszerben, bár az is igaz, hogy különösen leszarom az ilyesmit az átlaghoz képest.

Szóval ezzel azt állítod, hogy arányaiban több jó film készült 2000 után, mint előtte? Mert 53 film a 250ből 2000 utáni. Az 15 év a kb 100ból, amióta létezik filmipar.
  • molnibalage83
    Vagy de... A Kersztapa pont 40+ éves film és a 18 és körüliek adják a legmagasabb pontszámot...
  • Zero001
    Szerintem erősen felülreprezentáltak a 2000 után készült filmek a listában, pedig aztán egy Avengers-t nem tekintenék annyira all-time klasszikusnak, hogy helye legyen rajta egyáltalán.
    Nyilván nézői szavazatok alapján mászkálnak rajta fel-le a filmek, aztán egy 40 éves filmet egy mai tini megnézni sem fog, nemhogy felszavazni. Nem úgy, mint ezeket az egykaptafa szuperhősös nyári blockbustereket...
  • molnibalage83
    Két része is. Ok, hogy az első része technológiailag úttörő volt, de a story tök átlagos volt. Sem surmóként sem felnőttként nem volt benne semmi különös, a 3. részben sem. A The Incredibles vagy a Monsters Inc-et sokka, sokkal többre tartom.
  • banok
    Én a Toy Story-n csodálkoztam, hogy rajta van a listán.
  • Systore #122637
    89
  • Zero001
    Muhaha, pont a Ben Hur-ra gondoltam én is. :D

Mondjuk ami azt illeti, nem biztos, hogy mind a három és fél óráját láttam.
  • Dzsini
    Rómaiakról szól :)

Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. - (Woody Allen)
  • molnibalage83
    Nekem is van olyan film, amiből szinte semmire nem emlékszem, pedig láttam. Ilyen pl a Ben Hur.
  • Zero001
    Egész jól tippeltem, 50-100-ra, és megszámolva 95 jött ki. Mondjuk beleszámoltam olyan filmeket is, amiket gyerekkoromban láttam a tévében, és kb csak a címére emlékszem. Meg van vagy kéttucat film, amit ugyan nem láttam, de 100% képben vagyok velük, de azokat nem számoltam bele. Pl Toy Story meg Psycho.
  • Pluskast
    Talán 50? Végig kellene néznem, de ahhoz se időm sem türelmem nincsen.
  • SötétBarom
    50-100 között szerintem..

Végigszaladtam, 80.
  • Fbn Lx
    37
    azon pl meglepődtem, hogy az ip man is felkerült
  • Fbn Lx
    valószínűleg 0-hoz közeli érték, de megyek és megszámolom. csak értetek.
    az előzetes tippem legyen mondjuk 27
  • QuippeR
    biztos nem jól számoltam, de 99.
  • kamionosjoe
    Én 68-at számoltam, de lehet még van pár ami most így nem ugrott be. Van is olyan aminek a megnézéséhez, most megjött a kedvem. Fiatal, csinos hölgyek jelentkezését várom a közös mozizáshoz!
  • vizes
    66. Nem gondoltam volna, hogy ennyit is láttam közülük.
  • molnibalage83
    Igen, számtalan olyan alkotás van rajta, amit én sem értek. Pl. pont az általad kiemelt. Az egész új B széria túl van hypolva az én szememben.
  • Calver
    50+, bár megkérdőjelezem a lista releváns létét, amikor olyan filmeket látok rajta a negyedik helyen mint a The Dark Knight.
  • chhaya #122623
    63-at számoltam. Lehet, hogy ennél több, de csak ennyinek a címe (és sztorija) rémlik.
    Nagyon sok nem látottnak viszont olvastam a könyv verzióját. :)
  • Jim Morrison
    http://imdb.com/chart/top/
  • Jim Morrison
    111 et számoltam.
    Mad maxet jovoheten bepotolom.
    Viszont a galaxys orzoin csodalkoztam, de gondolom a sok kepregeny rajongo szavazta be :/
  • Zoli007
    Egy link elfért volna a kérdés mellett.
  • TuskoMobile
  • Lacee86
    26-ot számoltam. De ebből sok nem maradt meg túlzottan, csak az, h láttam valamikor.
  • banok
    15
  • molnibalage83
    106. Az hittem több lesz...
  • molnibalage83
    Új kérdés. Megyek számolni...
  • molnibalage83
    Sosem értettem ez a erős érzelmi kötődést egy klubhoz, mikor őrjöng egy akárki, hogy gólt lőtt XY csapat...
  • Lacee86
    A "menőbb" a Barca, de sok a divatdrukkerük.
  • Fbn Lx
    melyik a menőbb csapat?
  • Blum
    Igen.
    Igen.

Alapvetően az angol futballt szeretem de a BL mégiscsak a BL. Szaftos BL meccseket mindig megnézem, a döntőt meg pláne. Sör bekészítve, csirke mindjárt megsül aztán hajrá Juve! :D
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.06.06. 20:24:09
  • Fbn Lx
    hajrá fradi
  • molnibalage83
    A kérdés tegnap lett betéve...
  • SzirmosSzisza
    Nem ma?
  • kamionosjoe
    Interresiert mich nicht.
  • ocskoszilard
    ki nem állatom a focit