127612
  • mrzed001
    Na pont erről beszéltem. Dogma. El sem gondolkodnak legtöbben rajta, hogy ökörség, hogy máshogy is lehet mint ahogy ők azt elképzelik (vagy magyarázták nekik régen).
    Spoiler alatt ott vannak a cikkek, leírják ugyanezt mint én, olvasgasd.
    És a te példáddal élve olyan, mintha a combodon lévő ütőeret felvágva ... elvéreznél, mert nem tudja a vérveszteséget pótolni a szervezet.

[ON]
    Én a genetikában hiszek, a DNS-ben, az öröklődés folyamatában és a hajlamokban (meg az esetenkénti mutációban).
    Egy kissé ember-állatvilág viszonylatban nézve. Egy roti kölkei rotik lesznek, úgy fognak kinézni, úgy fognak viselkedni, mint a szüleik. Két rotinak nem lesz pincsi utódja (esetenkénti mutációval egyes elemek változhatnak, de nagyrészt nem).
    Ami a belső tulajdonságokat illeti, ott már inkább hajlamokban kell gondolkodni. Egy erőszakos kutya kölke is örökölheti az erre való hajlamot. Embereknél külön fontos, hogy az ilyen hajlamokat (függőségi, erőszakossági, ...) az illető intelligenciából és akaraterőből (meg nevelés) felül tudja írni. A része, de kontrollálni tudja. Míg a rákra való hajlamot, hajhullásra való hajlamot nem.
    Miért is ez a kitérő?

Amikor elsőnek meglát az ember egy másik embert, azonnal bedobozolja az agya, felméri melyik népcsoportba tartozik, rájuk mi a jellemzőek (mint fajtajelleg: roti, dobberman, pincsi, vizsla), mik az általános személyiségi jellegei a fajtának (pincsi körbeugat de nem harap, roti hirtelen tud erőszakossá válni) és elsőre ennek megfelelően reagál.
    Én azt szoktam mondani, hagyom az illetőnek hogy bebizonyítsa és pozitívan meglepjen, hogy felül tudta írni fajtája negatív viselkedési formáit.
    De azért készülök rá, hogy nem (és azért készül némi statisztika az ember fejében, hogy hányszor tudták pozitívan meglepni, hányszor nem, tehát mennyire fogékony az illető fajta a fejlődésre).
    Ezt lehet előítéletnek is nevezni, meg utóítéletnek és tapasztalatnak is.
  • QuippeR
    szerintem senki nem állítja, hogy a kettes típusú cukorbetegségnek nem lehetnek nagyon komoly, akár halálos következményei is, mindössze hogy definíció szerint nem alakulhat át egyes típusúvá. amit te állítasz olyan mintha azt mondanád, hogy ha a combomban lévő ütőeret felvágja valami, akkor a nyaki ütőeremből fog ömleni a vér. mindegyik ugyanolyan szar, ebben igazad van, de gyakorlatilag akkor sem ugyanaz.
  • mrzed001
    Igen, valamikor még a kommunista időkben így gondolták. Hál isten fejlődik azért a világ, bár vannak téveszmék, dogmák amik nagyon-nagyon nehezen hajlandóak csak kihalni a köztudatból. A "magyar" poszt kommunista emberek gondolkodásmódját megváltoztatni DOGMÁKAT törölni belőle, igen, nem egyszerű feladat. Tudod, mint a Star Trek-be lemegy Kirk a bolygóra, és közli a néppel, hogy a bibliátok egy hazugság (mer az). Azok meg nézik szimplán hülyének (pedig igaza van). Na kb ilyen.

Még süldő koromban én is nyugodt voltam, hogy sose lesz 1-es diabéteszem, sose kell szúrni magam. Meg apám is. Na ma már mindketten okosabbak vagyunk (azaz legalábbis én, mert ő már halott, 1-es diabéteszes lett többek között. ha én ezeket amiket itt neked leírtam 30 éve tudom, máshogy alakul az ő élete is)
    Elnézést ha felkapom a vizet, de pont ez a gáz, hogy ezeket a dogmákat ismételgeti mindenki, és nem képes megérteni, belegondolni sem, hogy ÁT-VANNAK-VERVE. Komolyan, (szak)orvosok is még az alapokat sem ismerik.
    Amit leírtam 30 év és 3 kimagasló tudással bíró orvos tapasztalata összegezve.
    És nem fogod az egészet egybe megtalálni neten. Főleg meg nem orvos által leírva, publikálva (azért érdemes guglizni mindent, részinfók kiszivárognak, elejtett félmondatok). Annyira összetett a rendszer, annyira gyerekcipőben jár a terület, hogy senki sem mer leírni konkrétumként semmit se. Ha leülsz beszélgetni velük (agyleszívás), elmondják amit gondolnak, sejtenek, tapasztalnak betegeiken. Ezeket összegeztem.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://drmineral.hu/Inzulin-rezisztencia
    "A vér inzulin szintje akár meg is négyszereződhet a szövetek csökkent inzulin érzékenysége következtében, mivel a hasnyálmirigy a fokozott inzulin termeléssel megpróbálja kompenzálni a szövetek inzulin érzékenység csökkenését. Ezt a jelenséget nevezzük inzulin rezisztenciának.
    A túlterhelt hasnyálmirigy nem képes hosszú távon kielégíteni a szervezet megnövekedett inzulin igényét.
    Néhány év alatt a hasnyálmirigy inzulin termelő béta sejtjei kiégnek, a termelt inzulin már kevésnek bizonyul és megemelkedik a vércukor szintje. A megemelkedett vércukor szint az inzulin rezisztencia jele."

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/cukorbetegseg/cikkek/magas_a_vercukrom_mivel_kezeljem/20061129103944
    http://fittlap.hu/?rovat=3&cikkid=28
    Ezek a szerek a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek inzulin-elválasztását serkentik. Ezért csak addig hatékonyak, amíg van működő béta-sejt. A 2-es típusú diabétesz előrehaladásával előfordulhat, hogy ezek a sejtek "kiégnek", nem serkenthetőek."

http://issuu.com/internetpatika/docs/ip_magazin_1502
    "Ez a többlet-inzulintermelés pedig 10-20 év alatt kimeríti a hasnyálmirigy béta-sejtjeit, és amikor már nem képesek lépést tartani az állandóan növekvő igényekkel, kialakul a cukorbetegség."

http://healthyeating.sfgate.com/can-produce-much-insulin-2833.html
    "Hyperinsulinemia makes up one part of the metabolic syndrome, a disorder characterized by high insulin levels, obesity, high lipid levels and insulin resistance. Diabetes develops when years of overproducing insulin wears out the beta cells in the pancreas. Insulin production drops and blood glucose levels rise to diabetic levels."

Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2015.07.14. 01:59:20
  • Fbn Lx
    A "magyar" ember kiemelése feltétlenül fontos volt. nyilván a magyar emberek fognak leginkább felidegesíteni, mert velük vitatkozol a legtöbbet. amikor viszont azt implikálják vele, hogy a magyar emberek valamiért különösen rosszak ebben vagy abban a bizonyos tekintetben, az viszont pont jól passzol a mai kérdéshez, úgyhogy legalább nem offolok.
    egyébként feltételezem, hogy a következő alanyodnak már még hevesebben fogod előadni szendi gábor elméletét, és felírsz arra a képzeletbeli listádra, ami azok az emberek vannak akiket a fájóan laikus érveiddel megsemmisítettél.
    Leglább egy lapra kerülhetek magyarország második legjobb endokrinológusával.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2015.07.13. 16:54:31
  • Fbn Lx
    az inzulinrezisztencia a kettős típusú cukorbetegség. igen, értem a folyamatot, felesleges harmadszorra is leírnod, főleg azután, hogy egyszer már közöltem, hogy tudom, hogy működik. a félreértésed egyszerűen abban rejlik, hogy képtelen vagy belátni, hogy az inzulinrezisztencia és az autoimmun betegség két különálló folyamat, és azt bizonygatod, hogy az inzulinrezisztencia lehet nagyon SÚÚÚLYOS. Lehet, de attól még mindig kettes típusúnak fogják hívni.
    A génlaboros link egyébként meggyőző, a zsírsejtek ösztrogénszintetizáló képességéről még nem hallottam, megköszönném, ha esetleg van ehhez egy linked ami biokémiailag levezeti a folyamatot, hogy el tudjam képzelni, hogyan működik.
  • molnibalage83
    Igen, változó, ami könnyen eloszolik egyénre bontva, ha nem ad rá okot, hogy máskép higgyek, mint ahogy....
  • Fbn Lx
    van, mint mindenkinek, szóval értelmetlennek találom ezt a kérdést, akárhol is látom.
    csak vannak bizonyos csoportok, akik az előítéleteiket úgy fókuszálják, hogy egy kérdéses csoport mentesüljön alóla, és ezáltal tagjai lehessenek a kiválasztott szubkultúrának.
    pl. jellemzően kevésbé tartják előítéletesnek azokat, akik a kisebbségi csoportok jólétéért vagy a melegek jogaiért küzdenek, pedig egyszerűen csak más területen előítéletesek. pl a konzervatívokkal vagy a muszlimokkal vagy a női sofőrökkel szemben. Válassz tetszőlegesen egyet vagy többet. Az előítéletek generálása egyértelmű következménye az általánosító viselkedésnek, ami pedig a világ megismerésének empirikus módja.
    Előítéletes vagyok például a cigányokkal, a négerekkel, a politikusokkal, a fasisztákkal, a kommunistákkal, a nyitás előtt a piacnál várakozó nyugdíjasokkal, vagy a vallásos emberekkel szemben. az előítéletek lényege, hogy tapasztalatom, hogy az adott csoportba tartozó emberek általában vagy kevésbé mutatnak társadalmilag elfogadható viselkedést a saját értelmezésem szerint, vagy egyszerűen lényegesen butábbak nálam, és az ilyen vélt megfigyeléseinket kegyetlenül kiterjesztjük mindenkire, aki az adott jellegeket mutatja.
  • Freeda Krueger
    igen,változó
  • molnibalage83
    Miért? Te küldted az eredetit? Volt benne n+1 csoport, de ennyi erővel n+1-is adhattam volna hozzá. Úgy meg túl részletes vagy elvész az egész értelme. Ez így elkentebb, de nincs 15-20 opció....
  • Nirz
    WTF ez cenzúrázott kérdés.
  • molnibalage83
    Nem, az eredeti kérdésben népcsoportok szerepeltek. Az, hogy most tettem be, puszta véletlen, eszembe sem jutott a pride. Pusztán ez volt a legkevésbé hülye kérdés a listában...
  • HTS s3rg1nh00
    ritkán,említsük meg pl.a "már le sem lehet írni kiket".borsod,ezzel sokat elmondtam.büdösek,koszosak,hangosak,kötekednek stb...nincs bajom azzal,ha valaki cigány (nemrég is leült mellém a négyes ülésre 3,tök normálisak voltak minden téren,meg is lepődtem),de azt az undorító alpári tajnigger köcsög életmódot ne folytassa,amit itt a 95 százalékuk.sajnos ez nem előítélet és nem is rasszizmus,hanem tapasztalat:2 éve jöttem haza békében a villamoson két leányzóval,erre belénk kötött két iq harcos példány,hogy mit bámuljuk őket(amúgy oldalt-mögöttünk ültek,szóval eleve szóba se jöhetett ilyen,de kötekedni azt lehet nekik),az egyik csajszit fel is pofozták,erre közéjük raktam a lábam,amire érkezett néhány halálos fenyegetés,előremegyek a villamosvezetőhöz,halkan annyit válaszolt miután magára zárta az ajtót,hogyha akarom hívhatom a rendőröket...leszálltunk a végállomáson,lányok mentek tovább busszal,mondom megvárom velük...jött a két cigány,úgy be voltak állva hogy alig bírtak a buszig eljutni,az egyik 1 percig fogta az ajtót a másiknak...mondom a sofőrnek balhé volt velük a villamoson,ne engedje fel őket...erre kiderült hogy még jegyük/bérletük sincs...szóval sokan rasszistafasiztázhatnak,de tessék tapasztalatot gyűjteni a témában,ne 200 km-ről figyelni mordort,aztán majd meglátjuk mi lesz a vélemény.

gondolom a pride-dal is kapcsolatos lett volna a kérdés,arra legjobban a Nem Mondod? fészbúk oldal posztjával tudnék azonosulni:
    "Sokan kérdezték, hogy mit gondolok erről a prideos dologról, és megígértem nekik, hogy kifejtem.

Az én véleményem erről az egész homoszexualitás dologról az, hogy ez szex. A szexet pedig nem kell az utcára vinni. Az csak rád tartozik, hogy te kihez vonzódsz, de nem kell ebből közügyet csinálni.

A probléma az, hogy a melegek nem fogják fel, hogy ők egy szubkultúrát képviselnek, vagyis egy nagyon kicsi részét a társadalomnak, de ők ezt mégis valami hatalmas dolognak akarják beállítani és hatalmas propagandával terjeszteni.

A szexualitásod kimutatásáért nem kell vonulgatnod és megpróbálnod lenyomni mások torkán, hogy te most a fiúkat, lányokat vagy mind a kettőt szereted. Azért nem, mert ez magánügy, ami csak rád tartozik és csak téged érdekel. Privát dolog, nem pedig olyan, amit mások orra alá kell nyomni.

Ráadásul a melegek nincsenek is elnyomva itthon. Ha mindenáron az elfogadásért akarsz küzdeni, akkor ajánlom Szaúd-Arábiát vagy egy afrikai országot."

flém on
  • Lacee86
    Van, de csak egyes csoportokkal. Ha annyit mondok, hogy velük szemben szerintem elég sokaknak van Mo-n, akkor azt hiszem, nem kell többet írnom...
  • banok
    Egyáltalán nem.
  • molnibalage83
    Szóljatok már rám, totálisan elfelejtetem, hogy nem volt új kérdés, kb. egy hete... Erősen átszerkesztv betettem egyet. Kérdéseket továbbra is várok, nehogy már csak főleg én tegyek be. A kérdés beküldőkje meg figyelje a beküldött kérdésre adott kommenteket is, mert sokszor egész jó kérdés alapok jönnek, csak nagyon rossz kidolgozottsággal. Pl. ez is ilyen volt...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.12. 11:38:50
  • benőmenő
    Amikor csak lehet mama fősztjét (tm).
    Amikor nem akkor vagy rendelek valamit kifőzdéből/pizzériából, vagy ha van időm összeütök valamit.
    Amit kerülök: kelbimbó, gomba, brokkoli, karfiol, meg az ilyen egzotikus mianevéket.
  • SötétBarom
    Az egy helyben állas BETONSZAR. Melóban simán letolok 10-15km naponta, de ha véletlenül huzamosabb ideig kell egy helyben lenni, sokkal jobban lefáraszt.
  • molnibalage83
    2 óra mozgás meg sem kottyan (röpi, bringa egyre megy), de 10-12 órát egy helyben állni? Simán nem menne. A helyzet az, hogy cipőbetét nélkül fél-egy óra ácsorgás után baromira kezd fájni a sarkam, de a smima álldogálása sem tesz jót neki.
  • VRSDM
    ugyis pang a topik szoval valaszolok a kerdesre is:
    mindent megeszek. mindent, amit a termeszet hozott letre azert, hogy az eletet szolgalja.
  • VRSDM
    ps: azt azonban erdemes szem elott szartani, hogy a vekony emberek tovabb elnek es nagyobb a hosszu-tavu teljesito kepesseguk.
    nem tudomany. jozan esz.
  • VRSDM
    nalam egyszeruen, amikor 3-6 honap tudatos felkeszulessel sem vagy kepes 1-2 oran at aktivan mozogni.
    netan 10-12 oran at egyhelyben allni.

gyakorlatilag az osember szeru onellato eletmodra alkalmatlan embereket tartom elhizottnak.

mondom ezt ugy hogy 100+ kg felett is vannak tiszteletre melto kardio teljesitmenyek, es 50-60kilos szalkas-jampik is ossze-esnek ha emelkedon kell setalni :)
  • Nirz
    gondolom BMI szerint
    Utoljára szerkesztette: Nirz, 2015.07.07. 17:54:32
  • molnibalage83
    Mit értünk elhízás alatt?
  • kamionosjoe
    Nem vagyok válogatós, szinte mindent megeszek. Soha nem voltam még elhízva sem, ezért diétáznom se kellett (mondjuk azt hozzá kell tenni anyu soha nem volt túl jó szakács így én inkább a menzát kajáltam gyerekkoromban).
  • mrzed001
    Van egyfajta "magyar" ember, akikkel rühellek beszélgetni, vitatkozni. Főleg azért, mert nem tudnak.
    Hiába írok le tényeket, támasztom alá akár a génlabor honlapjával, ő akkor is jobban "tudja". A mindenhez (nem)értő generáció.
    30 év cukrosok között, orvosok tömkelege akikkel találkoztam (pár akivel barátok lettünk), az ő meg én tapasztalatom sz.rt se ér, mert Gyökér János világképébe ez nem fér bele.
    De még arra sem képes, hogy guglizzon egyet, mielőtt beugázik.
    Az ilyen embert csak sajnálni tudom. Meg azokat is akiket megvezet a h.lyeségével.

Leírtam ami infót összeszedtem, mindenki azt tesz vele amit akar. Akit érint (infósok vagyunk, egy részünk már túlsúlyos), az elolvassa, elkezd utánajárni, és megérti. Aki megérti, az fel tudja használni a saját és családja egészsége érdekében.
    Aki ostoba, meg nyugodtan haljon meg h.lyén.
  • Jeffjohnson
  • Dzsini
    Alapszabály az interneten: amiben én hiszek, az "tény", amit más hisz, az természetesen nem lehet az.

Ennek megfelelően kell kezelni a kijelentéseket, és nem lesznek konfliktusok :)
  • molnibalage83
    A nem vagyok válogatósra szavaztam arra az értelemben, hogy soha semmiféle idióta diétát nem követtem. Abban az értelemben válogatós vagyok, hogy egye dolgokat rühellek és egyáltalán nem eszem meg. Brokkoli és minden más íztelen zöld szarság, a gombát utálom, még a szagát is, káposzta és tökfőzeléket sem szeretem. Ellenben a minőségre nem vagyok annyira allergiás. Munkatársaim illettek már kritikával számtalan alap étket adott helyen, amit és szó nélkül simán letoltam és max. annyit mondtam, hogy "ettem már ennél jobbat is"...
  • Jeffjohnson
    Ki dönti el, hogy ki az ország 3 legjobb szakembere? Mert korábban a 2. legjobbat emlegetted érdekelne, hol van ez a hivatalos rangsor. Mert ha azt mondjuk nagyon jó szakember valaki az ok de rangsorolni őket, érdekes.

Tetszik ez ahogy írsz látszik, hogy hiszel benne de azért a végzettséged/munkád érdekelne. Mert attól mert én hiszek valamiben még nem biztos, hogy igaz. Interneten meg mindenki azt mond, amit akar.
  • Mutans Zombi
    Nem akarok illetlennek tűnni, de a Bioptron lámpa a bőrsejtek regenerációján, sebgyógyításon kívül igazából másra nem való.
    Olykor egyesek a szimpla ~2.000-5.000 Ft-s infra lámpa helyett is ezt vásárolják arc/homloküreg kezelésre (mert némi hőt persze ez is termel, bár közel sem olyan hatékonysággal), csak az ár differencia kicsit nagy.
    Lehet sokan forgalmazzák úgy, hogy na ettől meggyógyulsz, ez visszahoz a halál torkából is és újra 20 éves leszel, de az inkább Amibenhisz alapú.
    Pont, mint a mágnes matrac/fotel/ágy/karkötő 150-1.500k-ért, vagy mint a lézeres, vértisztító óra 350K-ért.
    Amolyan, ennyi pénzért nehogy már ne legyen hasznos...
  • Daffit
    Én vagyok az egyetlen vega :(
  • mrzed001
    "Ismert, hogy a zsírsejtek is képesek az ösztrogének előállítására"
    http://gendiagnosztika.hu/osztrogen/

Csak egy link, ha kéred adok még 20-at.

Néééz ide a kandikamerába :D
    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2015.07.06. 23:15:56
  • mrzed001
    Tudod, nagy ívben nem érdekel, hogy hiszed-e vagy sem. Leírtam a tényeket, vitatkozz vele, ha tudsz.
    Lássuk mibe kötöttél eddig bele

"Az egyes típusú cukorbetegség főként genetikai eredetű. egy autoimmun folyamat"
    HAMIS ! Az esetek kis százalékában fordul elő, hogy tényleg az immunrendszer fordul az inzulin termelő sejtek ellen. Ez egy régi, 80-90-es években elterjedt urban legend. Tudod, könnyebb a betegnek ráfogni, hogy ő nem tehet róla.
    Talán olvasd el újra, hogy mit írtam az inzulin REZISZTENCIÁRA (benne van a nevében ! rezisztencia, azaz ellenállás). Vagy te azt hitted a végtelenségig képes túltermelni a szervezeted az inzulint? Olvass kissé utána az inzulin gyártó sejtek kiégésének. Tényleg, guglizz, ne nekem kelljen kikeresni neked.
    Nem véletlen írtam, hogy ezek itt még alapfogalmak. A bonyolultabb rész, na az már más, az már több guglizást jelent.

"Ha képes vagy az egyes típusút meggyógyítani génsebészet vagy sejtátültetés nélkül, akkor most mutattad be a fakkot a modern orvostudománynak"
    Sajnálom, hogy nem jutottál még el az ország 3 legjobb szakemberéhez ezen a téren. Én igen. Összegeztem amiket mondtak (mert órákat beszélgettem alkalmanként minddel), összeollóztam, és lám, eléd tárom, ítéld meg.
    Igaz se végzettséged, se saját tapasztalatod eme téren, se a vezető szakemberekkel nem beszélgettél még eme témákban, de rád bízom, ítélkezz.
    Amúgy igen. Durva 2-es diabéteszes gyógyulását követtem már végig, eme orvosokkal, közösen összeállított nagyérdeműséged elé tárt kúrával (pár mérőszám: 2 órás inzulin 270 -> 50-re le, cukor 7 alatt mind a 3 ponton, mindez már gyógyszer és gyógytea mentesen).
    A traumatológus prof az csak nézett kikerekedett szemekkel, hogy ő még ilyet sose látott.
    Az endós meg gratulált a gyógyuláshoz (meg kell dolgozni érte).

És tovább megyek. Most épp kollégám van soron. Rajta is végigkövettük a 2-esből 1-esbe forduló cukorbetegséget (tudod, én láttam már olyat, nem a levegőbe beszélek mint te), durván inzulinoznia kell már magát. Előtte 2-es cukros volt, durva inzulin szint, merckformin napi 4-5000 mg ... és szép folyamatosan súlyosbodott tovább az állapota.
    Múlt évben pár hetet kórházban volt, mert sehogy sem tudták 25 alá nyomni a cukrát.
    Most végre megfogadta a tanácsaim. Még csak 2 hónapja állt rá a kúrára, de már csökkentenie kellett a napi inzulin adagját, és jobb a közérzete.
    Ahogy írtam, hosszú a folyamat a gyógyuláshoz. Nem holnapra tudja letenni az inzulinos fecskendőt.

"Remélem érthető, hogy az egyes és a kettes között nem egy fokozatbeli különbség van, hanem két eltérő mechanizmusról van szó."
    Fogd fel végre, hogy igen.

"Amin konkrétan felnevettem az az állításod volt, hogy a zsír ösztrogént termel"
    Amin konkrétan felnevettem, hogy ha már ilyen magabiztosan állítasz valamit, akkor ugyan legalább a gugliba beírtad-e előtte, hogy ne égj le mint a balatonparon ?
    Tényleg, írd be, keress rá, ösztrogén dominancia, zsír, ösztrogén termelés szavakra. Aztán ... csodálkozz. E van.

"A pajzsmirigybetegség, a magas ösztrogénszint és a cukorbetegség korrelációjáról nem hallottam még. Mégis miféle biokémiai folyamatokon keresztül hatnak ezek egymásra?"
    Megnyugtatlak, ez annyira új terület, hogy még a legjobb orvosok sincsenek teljesen tisztába vele.
    Csak látják az eredményeket, és levonják a következtetéseket (magyarán: nem én találtam ki, több specialistától gyűjtöttem össze az infókat). Annyira új ez a terület amúgy, hogy ahogy írtam, a belgyógyászok még az inzulinhoz sem értenek (éhgyomros cukrot néznek csak), még a rég ismert cukorbetegséghez sem, nemhogy a bonyolultabb folyamatokhoz.

Amúgy igen, láttam pajzsmirigy gyulladást, láttam olyat is akinek kezeletlen maradt, majd végül ki kellett venni, meg láttam olyat is akinek sikerült meggyógyítanunk. Én is ma nézettem meg amúgy, egy kissé gyulladt, de nem durván (hőtérkép). Vérképben nyoma sincs persze.
    Ösztrogén dominanciát is láttam már. 2000-es ösztradiol szint, le lett tornázva 350-re. Progeszteron meg fel 3-ról 14-re.

"Nem lepne meg, ha ennek az egésznek annyi lenne a célja, hogy eladd a Bioptron lámpát."
    Nézd ám kofának az ángyikádat, azt (ekkora köcsögséget)
    Ha nem értetted volna, én sose vettem. Anyám vett. 150 ezerbe került neki. Lehülyéztem. Én voltam a legjobban meglepve, amikor működött.
    Amúgy miért pont ezt emelted ki? Leírtam minden kezeléséhez mi kell. És még csak nem is ez a legdrágább amúgy! De ha kéred leírom melyik az.

Nemrég voltunk a parádfürdői állami kórházban. Itt jegyezném meg csendben, hogy a legnagyobb batár állványos Bioptron lámpákat amiket valaha láttam, az ott volt. És nem egy, nem kettő. Nézd meg magad is, ha gondolod.

Tényleg, olvass utána a dolgoknak.

Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2015.07.06. 23:00:24
  • molnibalage83
    Köszönöm. Akkor nem csak én éreztem azt, hogy mindenki hülye csak én vagyok helikopter. A zsírréteg termelésénél résznél kerestem a kandikamerát a szobában...
  • Fbn Lx
    komolyan mondom, hogy ez a tudományok halála.
    néhányaknak elég elolvasniuk két szendi gábor könyvet ahhoz, hogy biológusnak és dietetikusnak érezzék magukat.
    a te érdekedben remélem, hogy troll vagy, és rossz a detektorom.
    A monológod két részre bontható: evidenciákra, amiket úgy magyarázol, mintha titkos tudás birtokában lennél, valamint egy hamis "tényekre" vágyvezérelt gondolkodással épülő szekcióra.
    Az egyes típusú cukorbetegség főként genetikai eredetű. egy autoimmun folyamat, aminek során a szervezeted elpusztítja az egészséges inzulintermelő sejteket. Autoimmun folyamat! Ez NEM hozható összefüggésbe a kettes típusúval, az inzulinrezisztenciával, aminek a mechanizmusát egész korrektül elmagyaráztad.
    Az egyes típusú cukorbetegséget te nem fogod diétával meggyógyítani, pontosan azért, mert AUTOIMMUN. Ha képes vagy az egyes típusút meggyógyítani génsebészet vagy sejtátültetés nélkül, akkor most mutattad be a fakkot a modern orvostudománynak, egy egyhetes jóga és életmód-tanfolyammal meg egy paleo-hétvégével a hátad mögött.
    Remélem érthető, hogy az egyes és a kettes között nem egy fokozatbeli különbség van, hanem két eltérő mechanizmusról van szó.
    Amin konkrétan felnevettem az az állításod volt, hogy a zsír ösztrogént termel.
    Az mondjuk felkeltette az érdeklődésem, hogy a trigliceridek kémiailag milyen mechanizmus során szintetizálnak ösztrogént.
    A zsírsejtek raktározni tudják az ösztrogént, ezért a kövér embereknek fogyás közben lesz különösen magas az ösztrogénszintje.
    A pajzsmirigybetegség, a magas ösztrogénszint és a cukorbetegség korrelációjáról nem hallottam még. Mégis miféle biokémiai folyamatokon keresztül hatnak ezek egymásra?
    Most attól eltekintve, hogy aki valamelyikkel rendelkezik, feltételezhetően egészségtelenebb életmódot él, tehát némileg nagyobb valószínűséggel rendelkezik a másik kettővel is.
    Nem lepne meg, ha ennek az egésznek annyi lenne a célja, hogy eladd a Bioptron lámpát.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2015.07.06. 21:05:39
  • mrzed001
    Ok, további tények következnek, amik a mindennapi életben létfontosságúak, de elfelejtették megtanítani az embereknek biológia órán

Ha már az előző végén említettem, lássuk a pajzsmirigy-ösztrogén-inzulin szentháromságot.
    Lássuk tételesen:

Pajzsmirigy: Legtöbb embernek fogalma sincs, mennyire fontos. Az ókori orvosok úgy vélték, hogy ott lakozik az ember lelke. És nem lőttek túl nagy bakot. A pajzsmirigy egy nagyon fontos felügyelő-szabályozó szerv. Mind a pajzsmirigy alulműködése, mind a túlműködése igen komoly jellembeli torzulásokat okoz. Kontrollálatlan düh, paranoia, depresszió, igen sok esetben a pajzsmirigy hibás működéséből ered.
    Aki élt már olyan emberrel, akinek túlműködik, az tudja milyen ez. Sőt, akinek kiműtik, utána olyan jellembeli változások állnak elő az emberben, mintha nem is ugyanaz lenne, aki korábban. És nem a jó értelemben. Szó szerint, mintha elvesztette volna a lelkét. Szóval "csupán" ennyire fontos szerv.
    A pajzsmirigynek vannak további érdekességei. Képes túl és alulműködni is. Vérből már csak az akkut állapot állapítható meg.
    Amivel jó előre diagnosztizálni lehet, az a hőtérkép (bizony, nem csak a házak szigetelésének tesztelésére jó ám az infra hőkamera).
    Szervezetünkben minden gyulladás, daganat extra hő termelésével jár. A leálló, alulműködő szervek pedig kevesebb hőt termelnek.
    A pajzsmirigy gyulladás kizárólag így állapítható meg (akár jó fél évvel korábban, mint ahogy vérképen bármi eltérés látszana). Korán elkapva könnyebb kezelni, durva akut állapotnál gyakran már csak a kivétele marad mint megoldás.
    Fura szerv, mert gyulladásra van akinek alul, van akinek túlműködik. Sőt van akinek előbb alul, aztán durván túlműködik.
    Gyógyítani extra D3 bevitellel (pl D3 krém rákenve), és Bioptron lámpával lehet.

A Bioptron lámpa vicces dolog amúgy. Totál nem hittem benne, hülyeségnek gondoltam. Csakhogy volt két porcleválásom, meg keresztszalag szakadás a térdemben, lépni sem tudtam. Pedig a maxi töménységű Diclac-ot nyomattam rá. Anyám a kezembe nyomta, hogy vigyem el. Csak 5-5 perceket nyomattam naponta a térdeimre, de minden kezelés után azonnali és durva volt a hatás. Fogalmam sincs miért, vagy hogy működik, de működik. A világon a legjobb gyulladáscsillapító.

Ösztrogén. Női nemi hormon (és mint minden nemi hormon, ez is szteroid !). Férfiakban úgyszintén van (ahogy progeszteron és tesztoszteron is, mindkét nemben, csak más-más arányban). A normál saját termeléssel nincs gond. Ellenben nagyon sok minden tartalmaz ún xeno-ösztrogéneket (szervezetbe jutva ösztrogénként viselkednek), ételek, italok, meg pl kioldódik műanyag palackból.
    Sőt, az újra felhasznált folyóvíz miatt lényeges mennyiséget tartalmaznak ösztrogénből az ivóvizeink. És ha mindezen káros hatások alól ki is húzza az ember magát, nem úszta még meg, ugyanis az ösztrogén zsírban oldódik, tehát amikor van egy extra adag, akkor elraktározza a szervezetünk.
    És hogy még ennél is durvább legyen a helyzet, maga a zsírrétegünk is termel ösztrogént. Igen, a kövér emberekben túlteng a női nemi hormon. Ez az ösztrogén dominancia (nőknél nézni kell hozzá progeszteront is, de erről később)
    És itt jön a képbe a korábban emlegetett man boobs, azaz a férfi csöcs. A kövér emberekben a sok zsír jelentős mennyiségű extra ösztrogént (azaz női nemi hormont) termel, ami (hisz ez a dolga) a női nemi jellemjegyek kialakulásáért felelős, így a mell zsírpárnáinak kialakításáért, azaz a csöcsért is. És így lesz "csöcse" a kövér embernek.

Ösztrogén dominancia gyógyítása összetett. Csökkenteni kell a zsírréteget (ne termelje), külső bevitel csökkentése. Nőknél javasolt ovulációt követően természetes progeszteron bejuttatása a szervezetbe (semmiképpen sem mesterséges!). Pl egy egyszerű kenőcs, Women's Cream a neve. De akár férfiaknál is mehet kevés, ártani nem árt (sőt, lásd prosztata rák)

Ha már a zsírrétegnél tartottam, érdemes megjegyezni, hogy zsírban nem csak ösztrogén meg vitaminok oldódnak (és így raktározódnak el a szervezetben), hanem méreganyagok is. Éppen ezért a hirtelen fogyás, hirtelen sok zsírtól való megválás igen komoly egészségügyi kockázattal jár, hisz ahogy oldódik a zsír a sok méreg is amit magában tartott megy egyenesen a véráramba. Ezért fontos a fokozatosság, meg a máj (ami lebontja a mérgek egy jelentős részét) megtámogatása. A máj kiváló regenerálódó képességgel bír, ezt tudja aktivizálni a máriatövis kivonat.

Legyen szó a progeszteronról is (terhes hormon, sárgatest hormon). Nőknél a petefészekben ovulációt (tüszőrepedést) követően a tüsző termeli (abban a burokban volt a petesejt). Férfiaknál a herék.
    Nőknél az ösztrogén dominancia (ösztrogén túlsúly a progeszteronnal szemben is) meddőséget okoz, hisz ugyanazokat a receptorokat fogja le, mint a progeszteron, amihez kapcsolódna a beágyazódáskor a pre-embrió. Ezért ajánlott természetes progeszteronnal támogatni a teherbeesést.

A harmadik összetevő, amiről korábban már írtam, az inzulin, inzulin rezisztencia, cukorbetegség.

Namármost, ez a három kölcsönhatárba van egymással. Ha bármelyik elkúszik a normál értéktől, rántja magával a többieket is.
    Lássunk példákat: Egy kövér ember esetén könnyen alakul ki ösztrogén dominancia (zsír termeli). Ez utána elrontja a pajzsmirigy működést és rontja az inzulin rezisztenciát, így kialakul mellette mind a 3 betegség.
    Mitől alakulhatnak még ki, pl egy vékony emberben ? A válasz nem vicces, de a stressztől. A stressz hatására begyullad a pajzsmirigy (alul vagy túlműködik), majd ez rántja magával a másik kettőt. Kialakul az inzulin rezisztencia (igen, csont sovány emberben is, és akár nem is hízik el, sőt durván fogy), vagy az illető elhízik. Alkat függő, hogy kinél melyikkel indul, melyikre hat ki durvábban.

És ha már említettem, a stressz okozza a prosztata rákot férfiaknál. No de hogyan is? A stressz hatására a vérben lévő progeszteront átalakítja a szervezet kortizollá, azaz stresszhormonná. Csakhogy a prosztatának progeszteronra van szükséges a normális működéséhez. Nem kap, begyullad, megnagyobbodik, illetve kialakul benne a rák.

Szóval az is fontos tényező a gyógyításhoz, hogy a stressz minimalizálásra kerüljön (vagy legalább a hatása mérséklésre).
    A teljes és valódi gyógyításához bármelynek, fel kell mérni a másik kettő betegségének a szintjét is, és annak megfelelően kezelni. Így aztán hiába tömik a 2-es cukrosokat merckforminnal, semmit sem érnek el vele. Vagy egy (akut) kövér embernek a fogyását ha a többi is csekkolva van és támogatva, akkor sokkal könnyebb elindítani.

Ja, és el ne felejtsem, egy nagyon fontos mondás: amit évtizedek alatt elkrtál, azt ne várd, hogy hetek-hónapok alatt rendbe lehessen hozni.
    A komplett gyógyulás egy erősebb inzulin rezisztenciából 3-5 év. 1-es cukorbetegségből akár >10 év.
    Viszont, elérhető az az állapot, amikor se gyógyszerre, se gyógyteára már nincs szüksége a betegnek, hogy kordában legyen az inzulin rezisztenciája tartva (meg mellette ösztrogén és pajzsmirigy is). Ha stresszel, progeszteront adni kell extrát, abból nem tud túltermelni a szervezet.

• SötétBarom
    Én olvasom szívesen, tolhatod az infot. Max baszarintsd spoiler tagek közé..
  • mrzed001
    Na akkor kezdjük alapfogalmakkal. 1-es típusú, amikor nem termel a hasnyálmirigy elegendő inzulint, ezért kívülről kell bejuttatni (szúrni). 2-es amikor inzulin rezisztencia van, azaz termel a hasnyálmirigy, sőt, rengeteget.

Hogyan is alakul ki? Két fontos tényező van a vérben oldott cukor (a sejteknek kell, energia), és az inzulin (ez nyomja be a sejtekbe a cukrot).

Amint eszel valami édeset, felmegy a vércukorszinted. Ezt ellensúlyozandó a hasnyál őrült tempóban inzulint kezd termelni. Így szépen szinten tartja a vércukor szintet.
    Viszont a sok cukor fogyasztásától, ahogy túltermeli az inzulint (hogy ezzel kényszerítse a sejteket többlet cukorfelvételre, hogy normális legyen a vércukorszint), úgy azok ellenállóvá válnak az inzulinnal szemben, azaz rezisztenssé.
    Megcsömörlenek tőle. Ez a 2-es típusú diabétesz, az inzulin rezisztencia.

A leírásából is látszik, hogy ez bizony egy öngerjesztő folyamat. Minél több inzulint nyom a hasnyál a vérbe, annál ellenállóbbá válnak az inzulinra a sejtek. Előbb csak +10%, aztán már +30%, aztán már +50..200% inzulin kell ugyanannyi cukor sejtekbe beleerőszakolására.

És itt jön a következő probléma. A hasnyál inzulin termelése sem végtelen kapacitású. Az inzulin termelő sejtek a folyamatos túlterheléstől szépen sorban elkezdenek kiégni.
    És ez a következő öngerjesztő folyamat. Egy példa: 100% hasnyál termel +200%-ot. Majd kiég 20%, és már csak 80% termeli azt a +200%-ot.
    Ezek még jobban meg vannak hajtva, így szép fokozatosan (egyre gyorsuló ütemben) egyre több ég ki.
    Míg nem marad elég, hogy termelni tudja azt a +200%-ot, már csak +100%-ot tudnak termelni ... majd már a normál szintet is alig.

Ekkor már kialakult 1-es cukorbetegségről beszélünk. Már csupán külső inzulin hozzáadásával tartható fent a +200%, és vihető le a cukor szintje 10 alá.

Na ez a cukorbetegség hatásmechanizmusa.

Ezért is nevet ki mindenki aki ért hozzá, amikor arra hivatkozol, hogy 5-ös a(z éhgyomri) cukrod. Mert ez az adat magában semmit sem mond. Lehet azért 5-ös a cukrod, mert mellette 100-as az inzulinod (testsúlyfüggő, 10-30 között ok), ezzel a túlzott inzulinnal nyomja le a szervezeted a vércukorszintet a normál értékre. Kb mintha azt mondanád, hogy a lejtőn a kocsid 120-al megy ... de hogy maxi padlófékkel éred-e ezt el, vagy hozzá sem érsz a fékhez, ugye hogy nem mindegy.

Az egyetlen valós vizsgálat ami képes valós eredményt adni, az a terheléses cukor és inzulin. Ekkor vesznek vért éhgyomorra, majd 75g cukor elfogyasztását követően 1 és 2 óra múlva (a 3 pontos, van 5 pontos is, akkor félóránként).
    Ebből látszik, hogy mennyi inzulin kell a szinten tartáshoz, milyen gyorsan reagál a szervezeted a cukorbevitelre, hogy milyen hevesen, és hogy mennyire kell túltermelnie az inzulint a mekkora vércukorszintedhez, azaz mennyire vagy már rezisztens rá.

Most már, hogy megértetted a hatásmechanizmusát, könnyebben ki tudod találni a gyógyítás módját is.
    Első, hogy csökkenteni kell a sejtek inzulinnal szembeni ellenszenvét, a rezisztenciát. Ezt sehogy máshogy nem lehet, mint minimális (akár 0) szénhidrát bevitellel.
    A másik, hogy a vérből egyetlen sejt képes inzulin nélkül kivenni a cukrot (azaz csökkenteni a vércukorszintet), ez pedig az izom (idegsejt is nagyjából, de azzal sokra nem mész). Tehát, izommunkával is csökken a vércukorszint, nem kell hozzá inzulin, csökken a rezisztencia.
    A harmadik pedig egy ősi magyar gyógytea a kecskerutafű. 200 Ft egy csomag. Az egyetlen létező szer, ami sejt szinten gyógyítja a rezisztenciát. A Merckformin-Meforal hatóanyaga ennek a művi koppintása, persze lerontva, hogy csak szinten tartani legyen képes, nem gyógyítani.
    Ha pedig már 1-es a diabétesz, akkor mellette feketeáfonya levél tea. Fekete inzulin a népi neve.

És ezzel még közel sem vagy kész. Következőben kifejtem ha kéred, hogy mi az összefüggés az inzulin rezisztencia, az ösztrogén dominancia (man boobs, hallottál már róla ?), a pajzsmirigy meg a stressz között. És hogy miért lehet csak együtt kezelni őket. Vagy hogy mitől alakul ki a prosztata rák.
  • SötétBarom
    Én kb egy fél éve leálltam minden cukros fosról. Nem nyomok ücsit (nagy ritkán valami minimál szörpöt), nem eszek csokit, édességet, illetve nagyon minimálisra szorítottam a kenyérfogyasztásomat is (ha eszek, akkor purpurt, vagy azt a kurva szar teljesen rozs kenyeret. :DD) Tésztát csak melóban, ha nincs időm kajálni (értsd: menet közben betolok egy villányi fettucinit. :DD), gyorskaját (meki, burgerking, ilyesmi) abszolút nem. Ami megmaradt, és nem is akarok leállni róla, az a dürüm, és az egy cukor a kávéba.

Amúgy nem vagyok válogatós, ha muszáj, megeszek akármit szinte.
  • Fbn Lx
    5mg/l-körüli a vércukrom, nem rég készült vérképem, ezzel nincsen gond.
    a cukorfüggőség egy ennél komplexebb folyamat, egyrészt a gombák elszaporodása okozza, amik a vérbe bejutó glükózt metabolizálják, és felborul a szervezet mikrobiológiai egyensúlya. a másik pedig pusztán az élvezeti faktor és a pszichés hiánypótló cselekvés, ami minden függőségnél szerepet játszik.
    Az egyes típusú cukorbetegség egy genetikai defektus. Amikor az ember életének adott pontján a gén kifejeződik, az inzulintermelő folyamat leáll. Ez élesen elkülönül a kettes típustól, amiben a beteg termel inzulint, de nem elegendő mennyiségűt, és/vagy a sejtjei nagymértékű rezisztenciát mutatnak az inzulinra. a kettes típusú cukorbetegség nem tud átmenni egyes típusúra, mert az egyesnek a hibás, inzulint nem termelő gén megléte a feltétele - tehát csak akkor alakulhat ki, ha már alapból rendelkeztél egy másolattal ebből a génből.
    Ettől függetlenül egy 2-es típusú cukorbeteg eljuthat az inzulinfüggő állapotba természetesen, ha már durva a rezisztenciája illetve a hasnyálmirigy károsodása. A kettesből egyesbe való átmenet tehát valószínűleg egy félreértés a részedről, és valójában erre a folyamatra gondoltál.
    Azt meglepőnek tartom, hogy a témában műveltebbnek tartod magad bizonyos endokrinológusoknál és főorvosoknál, miközben egy ilyen szintű tévesztést megejtesz. Neked milyen végzettséged van? Honnan szerzed az információdat?

Egyébként a cukorbetegség gyógyítása alatt gondolom a paleóra gondolsz. Meglepne, ha nem.
    Ha nem a paleóra gondolsz, akkor fejtsd ki légyszi, érdekel az elméleted