127612
  • SötétBarom
    Én úgy fogalmaznék, hogy már van A kategória. A system shock-al szerinted hányan játszottak '94-ben? Atom underground volt az egész gaming.
  • Zero001
    Az A-kategória egyértelműen primitívebb lett, ez nem nosztalgia vagy kiöregedés kérdése:
  • Evoluti0N
    Most is vannak jó játékok, régen is voltak jó játékok. Most is vannak szar játékok, régen is voltak szar játékok. Ilyen egyszerű. Aki szerint a mai játékok szarok az:
    1. Vagy rossz játékokkal játszik.
    2. Kiöregedett már, de nem akarja beismerni magának.
  • Lacee86
    Most is vannak jó játékok, csak egész más jellegűek. Ma már azért a látványra sokkal nagyobb hangsúly van fektetve, ami persze időnként egyéb rovására megy. Talán inkább azt lehet mondani, hogy mivel rengeteg játék jelenik meg évről évre, a jó játékok aránya rosszabb, de abszolút értékben nem hinném, hogy kevesebb értékelhető játék lenne. Egyébként nem vagyok egy nagy gamer, valójában sosem voltam. Időnként egy-egy újabbat kipróbálok, de igen kevés van manapság, ami igazán lekötne. Igaz, nincs is igazán jó hadverem hozzá, egy tv-re kötött konzollal lehet, hogy jobban ellennék. (GTA V, NFS, FIFA stb.)
  • kamionosjoe
    Hát igen régebben pontosan passzoltak egymásba a legóim, de mostanában amiket veszek valahogy vagy túl tágak belülről vagy túl szűkek kívülről, nem passzolnak egymásba. A búgócsiga is valahogy régebben jobban pörgött most meg már 1-2 perc után eldől. Lehetne még sorolni...
  • Blum
    már nem vagyok gamer,nem tudom

2010 környékén hagytam fel a gamerkedéssel mert egyszerűen meguntam. Az új játékok nem hoztak lázba, a régieket pedig ronggyá játszottam/játszottuk

1-2 olyan modern játék -főleg szimulátor- van amiért összeraknék egy komolyabb gamer gépet ha úgy alakulna.
  • Freeda Krueger
    Egyforma,régebben is....
  • SötétBarom
    Egyforma,régebben is voltak jók most is vannak.

Az AAA címek brutálisan jól néznek ki, helyenként már mozi minőségű a sztori és a prezentáció, a hc-bb réteg pedig örömködhet az indie cuccok virágzásának, a crowfundingnak köszönhetően pedig támadnak fel kihaltnak vélt műfajok. Konzolok fostosak, de ez mondjuk soha nem érdekelt. :D

Összefoglalva azt is mondhatnám, hogy most sokkal jobb, mint régen!
  • molnibalage83
    Új kérdés.
  • kamionosjoe
    Jajj ez nem volt szép tőled Dzsini. Szegény ember elnézett egy szòt és te egyből terrortámadást indítasz ellene vagy legalábbis marhára unatkozhatsz ha ezen fennakadsz.
  • molnibalage83
    A számítógép egy remek eszkök az idő eltöltésére számomra, mikor nincs más, de ettől nem tölti ki az életem. Volt, hogy évekig gyakorlatilag nem is játszottam. Fejlesztettem a repszimes MOD-omat, írtam cikkeket és könyveket a HTKA-ram fórumoztam, stb.

Soha nem volt még olyan, hogy azt mondtam volna, hogy nem megyek mert inkább XY játékkal játszom inkább fordíva, hogy mégsem multizunk XY játékkal, mert iknább ez ellenkező nemmel terveztem kétszemélyes LAN-t. :)
  • Nirz
    Ennek ellentétje vagyok, én pl nem tudok elszakadni egynapra sem, semmi nem tud annyira érdekelni hogy szabadidőmből másra is fordítsak időt. Bármilyen közös programmra hívtak visszautasítottam persze most már kb egy vki ha szokott mert ugye többi kapcsolat teljesen leépült. Bár azzal is úgy vagyok hogy nem is szoktam már válaszolni aztán netalán lenézz mondom hogy anime vn game stb lekötött boccs xD
  • Dzsini
    Tehát a munkád miatt a szabadidődben 12 órát számítógépezel?
    Munkában alszol?
  • cenobite
    Munkám miatt 8-12 óra. Hétvégén viszont próbálom zéróra csökkenteni.
  • SötétBarom
    2-3 órát, fixen. Reggel egyet tuti elböngészek, meg este is kb ugyan ennyit. Télen fokozódik, mivel nem lehet kimenni. :D

Ha dolgozom, akkor 0.
  • Neocortex
    az összeset
  • Fbn Lx
    a nagyrészét
  • tigeroo
    próbálom leredukálni. nap végén már kurvára nincs kedvem gép előtt görnyedni, csak ha muszáj.
    laptop, tv, vezeték nélküli bill/egér és vízszintesben szoktam netezni is.

mobilról is egyre több tartalmat nézek
  • Freeda Krueger
    2-4 óra...most munkanélkülinként..
    Ha újra dolgozok?nemsoká) akkor persze kevesebb
    a szabadidő egy részében meg építgetek
  • Calver
    "A WC-t (még) nem ezzel húzod le..."

ejj, ne feledkezzünk meg a tabletekről. oké, lehet másik kezedet használod a lehúzáshoz, de akkor is...
  • molnibalage83
    Nagyon változó. Van amikor egész hétvégén kockulok és hétköznep is napi 5-6 óra, de ha bármi más jobb van*, akkor ez a napi fórumozásra és olvasásra kolátozódik.

*röplabda, bring, sörözés haverokkal.

Összességében nagyon sok időt töltök a gép előtt, de ennek igen kevés része volt játék az elmúlt 1,5 év visszatérését leszámítva kb. 2007 óta. Bármikor el tudok szakadni, nem vagyok "függő". Mikor 1-1,5 túrára megyek, akkor nem hiányzik vagy nyaraláskor sem. A mobilomon sincs net...

Igazából szerintem még valami régi sztreotípia, hogy "kocka" aki a gép előtt ül. Most őszintén.

Filmet nézel? Gép eltőtt vagy. Hírt olvasol? Gép előtt vagy. Játszol? Gép előtt vagy. Levelezel? Gép előtt vagy. A WC-t (még) nem ezzel húzod le...

Ha olvasok, akkor is megy, mert erről szól a zene, de még rádiót is ezen hallagtok. TV? Az mi... A januári darts döntő óta nem néztem TV-t.... Az új albérletben összes sem dugtam az IP TV-t, mert minek...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.11. 21:20:44
  • Blum
    12+ óra / nincs munkám + full kocka vagyok
  • Nirz
    4-7 hétköznap
    12+ hétvége
  • Lacee86
    2-3 óra.
  • kamionosjoe
    4-7 hétköznap, hétvégén többet is sokszor
  • molnibalage83
    Azt hittem, hogy bárki tud. Mindjárt teszek be kérdést.
  • kamionosjoe
    Szerintem csak ti tudtok oda véleményeket írni, akik rakjátok be a kérdéseket. Bár lehet én tudom rosszul.
  • Zero001
    Sima, hagyományos tévét is beleteheted, bár kétlem, hogy SGre járók közül sok embert érintene.
  • molnibalage83
    Tettem be egyet, örülnék, ha véleményeznétek, mert kevés ötletem volt, hogy hogyan lehetne értelmesen feltenni.
  • Zero001
    Nyilván lehet filmes kérdést, csak úgy nem, ahogy az fel lett vetve #122650-ben, mert ahhoz full listát kéne írni, és aztán amúgy is azon menne a vita, hogy miért van a listában a szar X a kurvajó Y meg meg sincs említve.
  • cenobite
    109-et számoltam össze így hirtelen.
  • molnibalage83
    - mobiltelefonok
    - team fortress 2 és counter strike

Dettó.

- labdajátékok
    10+ éve nem focizok, csak röpizek, de nem nagyon nézem már egyiket sem. Nem igazán beszélgetek erről, csak a játékkal a csapattársakkal.

- minden, aminek kereke van és brümmögős
    Engem is hidegen hagynak az autók. Nagyon sokan nem értik, hogy egy gépészmérnöknél ez hogyan lehet. Aztán felvilágosítom őket, hogy a repüléshez képest az autók unalamasak... )

- filmek (főleg a robotos és szuperhősösek, az elvontabbak és különlegesebbek jöhetnek)
    Ezt furának tartom.
  • molnibalage83
    Én is így gondolom, de tudok azért mégis filmes jellegű kérdést betenni.
  • Zero001
    Nem szavazós téma. Beszélgetni meg vannak tematikus topikok. (Mondom ezt úgy, hogy én is féloldalakat offolok itt :P )
  • Fbn Lx
    nekem meh
    a következő témákhoz általában nem tudok hozzászólni, és olyan szinten nem érdekelnek, hogy zavar ha a társaságban ezekről beszélnek:
    - mobiltelefonok
    - team fortress 2 és counter strike
    - labdajátékok
    - minden, aminek kereke van és brümmögős
    - filmek (főleg a robotos és szuperhősösek, az elvontabbak és különlegesebbek jöhetnek)

htxvm
  • Lacee86
    Lehetne konkrét, pl. h az elmúlt 1-2 év nagy nevű filmjei közül melyiket láttad, melyik tetszett legjobban, melyik volt csalódás, melyik volt kellemes csalódás stb. Valami ilyesmi is lehetne, de más jellegűt is meg lehet fogalmazni. A lényeg, h vmi olyasmi kéne, amiről lehet beszélni.
  • molnibalage83
    Nosza, én nem tudom, hogy milyen típusú kérdésre gondolsz konkrétan.
  • Zoli007
    109
  • Lacee86
    Ez a filmes téma amúgy nekem tetszik, lehetne még egy-két kérdés belőle.
  • dartonite
    100-150 kozt.