A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
★★★★★
Egyrészt a véleményem: Az ember soha nem lesz intelligensebb, mint ahogy egy operációs rendszer sem értheti meg miért van a világon, csak programok szerint működik, mint ahogy belénk is minden programozva van, nem hinném, hogy lehetne aranykor, mert az emberi természet a büdös életben nem fog változni, ha pedig változna, már nem emberek lennénk.
42
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
(plusz ott van a legenda, miszerint az előző századfordulón be akarták zárni a szabadalmi hivatalt, miszerint "már mindent feltaláltak" - nem véletlenül kerül elő újra és újra)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ez olyan mintha pár évszázada egy ember azt mondaná hogy nem lehet olyat szekeret,gépet építeni ami gyorsabb a lónál, olyan hajót ami gyorsabb a vitorlásnál, vagy olyan gépet ami nagyobb érőkifejtésre képes mint egy ember.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Még, ha el is viszik ma a kártyával együtt, akkor sem tudnak a kártyáról pénzt leszeni vagy max. egyszer, mert azonnal letiltom. Ha a Paypass-t nem engeded, akkor sehol nem tudnak még PIN kód nélkül sem vásárolni.
Aki szerint a kp. biztosabb arra kicsit ferdén nézek. Sajnos van pár hely, ahol csak kp-val lehet fizetni. Más esetben 15-20k-nál több kp soha nincs nálam. Minek...?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.10. 08:15:06
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Nem kell az aprót számolgatni, elfogad-e 200-ast, nemveszi be, vágd földhöz, hanem csak lecsippantod.
Egyébként én is idén használtam először a paypass-t.
Erről például lehetne egy jó beszélgetős kérdést csinálni - várhatóan komolyabb anyázás nélkül, mert mostanában aktívan terjed, Magyarország külön pilot ország volt az érintésmentes/egyérintéses fizetési módszerek meghonosításában az elmúlt években (fesztiválok, stb.), és óriási sikere mellett elég sok kérdés felmerül a témában.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
úgy tűnik, hogy inverz szingularitás van skacok
2000 éve egy egyszerű paraszt se tudta hogy kell megmunkálni az érceket, és abból fegyvert/páncélt kovácsolni.
Vagy ha lát egy több évtizedes fát, nem tudna szekeret csinálni belőle.
Teljesen más a szingularitás meg teljesen más a maradiság.
Utoljára szerkesztette: EnxTheOne, 2014.11.09. 17:30:29
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Szóval kinek mi szinguláris - ezek a faluban felcseperedett kislányok, még nagyon rá tudnak csodálkozni a körülöttük lévő világra.
Az az igazság, amit elhiszel.
Mint, például:
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
ezt úgy értem, hogy például sandbox-ban fogunk futtatni olyan mi-ket, amik gyógyszerkutatást végeznek, aztán ha már annyira komplex, amit csinálnak, hogy még az alapjait sem érti meg egy kutató sem, akkor megállítják a szimulációt, amíg meg nem értjük mi is, vagy azt is el tudom képzelni, hogy simán törlik a sandbox-ot.
azt csak kifejezetten optimisták fogják szerintem engedni, hogy a valóságot (nem egy szimulációját) teljesen érzékelő MI-k valós hardvereket irányítsanak. de akár azt is el tudom képzelni, hogy ez illegális lesz.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Találtam egy ide vágó táblázatot a mobil operációs rendszerekről, világviszonylatban az Android elég jelentősen vezet:

★★★★★
★★★★★
mondjuk filmek terén meg nem nagyon tudnak mit kezdeni vele.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Az egész kérdésefeltevés nekem elve túl hurráoptimista utópisztikus izé.
Nem volt gyökeres változás...? Ma emberek tömegei dolgoznak otthon a ntenek, ami 15-20 éve is totálisan elképzelhetetlen volt. Az arab forradalmakat gyakorlatialg a FB-n szervezték és a radikális iszlám a nyugat technikai innovációjával tolja propgandát A történelem során a női egyenjogúság egy vicc volt, aztán 100 év alatt egy gyakorlatilag megváltozott. A rabszolgaság évezredekig általános intézmény volt, ma is létezik, de a világos gyakorlatilag mindenhol illegális, csak ott van, ahol a központi hatalom gengye vagy maga az állam tart rabszolgákat (pl. Észak-Korea).
Sorolhatnám még, de felesleges. Itt szimplán azért lenne a meddő a vita, hogy ki hogyan értelmezi a gyökeres szót...
a definíció szerint, nem csak mi átlagemberek nem tudunk tippelni, hanem a világ legnagyobb koponyái sem. Lehet ezért is szoktak nagy horderejű "találmányokat" feltételezni majdani mérföldkőnek: AI, mindennapi nanotechnológia, anyag manipulálás. Tudtommal még nem volt olyan változás, ami gyökeresen megváltoztatta volna a társadalmi/technológiai fejlődésünket.
szerintem meglesz ebben az évszázadban, csak a vége felé, minket sajnos már nem érint 😞
Ha meglesz, akkor az első MI fogja eszkalálni, szerintem is az lesz az utolsó nagy horderejű találmány, utána, már mindent ő (ők) fognak feltalálni. Mivel idealista vagyok, ezért úgy gondolom, nem akarnak minket leigázni, hogy egy darabig tutujgatnak minket, aztán megunják a bénázásunkat és elmennek világot látni.
A kérdés csak az, hogy az emberek többsége mit fog választani? Örök élet ebben a testben, örök élet bármilyen testben (génmanipuláció), feltöltjük magunkat és test nélkül elleszünk mint adat?
Egy mérnők/kutató ~25 év körül lehet amikor kiszabadul az egyetemről (phd)
Dolgozik 40 évet majd nyugdíjba megy.
Így nem biztos hogy még az én életemben elérjük az örök fiatalságot 😄😄
Jön a következő gyerek aki szintén kb 2-3 évtizedig tanul, majd kb ennyi ideig dolgozik.
De egy robotnak csak fel kell tölteni az információt, és az örökre ott lesz.
Épitenek még egy robotot, pár perc alatt feltöltik az összes tudást amit egy ember több évtizedig tanul.
Mondjuk ha lesz ilyen agyba ültethető chip, az is jó lenne:
"Orosz anyanyelvi tudás, most akciósan 20,000 Forint"
Csak az nsa nehogy meghackelje majd, mert nem akarok drone lenni. 😞
Sőt..nemhogy ebben az évszázadban de talán a köv. 20 évben is megtörténhet.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
(vagyis a világ ellen)
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"