127612
  • tigeroo
    barna cukor vagy nádcukor?

A barna cukor gyártása csupán a legutolsó fázisban tér el a fehér cukorétól. A finomítás utáni utolsó sűrítések során visszamaradt oldat a melasz, aminek azért van valamennyi ásványi anyag tartalma - ezt keverik a finomított cukorhoz, és ez adja ragacsos állagát, jellegzetes ízét és sötétbarna színét. A barna semmivel sem jobb, mint a fehér, CSAK drágább.
  • Pluskast
    Barna cukor legtöbbször és abból is igyekszem minél kevesebbet bevinni a kávémba. Egyszer próbáltam a nyírfa cukrot is (állítólag egészséges) nem is volt bajom az ízével, csak az a gondom vele, hogy megy tőle a hasam.
  • Lacee86
    Kávé, tea édesítőszer, illetve teába még méz. Sütibe ill. egyéb ételbe cukor.
  • Fbn Lx
    cukor, az édesítőszereknek hányadék íze van, és összetapad tőlük a nyálam
    pfeh
    egyébként "igyekszem" minimalizálni mostanában a cukorbevitelemet, mert kicsit elszálltam vele.
    a mézet egyébként nem sorolnám külön kategóriába, mert glükóz és fruktóz, tehát ugyanúgy tömény cukoroldat, annak ellenére, hogy kis mennyiségben tartalmaz egyéb anyagokat is (a fruktóz nagy koncentrációja miatt viszont értelmetlen azzal az érvvel édesítésre használni, hogy egészségesebb)
    a steviát még nem próbáltam, csak a xilitolt (nyírfacukor), annak viszont egész jó íze van, alacsony a kalóriatartalma. viszont drága és nagy mennyiségben meghajt. márpedig nagyobb mennyiséget kell belőle alkalmazni, mert az édesítőhatása kisebb mint a cukoré. az sem igaz, hogy "természetes", mert full vegyi úton állítják elő, általában nyírfát nem látott, hanem pl. kukoricacsutkából nyerik ki, meglehetősen környezetszennyező módon
    édesítőszerek közül, ha választani kell akkor inkább aszpartámot fogyasztanék, mint bármi mást, annak a bomlástermékei természetes anyagok (két aminosav), viszont az ízét ennek is gyűlölöm
  • videobaby
    világos, hogy cukor. nem hat meg, ha valamiben van édesítőszer is, de inkább a rendes, cukros dolgokat szeretem.
  • molnibalage83
    Okas.
  • SötétBarom
    Barnacukor.
  • Dzsini
    A fehér cukor (nádcukor, répacukor - előbbit még "nádméz" néven is nevezték) nagyon új dolog a háztartásokban, a városokban a 19-20. század fordulóján jelent meg nagyobb mennyiségben, vidéken pedig a második világháború után lett természetes, hogy mindenhez ipari cukrot használnak, akkor vált olyan olcsóvá. Előtte kb. a lakodalmi tortára került égetett cukor (grillázs) - importált luxuscikk volt, amúgy mindent mézzel édesítettek. Még a kávét is, az hamarabb elterjedt egy kicsivel a vidéken.
  • Freeda Krueger
    Cukor,édesítő,méz

kávét ,kakaót simán édesítek mézzel,bármikor
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.06.21. 15:23:23
  • molnibalage83
    Cukor. Nem is értem a többit. Nagyon ritkán kell, de tésztát, kakót vagy kávét hogyan édesítesz mézzel...?????
  • banok
    cukor
  • kamionosjoe
    Nincs különösebb preferenciám,mindegyiket fogyasztom

Édesítőszert is szeretem, úgy szoktam elszopogatni, mint egy cukorkát.
  • chhaya #122753
    Nem nagyon érdekel, hogy miről mit mondanak, azt eszem, ami finom. Mértékkel persze, de az meg mindenre vonatkozik.
    Szeretem a cukrot, a barnát különösen, bár ritkán használok. A sütiket nem is enném meg mással szerintem.
    A mézet is szeretem, télen a teát szinte csak azzal iszom. De magában is jöhet. :D
    Édesítőszert kávéba szoktam, mert az van melóhelyen. :D Nem rossz fajta, nincs műanyag-íze.
    A steviáról pedig még nem is hallottam.
  • HTS s3rg1nh00
    cukor,abból viszont figyelek a mennyiségre (nem baj,ha ésszerű kereteken belül drágább terméket fogyasztok,amennyiben az egészségesebb,lásd: vitalade+gatorade vs.powerade:előbbi 2 olcsóbb,de majdnem 2x annyi benne a cukor,ezért inkább ritkábban iszom az egészségesebbet,a gyümölcslégyártók elmehetnek a pékbe amiért 4x-es áron adják azokat amik nem koncentrátumból készülnek és nem ordenáré 11 grammal vannak telecukrozva,viszont a kóla érdekes,kb havi 1-2x iszom,akkor inkább a cukrosat,biológiatanárunk magyarázta,ha már mindenképp rongáljuk magunkat,akkor ne édesítőszerrel,mert hónapban lehet mérni a szervezetből kiürülés idejét)
    szvsz abszolút nevetséges,milyen sok szart etetnek és itatnak meg velünk ma,nesze neked szép új világ.
  • Calver
    cukor. mézet nem kedvelem különösebben, de ezektől a műanyag fos édesítőszerektől egyenesen okádhatnékom van.
  • Zoli007
    Semmit. Cukrot csak kajába rakok, ha a recept megköveteli, de amúgy cukrozni sem cukrozok. Mézet utálom, steviának hányás íze van, többi meg szimplán szar.
  • molnibalage83
    ...
  • Lacee86
    Jöhetne új kérdés, látom, most van is egy pár új ötlet.
  • Evoluti0N
    Szoktam teljes áron is venni játékokat. Habár többnyire kulcsos oldalon veszem őket, szóval azért nem a bolti árú teljes áron veszem. Idei játékok közül eddig a Life is Strange-et, Ori and the Blind Forestet, GTA V-öt, The Witcher 3-at vettem meg megjelenés után nem sokkal. Előrendelni azonban soha, semmit. Meg azért általában a legtöbb játékot 10 euró alatt veszem.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.06.19. 20:15:55
  • Nirz
    Már nem költök semmire,mindent warezból, F2P + multisjátékokat meg kerülöm túl erős time sink
  • Zero001
    Singleplayer játékot nem vettem soha és nem is fogok, F2P-re költök, ha olyanom van, meg néha egy-egy multis játék.
  • tigeroo
    én a kotorral voltam így, nemrég vettem meg bundleben a teszkóból 3 ezerért az I+II részt egyben, de kérte a dvd-t. anyádat mondom, és letöltöttem a GoG verziót
  • molnibalage83
    Igen, teljes, akár 40-50 EUR is. Nagyon régóta nem warezolok, mert telik eredetire és ki a tököm akar ilyen hülyeségekkel szenvedni. 6 hónapja mégis kellett. AZ NWN2 kiegeket akartam végigtolni, de a DVD olvashatatlan volt. (Soha nem is volt felrakva egyszer sem még.) Sehogy máshogy nem tudtam beszerezni, a GoG-os változatot töltötem le. Ez sem warez, hiszen megvan eredetiben....
  • dartonite
    Akar teljes aron is.
  • Jeffjohnson
    Igen akár teljes áron is 40-50 euró

Persze évente nem sok teljes árú játékot veszek de ha valami megtetszik, akkor azt ha tehetem megveszem. Mivel főleg mmo, multi játékokkal játszom ezért nagyon más opció nincs is de steam leárazásokon, a pár eurós indie játékokat is szoktam venni vagy valamit, amit a haverokkal közösen is játszhatunk. Nálam a warez az utóbbi 2-3 évben 0-ra csökkent, egyszerűen nincs értelme szarakodni vele, meg egyre több a F2P játék, így még azt se lehet mondani, hogy előbb warezben kipróbálom aztán megveszem ha tetszik.
  • benőmenő
    Általában max 5-10 eurós kategóriában, de azért néhány évente becsúszik egy teljes áras is.
  • Blum
    Meg az Ubuntunak küldeni havonta a donationt....
  • tigeroo
    nincs pénzem énnekem játékra, valamiből csúcsgépet is kell venni

*irónia*
  • Calver
    története nekem is bejött, de annyi más dolog lehúzta*... egyszerűen neki akartam menni másodszorra másmilyen karakterrel, és kurvára nem volt hozzá se erőm, se kedvem. gyász.

*elsősorban az, hogy azt a Sebastian nevű áruló buzeránst nem lehetett a fináléban szép lassan agyonverni egy kiskanállal.
  • Blum
    Abszolút nem játszom semmivel
  • Lacee86
    1 játékot vettem eddig életemben (CoD MW3, nyilván a multi miatt), de nem éreztem azt, hogy megérte az árát. 1-2 nagyobb nevet (pl. GTA V) megvennék, ha lenne hozzá megfelelő hardverem.
  • Jim Morrison
    Egy ideig éves szinten játszottam új és új játékokkal (eredetiek), de aztán jött a tf2, ami sok évig lekötött, és most a csgo. Kikapcsolódásnak tökéletesek (már csak utóbbival játszom).
  • Fbn Lx
    már annyiszor próbáltam megvédeni azt a játékot, hogy a biowarenek fizetnie kellene nekem
  • Fbn Lx
    az összes tipikusan fikázott játék közül én a dragon age 2-t viselem a szívemen nagyon, nekem az egyik kedvenc modernkori rpg-m, jobban szerettem, mint az originst
    oké, hogy sok volt az újrahasznált helyszín, de nekem tetszett a vidéki bajnok koncepció, a sztori nagyon rendben volt, és ebben végre kiforrott a harcrendszer is. ami pedig számomra tipikusan fontos, az a karakterek jellemrajza, és a companionok rohadt nagy figurák voltak és emlékezetesek mindannyian
  • Fbn Lx
    egyéb: néha megveszek egyet-egyet, egyébként dotára költök néha szkinekre
    két és fél év alatt olyan30-40 euróm lehet benne
  • molnibalage83
    ...
  • Neocortex
    egyforma, régebben is voltak jók most is vannak
  • Calver
    ez is inkább csak egy mű-besértődés volt, igazi, fizikai erőszakkal való fenyegetőzéshez azért a legkifinomultabb úriemberek között is minimum egy Defcon meccs (és egy hirtelen eltűnő/pusztasággá váló) kontinens kell.
  • Zero001
    Ez PvP volt, végjáték, mikor már csak ketten maradtunk, elfoglaltuk az egész saját kontinenst, kiirtva az AI-t. Uwuval játszottam egyébként.
  • molnibalage83
    Az ilyenek miatt mondom azt, hogy nem AI kell. Soha nem vívtam senkivel atomháborút, bár nem is akartam, de maga az egész dinamikája a játékban más...